Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


شبكه هاى لاغر و باريك

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[20 Nov 2007]   [ وحيد نقشينه]


از آخرين دستاوردهاى دنياى فناورى براى اصلاح ساختار شبكه هاى رايانه اى، استفاده از رايانه هاى كم حجم و بى صدايى است كه با حذف قطعات بزرگ و استهلاك زا در ساختار فيزيكى آنها، محصولى كم خرج تر و كم هزينه تر براى ادارات و سازمان ها فراهم آورده است. در اين محصول با بهره گيرى از تكنولوژى فشرده سازى و استفاده از امكانات شبكه اى مشكلات و هزينه هاى رايانه هاى شخصى به حداقل خود رسيده است و مى تواند مديران و كارشناسان شبكه را در بهينه سازى سيستم ادارى و گسترش سازمان خوديارى مى نمايد.
Thin client يكى از انواع رايانه ها است كه همراه با ارائه قيمت و كيفيت مناسب امكانات كاملى را در اختيار كار بران و مديران شبكه قرار مى دهد

همگام با توسعه فناورى اطلاعات و ارتباطات شبكه ها نيز توسعه مى يابند اما شبكه ها تنها محدود به انواع متداول LAN و يا WAN نمى شود و شبكه سازى روش هاى ديگرى نيز دارد در اين زمينه تجهيزاتى مانند Thin client ها، Netpc ها مطرح مى گردد كه هر كدام از اين گونه ها ويژگى ها و امكانات خاص خود را دارد كه با جايگزينى اين دستگاه ها در شبكه خود علاوه بر بالا رفتن ضريب امنيت، مصرف انرژى نيز ده ها برابر كمتر شده و به علاوه به دليل عدم نياز به پشتيبانى هاى دوره اى استفاده از آن در مراكز عمومى و علمى بسيار مقرون به صرفه است. اين قبيل از شبكه هاى رايانه اى در سال هاى اخير در كشورهاى صنعتى به جهت كاهش هزينه هاى ارتقا و نگهدارى شبكه ها به كارگرفته شده است.
شبكه هاى مبتنى بر Thin client شبكه هايى مبتنى بر سرور (server Base) هستند كه همه پردازش ها در اين شبكه ها توسط Server انجام شده و همه برنامه هاى كاربردى نيز روى سرور انجام شده و توسط client ها قابل استفاده است. در مقابل اين تكنولوژى Fat client ها مطرح مى شود كه همه پردازش ها در اين شبكه ها بر روى Client انجام مى شود و به دليل حجم پائين پردازش كه توسط Client ها انجام مى شود اين گونه از شبكه ها را Thin client مى گويند، در اين شبكه تعدادى Client و يك Server با قدرت بالا وجود دارد كه Client ها به صورت پايانه شبكه طراحى و تنظيم شده اند.

* نحوه فعاليت
شبكه هاى مبتنى بر تكنولوژى Thin client داراى يك يا چند Server با توانمندى هاى خاصى مى باشد. سيستم عامل (Operating system) اين سرور ها مى تواند هر يك از سيستم عامل هاى يونيكس، لينوكس و يا ويندوز باشد هم چنين برنامه اى براى كنترل Client ها روى سرور نصب شده است. اين شبكه هاى رايانه اى در ۴ نوع Flexible، Powerful، simple، Adaptable وجود دارد. اين محيط كارى، محيطى بدون ديسك (FDD - HDD) مى باشد كه امكانات شبكه هاى عادى درآن وجود دارد. TC ها براساس تكنولوژى Windows Terminal service عمل مى كند كه همه پردازش ها روى سرور مركزى انجام گرفته و هيچ يك از client ها درگير پردازش نمى شود اين client ها تنها به صورت دستگاهى سرويس گيرنده وارد عمل شده و اطلاعات مربوط به صفحه كليد و ماوس را به سرور اصلى انتقال داده و به علاوه اطلاعات مربوط به صفحه نمايش را از آن دريافت مى كند.

* كاربردها
شبكه هاى مبتنى بر thin client در بسيارى از سازمان ها كه داراى كاربران زيادى هستند مورد استفاده قرار مى گيرد به عنوان نمونه مى توان به شعبات بانك ها، آژانس هاى مسافرتى و يا سازمان هاى با شعبات متعدد اشاره كرد. اين سيستم ها با توجه به اين كه داراى حافظه مستقلى نيستند و امكان دانلود كردن و نصب نرم افزار بر روى آن وجود ندارد امكان آلوده شدن آنها به ويروس هاى رايانه اى به حداقل مى رسد و بدين ترتيب امنيت اين نوع از شبكه ها نسبت به ساير شبكه ها بالاتر است به علاوه براى ارتقاى شبكه مى توان تنها سرور را upgrade كرد و بدين ترتيب هزينه كمترى را متقبل شد.

* مديريت پذيرى
در اين قبيل از شبكه ها به دليل نصب برنامه ها روى سرور مركزى، پشتيبانى از برنامه هاى كاربردى بسيار ساده تر از كنترل و پشتيبانى نرم افزارها روى همه رايانه هاى موجود بر در يك شبكه LAN است.

* امنيت
در اين شبكه ها به دليل عدم وجود نقطه ورود به شبكه از سوى Clientها امكان نصب نرم افزار مقدور نمى باشد و به همين دليل احتمال ويروسى شدن رايانه ها به حداقل رسيده و به علاوه با استفاده از امكانات سيستم مديريتى و كنترل موجود روى سرورها مى توان دسترسى كاربران را محدود و كنترل كرد و به علاوه امكان تغيير پيكربندى سيستم نيز مهيا نيست.

* كاهش هزينه
يكى از دلايل تمايل بسيار بالاى سازمان ها براى بهره گيرى از شبكه هاى مبتنى بر Thin client كاهش هزينه هاى رايانه اى سازمان است. بر اساس آمار موجود بكارگيرى Thin client حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد صرفه جويى اقتصادى براى سازمان به همراه خواهد داشت كه اين هزينه ها را مى توان به صورت زير فهرست كرد:
۱- افزايش طول عمر سيستم ها به دليل عدم استفاده از قطعات متحرك و استهلاك شونده مانند HDD، FDD، CD-ROM و DVD-ROM و غيره
۲- حذف هزينه هاى پشتيبانى و به روز رسانى سيستم ها
۳- كاهش مصرف برق به دليل عدم بكارگيرى Case براى هر سيستم نسبت به رايانه هاى معمولى

* پايدارى بالا
يكى از اصلى ترين مشكلات رايانه هاى عادى موجود در شبكه (Fat client) عدم پايدارى رايانه ها است كه با استفاده از سخت افزارهاى ناهمگون و متفاوت و به علاوه سيستم عامل هاى غيريكسان مشكل راهبرى سيستم را چندبرابر مى كند. Thin clientها با داشتن سخت افزار يكپارچه اين مشكل را به حداقل رسانده اند.
بر طبق آمار موجود درصد خرابى رايانه هاى عادى نسبت به Thin clientها حدود ۹ برابر بيشتر است و اين امر سبب خواهد شد كه پايدارى شبكه هاى عادى نسبت به Thin clientها كاهش يابد.

* انواع Thin client
Ultra
در اين شبكه تنها يك صفحه كليد، ماوس و مانيتور در اختيار كاربر قرار داده مى شود، در اين نوع از شبكه همه پردازش ها توسط سرور صورت گرفته و client تنها پردازش ورودى هاى صفحه كليد و ماوس را برعهده دارد.
WBT
اين ترمينال ها كه ترمينال هاى مبتنى بر ويندوز (windows Base Terminal) هستند از پروتكل هاى مايكروسافت و يا citrix ICA براى ارتباط استفاده مى كنند در بعضى از شبكه ها نيز از پروتكل هاى wyse، Compaq و NCD استفاده مى شود.
Tubby
اين گروه از clientها همان رايانه هاى شخصى معمولى مى باشد كه خود داراى سيستم عامل (operating system) مستقلى بوده و به علاوه با استفاده از يك نرم افزار امكان اتصال به شبكه Thin client را نيز دارد و بدين ترتيب مى توان از امكانات موجود بر روى سرور علاوه بر توانمندى هاى client استفاده كرد.

* رده بندى Thin client
Simple
اين رده بندى ترمينالى كاملاً ويندوزى است كه بر مبناى استاندارد server-centric عمل مى كند اين مدل با استفاده از پروتكل هاى ICA و RDP به سرور متصل شده و به برنامه هاى كاربردى نيز دسترسى دارد، سيستم عامل اين مدل ها Blazor مى باشد كه امكان برنامه نويسى سيستمى براى اين رده بندى وجود ندارد در بين thin client هاى موجود مدل هاى S10، ۱۱۲۵SE، LE ۱۲۰۰ در اين رده بندى قرار مى گيرند.
Powerful
اين رده از Thin client علاوه بر قابليت هاى simple امكان اتصال به ساير سرورها را دارا مى باشد سيستم عامل اصلى در اين رده Net. windows CE است.
Thin client هاى مدل V30 ، S30 ، 3150SE در اين رده بندى قرار دارند.
Flexible
اين رده علاوه بر امكانات simple و powerful توانايى اجراى برنامه هاى خاصى را دارد كه بر روى memoryهاى اضافه قابل اجرا مى باشند. سيستم عامل اصلى در اين رده windows xpe است در اين رده قابليت اتصال تجهيزاتى نظير پرينتر، CD-Drive و چاپگر وجود دارد.
مدل هاى V90 ، S90 ، ۹۴۱GXL و ۹۱۵۰SE در اين رده قرار مى گيرند.
Adaptable
سيستم عامل اين مدل از Thin client ها لينوكس است كه براى انجام محاسبات نسبتاً سنگين طراحى شده است.امنيت بالا و انعطاف پذيرى جزو ويژگى هاى اصلى اين مدل است و به دليل استفاده از سيستم عامل لينوكس امنيت بالاترى در مقابل حملات ويروسى و نرم افزارى دارد.
مدل هاى ، V50 ، S50 ۵۱۵۰SE در اين رده بندى قرار مى گيرند.

* معايب thin CLient
- وابستگى به سرور
در اين شبكه به دليل وابستگى بالاى Clientها به سرور، نياز به امنيت بسيار بالاى سرور وجود دارد زيرا در صورت از كار افتادن سرور شبكه كاملاً از كار خواهد افتاد.
- عدم انعطاف پذيرى
در صورت نياز به استفاده از نرم افزار خاصى حتماً بايد روى سرور وصل شود و در صورت عدم نصب روى سرور كاربران نمى توانند از آن استفاده كنند.
- عدم استفاده از تجهيزات جانبى
در اين شبكه امكان استفاده از تجهيزات جانبى نظير دوربين هاى ديجيتالى، اسكنرها و...محدود مى باشد كه اين ضعف در سيستم هاى كنونى Thin client به حداقل رسيده است.
- پهناى باند پائين
در اين شبكه با توجه به انجام همه فرايندهاى پردازش به وسيله سرور، شاهد ترافيك بسيار بالايى در شبكه هستيم زيرا همه دستورات پردازشى بايد به سرور منتقل شده و نتيجه نيز از طريق شبكه موجود به Client منتقل شود.
- پردازش ضعيف صوت و تصوير
برنامه هاى كاربردى كه براى اجرا به پردازش تصويرى و صوتى زيادى نياز دارند روى اين شبكه به خوبى كار نمى كنند زيرا همه فرايندهاى پردازشى توسط سرور مركزى انجام مى شود و در صورت اشغال پردازنده براى پردازش صوت و تصوير، كارآيى شبكه بشدت كاهش خواهد يافت.
- كمبود فضاى حافظه
با توجه به Server Base بودن اين شبكه ها امكان استفاده از هيچ نوع حافظه جانبى وجود ندارد.

مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



يكشنبه ۶ آبان ۱۴۰۳ - ۲۷ اکتبر ۲۰۲۴

انسان گلوبال

+ بهترین آموزش‌های یادگیری ماشین با پایتون -

+ آیا فناوری AI جای انسان‌ها را خواهد گرفت؟ -

+ شبكه ها --

+ ایران، پس از رهایی یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ نسل دهه ۸۰، دنبال تغییر نیست، خود ِ تغییره! //

+ ۳ تغییر که برای آینده محتوا و بازاریابی باید بدانید محسن راعی

+ تفكر توسعه‌خواهي دکتر شهیندخت خوارزمی

+ برترین شغل‌های حوزه کامپیوتر در سال‌های آینده  مهسا قنبری

+ صنعت چهارم و ویروس جهان‌گشا سرآغازی بر یک تحول بزرگ  مهدی صنعت‌جو

+ انقلاب صنعتی چهارم و تحولات کار در آینده  علی حسینی

+ آینده جهان از زبان مدیر عامل شرکت بنز 

+ چند نفر در جهان هنوز روزنامه می خوانند؟ میثم لطفی

+ انواع تفکر : تفکر انتقادی 

+ روش های خودشناسی : تست شخصیت 

+ مهارت مدیریت افراد هرمز پوررستمی

+ خلاصه کتاب موج سوم؛ نوشته الوين تافلر تافلر

+ انسان، زندگی و دانایی رضا داوری اردکانی

+ جهان گیری (ویروس کرونا) و نظم سیاسی، فرانسیس فوکویاما برگردان رحیم باجغلی

+ تفکر سیستمی چیست ؟ هدی ولی‌پور زند

+ امریکای دوران ترامپ و موج سوم الوین تافلر  بهروز بهزادی (روزنامه نگار)

+ ویروس کرونا بحرانی سیاسی است نه پزشکی یووال نوح هراری:بی بی سی

+ «علم» ، «امید» و «بحران کرونا» 

+ اعتماد، به انسان یا به کرونا؟ مسئله این است کرونانت

+ موقعیت پساکرونایی انسان سعید قاسمی زاده

+ بعد از عبور از كرونا، ما كجا خواهيم بود؟ 

+ معنی تازه «سواد» در قرن ۲۱ حمیده احمدیان راد

+ انواع سازمان و انواع برنامه ریزی 

+ خلاصه کتاب: جهانی شدن فرهنگ، هویت 

+ تاریخ اجتماعی رسانه‌ها؛ از گوتنبرگ تا اینترنت 

+ مهارت های اساسی یک کودک قرن ۲۱ 

+ شکاف بین نسلی رسانه ای  دکتر حجت اله عباسی

+ انواع تفکر : تفکر انتقادی  مسیر آینده

+ عصر دانش‌ و ابعاد آن‌ دکتر پرويز حاجياني

+ فوکویاما علیه فوکویاما سیدمصطفی شاداب

+ مرگ مدرسه یا آیندۀ مدرسه؟ ابراهیم مجیدی*:

+ تافلر و فلسفه ی تربیت بازسازی گرایی عبدالله افراسیابی

+ تکنولوژی در جامعه فراصنعتی 

+ دانشگاه آرمانی‌شده: ضرورت دگرگونی معیارهای قدمایی فرهیختگی 

+ آرمانی‌سازی گذشته و آینده 

+ هویت چیست؟ 

+ زنده باد انقلاب! یووال نوح هراری

+ سرنوشت آینده بشریت چه خواهد شد؟ میچیو کاکو

+ شکل زندگی در ۵۰ سال آینده 

+ شخصیت شناسی آینده نگری 

+ کتاب انسان آینده، تسخیر سیر تکامل به دست بشر میچیو کاکو

+ آن بالا قفل شده است؛ جنبش ها را از پایین بیاغازید یادداشت‌های یک آینده‌پژوه

+ ۲۱ درس برای قرن ۲۱: کتاب تازه‌ای از یووال نوح هراری 

+ نگرانی‌های ما در قرن بیست و یکم بیل گیتس

+ بمب ساعتی در آزمايشگاه  یووال نوح هراری

+ آئين اطلاعات  

+ انقلاب صنعتی چهارم و نشانه های ظهور 

+ «انسان خداگونه» در انتظار فردا فرد پطروسیان

+ نقد کتاب « آموزش و دموکراسی در قرن ۲۱» اثر نل نادینگز؛ 

+ جامعه اطلاعاتی و جنسیت سها صراف

+ پیامدهای مدرنیت آنتونی گیدنز

+ فرهنگ در جهان بدون مرز 

+ فرهنگ جهانی چیست؟ 

+ نظم نوین جهانی 

+ «انسان سالاری»، محور جامعه اطلاعاتی. 

+ از خانه‌های زیر آب تا تور گردشگری به مریخ! 

+ پیش‌بینی جزئیات زندگی انسان در دو قرن آینده. 

+ مهارت های زندگی در قرن بیست و یکم  آسیه مک دار

+ «گردشگری»صنعتی میلیارد دلاری و استوار بر پایه ی آینده نگری پیشینیانِ فرهیخته ی ما رضا بردستانی

+ سیستم های پیچیده و تفکر سیستمی (3) – بخش پایانی دکتر همایون مهمنش

+ زندگی ما و زندگی آنها  علی دادپی

+ سیستم های پیچیده و تفکر سیستمی (2) دکتر همایون مهمنش

+ سیستم های پیچیده و تفکر سیستمی (1) دکتر همایون مهمنش

+ پیش‌بینی آینده غیرممکن شده است فرانسیس فوکویاما

+ آیندگان ما را به‌سبب کدام خطای اخلاقی ملامت خواهند کرد؟ 

+ مقدمه‌ای برای همه آینده نگری‌ها/ ضروری‌ترین علمی که در کشور ما به آن بی‌اعتنایی می‌شود رضا داوری اردکانی

+ قدرت آینده مهدی صنعت‌جو

+ از عصر اطلاعات تا عصر مولكول. مترجم : فيروزه امين

+ تفاوت‌های حیرت‌انگیز فرزندان 

+ عجیب‌ترین قوانین ترافیکی دنیا> از جریمه خودروهای کثیف تا منع راندن خودروی مشکی در روزهای خاص 

+ فناوری‌های مورد استفاده در جنگ‌های آینده چه خواهند بود؟ 

+ موج فراصنعتی چه کسانی را خواهد برد هرمز پوررستمی

+ مدیریت استراتژیک پورتفولیو پروژه ها در هلدینگها و سازمانهای بزرگ  

+ ضرورت آینده پژوهی و نگاه به آینده به عنوان نقش برجسته روابط عمومی نوین 

+ تکنولوژی علیه تبعیض اندرو فینبرگ

+ آیا فکرعبور جایگزین رمز عبور می شود​​​​​​​ سید محمد باقر نوربخش

+ جامعه اطلاعاتی, دگرگونی تکنولوژی های نوین ارتباطی و اطلاعاتی و تحول در روابط انسانی۲ 

+ جامعه اطلاعاتی, دگرگونی تکنولوژی های نوین ارتباطی و اطلاعاتی و تحول در روابط انسانی 

+ نمایش زندگی اجتماعی در جامعه اطلاعاتی  مانا سرایی

+ سخنرانی بیل گیتس درباره بیماری‌های فراگیر، بهداشت جهانی و حملات بیولوژیکی حمیدرضا تائبی

+ آینده نگری استر اتژی فناوری اطلاعات دکتر امین گلستانی

+ روندهای علم و فناوری در سال 2017 حمدرضا میرزایی

+ دو گروه از جوانان در برابر « قانون کار » ونسا پینتو برگردان سعید جوادزاده امینی

+ اندیشیدن به آینده نظریه اجتماعی: آری به جامعه‌شناسی محمدرضا مهدیزاده

+ نقش جامعه اطلاعاتی در تحولات فرهنگی 

+ تحلیل اقتصادی آزادی دکتر محسن رنانی

+ آیا در کارها حضور بشر لازم است؟ 

+ آینده‎پذیری: چالش اساسی آینده‎پژوهی در جهان در حال توسعه. 

+ اثرات اقتصادی جامعه اطلاعاتی در جهان 

+ چگونه انسان‌ها از صد درصد توانایی مغز خود استفاده می‌کنند حمیدرضا تائبی

+ آیا اینترنت اشیا ما را به ابر انسان تبدیل خواهد کرد؟ حمیدرضا تائبی

+ آیا سیاست می تواند از قرن 21 جان سالم به در ببرد؟. کنت میناگ

+ آینده، اکنون است ـ بخش اول آرش بصیرت

+ آینده، اکنون است ـ بخش دوم آرش بصیرت

+ سیاست‌گذاران همه کشورها خواهد بود. 

+ جهانی شدن و آموزش و پرورش 



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995