Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


تكنولوژى واى فاى اينترنت بر فراز ابرها

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[19 Dec 2007]   [ وحيد نقشينه]

بخش نخست

شبكه هاى ارتباطى بدون سيم از ديرباز از امواج راديويى براى انتقال سيگنال ها سود مى بردند، در اين قبيل از شبكه ها يك قطعه سخت افزارى اطلاعات را به امواج راديويى تبديل مى كند و سپس آنها را از طريق آنتن هاى موجود در شبكه ارسال مى كند اما در طرف ديگر يك دريافت كننده بدون سيم مستقر است تا با دريافت سيگنال هاى ارسالى و تبديل آنها به اطلاعات و رمزگشايى اطلاعات، آنها را به داده هايى قابل فهم براى رايانه تبديل كند.
يكى از راهكارهاى ارسال داده ها در سيستم هاى بدون سيم استفاده از تكنولوژى wi-fi مى باشد كه به تازگى در شبكه ها به وجود آمده است و مراحل پيشرفت خود را به تازگى آغاز نموده است. به بيانى ساده مى توان wi-fi را به يك جفت بى سيم مورد استفاده براى ارتباطات برد كوتاه تشبيه كرد كه هنگام صحبت كردن در يك طرف، طرف ديگر صداى شما را دريافت كرده و با تلفيق آن با امواج راديويى از طريق آنتن آنها را ارسال مى كند و طرف ديگر پس از دريافت اطلاعات ابتدا نسبت به رمزگشايى آنها اقدام كرده و سپس آنها را از طريق بلندگوهاى موجود پخش خواهد كرد.
* wi-fiچيست
wi-fiكه مختصر عبارت wireless Fidelity است به شبكه هاى محلى بى سيم كه با استانداردIEEE802/11b راه اندازى شده است گفته مى شود. اين تكنولوژى ارسال اطلاعات را به شعاع صدمترى فراهم مى سازد كه در صورت وجود گيرنده هاى مخصوص شبكه هاى wi-fi آنها قادر به دريافت اين سيگنال ها مى باشند. در تكنولوژى wi-fi اين امكان فراهم شده است كه طيف راديويى موجود را بتوان بين تعداد زياد و متنوعى از گيرنده ها و فرستنده ها توزيع كرد و همه آنها نيز قابليت دريافت سيگنال ارسالى را داشته باشند.
به اعتقاد چاندراسكر مدير گروه شبكه هاى بى سيم در شركت اينتل، تكنولوژى fiـ wiبايد به جريانى بزرگتر و صنعتى تر تبديل شود تا سرمايه گذارى در آن بيشتر شده و امكان حضور شركت هاى بيشترى در اين بخش از بازار فراهم شود كه اگر اين گونه شود مى توان روى ابرها هم اينترنت داشت.
* تاريخچه
تاريخ پيدايش تكنولوژى wi-fi به اوايل دهه ۹۰ بازمى گردد يعنى زمانى كه ويك هايس يكى از دانشمندان شركت NCR به فكر استانداردسازى شبكه ها افتاد. اين فرآيند طولانى سرانجام در سال ۱۹۹۷ به ثمر نشست و در اين سال نخستين نگارش از استانداردb IEEE802/11 عرضه شد كه پس از مدتى با نام wi-fi wireless Fidelity)) شناخته شد. دو سال پس از اين نگارش يعنى در سال ۱۹۹۹ شركت اپل تكنولوژى wi-fi را به رايانه هاى همراه خود اضافه كرد و آنها را روانه بازار ساخت.
* شبكه هاى بى سيم و كابلى
شبكه هاى محلى موجود را در محيط هاى ادارى و سازمانى مى توان به دو دسته كابلى (wired) و بى سيم (wireless) دسته بندى كرد. در شبكه هاى كابلى بايد از محل هر رايانه (client) تا دستگاه توزيع كننده (Hub) كابل كشى مستقلى صورت بگيرد كه با توجه به موانع فيزيكى موجود بر سر راه كابل تا توزيع كننده اصلى و مشكلات نصب و راه اندازى رايانه ها در برخى از مكان هاى فيزيكى كه امكان چنين اقدامى مقدور نمى باشد از شبكه هاى بى سيم استفاده مى شود به علاوه در شبكه هاى كابلى فاصله سرويس گيرنده و سرويس دهنده نبايد از يكصدمتر بيشتر باشد كه در بعضى از مكان ها به دليل فواصل نسبتاً دور عملاً چنين اقدامى مقدور نبوده و راه حل نهايى استفاده از شبكه هاى بى سيم مى باشد.
در مقاله هاى قبلى همين صفحه درمورد تكنولوژى هاى جديد بى سيم مانند بلوتوث صحبت كرديم اما تكنولوژى wi-fi نسبت به تكنولوژى بلوتوث توانمندى ها و امكانات بيشترى را در اختيار شما قرار مى دهد كه به تفصيل به آن خواهيم پرداخت.
* امنيت در شبكه هاى بى سيم
نخستين چالشى كه در مواجهه با شبكه هاى بى سيم با آن مواجه مى شويم، امنيت در اين شبكه ها است. در شبكه هاى كابلى به دليل اين كه امكان شنود اطلاعات در حداقل ممكن قرار دارد امنيت بالاترى نسبت به شبكه هاى بى سيم برقرار است اما در اين شبكه ها نيز راهكارهايى جهت افزايش امنيت در نظر گرفته شده است:
۱ـ MAC
براى شناسايى هر Client در شبكه، ليستى ازMAC ( Media Access Control) آدرس هاى مورد استفاده در شبكه به فرستنده سيگنال ها (Access point) داده مى شود تا تنها رايانه هاى داراى MAC آدرس هاى مجاز، اجازه دسترسى به اطلاعات را داشته باشند يعنى در صورت ارسال درخواستى از سوى يك رايانه MAC آدرس آن با MAC آدرس هاى موجود در اكس پوينت مقايسه شده و در صورت مجاز بودن اجازه ورود به شبكه داده مى شود.
۲ـ WEP
در اين روش از امكان شنود كاربرهايى كه در شبكه مجوز ندارند جلوگيرى به عمل مى آيد كه در عمل تنها در شبكه هاى كوچك قابل پياده سازى است.
۳ـ SSID
شبكه هاى wireless) WWAN wide Area Network) خود از چندين شبكه محلى تشكيل شده اند كه هركدام از اين شبكه ها داراى شناسه اى مستقل مى باشند. اين شناسه ها در همه Access point ها قرار داده مى شوند و هر كاربر براى دسترسى به شبكه مورد نظر بايد تنظيمات service) SSID set Identifier) را انجام دهد.
* نقاط ضعف wi-fi
۱ـ قيمت هاى گران: هزينه هاى اشتراك ماهانه wi-fi در بسيارى از كشورها گران است و در حدود ۵۰ دلار در ماه مى باشد.
۲ـ هزينه هاى پنهان فراوان: جدا از هزينه هاى راه اندازى اوليه wi-fi شما بايد هزينه هاى پنهانى ديگرى نيز مانند نصب و نگهدارى تجهيزات شبكه و نيز راه حل هاى امنيتى را بپردازيد.
۳ـ فواصل كوتاه: هم اكنون فاصله اى كه مى توان به جرأت اعلام كرد در حدود يك صدمتر است كه با وجود موانع فيزيكى موجود در ساختمان ها و ادارات اين فاصله دريافت سيگنال كمتر نيز خواهد شد.
۴ـ عدم پوشش همه نقاط: در برخى از كشورها كه تكنولوژى wi-fi فعال شده است پوشش كامل شبكه فراهم نشده است و شما مجبور به استفاده از سرويس دهندگان مختلف در نقاط جغرافيايى متفاوت خواهيد بود.
۵ ـ مشخص نبودن استانداردها: شركت هاى ارائه دهنده تجهيزات wi-fi استفاده از طيف راديويى بدون مجوز را ترجيح مى دهند. زيرا در اين صورت هزينه هاى آنها كاهش خواهد يافت و همين امر سبب شده است كه استاندارد واحدى براى اين كار طراحى نشود، البته در سال هاى اخير سازندگان به سمت متحد شدن استانداردها حركت روبه جلويى را آغاز كرده اند.
۶ ـ عدم وجود امنيت: در شبكه هاى بى سيم قبلى اجازه ارتباط كاربران غيرمجاز شبكه نيز داده مى شد كه امكان شنود از طريق اين كاربران يكى از خطرات اين قبيل از شبكه ها بود اما هم اكنون سازندگان به سوى توسعه شبكه هاى امن حركت خود را آغاز كرده اند.
* كاربردهاى wi-fi
تكنولوژى wi-fi علاوه بر استفاده در ارتباط رايانه هاى شخصى در اتصال به اينترنت به صورت بى سيم امكان استفاده از هر شبكه ديگرى را نيز دارد. به عنوان نمونه در تلفن هاى همراه نسل جديد امكان اتصال به اينترنت از طريق wi-fi فراهم شده است. همچنين wi-fi به عنوان راه حلى مؤثر به منظور توسعه شبكه هاى داخلى، بدون صرف هزينه سيم كشى مطرح شده است. دو تكنولوژى wi-fi و Bluetooth به عنوان رقباى يكديگر در شبكه هاى بى سيم مطرح شده اند و هم اكنون نيز رقابت آنها در حال افزايش است اما هدف اين دو فناورى يكسان نبوده و هر كدام هدف جداگانه اى را در پيش گرفته اند.
Bluetooth براى استفاده در شبكه هاى بى سيم كوچك در نظر گرفته شده است كه داراى مصرف پائين برق و برد كوتاه ترى است اما wi-fi براى استفاده در شبكه هاى بى سيم متوسط با برد و پهناى باند وسيع ترى مطرح شده است.
تكنولوژى wi-fi در باندهاى راديويى ۲‎/۴ و ۵ گيگاهرتز فعال است و مى تواند سرعتى در حدود Mbps ۱۱ تا Mbps ۵۴ داشته باشد اما در مقابل Bluetooth تنها سرعتى در حدود kbps ۷۲۰ را دارد.
علاوه بر مواردى كه در بالا به آن اشاره شد سرويس voice) voip over Internet protocol) انتقال صدا از طريق تكنولوژى اينترنت ـ كه امكان برقرارى تماس تلفنى روى شبكه هاى رايانه اى را مقدور مى سازد نيز از wi-fi بهره مى گيرد. با استفاده از Dual Mode Telephony دستگاه هاى تلفن همراه نيز قادر خواهند بود با استفاده از تكنولوژى wi-fi تماس هايى با كيفيت تكنولوژى سلولى را برقرار سازند و بدين ترتيب شما هم امكان اتصال به اينترنت را روى گوشى خود خواهيد داشت و هم امكان مكالمه تلفنى را.

مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



يكشنبه ۶ آبان ۱۴۰۳ - ۲۷ اکتبر ۲۰۲۴

تکنولوژی

+ تاکسی‌های هوایی و هوش مصنوعی  هرمز پوررستمی

+ دسته بندی داده ها با شبکه عصبی مصنوعی  حمیدرضا تائبی

+ هوش مصنوعی و برقی که از فضا می‌آید  هرمز پوررستمی

+ هوش تهدید چیست، چگونه به سازمان‌ها کمک می‌کند و پیاده‌سازی می‌شود؟ حمیدرضا تائبی

+ راهنمای جامع آشنایی با مدل هوش مصنوعی مولد، کاربردها و انواع آن مترجم: حمیدرضا تائبی

+ تولید متن یا Text Generation چیست؟  حمیدرضا تائبی

+ چه تکنولوژی‌هایی باعث تحول دیجیتال در صنعت کشاورزی می‌شوند؟ -

+ ارتباط انقلاب صنعتی چهارم با تحول دیجیتال چیست؟ -

+ هوش مصنوعی در خدمت دموکراسی /

+ انقلاب صنعتی چهارم چیست و چگونه بر زندگی ما تاثیر می گذارد؟ فاطمه حسینی

+ یادگیری ماشین آنلاین چیست و چرا نقش مهمی در دنیای هوش مصنوعی دارد؟  حمیدرضا تائبی

+ خودیابی فرهنگی در جهان دیجیتال  فرهنگ امروز/ عیسی عبدی

+ انقلاب بزرگ فین‌تک‌ها در یک دهه آینده مترجم: مهسا قنبری

+ راهکار محققان برای مجهز شدن IoT به شبکه‌های عصبی بهینه  مهدی صنعت‌جو

+ ۱۰ شغلی که هوش مصنوعی تصاحب نخواهد کرد  مهدی صنعت‌جو

+ پیوند کامپیوتر و مغز انسان محسن آقاجانی

+ فناوری‌های نوظهور 

+ قدرت‌نمایی هوش مصنوعی در دنیای داروسازی حمیدرضا تائبی

+ تاثیر ابزارهای هوشمند بر کنترل شیوع بیماری‌های فراگیر 

+ فناوری تشخیص چهره در یک قدمی زندگی ما حمیدرضا تائبی

+ آیا تلفن هوشمند، بخشی از وجود ماست؟ 

+ انقلاب عاشقانه در زمانه تکنولوژی 

+ آیا تکنولوژی باعث خوشبختی بشر می‌شود؟ محمدحسین آشنا

+ آیا فناوری تشخیص چهره نگران کننده است؟  مهدی زارع سریزدی

+ روبات‌هایی که می‌بینند و از انسان می‌آموزند- مهدی صنعت‌جو

+ یک راهکار عالی برای آنکه بدانید اینترنت شما چه زمانی قطع شده است حمیدرضا تائبی

+ آیا ماشین‌ها ما را از کار برکنار خواهند کرد؟ حمیدرضا مازندرانی

+ پیامدهای نسل چهارم فناوری رسانه‌های اجتماعی  دکتر محمود سریع‌القلم

+ طبقه‌ای به نام علوم انسانی دیجیتال 

+ تکنولوژی و آینده جامعه 

+ گشايش اولین فروشگاه بدون فروشنده و صف توسط آمازون 

+ فناوری‌هایی که در سال ۲۰۱۸ رشد می‌کنند مهدی مطلبی

+ صوفیا، ربات شهروند تمایل به تشکیل خانواده دارد! 

+ روبات عصیانگر در شهر بی‌قانون؛ آغاز عصر وحشت حمیدرضا تائبی

+ اسکلت‌ پوشیدنی شنوا برای معلولین مهدی صنعت‌جو

+ سازمان ملل، هوش مصنوعی را زیر نظر می‌گیرد مهدی صنعت‌جو

+ عطش ساختن فردا  سید کامران باقری

+ کارخانه های آینده | کسب و کاری با فناوری چاپ سه بعدی 

+ تكنولوژى‌آموزشى‌ يا‌تكنولوژى‌يادگيرى 

+ با این لباس هوشمند گرم می‌شوید 

+ خطر هک‌شدن خودروهای هوشمند جدی است 

+ آیا هوش مصنوعی بزرگترین تهدید برای تمدن بشری است؟ مهدی صنعت‌جو

+ انسان یا محصول، نسل‌های آینده کدامند؟ حمیدرضا تائبی

+ این روبات 500 برابر سریع‌تر از انسان کار می‌کند حمید نیک‌روش

+ جلوگیری از تصادفات منجر به مرگ خودران‌ها با تصمیم‌گیری به سبک انسان حمید نیک‌روش

+ کدام شغل‌ها تا ۱۰ سال آینده نابود می‌شوند؟ حمیدرضا تائبی

+ از این پس هوش مصنوعی مصدومیت‌های ورزشکاران را پیش‌بینی می‌کند حمیدرضا تائبی

+ هوش مصنوعی خودسر!/ آیا ترس دانشمندان به واقعیت بدل می‌شود؟ 

+ آیا در نهایت ماشین ها میتوانند پیش داوری و تعصب داشته باشند؟ 

+ تجاری‌سازی فناوری رابط مغز و کامپیوتر 5 دستاورد مهم دارد 

+ این ربات خیلی راحت و سریع خودروی شما را پارک می کند! +تصاویر 

+ استفاده از ربات‌ها در صنعت بیمه 

+ پایان عصر نفت! بهزاد احمدی نیا

+ چاپ 3 بعدی استخوان مصنوعی 

+ تولید دست مصنوعی 15 دلاری 

+ انسان‌ها و هوش مصنوعی همزیستی مستقل را تجربه خواهند کرد حمیدرضا تائبی

+ روبات‌ها به یکدیگر مهارت‌های جدید را یاد می‌دهند حمید نیک‌روش

+ دختر یازده ساله در نشست سالانه سهامدارن مایکروسافت چه سوالی مطرح کرد؟ حمیدرضا تائبی

+ بیشتر از ۸۰ درصد مشاغل امروزی تا چند سال آینده از بین می‌روند! حمید نیک‌روش

+ انقلاب الکترونیک , یا چگونه قاره آسیا زباله دان جهان شد 

+ فناوری های تشخیص هویت. صالح سپهری‌فر

+ رانندگی در واقعیت افزوده فرانک فراهانی جم

+ با بمب الکترومغناطیسی آشنا شویم 

+ ساخت جوهر از آلودگی هوا! 

+ خانه‌ای که در باد می‌رقصد+تصاویر 

+ مرکز تخصصی بازی‌های رایانه‌ای به حوزه درمان و امنیت وارد می‌شود 

+ ویژگی‌های بایسته معلمان در بهبود فرآیند یاددهی-یادگیری مدارس هوشمند 

+ جهان در 150 سال آینده چگونه خواهد بود؟. 

+ آینده نگری در مدیران IT 

+ بازی پیامکی و محتوای آموزشی - سرگرمی برای آینده پژوهی وحید وحیدی مطلق

+ ماشین هایی هوشمند تر از انسان 

+ مجازی بودگی و قدرت «دولت موبایل» داود زارعیان

+ تکنولوژی های آینده چگونه خواهند بود؟ عرفان کسرایی

+ انقلاب صنعتی چهارم در راه است احمد علوی

+ بررسی رابطه ی بین سناریو های تکنولوژی با داستان های علمی- تخیلی با نگاهی به چرخه ی روبوت آسیموف و فضای سایبری گیبسون مریم اخوی

+ آیا حضور ربات‌ها را در زندگی‌مان خواهیم پذیرفت؟ جین ویکفیلد - بی‌بی‌سی

+ ﺗﻌﺎرض دو ﻧﮕﺮش در ﻓﻠﺴﻔﮥ ﺗﮑﻨﻮﻟﻮژی و ﭘﮋواک آن در ﻓﻀﺎی ﻓﮑﺮی اﯾﺮان رهبر محمودزاده

+ روبات های پرستار در راه اند...مزایا ، معایب و خطرات صالح سپهری فر

+ سیر تحولی علم و تکنولوژي بعد از جنگ جهانی دوم الکساندر کینگ

+ ضرورت ارزیابی اخلاقی تکنولوژی های نوین ارتباطی وحیده علی پور

+ فیسبوک چگونه با استفاده از هوش مصنوعی تصاویر را برای نابینایان قابل درک می کند؟  مریم موسوی

+ چيني ها آيفون توليد مي کنند نه استيو جابز جوزف ناي

+ بهبود الگوی زندگی در مساله انرژی و تکنولوژی جلال نبهانی‌زاده

+ برای زندگی درکنار ربات ها آماده اید؟ شهرام یزدان پناه

+ دوران رباتی میترا بهاری

+ دسترسی ۵۰ درصدی کشورهای در حال توسعه به اینترنت باندپهن 

+ ﺗﻜﻨﻮﻟﻮژي اﺟﺘﻤﺎﻋﻲ ﺟﺮﻳﺲ ﻫﻨﺴﻮن اوﻣﺎﻧﺎروﻻ

+ ﺗﻜﻨﻮﻟﻮژي در ﻛﺸﻮرﻫﺎي در ﺣﺎل ﺗﻮﺳﻌﻪ ﺟﺮﻳﺲ ﻫﻨﺴﻮن اوﻣﺎﻧﺎروﻻ

+ فناوری اطلاعات در سازمان ها و ادارات شهاب وهابزاده

+ جنگ‌‌‌ بر ‌‌پایه ‌‌فناوری ‌‌اطلاعات‌ فریبا فرهادیان‌

+ تأملی دوباره در مفهوم اطلاعات و دانش: با تأکید بر حوزۀ علم اطلاعات و دانش شناسی مریم صابری

+ فهم سواد اطلاعاتي Barbara Humes

+ فناوری اطلاعات در حال ایجاد تحولی انقلابی در محصولات است روشنگری مدیریت اینترنت اشیاء

+ سبقت کتابهای الکترونیکی از کتابهای چاپی تا ۲۰۱۸ 

+ انقلاب اینترنت اشیا در سال ۲۰۲۰ 

+ نقش فناوری اطلاعات در سازمان‌های امروزی 

+ نابرابری دیجیتالی 

+ آینده پژوهی و چالشهای صنعت نساجی  فاطمه رئيسي 1 ، احسان قرباني 2 ، محمد قانع، فاطمه معدني

+ فناوری نسل آینده مترجم: فرناز رجبی مهر

+ نسل جديد خانه‌هاي خورشيدي 



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995