Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


كلاه سفيدها، كلاه سياه ها

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[29 Jan 2007]   [ وحيد نقشينه]


اينترنت بخش مهمى از دنياى امروز ما را تشكيل مى دهد. ظهور رايانه هاى روميزى و افزايش آنها در خانه ها، رايانه را در دسترس گروه هاى زيادى از مردم قرار داده است. اگرچه تغيير و تحول در دنياى فناورى اطلاعات به سرعت در حال وقوع است، اما اين تغييرات تنها در حوزه ابداع فناورى هاى نوين نيست و هكرها و خرابكاران اينترنتى هم به نسبت پيشرفت كرده اند.
فرض كنيد شركت رقيب شما يك ابزار برپايه وب بسيار قوى دارد كه بسيارى از مشترى هاى شما از آن استفاده مى كنند. شما در جواب آن چه مى كنيد؟
۱ـ آن تجارت را فراموش مى كنيد و به دنبال حرفه ديگرى مى رويد؟
۲ـ يك گروه حرفه اى تشكيل مى دهيد و يك ابزار بهتر از شركت رقيب درست مى كنيد؟
۳ ـ به سايت رقيب خود نفوذ مى كنيد و كدهاى آنها را مى دزديد؟ يا در حالت بهتر برخى از كارمندان آن را مجاب مى كنيد كه يك وب سايت هم براى شما به همان صورت بسازند؟
به صورت فزاينده اى شركت هاى رقيب به دنبال اطلاعات محرمانه و قابل استفاده از سايت هاى تحت وب و پايگاه هاى داده هستند و يا با استفاده از آسيب پذيرى هاى موجود در پايگاه داده، يك دسترسى بدون مجوز با آن برقرار مى كنند و داده هاى حساس و مهم تجارى شركت رقيب را به سرقت مى برند.
بعضى مسائل هم غيرقابل اجتناب است. براى كاربرانى كه بايد به سايت دسترسى داشته باشند، لازم است كه به بعضى از اطلاعات سايت دسترسى داشته باشند. حق دسترسى براى اين گونه موارد، استفاده از نام كاربرى و يك پسورد است تا حق دسترسى افراد مشخص شود . كاربران معمولاً از يك نام كاربرى و پسورد استفاده مى كنند و همين موضوع موجب مى شود كه برخى از كسانى كه به اين نام كاربرى ها دسترسى دارند با سوءاستفاده از آنها، به اطلاعات مهم و حياتى شركت هاى رقيب دسترسى داشته باشند.
جاسوسى اقتصادى
به اين مشكلات مى توان در دو دسته تكنيكى و قانونى پاسخ داد. از ديدگاه تكنيكى، شركت هاى تجارى بايد قوانين و فناورى هاى بهترى را براى حق دسترسى كاربران و مشترى هاى خود در وب سايت ايجاد كنند. اگر شما مشاهده كرديد كه تلاش هاى فراوانى براى دسترسى به سايت شما از يك رنج IP مشخص (كه شبيه آدرس هاى رقيب شما است) وجود دارد كه اكثر آنها با شكست مواجه شده است، بدانيدكه اتفاق بدى در حال وقوع است. نصب IDS، مشاهده روزانه فايل هاى ثبت وقايع (Log) و البته مديريت نصب اصلاحيه ها
(patch Management) جزو موارد ثابتى است كه يك وب سايت براى امنيت خود بدانها نياز دارد. فقط كافى نيست كه شما اصلاحيه ها را نصب كنيد، بايد از نرم افزارهايى استفاده كنيدكه در هنگام بروز برخى تغييرات، كشف آسيب پذيرى جديد، بازشدن يك پورت در سرور و همچنين تأييدو تصديق نصب اصلاحيه ها، شما را باخبر كنند.
از نظر حقوقى وقفه ايجادكردن و سنگ انداختن دركار رقيبان از راه هاى غيرقانونى جرم محسوب مى شود. شما مطمئناً نياز داريد كه مكان عمومى براى امور كارى خود داشته باشيد ولى از طرفى هم بايد ضوابط مشخصى را براى اين مكان در نظر بگيريد تا هركسى به هرچيزى دسترسى نداشته باشد.
بنابراين نخستين چيزى كه بايد براى دفاع از وب سايت عمومى تان ايجاد كنيد، قراردادن يك سرى شرايط و ضوابط است كه از داده هاى سايت شما محافظت مى كند تا بدين وسيله از داده هاى سايت شما عليه شما استفاده نكنند. مثلاً از بينندگان سايت همان ابتداى ورود ضمانت بگيريد كه از داده هاى سايت شما استفاده تجارى نكنند يا از مهندسى معكوس براى نرم افزارهاى شماخوددارى كنند و يا هرچيز ديگرى شبيه اين موارد كه شما نياز داريد كه آنها را ممنوع اعلام كنيد.
واقعاً بايد گفت كه اين موضوع ها ، معضل هايى است كه در آينده گريبانگير صنايع IT خواهد شد و دادگاه هاى قضايى در آينده اى نه چندان دور با آن برخورد مى كنند. مشكلاتى كه ممكن است سايت هاى تجارى وب با آن برخورد كنند. اثبات اين موضوع بر عهده دادگاه است كه نشان دهد كاربران سايت شما از قوانين سايت سرپيچى كرده اند يا خير اما در اين گونه موارد بهتر است كه قوانين دلخواهتان را در همان ابتدا كه كاربران در حال درست كردن نام كاربرى و رمز عبور هستند، از آنها تأييد بگيريد تا با زيرپاگذاشتن اين قوانين دست شما براى شكايت از آنها و اثبات موارد خلاف باز باشد.
هكرها خود را چه مى نامند؟
هكرها سعى در پنهان كردن هويت واقعى خودمى كنند، هرچند مطالعات نشان داده است كه بعضى از آنها از تحسين شدن به دليل ماجراهايى كه به وجود مى آورند، لذت مى برند. بيشتر آنها از اسامى مستعار مانند Hackingwiz يا Hyper Viper استفاده مى كنند. آنها خود را افراد ماهر و هنرمندى مى دانند كه گاهى خود را از ويروس نويسان جدا مى كنند. درحقيقت، براى مشخص كردن يك هكر، تعريف مشخصى وجود ندارد. آنها زمينه هاى متفاوتى دارند و دلايلى كه پشت هك وجود دارد گستره وسيعى را مى پوشاند، اما موجب تهديدهاى مشتركى مى شوند. هكرها افراد باهوشى هستند و از اين كه رايانه را به انجام كار دلخواهشان وا مى دارند، لذت مى برند. و اما مجله امنيت ايران، هكرها را
۳ دسته جدا مى نامد:
ـ هكرهاى مدرسه اى قديمى كه به داده هاى فنى مانندكدهاى برنامه يا آناليز شبكه ها علاقه مندند. اين گروه به درگيرشدن در تحصيلات عاليه مرتبط با علوم رايانه علاقه مند هستند.
ـ گروه دوم هكرهايى هستند كه به مجرمان شباهت بيشترى دارند. آنها در فضاى وب مى گردند و براى اثبات خودشان سايت ها را هك مى كنند و مسأله ساز مى شوند. به هرحال اخيراً، تعدادشان اضافه شده است و نوجوانان بيشترى به هك مشغول شده اند. اين مسأله به عبارتى حالت تفريح در فضاى سايبر را براى آنها دارد. آنها ابزار خود را توسط روش هاو هك هايى كه از منابع غيرقانونى، مانند وب سايت هايى كه به هك تخصيص يافته، به دست مى آورند. اين افراد براى جامعه امنيتى امروز مسأله هاى جدى محسوب مى شوند.
ـ گروه سوم مجرمان حرفه اى هستند. افراد اين گروه اغلب اهداف مالى دارند. آنها مهارت دسترسى به شبكه هاى مورد هك و يا افراد با اين توانايى را دارند.
در دسته بندى ديگر ، هكرها به اصطلاح كلاه سفيد و كلاه سياه ناميده مى شوند به گونه اى كه افرادى كه بعد از كشف راه نفوذپذيرى اقدام به گزارش به مدير شبكه موردنفوذ قرار گرفته مى كنند را اصطلاحاً هكرهاى كلاه سفيد و آن دسته از هكرها كه بعد از كشف راه نفوذ پذيرى دست به خرابكارى هايى مانند پاك كردن فايل هاى شبكه ، ويرايش فايل ها و... مى زنند را كلاه سياه مى نامند.
هكرها مفيدند يا مضر؟
ميان متخصصان امنيت اختلاف نظر درباره سودرسانى يا ضرررسانى هكرها وجود دارد. جالب اينجاست كه گاهى هكرها اقدام به برگزارى همايش نيز مى كنند و افراد علاقه مند با حضور دراين همايش ها با روشهاو ابزار هك آشنا مى شوند. هرچند درميان حاضران بازهم متخصصان امنيت و نيز آژانس هاى قانونگذارى و مجريان قانون حضور دارند. هدف آنها از اين حضور حصول دانش بهتر درباره اين موضوع و كسب مهارت هاى بيشتر با توجه به گرايش روزافزون به جرايم و تروريسم در فضاى سايبر است. گاهى اوقات نيز شركت ها براى به كارگيرى راهكارهاى امنيتى بيشتر و مطمئن تر اقدام به كارگيرى و استخدام هكرها در شركت يا مؤسسه خود مى كنند.
هكرهاى خاورميانه
نخستين خبرهاى مربوط به حملات هكرى در خاورميانه در آگوست سال ۲۰۰۵ منتشر شد. در آن زمان ۲ نفر در مراكش و تركيه به جرم همكارى در زمينه طراحى و توزيع كرم مخرب Zotob دستگير شدند.
اما سيمون هرون از مؤسسه امنيتى Networl Box نظر ديگرى دارد. او معتقد است كه در سال ۲۰۰۶ نويسندگان ويروس ها و نرم افزارهاى جاسوسى در جست وجوى راه هاى جديدى برخواهند آمد تا توليدات خود را به جان رايانه هاى كاربران بى گناه بيندازند. يكى از بهترين روش ها براى اين كار مخفى كردن ويروس ها و كرم هاى اينترنتى در پوشش فايل هاى موسيقى و ويدئو است. زيرا همزمان با رشد فزاينده دستگاه هاى قابل حمل پخش موسيقى، گوشى هاى هوشمند و درايوهاى فلاش با ظرفيت بالا تعداد بيشترى از افراد به گوش كردن موسيقى از اين روش روى مى آورند و سعى مى كنند فايل هاى موسيقى موردنظرشان را در اينترنت يافته و آنها را بارگذارى كنند. هكرها هم دقيقاً از همين علاقه سوءاستفاده كرده و توليدات مخربشان را به جاى فايل هاى موسيقى و ويدئو جا مى زنند.
نكته ديگرى كه آقاى هرون به آن اشاره مى كند، افزايش حمله به نرم افزارهايى است كه براى فعاليت هاى جمعى در شبكه از آن استفاده مى شود. به عنوان مثال حمله به شبكه هاى ارسال پيام فورى در حال افزايش است و انتظار مى رود همزمان با افزايش سازگارى و هماهنگى ميان فعاليت شبكه هاى مختلف مسنجرى، اين روند تشديد شود.
در همين حال حملات phishing با هدف خالى كردن حساب هاى بانكى افراد هم به شدت در ميان خرابكاران اينترنتى محبوب شده و به گزارش IBM در حالى كه در سال ۲۰۰۴ از هر ۹۴۳ پيام الكترونيكى يكى با هدف پيشبرد يك حمله phishing تنظيم شده بود، اما در سال ۲۰۰۵ از هر ۳۰۴ نامه الكترونيكى يكى با اين هدف تنظيم شده است.

مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



يكشنبه ۶ آبان ۱۴۰۳ - ۲۷ اکتبر ۲۰۲۴

تکنولوژی

+ تاکسی‌های هوایی و هوش مصنوعی  هرمز پوررستمی

+ دسته بندی داده ها با شبکه عصبی مصنوعی  حمیدرضا تائبی

+ هوش مصنوعی و برقی که از فضا می‌آید  هرمز پوررستمی

+ هوش تهدید چیست، چگونه به سازمان‌ها کمک می‌کند و پیاده‌سازی می‌شود؟ حمیدرضا تائبی

+ راهنمای جامع آشنایی با مدل هوش مصنوعی مولد، کاربردها و انواع آن مترجم: حمیدرضا تائبی

+ تولید متن یا Text Generation چیست؟  حمیدرضا تائبی

+ چه تکنولوژی‌هایی باعث تحول دیجیتال در صنعت کشاورزی می‌شوند؟ -

+ ارتباط انقلاب صنعتی چهارم با تحول دیجیتال چیست؟ -

+ هوش مصنوعی در خدمت دموکراسی /

+ انقلاب صنعتی چهارم چیست و چگونه بر زندگی ما تاثیر می گذارد؟ فاطمه حسینی

+ یادگیری ماشین آنلاین چیست و چرا نقش مهمی در دنیای هوش مصنوعی دارد؟  حمیدرضا تائبی

+ خودیابی فرهنگی در جهان دیجیتال  فرهنگ امروز/ عیسی عبدی

+ انقلاب بزرگ فین‌تک‌ها در یک دهه آینده مترجم: مهسا قنبری

+ راهکار محققان برای مجهز شدن IoT به شبکه‌های عصبی بهینه  مهدی صنعت‌جو

+ ۱۰ شغلی که هوش مصنوعی تصاحب نخواهد کرد  مهدی صنعت‌جو

+ پیوند کامپیوتر و مغز انسان محسن آقاجانی

+ فناوری‌های نوظهور 

+ قدرت‌نمایی هوش مصنوعی در دنیای داروسازی حمیدرضا تائبی

+ تاثیر ابزارهای هوشمند بر کنترل شیوع بیماری‌های فراگیر 

+ فناوری تشخیص چهره در یک قدمی زندگی ما حمیدرضا تائبی

+ آیا تلفن هوشمند، بخشی از وجود ماست؟ 

+ انقلاب عاشقانه در زمانه تکنولوژی 

+ آیا تکنولوژی باعث خوشبختی بشر می‌شود؟ محمدحسین آشنا

+ آیا فناوری تشخیص چهره نگران کننده است؟  مهدی زارع سریزدی

+ روبات‌هایی که می‌بینند و از انسان می‌آموزند- مهدی صنعت‌جو

+ یک راهکار عالی برای آنکه بدانید اینترنت شما چه زمانی قطع شده است حمیدرضا تائبی

+ آیا ماشین‌ها ما را از کار برکنار خواهند کرد؟ حمیدرضا مازندرانی

+ پیامدهای نسل چهارم فناوری رسانه‌های اجتماعی  دکتر محمود سریع‌القلم

+ طبقه‌ای به نام علوم انسانی دیجیتال 

+ تکنولوژی و آینده جامعه 

+ گشايش اولین فروشگاه بدون فروشنده و صف توسط آمازون 

+ فناوری‌هایی که در سال ۲۰۱۸ رشد می‌کنند مهدی مطلبی

+ صوفیا، ربات شهروند تمایل به تشکیل خانواده دارد! 

+ روبات عصیانگر در شهر بی‌قانون؛ آغاز عصر وحشت حمیدرضا تائبی

+ اسکلت‌ پوشیدنی شنوا برای معلولین مهدی صنعت‌جو

+ سازمان ملل، هوش مصنوعی را زیر نظر می‌گیرد مهدی صنعت‌جو

+ عطش ساختن فردا  سید کامران باقری

+ کارخانه های آینده | کسب و کاری با فناوری چاپ سه بعدی 

+ تكنولوژى‌آموزشى‌ يا‌تكنولوژى‌يادگيرى 

+ با این لباس هوشمند گرم می‌شوید 

+ خطر هک‌شدن خودروهای هوشمند جدی است 

+ آیا هوش مصنوعی بزرگترین تهدید برای تمدن بشری است؟ مهدی صنعت‌جو

+ انسان یا محصول، نسل‌های آینده کدامند؟ حمیدرضا تائبی

+ این روبات 500 برابر سریع‌تر از انسان کار می‌کند حمید نیک‌روش

+ جلوگیری از تصادفات منجر به مرگ خودران‌ها با تصمیم‌گیری به سبک انسان حمید نیک‌روش

+ کدام شغل‌ها تا ۱۰ سال آینده نابود می‌شوند؟ حمیدرضا تائبی

+ از این پس هوش مصنوعی مصدومیت‌های ورزشکاران را پیش‌بینی می‌کند حمیدرضا تائبی

+ هوش مصنوعی خودسر!/ آیا ترس دانشمندان به واقعیت بدل می‌شود؟ 

+ آیا در نهایت ماشین ها میتوانند پیش داوری و تعصب داشته باشند؟ 

+ تجاری‌سازی فناوری رابط مغز و کامپیوتر 5 دستاورد مهم دارد 

+ این ربات خیلی راحت و سریع خودروی شما را پارک می کند! +تصاویر 

+ استفاده از ربات‌ها در صنعت بیمه 

+ پایان عصر نفت! بهزاد احمدی نیا

+ چاپ 3 بعدی استخوان مصنوعی 

+ تولید دست مصنوعی 15 دلاری 

+ انسان‌ها و هوش مصنوعی همزیستی مستقل را تجربه خواهند کرد حمیدرضا تائبی

+ روبات‌ها به یکدیگر مهارت‌های جدید را یاد می‌دهند حمید نیک‌روش

+ دختر یازده ساله در نشست سالانه سهامدارن مایکروسافت چه سوالی مطرح کرد؟ حمیدرضا تائبی

+ بیشتر از ۸۰ درصد مشاغل امروزی تا چند سال آینده از بین می‌روند! حمید نیک‌روش

+ انقلاب الکترونیک , یا چگونه قاره آسیا زباله دان جهان شد 

+ فناوری های تشخیص هویت. صالح سپهری‌فر

+ رانندگی در واقعیت افزوده فرانک فراهانی جم

+ با بمب الکترومغناطیسی آشنا شویم 

+ ساخت جوهر از آلودگی هوا! 

+ خانه‌ای که در باد می‌رقصد+تصاویر 

+ مرکز تخصصی بازی‌های رایانه‌ای به حوزه درمان و امنیت وارد می‌شود 

+ ویژگی‌های بایسته معلمان در بهبود فرآیند یاددهی-یادگیری مدارس هوشمند 

+ جهان در 150 سال آینده چگونه خواهد بود؟. 

+ آینده نگری در مدیران IT 

+ بازی پیامکی و محتوای آموزشی - سرگرمی برای آینده پژوهی وحید وحیدی مطلق

+ ماشین هایی هوشمند تر از انسان 

+ مجازی بودگی و قدرت «دولت موبایل» داود زارعیان

+ تکنولوژی های آینده چگونه خواهند بود؟ عرفان کسرایی

+ انقلاب صنعتی چهارم در راه است احمد علوی

+ بررسی رابطه ی بین سناریو های تکنولوژی با داستان های علمی- تخیلی با نگاهی به چرخه ی روبوت آسیموف و فضای سایبری گیبسون مریم اخوی

+ آیا حضور ربات‌ها را در زندگی‌مان خواهیم پذیرفت؟ جین ویکفیلد - بی‌بی‌سی

+ ﺗﻌﺎرض دو ﻧﮕﺮش در ﻓﻠﺴﻔﮥ ﺗﮑﻨﻮﻟﻮژی و ﭘﮋواک آن در ﻓﻀﺎی ﻓﮑﺮی اﯾﺮان رهبر محمودزاده

+ روبات های پرستار در راه اند...مزایا ، معایب و خطرات صالح سپهری فر

+ سیر تحولی علم و تکنولوژي بعد از جنگ جهانی دوم الکساندر کینگ

+ ضرورت ارزیابی اخلاقی تکنولوژی های نوین ارتباطی وحیده علی پور

+ فیسبوک چگونه با استفاده از هوش مصنوعی تصاویر را برای نابینایان قابل درک می کند؟  مریم موسوی

+ چيني ها آيفون توليد مي کنند نه استيو جابز جوزف ناي

+ بهبود الگوی زندگی در مساله انرژی و تکنولوژی جلال نبهانی‌زاده

+ برای زندگی درکنار ربات ها آماده اید؟ شهرام یزدان پناه

+ دوران رباتی میترا بهاری

+ دسترسی ۵۰ درصدی کشورهای در حال توسعه به اینترنت باندپهن 

+ ﺗﻜﻨﻮﻟﻮژي اﺟﺘﻤﺎﻋﻲ ﺟﺮﻳﺲ ﻫﻨﺴﻮن اوﻣﺎﻧﺎروﻻ

+ ﺗﻜﻨﻮﻟﻮژي در ﻛﺸﻮرﻫﺎي در ﺣﺎل ﺗﻮﺳﻌﻪ ﺟﺮﻳﺲ ﻫﻨﺴﻮن اوﻣﺎﻧﺎروﻻ

+ فناوری اطلاعات در سازمان ها و ادارات شهاب وهابزاده

+ جنگ‌‌‌ بر ‌‌پایه ‌‌فناوری ‌‌اطلاعات‌ فریبا فرهادیان‌

+ تأملی دوباره در مفهوم اطلاعات و دانش: با تأکید بر حوزۀ علم اطلاعات و دانش شناسی مریم صابری

+ فهم سواد اطلاعاتي Barbara Humes

+ فناوری اطلاعات در حال ایجاد تحولی انقلابی در محصولات است روشنگری مدیریت اینترنت اشیاء

+ سبقت کتابهای الکترونیکی از کتابهای چاپی تا ۲۰۱۸ 

+ انقلاب اینترنت اشیا در سال ۲۰۲۰ 

+ نقش فناوری اطلاعات در سازمان‌های امروزی 

+ نابرابری دیجیتالی 

+ آینده پژوهی و چالشهای صنعت نساجی  فاطمه رئيسي 1 ، احسان قرباني 2 ، محمد قانع، فاطمه معدني

+ فناوری نسل آینده مترجم: فرناز رجبی مهر

+ نسل جديد خانه‌هاي خورشيدي 



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995