Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


گردشگرى مجازى دور دنيا در ۸۰ ثانيه

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[11 Mar 2007]   [ وحيد نقشينه]

بخش نخست

واژه گردشگر از زمانى پديد آمد كه افراد طبقه متوسط به مسافران طبقه اشراف پيوستند و از زمانى كه مردم جامعه داراتر شده و ميانگين طول عمرها افزايش پيدا كرد و مردم طبقات پائين و متوسط جامعه با پس اندازى كافى از كار خود بازنشسته شدند و شروع به سير و سياحت در نقاط مختلف دنيا كردند.
اغلب گردشگرها بيش از هرچيز به آب و هوا، فرهنگ، طبيعت، آثار باستانى و صنايع دستى مقصد گردشگرى خود علاقه مندند و حاضرند رنج سفر را بر جان خريده و از وطن خود به قصد ديدن ديگر نقاط ديدنى دنيا حركت كنند.
گردشگرى سازمان يافته امروزى، يك بخش بسيار مهم در اقتصاد تمامى كشورهاى دنيا محسوب مى شود و اقتصاد ملى بعضى از كشورها وابستگى بسيارى به صنعت توريسم آن كشور دارد.
گردشگرى، امروزه به عنوان يكى از صنايع بسيار مهم در توسعه فرهنگ ها و ارتباطات ملل، نقش ويژه اى در استقرار صلح و آرامش در جهان برعهده دارد. مى توان گفت بيش از ۶۲۰ ميليارد دلار، گردش مالى ساليانه صنعت توريسم در جهان است كه سهم كشور ايران كمتر از يك دهم درصد است. گردشگرى در هزاره سوم را ارزنده ترين صنعت پول ساز جهان مى دانند. گذار از عصر صنعتى (industry revolution) به دوران طلايى عصر اطلاعات (communication revolution) فضاى جوامع اطلاعاتى (information society) را با تغيير روبرو كرده است. وقتى ابزارهاى نوين در ارتباطات و اطلاع رسانى به خدمت شهروندان درمى آيد، بايد انتظار تغيير در شيوه هاى زندگى روزمره را به انتظار نشست كه يكى از اين تغييرات، تغيير در گردشگرى و توليد گردشگرى مجازى است.
وقتى ما به شهروند الكترونيك (e-citizen )، دولت الكترونيك ( government-e)، تجارت الكترونيك ( commerce-e)، بانكدارى الكترونيك ( banking-e)، آموزش الكترونيكى (learning- e) در قالب جامعه اطلاعاتى (information society) معتقديم و آن ها را كليتى يكپارچه مى دانيم، بايد زمينه هاى گردشگرى مجازى (tourism e-) را نيز فراهم كنيم.
گردشگرى مجازى ابزارى است كه با آن يك علاقه مند به گردشگرى بتواند در كوتاه ترين زمان ممكن، با حداقل امكانات و پايين ترين هزينه و با دانشى اندك، ظرفيت هاى گردشگرى يك كشور را شناسايى و با يك برنامه هدف دار و هدايتگر، از سوى دولت و آژانس ها و مراكز به مكانى خاص مسافرت كند.
آمارهاى جهانى
كارشناسان و محققان سازمان بين المللى جهانگردى در آخرين مطالعات و بررسى خود دريافته اند كه هم اكنون فرانسه بيش از ديگر كشورهاى دنيا از فناورى اطلاعات و ارتباطات (ICT) براى جذب توريست استفاده مى كند و پس از آن كشورهايى چون اسپانيا، آمريكا، چين، ايتاليا و غيره قرار دارند و جالب است بدانيد كشور چين در سال هاى اخير با رشد فناورى هاى بومى توانسته است خود را چنين قدرتمند جلوه داده و در صدر كشورهايى كه داراى صنعتtourism e- هستند قرار بگيرد.
گردشگرى مجازى
گردشگرى مجازى (tourism e-) مقوله اى جديد است كه كمتر از ۲۰ سال از پديد آمدن آن نمى گذرد، گردشگرى مجازى به معناى حضور در سرزمين ديجيتالى اطلاعات و ارتباطات و ظهور بر پهنه شبكه گسترده جهانى (world wide web) است كه امكان مشاهده اطلاعات صوتى، تصويرى و متنى را از دنياى فيزيكى پيرامون ما در اختيارمان مى گذارد. دور دنيا كه در نوشته هاى ژول ورن در هشتاد روز انجام مى شد اكنون با Hyper textهاى دنياى web با يك كليك امكان پذير شده است و شما با يك كليك از اين سوى دنيا به آن سوى ديگر مى رويد و در اين مسافرت طولانى حتى دلارى هم خرج نخواهيد كرد!
واژه گردشگرى الكترونيكى (etourism) به معناى كاربرد كسب و كار الكترونيكى (eBusiness) در مسافرت و گردشگرى است و ۳ مجموعه متمايز مديريت كسب و كار، نظام هاى اطلاعاتى مديريت و گردشگرى را شامل مى شود.
گردشگرى مجازى مسأله اى نيست كه فقط يك ارگان يا دستگاه در آن دخالت داشته باشد، بلكه همكارى و حمايت تمامى سازمان هاى درگير را مى طلبد. براساس استانداردهاى گردشگرى امروزه جهان، سازمان دولت الكترونيك در راستاى جامعه اطلاعاتى يك كشور زيرساخت هاى گردشگرى را تشكيل مى دهد. اگر در كشورى مشاهده مى شود كه ساليانه ميلياردها دلار گردش مالى در بخش توريست وجود دارد فقط به خاطر مكان هاى تاريخى و يا برج هاى تجارى آن نيست، بلكه هتل ها، فروشگاه ها، تجارت الكترونيك، بانكدارى و به طور كلى صنعت IT سازمان يافته اى دارد كه اطلاع رسانى و برقرارى ارتباط نزديك گردشگر با صاحبان اين صنعت رابطه تنگاتنگى دارد. وجود ۲۵۶ هزار سايتى كه براى گردشگرى مجازى در اينترنت ارائه مى شود اهميت گردشگرى مجازى را نشان مى دهد.
زيرساخت هاى گردشگرى مجازى
براى طراحى و توسعه گردشگرى مجازى در هر كشورى نياز به زيرساخت هايى است كه اين زيرساخت ها در دو بخش كلى گردشگرى و IT قابل دسته بندى است و اين مقاله قصد بررسى زيرساخت هاى IT را دارد.
۱- website
۲- visa-e
۳- رزرواسيون مراكز اقامتى
۴- رزرواسيون مراكز گردشگرى
۵- رزرواسيون وسايل نقليه
Website
يكى از بهترين زمينه هاى اطلاع رسانى توان گردشگرى يك كشور، استفاده از وب سايت ها است. اين وب سايت ها به علت ارزش فوق العاده اطلاع رسانى كه در اختيار كاربران گسترده اينترنت قرار مى دهند فرصت خوبى براى معرفى امكانات گردشگرى يك كشور است كه از اين ميان سايت هاى اطلاع رسانى دولتى مربوط به گردشگرى يك كشور در اينترنت از اهميت خاصى برخوردار است، در حقيقت مى توان گفت سايت هاى رسمى، سخنگوهاى ديجيتالى يك كشور در web هستند و هرچه اين پايگاه ها قوى تر و به روزتر باشد، مخاطب پذيرى آن ها بيشتر است. در طراحى اين پايگاه هاى اطلاع رسانى بايد به چند نكته توجه داشت:
- چند زبانه بودن (Multi languegs): با توجه به زبان غيربومى گردشگران زبان هاى رايج در دنيا بايد مدنظر قرار بگيرد.
- چند رسانه اى (Multi Media): پايگاه اطلاع رسانى بايد از تمامى ظرفيت هاى web مانند عكس، فيلم، متن و غيره براى اطلاع رسانى استفاده كند و فقط يك وب سايت با ده ها صفحه متن نمى تواند جوابگوى مراجعان باشد.
- به روزرسانى قوى (uptodate) :اطلاعات موجود در وب سايت بايد هر از چند گاهى به روز شده تا كاربران با آخرين تغييرات و قوانين و مقررات آشنايى داشته باشند.
user friendly :وب سايت بايد به راحتى اطلاعات درخواستى كاربر را در اختيار او قرار دهد تا موجب سردرگمى او نشود به عنوان نمونه مى توان به امكاناتى مانند search و sort روى پايگاه اشاره كرد تا كاربر بتواند اطلاعات را در قالب دسته بندى هاى موردنظر خود به دست آورد.
visa-e
شما براى ورود به هر كشورى نياز به ويزاى همان كشور را داريد، مراحل صدور ويزا امروزه راحت تر و سريع تر شده است اما در سال هايى نه چندان دور شما بايد براى دريافت ويزا مراحل طولانى اى را پشت سر مى گذاشتيد.
صدور ويزاى الكترونيكى براى گردشگران اين فرصت را در اختيار آنها مى گذارد تا به جاى ايستادن در صف هاى طولانى سفارتخانه ها و نيز صفوف بانك ها اين فرايند را از طريق اينترنت انجام دهند. هر كشورى با داشتن يك وب سايت براى صدور visa مى تواند از كاربر اطلاعات شخصى و نيز اطلاعات موردنياز را درخواست كند و سپس اين اطلاعات را با اطلاعات موجود در بانك هاى اطلاعاتى مقايسه كند تا به صحت و سقم اطلاعات كاربر پى برده و سپس اقدام به صدور ويزا كند و از طريق پست ويزا را براى كاربر ارسال كند و هزينه هاى اين كار را نيز از طريق banking-e دريافت كند.
طراحى مكانيسمى براى اخذ ويزاى الكترونيكى نياز به همكارى نزديك ارگان هاى ذى ربط از جمله نيروهاى انتظامى و بانك ها را دارد تا با حداقل كردن موانع موجود، موجبات تسريع اين مهم را فراهم آورند. براى اخذ ويزاى الكترونيكى كاربر بايد پس از ورود به وب سايتى كه به اين منظور طراحى شده است اطلاعات درخواستى را وارد كرده و هزينه هاى صدور ويزا را نيز از طريق كارت اعتبارى خود پرداخت كرده و پس از چند روز ويزا را در محل موردنظر دريافت كند.

مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع: ایران


بنیاد آینده‌نگری ایران



يكشنبه ۶ آبان ۱۴۰۳ - ۲۷ اکتبر ۲۰۲۴

انسان گلوبال

+ بهترین آموزش‌های یادگیری ماشین با پایتون -

+ آیا فناوری AI جای انسان‌ها را خواهد گرفت؟ -

+ شبكه ها --

+ ایران، پس از رهایی یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ نسل دهه ۸۰، دنبال تغییر نیست، خود ِ تغییره! //

+ ۳ تغییر که برای آینده محتوا و بازاریابی باید بدانید محسن راعی

+ تفكر توسعه‌خواهي دکتر شهیندخت خوارزمی

+ برترین شغل‌های حوزه کامپیوتر در سال‌های آینده  مهسا قنبری

+ صنعت چهارم و ویروس جهان‌گشا سرآغازی بر یک تحول بزرگ  مهدی صنعت‌جو

+ انقلاب صنعتی چهارم و تحولات کار در آینده  علی حسینی

+ آینده جهان از زبان مدیر عامل شرکت بنز 

+ چند نفر در جهان هنوز روزنامه می خوانند؟ میثم لطفی

+ انواع تفکر : تفکر انتقادی 

+ روش های خودشناسی : تست شخصیت 

+ مهارت مدیریت افراد هرمز پوررستمی

+ خلاصه کتاب موج سوم؛ نوشته الوين تافلر تافلر

+ انسان، زندگی و دانایی رضا داوری اردکانی

+ جهان گیری (ویروس کرونا) و نظم سیاسی، فرانسیس فوکویاما برگردان رحیم باجغلی

+ تفکر سیستمی چیست ؟ هدی ولی‌پور زند

+ امریکای دوران ترامپ و موج سوم الوین تافلر  بهروز بهزادی (روزنامه نگار)

+ ویروس کرونا بحرانی سیاسی است نه پزشکی یووال نوح هراری:بی بی سی

+ «علم» ، «امید» و «بحران کرونا» 

+ اعتماد، به انسان یا به کرونا؟ مسئله این است کرونانت

+ موقعیت پساکرونایی انسان سعید قاسمی زاده

+ بعد از عبور از كرونا، ما كجا خواهيم بود؟ 

+ معنی تازه «سواد» در قرن ۲۱ حمیده احمدیان راد

+ انواع سازمان و انواع برنامه ریزی 

+ خلاصه کتاب: جهانی شدن فرهنگ، هویت 

+ تاریخ اجتماعی رسانه‌ها؛ از گوتنبرگ تا اینترنت 

+ مهارت های اساسی یک کودک قرن ۲۱ 

+ شکاف بین نسلی رسانه ای  دکتر حجت اله عباسی

+ انواع تفکر : تفکر انتقادی  مسیر آینده

+ عصر دانش‌ و ابعاد آن‌ دکتر پرويز حاجياني

+ فوکویاما علیه فوکویاما سیدمصطفی شاداب

+ مرگ مدرسه یا آیندۀ مدرسه؟ ابراهیم مجیدی*:

+ تافلر و فلسفه ی تربیت بازسازی گرایی عبدالله افراسیابی

+ تکنولوژی در جامعه فراصنعتی 

+ دانشگاه آرمانی‌شده: ضرورت دگرگونی معیارهای قدمایی فرهیختگی 

+ آرمانی‌سازی گذشته و آینده 

+ هویت چیست؟ 

+ زنده باد انقلاب! یووال نوح هراری

+ سرنوشت آینده بشریت چه خواهد شد؟ میچیو کاکو

+ شکل زندگی در ۵۰ سال آینده 

+ شخصیت شناسی آینده نگری 

+ کتاب انسان آینده، تسخیر سیر تکامل به دست بشر میچیو کاکو

+ آن بالا قفل شده است؛ جنبش ها را از پایین بیاغازید یادداشت‌های یک آینده‌پژوه

+ ۲۱ درس برای قرن ۲۱: کتاب تازه‌ای از یووال نوح هراری 

+ نگرانی‌های ما در قرن بیست و یکم بیل گیتس

+ بمب ساعتی در آزمايشگاه  یووال نوح هراری

+ آئين اطلاعات  

+ انقلاب صنعتی چهارم و نشانه های ظهور 

+ «انسان خداگونه» در انتظار فردا فرد پطروسیان

+ نقد کتاب « آموزش و دموکراسی در قرن ۲۱» اثر نل نادینگز؛ 

+ جامعه اطلاعاتی و جنسیت سها صراف

+ پیامدهای مدرنیت آنتونی گیدنز

+ فرهنگ در جهان بدون مرز 

+ فرهنگ جهانی چیست؟ 

+ نظم نوین جهانی 

+ «انسان سالاری»، محور جامعه اطلاعاتی. 

+ از خانه‌های زیر آب تا تور گردشگری به مریخ! 

+ پیش‌بینی جزئیات زندگی انسان در دو قرن آینده. 

+ مهارت های زندگی در قرن بیست و یکم  آسیه مک دار

+ «گردشگری»صنعتی میلیارد دلاری و استوار بر پایه ی آینده نگری پیشینیانِ فرهیخته ی ما رضا بردستانی

+ سیستم های پیچیده و تفکر سیستمی (3) – بخش پایانی دکتر همایون مهمنش

+ زندگی ما و زندگی آنها  علی دادپی

+ سیستم های پیچیده و تفکر سیستمی (2) دکتر همایون مهمنش

+ سیستم های پیچیده و تفکر سیستمی (1) دکتر همایون مهمنش

+ پیش‌بینی آینده غیرممکن شده است فرانسیس فوکویاما

+ آیندگان ما را به‌سبب کدام خطای اخلاقی ملامت خواهند کرد؟ 

+ مقدمه‌ای برای همه آینده نگری‌ها/ ضروری‌ترین علمی که در کشور ما به آن بی‌اعتنایی می‌شود رضا داوری اردکانی

+ قدرت آینده مهدی صنعت‌جو

+ از عصر اطلاعات تا عصر مولكول. مترجم : فيروزه امين

+ تفاوت‌های حیرت‌انگیز فرزندان 

+ عجیب‌ترین قوانین ترافیکی دنیا> از جریمه خودروهای کثیف تا منع راندن خودروی مشکی در روزهای خاص 

+ فناوری‌های مورد استفاده در جنگ‌های آینده چه خواهند بود؟ 

+ موج فراصنعتی چه کسانی را خواهد برد هرمز پوررستمی

+ مدیریت استراتژیک پورتفولیو پروژه ها در هلدینگها و سازمانهای بزرگ  

+ ضرورت آینده پژوهی و نگاه به آینده به عنوان نقش برجسته روابط عمومی نوین 

+ تکنولوژی علیه تبعیض اندرو فینبرگ

+ آیا فکرعبور جایگزین رمز عبور می شود​​​​​​​ سید محمد باقر نوربخش

+ جامعه اطلاعاتی, دگرگونی تکنولوژی های نوین ارتباطی و اطلاعاتی و تحول در روابط انسانی۲ 

+ جامعه اطلاعاتی, دگرگونی تکنولوژی های نوین ارتباطی و اطلاعاتی و تحول در روابط انسانی 

+ نمایش زندگی اجتماعی در جامعه اطلاعاتی  مانا سرایی

+ سخنرانی بیل گیتس درباره بیماری‌های فراگیر، بهداشت جهانی و حملات بیولوژیکی حمیدرضا تائبی

+ آینده نگری استر اتژی فناوری اطلاعات دکتر امین گلستانی

+ روندهای علم و فناوری در سال 2017 حمدرضا میرزایی

+ دو گروه از جوانان در برابر « قانون کار » ونسا پینتو برگردان سعید جوادزاده امینی

+ اندیشیدن به آینده نظریه اجتماعی: آری به جامعه‌شناسی محمدرضا مهدیزاده

+ نقش جامعه اطلاعاتی در تحولات فرهنگی 

+ تحلیل اقتصادی آزادی دکتر محسن رنانی

+ آیا در کارها حضور بشر لازم است؟ 

+ آینده‎پذیری: چالش اساسی آینده‎پژوهی در جهان در حال توسعه. 

+ اثرات اقتصادی جامعه اطلاعاتی در جهان 

+ چگونه انسان‌ها از صد درصد توانایی مغز خود استفاده می‌کنند حمیدرضا تائبی

+ آیا اینترنت اشیا ما را به ابر انسان تبدیل خواهد کرد؟ حمیدرضا تائبی

+ آیا سیاست می تواند از قرن 21 جان سالم به در ببرد؟. کنت میناگ

+ آینده، اکنون است ـ بخش اول آرش بصیرت

+ آینده، اکنون است ـ بخش دوم آرش بصیرت

+ سیاست‌گذاران همه کشورها خواهد بود. 

+ جهانی شدن و آموزش و پرورش 



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995