Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


كارت هاى اعتبارى

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[04 Jun 2007]   [ وحيد نقشينه]

كارت هاى اعتبارى


293694.jpg



تجارت الكترونيك از سه بخش مديريت، زيرساخت ها و كاربردها تشكيل يافته است. در بخش كاربردها بانكدارى الكترونيك را يكى از كاربردهاى تجارت الكترونيكى مى دانند كه شامل چك هاى الكترونيكى و كارت هاى اعتبارى است.
كارت ها وسيله اى براى دريافت، پرداخت و مبادله هستند. ساليان درازى است كه پول، سكه و اسكناس به عنوان بهترين گزينه ها جهت مبادله مطرح است و اين به دليل راحتى، سادگى و سرعت استفاده از اين اقلام است. با سپرى شدن دوران صنعتى و رشد دانش بشر و نيز افزايش حجم داد و ستد و حجم نقدينگى نياز به وسيله اى آسان تر براى انجام معاملات تجارى به وجود آمد.
تغيير در شيوه زندگى مردم و تغييرات رفتارى آن ها، بانك ها و مؤسسات مالى و اعتبارى را به فكر چاره اى براى ايجاد جايگزينى مناسب براى پول واداشت، در نتيجه اين تلاش ها وسيله اى جديد جهت پرداخت و داد و ستد و مبادله با عنوان كارت هاى بانكى به وجود آمد.

كشور آمريكا را مى توان به عنوان نخستين كشور ارائه دهنده كارت هاى اعتبارى دانست. ايده تولد كارت هاى اعتبارى به سال ۱۸۶۰ يعنى زمانى كه ادوارد پلاى (Edward play) اين ايده را مطرح كرد بازمى گردد. نزديك به ۴۰ سال بعد از عنوان شدن ايده اوليه طراحى كارت هاى اعتبارى جان سى پيتگنرو (John -pitgenro) نوعى كارت پول كاغذى براى مشتريان ويژه خود طراحى كرد كه با استقبال كمى از سوى مشتريانش مواجه شد. پس از سال ها تجربه هاى مختلف در زمينه به كارگيرى و طراحى اين گونه از كارت ها در دهه ۱۹۵۰ استفاده از وسيله اى با نام كارت هاى مبادله به جاى پول نقد براى نخستين بار رواج پيدا كرد.
اين كارت ها از پلاستيك ساخته شده و براى پرداخت هزينه هاى خريد كالا به فروشگاه ها و مؤسسات طرف قرارداد با شركت diners طراحى شده بود. اين كارت ها تنها در اختيار گروه خاصى از مشتريان و به عنوان نشانه اى قراردادى تلقى مى شد و صاحب كارت امكان خريد كالا و وسيله موردنياز خود را بدون پرداخت پول تنها در محدوده جغرافيايى خاصى دارا بود.
كارت هاى بانكى
با رواج داد و ستد توسط جايگزين هاى پول در آمريكا، اين گونه از داد و ستدها به ساير كشورها نيز انتقال يافت و فرهنگ عمومى كشورها استقبال نسبتاً چشمگيرى از اين كارت ها به عمل آورد. به گونه اى كه داد و ستد با كارت هاى اعتبارى رواج يافت.
در داد و ستد با كارت هاى اعتبارى شما به عنوان خريدار كالا يا محصول حتماً بايد نزد بانك عامل خود داراى حسابى باشيد كه نوع اين حساب بستگى به نوع كارت شما دارد. بانك ها براى مشتريان ويژه خود اعتبارى ويژه در نظر مى گيرند كه اين اعتبار در خريدهاى مشتريان ويژه لحاظ مى شود ، بدين معنى كه اين دسته از مشتريان بدون نياز به داشتن پول در حساب خود و تنها به صرف داشتن اعتبار نزد بانك عامل قادر به خريد كالا و خدمات موردنظر هستند. در نوعى ديگر از كارت ها شما تنها به ميزان پولى كه نزد بانك داريد توانايى خريد كالا و خدمات را داريد. در هر صورت پس از خريدى كه شما انجام مى دهيد پول كالا يا وسيله خريدارى شده از حساب شما كسر شده و به حساب فروشنده نزد بانك عامل منتقل خواهد شد و به علاوه درصدى از پول مبادله شده به عنوان كارمزد خدمات بانكى و داد و ستد به حساب بانك منتقل مى شود.
* دسته بندى كارت ها
كارت هاى اعتبارى با توجه به نوع كاربرد از سوى بانك ها و مؤسسات مالى و يا شركت هاى خاص تهيه و در اختيار متقاضيان قرار مى گيرد. معمولاً كارت ها را براساس شيوه تسويه، فناورى مورد استفاده، نوع خدمات و گستره جغرافيايى دسته بندى مى كنند.
شيوه تسويه
۱- كارت هزينه
۲- كارت اعتبارى
۳- كارت بدهى
كارت هزينه
شباهت اين دسته از كارت ها با كارت هاى اعتبارى بسيار زياد است اما از نظر اين كه امكان دريافت وجه نقد از اين گونه از كارت ها ميسر نيست و به علاوه پس از دريافت صورتحساب كالاى خريدارى شده، صاحب كارت بايد با بانك تسويه حساب انجام دهد با كارت هاى اعتبارى تفاوت دارند.
* كارت اعتبارى
اين دسته از كارت ها به منظور خريد كالا و وسيله و يا دريافت پول نقد صادر مى شوند. گستره توزيع اين گونه از كارت ها بنابر قرارداد بانك عامل با فروشگاه ها و مراكز خريد مى تواند ملى و يا بين المللى باشد.
دارنده كارت اعتبارى مى تواند به بانك ها و مؤسسات خريد طرف قرارداد مراجعه كرده و كالايى را خريدارى كند و يا درخواست وجه كند و در پايان هر ماه بايد صورتحساب خود را به بانك عامل خود پرداخت كند.
*كارت بدهى
اين گونه از كارت ها از نظر عملياتى شبيه كارت هاى اعتبارى است و مانند چك هاى بانكى در سيستم داد و ستدعمل مى كند. ميزان اعتبار اين گروه از كارت ها براساس حساب بانكى دارنده كارت معين مى شود يعنى دارنده كارت قبل از هرگونه خريد بايد معادل مبلغى را كه قصد خريد دارد در حساب بانكى خود داشته باشد تا بتواند اين معامله را انجام دهد و پس از انجام معامله با امضا كردن رسيدى به بانك اعلام مى دارد كه معادل مبلغ كالاى خريدارى شده را از حساب وى كسر نموده و به حساب صاحب فروشگاه نزد همان بانك انتقال دهد.
به علاوه با استفاده از كارت هاى بدهى مى توان از دستگاه هاى ATM موجود در شعب بانك ها پول نقد برداشت كرد.
فناورى ساخت
۱- كارت هاى مغناطيسى
۲- كارت هاى هوشمند
* كارت هاى مغناطيسى
در اين گروه از كارت ها اطلاعات مربوط به دارنده كارت به صورت كدهاى مغناطيسى بر نوارى كه به همين منظور در پشت كارت تعبيه شده است، ضبط مى شود كه اين عمل را رمزگذارى مى نامند.
نحوه استفاده از اطلاعات كارت هاى مغناطيسى بدين گونه است كه دارنده كارت به فروشگاه و يا مراكز طرف قرارداد مراجعه كرده و با قرار دادن كارت مغناطيسى خود در دستگاه هاى نقطه فروش اطلاعات كارت جارى به مركز مخابره شده و پس از تأييد رمز عبور و ميزان اعتبار صاحب كارت نزد بانك عامل از حساب خريدار كسر شده و به حساب فروشنده وجه منتقل مى شود. اين دسته از كارت ها گستردگى جغرافيايى فراوانى دارند و در سطح جهانى به وفور مورد استفاده قرار مى گيرند. شركت هاى بزرگى مانند ويزا (VISA) و مستركارت (Master Card) از اين گونه كارت ها استفاده مى كنند.
* كارت هاى هوشمند
به دليل كم بودن ظرفيت ذخيره سازى اطلاعات بر روى كارت هاى مغناطيسى و وجود مشكلات فراوان در ترافيك خطوط ارتباطى، كاربران كارت هاى مغناطيسى با مشكلات فراوانى روبه رو هستند بنابراين در سال هاى اخير فعاليت هاى زيادى براى نصب حافظه ها و پردازشگرهاى رايانه اى بر روى برد اصلى اين گونه از كارت ها صورت گرفته كه حاصل اين تلاش ها عرضه كارت هاى هوشمند است، اين گروه از كارت ها با اسامى كارت تراشه دار (chip card)، كارت حافظه دار (Memory card) و كارت هاى با مدارهاى مجتمع (card C.I) نيز معرفى شده اند.
اين دسته از كارت ها شامل يك مدار مجتمع الكترونيكى به شكل تراشه (chip) در درون خود هستند كه عناصرى براى نقل و انتقال، ذخيره سازى و پردازش به حساب مى آيند.
كارت هاى هوشمند را مى توان به چهار گروه اصلى زير تقسيم كرد:
۱- كارت هاى حافظه تماسى contact memory card
۲- كارت هاى داراى پردازشگر contact cpu card
۳- كارت هاى حافظه بدون تماس contactless memory card
۴- كارت هاى داراى پردازشگر با رابط دوگانه Dual interface cpu card
اما اين گروه از كارت ها ـ كارت هاى هوشمند ـ را مى توان از نظر تكنولوژى ساخت به دسته بندى ديگرى نيز تقسيم كرد كه شامل گروه هاى زير است:
۱- كارت هاى تماس contact
۲- كارت هاى بدون تماس contactless
۳- كارت هاى با رابط دوگانه Dual interface
نوع خدمات
۱- كارت هاى اعتبارى برداشت از موجودى Debit card
۲- كارت هاى وام بدون بهره Charge card
۳- كارت هاى وام با بهره Credit card
۴- كارت هاى چندمنظوره Multi task card
* Debit card
اين دسته از كارت ها كه گاهى به آن ها كارت هاى بدهكار نيز گفته مى شود براى آن دسته از مشتريان مؤسسات پولى و مالى است كه نزد بانك يا مؤسسه صادركننده كارت حساب داشته و قصد دارند با استفاده از كارت از موجودى خود برداشت كرده و يا بهاى كالاها و خدمات خريدارى شده را بپردازند. مهم ترين مزيت اين دسته از كارت ها عدم نياز به مراجعه به بانك است. كارت هاى اعتبارى برداشت از موجودى خود به سه گروه زير تقسيم مى شوند:
۱- كارت هاى خودپرداز
۲- كارت هاى خريد نقدى
۳- كارت هاى دومنظوره
* Charge card
اين گروه از كارت ها براى دستيابى سريع به قرض هاى كوتاه مدت و خريدهاى نسيه كوتاه مدت طراحى و به كار گرفته شده اند. اين دسته از كارت ها نيز خود به سه گروه تقسيم مى شوند:
۱- كارت هاى استقراض بدون بهره
۲- كارت هاى خريد نسيه بدون بهره
۳- كارت هاى دو منظوره بدون بهره
* Credit card
اين گروه برخلاف كارت هاى Charge card براى استفاده از وام هاى طولانى مدت و نيز خريدهاى نسيه مدت دار در نظر گرفته شده اند كه اين گروه نيز خود به سه دسته تقسيم مى شوند:
۱- كارت هاى استقراض با بهره
۲- كارت هاى خريد نسيه با بهره
۳- كارت هاى دو منظوره با بهره
* Multi task card
اين دسته از كارت ها دربرگيرنده كارت هاى استقراضى با بهره و كارت هاى خريد نسيه با بهره هستند كه دارنده اين گروه از كارت ها مى تواند با استفاده از كارت Multi task خود اقدام به گرفتن وام از خودپردازها كرده و يا خريدهاى مدت دار با بهره را از فروشندگان كالا و خدمات طلب كرده و پرداخت پول را به ماه هاى بعد موكول كند.
گستره جغرافيايى
۱ـ كارت هاى داخلى
اين گروه از كارت ها تنها در محدوده جغرافيايى يك كشور كاربرد دارند و تنها با پول همان كشور قابل دادوستد هستند. اين گروه از كارت ها در سال هاى اخير در همه كشورها به وفور يافت مى شود و در كشور ما نيز بسيارى از بانك ها و مؤسسات مالى اقدام به توزيع اين گونه از كارت ها مى كنند.
۲- كارت هاى بين المللى
همان گونه كه از نام اين گروه از كارت ها برمى آيد اين كارت ها در بيش از يك كشور قابل استفاده هستند و معمولاً با بيش از يك ارز سر و كار دارند. دارندگان اين كارت ها مى توانند در كشورهاى طرف قرارداد به خريد و يا دريافت پول به ارز همان كشور اقدام كنند.
سيستم شماره گذارى
با توجه به اين كه سيستم كارت هاى بانكى به عنوان مدلى اقتصادى در مبادلات مالى در كل دنيا مورد استفاده واقع مى شود، شركت هاى صادركننده اين كارت ها از روش واحدى براى ذخيره اطلاعات و شماره گذارى اين گونه از كارت ها استفاده مى كنند كه اين سيستم استاندارد شماره گذارى را
۱۳. X4 ANSL Standard مى نامند . در اين سيستم از يك عدد ۱۶ رقمى براى شماره گذارى استفاده مى شود. اين عدد به صورت چهار مجموعه چهار رقمى نوشته مى شود اما اين تقسيم بندى چهارتايى هيچ ارزش و معناى خاصى ندارد.
مزاياى كارت ها
۱- افزايش سرعت و كاهش زمان انتقال وجه از يك نقطه به نقطه ديگر
۲- افزايش امنيت در مقابل سرقت ، مفقودى و از بين رفتن پول نقد
۳- امكان دسترسى سريع به وجوه و يا اعتبار تخصيصى در هر نقطه جغرافيايى
۴- جلوگيرى از انتقال پول نقد
۵- كاهش هزينه هاى چاپ اسكناس
۶- بهبود بخشيدن به نظام كنترل ارز در كشورها
۷- ايجاد اعتبار و ارزش اجتماعى براى دارندگان كارت ها
۸- سهولت در رفع نيازمندى هاى روزانه افراد
۹- كاهش حجم مسافرت هاى درون شهرى به منظور دريافت و پرداخت و بالطبع كاهش هزينه هاى اجتماعى و كاهش آلودگى هوا
۱۰- رشد و توسعه بيش از پيش بانكدارى الكترونيكى (banking-e)
۱۱- امكان دسترسى سريع تر و راحت تر به پول نقد
در شماره ۳۶۳۰ روزنامه ايران به تاريخ ۸۶‎/۲‎/۱۶ مقاله اى با عنوان چك هاى الكترونيكى نگاشته شده است كه با موضوع اين صفحه ارتباط نزديكى دارد.


مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



يكشنبه ۶ آبان ۱۴۰۳ - ۲۷ اکتبر ۲۰۲۴

تکنولوژی

+ تاکسی‌های هوایی و هوش مصنوعی  هرمز پوررستمی

+ دسته بندی داده ها با شبکه عصبی مصنوعی  حمیدرضا تائبی

+ هوش مصنوعی و برقی که از فضا می‌آید  هرمز پوررستمی

+ هوش تهدید چیست، چگونه به سازمان‌ها کمک می‌کند و پیاده‌سازی می‌شود؟ حمیدرضا تائبی

+ راهنمای جامع آشنایی با مدل هوش مصنوعی مولد، کاربردها و انواع آن مترجم: حمیدرضا تائبی

+ تولید متن یا Text Generation چیست؟  حمیدرضا تائبی

+ چه تکنولوژی‌هایی باعث تحول دیجیتال در صنعت کشاورزی می‌شوند؟ -

+ ارتباط انقلاب صنعتی چهارم با تحول دیجیتال چیست؟ -

+ هوش مصنوعی در خدمت دموکراسی /

+ انقلاب صنعتی چهارم چیست و چگونه بر زندگی ما تاثیر می گذارد؟ فاطمه حسینی

+ یادگیری ماشین آنلاین چیست و چرا نقش مهمی در دنیای هوش مصنوعی دارد؟  حمیدرضا تائبی

+ خودیابی فرهنگی در جهان دیجیتال  فرهنگ امروز/ عیسی عبدی

+ انقلاب بزرگ فین‌تک‌ها در یک دهه آینده مترجم: مهسا قنبری

+ راهکار محققان برای مجهز شدن IoT به شبکه‌های عصبی بهینه  مهدی صنعت‌جو

+ ۱۰ شغلی که هوش مصنوعی تصاحب نخواهد کرد  مهدی صنعت‌جو

+ پیوند کامپیوتر و مغز انسان محسن آقاجانی

+ فناوری‌های نوظهور 

+ قدرت‌نمایی هوش مصنوعی در دنیای داروسازی حمیدرضا تائبی

+ تاثیر ابزارهای هوشمند بر کنترل شیوع بیماری‌های فراگیر 

+ فناوری تشخیص چهره در یک قدمی زندگی ما حمیدرضا تائبی

+ آیا تلفن هوشمند، بخشی از وجود ماست؟ 

+ انقلاب عاشقانه در زمانه تکنولوژی 

+ آیا تکنولوژی باعث خوشبختی بشر می‌شود؟ محمدحسین آشنا

+ آیا فناوری تشخیص چهره نگران کننده است؟  مهدی زارع سریزدی

+ روبات‌هایی که می‌بینند و از انسان می‌آموزند- مهدی صنعت‌جو

+ یک راهکار عالی برای آنکه بدانید اینترنت شما چه زمانی قطع شده است حمیدرضا تائبی

+ آیا ماشین‌ها ما را از کار برکنار خواهند کرد؟ حمیدرضا مازندرانی

+ پیامدهای نسل چهارم فناوری رسانه‌های اجتماعی  دکتر محمود سریع‌القلم

+ طبقه‌ای به نام علوم انسانی دیجیتال 

+ تکنولوژی و آینده جامعه 

+ گشايش اولین فروشگاه بدون فروشنده و صف توسط آمازون 

+ فناوری‌هایی که در سال ۲۰۱۸ رشد می‌کنند مهدی مطلبی

+ صوفیا، ربات شهروند تمایل به تشکیل خانواده دارد! 

+ روبات عصیانگر در شهر بی‌قانون؛ آغاز عصر وحشت حمیدرضا تائبی

+ اسکلت‌ پوشیدنی شنوا برای معلولین مهدی صنعت‌جو

+ سازمان ملل، هوش مصنوعی را زیر نظر می‌گیرد مهدی صنعت‌جو

+ عطش ساختن فردا  سید کامران باقری

+ کارخانه های آینده | کسب و کاری با فناوری چاپ سه بعدی 

+ تكنولوژى‌آموزشى‌ يا‌تكنولوژى‌يادگيرى 

+ با این لباس هوشمند گرم می‌شوید 

+ خطر هک‌شدن خودروهای هوشمند جدی است 

+ آیا هوش مصنوعی بزرگترین تهدید برای تمدن بشری است؟ مهدی صنعت‌جو

+ انسان یا محصول، نسل‌های آینده کدامند؟ حمیدرضا تائبی

+ این روبات 500 برابر سریع‌تر از انسان کار می‌کند حمید نیک‌روش

+ جلوگیری از تصادفات منجر به مرگ خودران‌ها با تصمیم‌گیری به سبک انسان حمید نیک‌روش

+ کدام شغل‌ها تا ۱۰ سال آینده نابود می‌شوند؟ حمیدرضا تائبی

+ از این پس هوش مصنوعی مصدومیت‌های ورزشکاران را پیش‌بینی می‌کند حمیدرضا تائبی

+ هوش مصنوعی خودسر!/ آیا ترس دانشمندان به واقعیت بدل می‌شود؟ 

+ آیا در نهایت ماشین ها میتوانند پیش داوری و تعصب داشته باشند؟ 

+ تجاری‌سازی فناوری رابط مغز و کامپیوتر 5 دستاورد مهم دارد 

+ این ربات خیلی راحت و سریع خودروی شما را پارک می کند! +تصاویر 

+ استفاده از ربات‌ها در صنعت بیمه 

+ پایان عصر نفت! بهزاد احمدی نیا

+ چاپ 3 بعدی استخوان مصنوعی 

+ تولید دست مصنوعی 15 دلاری 

+ انسان‌ها و هوش مصنوعی همزیستی مستقل را تجربه خواهند کرد حمیدرضا تائبی

+ روبات‌ها به یکدیگر مهارت‌های جدید را یاد می‌دهند حمید نیک‌روش

+ دختر یازده ساله در نشست سالانه سهامدارن مایکروسافت چه سوالی مطرح کرد؟ حمیدرضا تائبی

+ بیشتر از ۸۰ درصد مشاغل امروزی تا چند سال آینده از بین می‌روند! حمید نیک‌روش

+ انقلاب الکترونیک , یا چگونه قاره آسیا زباله دان جهان شد 

+ فناوری های تشخیص هویت. صالح سپهری‌فر

+ رانندگی در واقعیت افزوده فرانک فراهانی جم

+ با بمب الکترومغناطیسی آشنا شویم 

+ ساخت جوهر از آلودگی هوا! 

+ خانه‌ای که در باد می‌رقصد+تصاویر 

+ مرکز تخصصی بازی‌های رایانه‌ای به حوزه درمان و امنیت وارد می‌شود 

+ ویژگی‌های بایسته معلمان در بهبود فرآیند یاددهی-یادگیری مدارس هوشمند 

+ جهان در 150 سال آینده چگونه خواهد بود؟. 

+ آینده نگری در مدیران IT 

+ بازی پیامکی و محتوای آموزشی - سرگرمی برای آینده پژوهی وحید وحیدی مطلق

+ ماشین هایی هوشمند تر از انسان 

+ مجازی بودگی و قدرت «دولت موبایل» داود زارعیان

+ تکنولوژی های آینده چگونه خواهند بود؟ عرفان کسرایی

+ انقلاب صنعتی چهارم در راه است احمد علوی

+ بررسی رابطه ی بین سناریو های تکنولوژی با داستان های علمی- تخیلی با نگاهی به چرخه ی روبوت آسیموف و فضای سایبری گیبسون مریم اخوی

+ آیا حضور ربات‌ها را در زندگی‌مان خواهیم پذیرفت؟ جین ویکفیلد - بی‌بی‌سی

+ ﺗﻌﺎرض دو ﻧﮕﺮش در ﻓﻠﺴﻔﮥ ﺗﮑﻨﻮﻟﻮژی و ﭘﮋواک آن در ﻓﻀﺎی ﻓﮑﺮی اﯾﺮان رهبر محمودزاده

+ روبات های پرستار در راه اند...مزایا ، معایب و خطرات صالح سپهری فر

+ سیر تحولی علم و تکنولوژي بعد از جنگ جهانی دوم الکساندر کینگ

+ ضرورت ارزیابی اخلاقی تکنولوژی های نوین ارتباطی وحیده علی پور

+ فیسبوک چگونه با استفاده از هوش مصنوعی تصاویر را برای نابینایان قابل درک می کند؟  مریم موسوی

+ چيني ها آيفون توليد مي کنند نه استيو جابز جوزف ناي

+ بهبود الگوی زندگی در مساله انرژی و تکنولوژی جلال نبهانی‌زاده

+ برای زندگی درکنار ربات ها آماده اید؟ شهرام یزدان پناه

+ دوران رباتی میترا بهاری

+ دسترسی ۵۰ درصدی کشورهای در حال توسعه به اینترنت باندپهن 

+ ﺗﻜﻨﻮﻟﻮژي اﺟﺘﻤﺎﻋﻲ ﺟﺮﻳﺲ ﻫﻨﺴﻮن اوﻣﺎﻧﺎروﻻ

+ ﺗﻜﻨﻮﻟﻮژي در ﻛﺸﻮرﻫﺎي در ﺣﺎل ﺗﻮﺳﻌﻪ ﺟﺮﻳﺲ ﻫﻨﺴﻮن اوﻣﺎﻧﺎروﻻ

+ فناوری اطلاعات در سازمان ها و ادارات شهاب وهابزاده

+ جنگ‌‌‌ بر ‌‌پایه ‌‌فناوری ‌‌اطلاعات‌ فریبا فرهادیان‌

+ تأملی دوباره در مفهوم اطلاعات و دانش: با تأکید بر حوزۀ علم اطلاعات و دانش شناسی مریم صابری

+ فهم سواد اطلاعاتي Barbara Humes

+ فناوری اطلاعات در حال ایجاد تحولی انقلابی در محصولات است روشنگری مدیریت اینترنت اشیاء

+ سبقت کتابهای الکترونیکی از کتابهای چاپی تا ۲۰۱۸ 

+ انقلاب اینترنت اشیا در سال ۲۰۲۰ 

+ نقش فناوری اطلاعات در سازمان‌های امروزی 

+ نابرابری دیجیتالی 

+ آینده پژوهی و چالشهای صنعت نساجی  فاطمه رئيسي 1 ، احسان قرباني 2 ، محمد قانع، فاطمه معدني

+ فناوری نسل آینده مترجم: فرناز رجبی مهر

+ نسل جديد خانه‌هاي خورشيدي 



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995