Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


عصر اطلاعات؛ پلیس‌هایی بدون یونیفرم

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[23 Jun 2009]   [ شبنم کهن‌چی]

به‌کارگیری فناوری‌های نوین برای تامین و افزایش امنیت مرزها یکی از اهداف دولت‌ها در عصر حاضر است. فناوری و تکنولوژی‌های جدید نه تنها در تولید جنگ ‌افزارها و بالا بردن مهارت کشورها برای حضور در میدان جنگ الکترونیکی بلکه برای حفظ امنیت شهروندان شهرهای کوچک و بزرگ از سوی پلیس از اهمیت بالایی برخوردار است. ایران نیز از جمله کشورهایی محسوب می‌شود که در این عرصه گام‌هایی برداشته است.
تامین امنیت، حریم خصوصی، محدود کردن دسترسی و... اصطلاحاتی هستند که گاهی در عملکرد افراد حقیقی و حقوقی از یکدیگر تشخیص داده نمی‌شوند. برای مثال، به منظور تامین امنیت گاهی به حریم خصوصی دیگران تجاوز یا حق طبیعی هر فردی برای دسترسی آزاد به اطلاعات نادیده گرفته می‌شود.
قراردادن فناوری اطلاعات و ارتباطات در کنار پلیس یادآور به وجود پلیس سایبر در این عصر است. از سوی دیگر به‌کارگیری فناوری‌های نوین در تجهیزات پلیس مطرح است که به افزایش کیفیت خدمات پلیس در خصوص تامین امنیت در جامعه و پیشگیری از جرایم منتج می‌شود.
● امنیت در فضای سایبر
طبیعی است به همان نسبت که سرعت فعالیت‌ها در فضای سایبر افزایش پیدا می‌کند، جرایم نیز گسترش می‌یابند و با توجه به وجود اطلاعات مهم، رمز حساب‌های در گردش و...در این فضا نیاز به تامین امنیت بیش از پیش احساس می‌شود.
از آنجا که تامین امنیت مانند زنجیری متشکل از حلقه‌هایی مانند قانون، ابزار، نیروی انسانی، توان مالی و... است برای رسیدن به وضعیت مطلوب همگام شدن با چرخه تحولات روز دنیا به برنامه‌ریزی دقیق نیازمندیم. علاوه بر این نباید فراموش کرد با توجه به سرعت پیشرفت فناوری‌های نوین و استفاده از فضای سایبر، زمانی برای تاخیر و وقفه در اجرای برنامه‌هایمان نداریم.
بنابراین علاوه بر اینکه باید برای تدوین قانون سرعت عمل به خرج داد از مجری آن نیز نباید غافل شد. اجرای قانون در فضای سایبر که بخش مهمی از زندگی خصوصی و کاری انسان‌های عصر جدید را تشکیل می‌دهد نیازمند پلیسی است که مانند دنیای واقعی بتواند در تامین امنیت و جلوگیری از وقوع جرم کوشا باشد.
● ایران؛ جرایم رایانه‌ای، پلیس سایبر
هر چند گفته می‌شود در ایران پلیس سایبر وجود دارد اما به طور عملی نه قانون مدونی برای تامین امنیت کاربران اینترنتی کشور به تصویب رسیده و نه نهاد خاصی موظف به انجام وظیفه در این عرصه شده است.
در کنار این مسئله اداره کل مبارزه با جرایم رایانه‌ای در معاونت آگاهی نیروی انتظامی ایجاد شده و تصور برخی بر این است که این اداره می‌تواند با جرایم رایانه‌ای و جرایمی که در فضای سایبر انجام می‌شود مبارزه و امنیت را تامین کند. جرایم فضای سایبر محدود به جرایم رایانه‌ای نیست.
مدتی پیش معاون مبارزه با جرایم خاص و رایانه‌ای پلیس آگاهی اعلام کرد: پلیس، گشت اینترنتی ترتیب داده اما همان زمان اعلام شد وظیفه اصلی این گشت تحقیق در خصوص آگهی‌های مشکوک اینترنتی است. به این ترتیب هنوز در ایران برای پیشگیری و مبارزه با وقوع انواع جرم‌ها در فضای سایبر نه قانون مدون و قابل استنادی وجود دارد و نه گروه مشخصی که موظف به پیگیری این امر باشد.
● پلیس الکترونیک در کشور
خارج از فضای سایبر، در به‌ کارگیری فناوری‌های نوین، پلیس ایران توانسته گام‌های مثبتی بردارد. گزارش پلیس درباره فعالیت‌هایش در زمینه IT طی دو سال گذشته نشان می‌دهد سامانه هوشمند اجراییات، تهیه بانک اطلاعات شماره‌گذاری، استعلام و سوءپیشینه ازجمله طرح‌های اجرا شده است. همچنین استفاده از GPS، GSI، راه‌اندازی دفاتر خدمات پلیس+۱۰، صدور گذرنامه، طرح ارایه خدمات انتظامی به مردم از طریق اینترنت، استعلام خلافی از طریق پیام کوتاه، سیستم‌های مربوط به مفقودی و پرداخت‌های الکترونیکی از دستاورد‌های پلیس در زمینه پلیس الکترونیک است.
▪ سامانه‌ها
معاون فناوری اطلاعات و ارتباطات ناجا نیز هفته گذشته خبر داد: تاکنون ۲۰۰ سامانه و زیرسامانه از سوی متخصصان و مهندسان ایرانی در ناجا طراحی و راه‌اندازی شده است که ازجمله این موارد می‌توان به خدماتی مانند صدور گذرنامه، دریافت جرایم رانندگی، اماکن و دریافت عدم سوءپیشینه اشاره کرد.
▪ فناوری‌های نوین
یکی دیگر از دستاورد‌های تازه پلیس در زمینه فناوری طراحی کوله پشتی مخابراتی است. به گفته جانشین مدیر کل ارتباطات رادیویی ناجا پیش از این، در بخش مخابراتی از سیستم‌های قدیمی به نام PRC۷۷ استفاده می‌شد که رنج فرکانس پلیس را نداشت. اما بتازگی پژوهشگران مرکز تحقیقات رادیویی ناجا موفق شدند کوله‌پشتی‌های مخابراتی با کاربری‌های خاص طراحی کنند.
بی‌سیم این کوله ۱۰ وات است و باتری قابل شارژی دارد که می‌توان آن را با فندک خودرو نیز شارژ کرد. در عملیات گشت و کمین در محل‌های دور از مقر مانند خارج از شهرها و مناطق مرزی تا ۲۴ ساعت می‌توان از این سیستم استفاده کرد.
▪ دوربین‌ها
رییس فناوری اطلاعات و ارتباطات پلیس پیشگیری نیروی انتظامی نیز اعلام کرده: ۴۰۰ دوربین مدار بسته در نقاط جرم‌خیز و معابر پایتخت به منظور کنترل بهتر تردد و نظارت بر این نقاط تا پایان امسال نصب خواهند شد.
▪ آموزش و اطلاع‌رسانی
یکی از آخرین اقداماتی که پلیس کشور در خصوص آموزش و اطلاع‌رسانی درباره دستاوردها و فعالیت‌های انجام شده با استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات انجام داد، برگزاری نمایشگاه تخصصی پلیس در این عرصه در هفته گذشته بود.
مدیر این نمایشگاه پشتیبانی اطلاعاتی ماموریت‌های انتظامی، برقراری ارتباطات مورد نیاز یگان‌های ماموریتی، ستادی و بهبود روش‌های عملیاتی با به کارگیری فناوری و ارتباطات را مهم‌ترین مولفه‌های وظیفه‌ای پلیس فناوری و اطلاعات اعلام کرد. وی گفت: تجهیزات، سامانه‌ها و تخصص‌های مرتبط در پلیس فناوری واطلاعات ناجا سه قطب اصلی دارد.
یکی از قطب‌های اصلی پلیس فناوری واطلاعات ناجا، تجهیزات و سامانه‌های مراقبت الکترونیکی است که این دستگاه‌ها تامین‌کننده اطلاعات مورد نیاز فرماندهی از صحنه‌ها و میادین عملیاتی هستند.
شبکه‌های مخابراتی ثابت و سیار دومین قطب پلیس فناوری و اطلاعات ناجا به شمار می‌رود که برای انتقال اطلاعات صحنه به مراکز فرماندهی و انتقال دستورات و هماهنگی بین فرماندهی و نیروهای عمل‌کننده است.
سامانه‌های پردازش و مدیریت اطلاعات سومین قطب پلیس فناوری واطلاعات است. این سامانه نقش نگهداری، تحلیل و تفسیر، توزیع و تسهیم اطلاعات و دانش را ایفا و سامانه‌های جامع نرم‌افزارهای لازم را برای عملیات، خدمات و پشتیبانی ایجاد و اداره می‌کند.
در حاشیه این نمایشگاه که از ۲۱ تا ۲۵ مهرماه سال جاری برپا شد، سمینار مراقبت الکترونیکی با موضوع سیستم‌های ثبت تخلف سرعت و سمینار امنیت، سمینار ارتباطات رادیویی با موضوع ارتباطات رادیویی سیار حرفه‌ای و سمیناری علمی با موضوعات، ابر رایانه، داده کاوری، تشخیص هویت گوینده و شناسایی چهره نیز برگزار شد.
همچنین دو تور نرم‌افزاری در حاشیه نمایشگاه تدارک دیده شده بود که در این تور‌ها بازدید‌کنندگان با چگونگی روند صدور گذرنامه، خدمات نظام وظیفه به صورت الکترونیکی و خدمات پلیس + ۱۰ از نزدیک آشنا شدند.
▪ بودجه پلیس در حوزه IT
آنچه برای دستیابی به تازه‌ترین فناوری‌ها و به‌کارگیری آن در خدمات‌رسانی اهمیت دارد، علاوه بر در اختیار داشتن نیروهای متخصص، میزان بودجه‌ای است که صرف پژوهش یا واردات فناوری و... می‌شود. بر اساس گفته‌های فرمانده ناجا امسال ۱۱ میلیارد تومان به بخش دانش و پژوهش و ۸۰ میلیارد تومان به فناوری اطلاعات و ارتباطات ناجا اختصاص داده شده است. این در حالی است که به گفته سردار احمدی‌مقدم امکان افزایش این بودجه وجود دارد اما معاونت فناوری اطلاعات و ارتباطات به دلیل نداشتن آمادگی فنی امکان جذب این رقم را ندارد.
فرمانده ناجا پیش‌بینی کرده در پایان برنامه پنجم کفه ترازوی سازمان نرم‌افزاری نسبت به سازمان سخت‌افزاری سنگین‌تر شود. این موضوع مستلزم داشتن سرعت و انجام امور زیربنایی و سرمایه‌گذاری انسانی و آموزش و پژوهش با همکاری سایر مجامع علمی است.

مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



دوشنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۸ مارس ۲۰۲۴

دموکراسی دیجیتال

+ دموکراسی الکترونيک نسل سوم مشاركت مردم  فائزه حیدری و معصومه كاظمی

+ تمایل به سینمای سیاسی در عصر دموکراسی 

+ شبکه‌های اجتماعی مجازی، گامی به سوی دموکراسی رضا سیف پور

+ درس هایی از گذر موفقیت آمیز به دمکراسی ترجمه :فرهاد یزدی

+ دموکراسی انجمنی و مدیریت شکاف‌های قومی: قسمت چهارم افشین اشکور کیایی

+ دموکراسی انجمنی و مدیریت شکاف‌های قومی قسمت سوم افشین اشکور کیایی

+ دموکراسی انجمنی و مدیریت شکاف‌های قومی (بخش دوم) افشین اشکور کیایی

+ دموکراسی انجمنی و مدیریت شکاف‌های قومی افشین اشکور کیایی

+ آزادی اطلاعات و حق دسترسی: بنیان دموکراسی 

+ دموکراسی الکترونيک؛ نسل سوم مشاركت مردم فائزه حیدری و معصومه كاظمی

+ ﭼﻨﺪﺟﻬﺎﻧﻲ و آزﻣﻮنﭘﺬﻳﺮي 

+ بحران های مالی در جهان پایه های دموکراسی را لرزاند/ اقتصاد، دموکراسی را به پایان خط می رساند؟  اکونومیست

+ دموکراسی موفق ترین ایده سیاسی در قرن 20 بود. چرا دچار مشکل شده و برای احیای آن چه می توان کرد؟ گزارش اکونومیست

+ آزادی در اینترنت: ارزیابی جهانی دنیل کالینگرت و سارا کوک

+ دموکراسیِ زاده شده در فضای دیجیتالی فیلیپ ن. هاوارد

+ اينترنت در اختيار هيچ كس نيست پروفسور يحيي كمالي‌پور

+ دموکراسی روی اینترنت 

+ دموكراسي‌‏‎ در‏‎ اينترنت‌‏‎  مهندس‌‏‎ ساشا‏‎ آصفي‌‏‎ فرد‏‎

+ بررسي جامعه انساني و تأثير اطلاعات بر آن دکتر محسن خلیلی -- مجتبی کفاشان

+ دموکراسی روی خطوط اینترنت  شيده لالمي

+ عصر مجـــــــــــــازی: چهارمین موج تغییر مینا کرمی

+ روياي دموكراسي ديجيتال‌ فريبا فرهاديان‌

+ آزادی اطلاع رسانی در عصر جهانی شدن  

+ دمكراسي سنتي و دمكراسي ديجيتال  ناصر اسدي

+ آزادی دسترسی به اطلاعات در ایران ؟ زهراسخی

+ مهم‌ترین ویژگی عصر ارتباطات 

+ وقتی دانش دموكرات می‌شود  فرشيد محبي

+ تارنماهای شبکه اجتماعی بر جامعه اردن تاثیر می گذارد محمد غزال در عمان

+ رای جوانان برنامه های انتخاباتی اردن را دگرگون کرده است محمد غزل از عمان

+ خود سانسوري و دموكراسي ديجيتالي  ادريس ابراهيم نژاد ــ نقده

+ دموكراسى شهرى و فضاهاى عمومى [ دموکراسی دیجیتال ]  محمد حسين فيروزي

+ روياي دموكراسي ديجيتال‌ فريبا فرهاديان‌

+ دموكراسي مستقيم عباس عمادي

+ فرهنگ، اد بيات، آزادی بيان وکرامت انسانی چيست؟؟؟ زيميرو اسکاری

+ جايگاه بنيادي آزادي بيان و اطلاعات در جامعة معرفتي: فرصت ها و محدوديت ها دكتر رويا معتمدنژاد

+ قانون آزادى اطلاعات از تله دموکراسى تا دموکراسى الکترونیکى سیامک قاجار

+ دموکراسى الکترونيکى و شهروندى جديد  لوئيس . ای . فريدلند

+ دموکراسي الکترونيک؛نسل سوم مشاركت مردم فائزه حيدري و معصومه كاظمي

+ دموكراسي گفت وگويي در عصر جهاني شدن 

+ عصر اطلاعات؛ پلیس‌هایی بدون یونیفرم شبنم کهن‌چی

+ ركن پنهان دموكراسي امير وحيديان

+ توسعه روز افزون تكنولوژي و آينده دموكراسي  آيدين كسائي

+ دنیای مجازی دموکراسی کامل ندارد علیرضا ظهوری

+ دموكراسي ديجيتال -

+ دموکراسی روی خطوط اینترنت شيده لالمي

+ راهکارهای اشاعه آزادی‌بيان  دکتر شهیندخت خوارزمی

+ دموكراسي و تكنولوژي‌ كن - هيرشكوپ

+ دموكراسي‌‏‎ در‏‎ اينترنت‌‏‎  مهندس‌‏‎ ساشا‏‎ آصفي‌‏‎ فرد‏‎

+ انقلاب ديجيتال در جشنواره فیلم فجر  هفته نامه عصر ارتباط

+ رسانه‌هاي ارتباطي و آزادي در عصر ديجيتال  پروفسور يحيي كمالي‌پور

+ دموكراسى شهرى و فضاهاى عمومى سجاد نوروزى

+ انتخاباتوترونيك! علي رضا احمدوند

+ دموكراسي‌ و فضاي‌ سايبر ريچارد كي‌. مور --مترجم: عبدالرضا زكوت‌ روشندل‌

+ فناورى هاى جديد و تبديل گوهر دموكراسى لوئيس فريدلند

+ كدام دموكراسي؟ فراسوي چپ و راست آنتوني گيدنز ترجمه : محسن ثلاثي

+ دموکراسى الکترونيکى و شهروندى جديد  لوئيس . ای . فريدلند

+ در نشست علمي آزادي اطلاعات و محدوديت‌هاي آن دكتر معتمدنژاد

+ آزادي اطلاعات و حق دسترسي؛ بنيان دموكراسي حسن نمك‌دوست تهراني

+ نقش فن‌آوري‌هاي نوين ارتباطي در مديريت دموكراتيك جامعه دكتر شمس‌السادات زاهدي

+ انضباط، شرط جهش از روي شكاف ديجيتالي گفت‌و گو با نصرا... جهانگرد

+ دمکراسی – ثمره تحولات درونی يا هديه ای از خارج؟ مسعود عالمی

+ دموكراسي و تكنولوژي‌ نويسنده: كن هيرشكوپ مترجم: رضا مريدي

+ ارتباطات الكتروني و حق آزادي‌بيان دكتر كاظم معتمد نژاد

+ شبكه‌هاي اطلاعاتي جهاني و نقض حقوق بشر با تأكيد بر حق حريم خصوصي دكتر عباس كدخدايي

+ آزادي اطلاعات و حق دسترسي؛ بنيان دموكراسي حسن نمك‌دوست تهراني

+ بومی کردن اينترنت گفت وگوي حميد ضيايي پرور با دکتر يحيي کمالي پور

+ آينده دمکراسی در ايران  محمدحسين اديب

+ آموزش و پرورش ما و شكاف ديجيتالي فريبا صحرايي

+ دموكراسي ديجيتال دكترهادي خانيكي

+ گورستان هاي اينترنتي ترجمه: عليرضا عبادتي

+ چالش‌هاي‌ روزنامه‌نگاري‌ الكتروني‌ در برابر روزنامه‌نگاري‌ مطبوعاتي‌، راديويي‌ و تلويزيوني‌ كنوني‌ دکتر يونس شکرخواه

+ پاپاراتسي هاي جديد يا شكارچيان آبرو چارليس جونز

+ سايه روشن روزنت گزارش.....................

+ دوبي جيتكس: شهر ديجيتال علي پرند

+ اينترنت در خدمت اطلاع رساني دكتر علي صباغيان

+ زنان مهندس كتي هافنر

+ رسانه هاي متعامل در عصر جديد سينا قربانلو

+ آمادگي براي ورود به دنياي ديجيتالي همشهری

+ انقلاب ديجيتال و سينماي آينده  سخنراني سميرا مخملباف در كن 2000

+ پركردن‌ شكاف‌ ديجيتالي چالش‌ بزرگ‌ قرن ‌بيست‌ويكم‌  مترجم: سيدمحمد ستوده‌

+ روبات‌ها،مردماني از جنس ديگر ترجمه: دانيال رمضاني



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995