Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


دوبي جيتكس: شهر ديجيتال

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[29 Oct 2003]   [ علي پرند]


اگر نمايشگاه سبيت هانوفر آلمان را بتوان يكي از مهمترين نمايشگاه هاي تكنولوژي كامپيوتر جهان دانست بي شك جيتكس با اختلاف كمي در پشت سر آن قرار دارد. منطقه مستعد خاورميانه و غرب آسيا با توجه به امكانات خوب مالي و تجاري كشورهاي حاشيه خليج فارس، عملاً بازار مناسبي براي شركت هاي بزرگ كامپيوتري محسوب مي شود كه اينك براي تكنولوژي ها و تجارت هاي جديدي چون كامپيوتر، سخت افزار و لوازم جانبي ، به شدت به دنبال بازار مطمئني مي گردند و دوبي يكي از بهترين مكان هاي موجود در منطقه و جيتكس بهترين ويترين براي اين گونه محصولات محسوب مي شود.
جيتكس كه امسال بيست و سومين دوره خود را پشت سر مي گذارد در حقيقت خاص دوبي نيست و مثلاً تا چند ماه ديگر قرار است نمايشگاهي از اين دست در حيدرآباد هند برگزار شود و يا همين دو ماه قبل نمونه اي ديگر در بيروت برگزار شد، اما جيتكس دوبي بزرگترين و مشهورترين آنهاست كه هرساله در محل مركز تجارت جهاني دوبي برگزار مي شود.
يك واقعه بزرگ
«اين بزرگترين جيتكس در تاريخ اين نمايشگاه از آغاز تا امروز خواهد بود». اينها گفته مبارك بن فهد مدير مركز تجارت جهاني دوبي است كه خاطر نشان مي كند امسال حدود ۷۵ هزار نفر بازديد كننده در اين نمايشگاه حضور خواهند داشت. به گفته مبارك امسال رشد بازديد كنندگان ۲۶ درصد،كشورهاي شركت كننده ۱۹ درصد و فضاي اختصاص يافته براي شركت ها۱۹ درصد رشد داشته است و البته بلافاصله بعد از اين با افتخار اضافه مي كند كه امسال ميزان پاركينگ هاي نمايشگاه نيز ۳۲۵ درصد رشد يافته است. دادن آمار از رشد پاركينگ ها براي جيتكس شايد خنده دار به نظر برسد اما وقتي متوجه مي شويم بزرگترين مشكل اين نمايشگاه رفت و آمد و پاركينگ است كاملاً منظور مبارك را درك مي كنيم.
براي شهري چون دوبي كه مقررات ترافيكي به شدت رعايت مي شود و عليرغم تعداد بالاي اتومبيل ها نظم و انضباط مثال زدني بر همه شهر حاكم است، رفت و آمد ۷۵هزار بازديد كننده در طول پنج روز از يك گوشه شهر به گوشه اي ديگر عملاً يك معضل محسوب مي شود و حال همين ترافيك براي خود نمايشگاه نيز معضلي چند برابر است. امسال مسئولان نمايشگاه براي اين كه به ترافيك داخل نمايشگاه نظم و ترتيبي بدهند از سيستم هاي ثبت نام و رفت و آمد آن لاين براي افراد استفاده كرده اند كه به نوعي با ماهيت نمايشگاه، همخواني دارد. با استفاده از اين سيستم عملاً هر كس داراي يك كارت عبوري است كه فقط با نشان دادن آن مي تواند وارد راهروهاي اصلي نمايشگاه بشود.
مبارك بن فهد و همكارانش همچنين امسال يك تلويزيون خبري را فقط مختص اخبار نمايشگاه راه اندازي كرده اند كه با صفحات نمايش بزرگ و مسطح متعدد در سطح نمايشگاه عملاً لحظه اي از مقابل چشمان بازديدكنندگان دور نمي شود و به نوعي مي تواند بهترين رسانه در طول نمايشگاه براي ارسال اخبار و اطلاعات به شمار آيد.
حركت به سمت تكنولوژي
دوبي در طول اين چند ساله عملاً به يك قطب تجاري و بازرگاني منطقه تبديل شده است. تسهيلات سرمايه گذاري و امكانات خوب مالي عملاً سرمايه گذاران كشورهاي مختلف را به سرمايه گذاري در اين كشور تشويق كرده است. امروزه بسياري از شركت هاي بزرگ كامپيوتري داراي دفتر مستقلي در دوبي هستند و خيلي عجيب نيست كه مطرح ترين آنها براي حضور در جيتكس و نمايش جديدترين آثار خود سر و دست مي شكنند.
بسياري از اين شركت ها جديدترين محصولات خود را در اين نمايشگاه عرضه مي كنند چنانكه امسال شركت اچ پي كه سرمايه گذاري فراواني را هم در جيتكس انجام داده كامپيوتر روميزي جديد خود را به نمايش گذاشته، و يا مايكروسافت جديدترين آفيس خود را عرضه كرده است و يا شركت «ادوب»، «اينتل» و «دل» سعي كرده اند كه از رقباي خود عقب نمانند.
بازار منطقه




با چنين چشم اندازي از بازار منطقه و وضعيت تجاري امارات عملاً دوبي آرام آرام به قطب آي تي منطقه تبديل مي شود. براي اين منظور هم اكنون زيرساخت هاي ارتباطي اين شهر براي حركت به سمت يك شهر الكترونيكي در حال آماده سازي است.احمد حامد التاير مدير شركت اتصالات كه انحصار مخابرات را در دست دارد، مي گويد كه در اين شهر براي هر خط اينترنت ۳ كاربر وجود دارد و اميدوار است كه تا آينده اي نزديك اين ميزان باز هم افزايش يابد. براي اتصالات كه نقش مخابرات را در كشور ما ايفا مي كند عملاً دسترسي افراد و كاربران تجاري و شخصي به ايتنرنت بي نهايت مهم است به نحوي كه بيشترين تلاش را براي بالابردن سرعت اينترنت در اين كشور انجام داده اند ،حال بر فراز هر پنجره و بامي ديش هاي اتصال پرسرعت به اينترنت را مي توان ديد.
به گفته مدير اتصالات آنها تلاش خواهند كرد همزمان با كاهش نرخ تعرفه بين المللي اينترنت در جهان تعرفه اينترنت خود را به مرور كاهش دهند و اين در نهايت به نفع مصرف كننده و كاربران انتهايي است.
اينترنت هم اكنون در دوبي به شكل گسترده اي و با قيمتي بسيار ارزان در دسترس همگان قرار دارد. استفاده از يك ساعت اينترنت با سرعت بالا در دوبي۷ درهم است كه در مقابل سطح درآمد مردم بسيار پايين است و حتي در مقايسه با اينترنت در كشور ما نيز، با توجه به سرعت مناسب، بسيار ارزان است.
براي دوبي جيتكس و نمايشگاه هايي از اين دست بهترين فرصت براي استفاده از تكنولوژي هاي جديد در خود اين شهر نيز هست. به گفته يكي از مقامات جيتكس با وجود بازار بين المللي خوبي كه جيتكس براي عرضه كنندگان محصولات شركت هاي بزرگ فراهم مي آورد خود اين شهر و كشور بهترين خريدار چنين محصولاتي است و از همين روست كه هم اكنون بسياري از امور در اين شهر به صورت آن لاين انجام مي شود از تبادلات مالي و بازرگاني با استفاده از شبكه گرفته تا خدمات دهي آن لاين كه حال با وجود برخورداري اين شهر از خدمات موسسات اعتباري و مالي عملاً شكل مناسب تري نيز به خود گرفته است. مقامات دوبي تلاش مي كنند از نمايشگاه هايي چون جيتكس بيشترين بهره را هم از نظر جلب شركت ها و مشتريان بيشتر و كسب سود اقتصادي ببرند و هم خود اين شهر و بخش هاي مختلف آن را به تكنولوژي هاي جديدتر مجهز كنند.
ايران و اولين حضور رسمي در جيتكس
حضور ايراني ها در جيتكس و در همه دوبي مشهود است. مشكلات سرمايه گذاري و تنگناهاي اقتصادي حالا بخش عمده اي از سرمايه گذاران ايراني را به سمت اين محل مطمئن و نزديك سوق داده است. همچنين نبود تبادلات بازرگاني كشورهاي صاحب تكنولوژي و وفور اجناس قاچاق عملاً شركت هاي ايراني كه به شكلي گسترده در ايران به فعاليت مي پردازند را به سمت سرمايه گذاري در اين شهر كه از بازارهاي بين المللي برخوردار است سوق داده است. حضور در جيتكس هم براي ايرانيان مثل حضور در هر بازار منطقه اي ديگر قابل توجه است. البته جالب اين جاست كه نمي توان بالاخره فهميد كه دقيقاً چند شركت از ايران در اين نمايشگاه شركت كرده اند چرا كه بسياري از شركت ها نام ايران را بر دوش ندارند و اين بيشتر از اين جهت است كه نگران بازار محصول خود و ناشناخته بودن ايران به عنوان يك توليد كننده معتبر هستند تا كيفيت محصول خود و از همين رو با شركاي تجاري و يا با نام مستقل و تحت يك كشور ديگر به ارائه محصول مي پردازند.
اما حضور واقعي ايران در نمايشگاه جيتكس هم همين امسال اتفاق افتاده است. در كنار اسپانيا و هند ، ايران هم براي نخستين بار است كه در اين نمايشگاه به طور رسمي شركت مي كند. در اولين دوره حضور رسمي ، ده شركت ايراني محصولات نرم افزاري خود را كه عمدتاً نرم افزارهاي مديريتي و اتوماسيون است به نمايش گذاشته اند هر چند چنين محصولاتي در مقايسه با شركت هاي غول جهاني كه به شكل قوي در جيتكس حضور دارند عملاً به چشم نمي آيد اما به هر حال براي حضور نخست شركت هاي خصوصي كه كمي هم دير به نظر مي رسد، كار ارزشمندي است.
مديا سنتر- اطلاعات حتي الاشباع
۵۰ كامپيوتر متصل به اينترنت با سرعت بالا ، فاكس تلفن ؛ وسايل پذيرايي و استراحت تنها بخشي از امكاناتي است كه مسئولان نمايشگاه براي پوشش خبري گسترده اين رويداد آي تي در اختيار ۸۰۰ خبرنگار حاضر در نمايشگاه قرار داده اند . سمينارها و سخنراني هاي متعددي كه در طول روزهاي برگزاري نمايشگاه در محل غرفه ها و يا سالن هاي جانبي برگزار مي شود در مديا سنتر به اطلاع همه رسانه ها مي رسد و دعوت نامه ها و خبرها رد و بدل مي شود.
يك مركز بزرگ خبري بريده هاي جرايد و اخبار و اطلاعات در و ديوار آن را پوشانده و اين تازه جدا از اخبار نشريه جيتكس نيوز است كه هر روز در۵۰-۴۰ صفحه و به همراه كاتالوگ هاي مختلف اطلاعات واقعاً مفصلي را از هر محصول ، هر غرفه و هر شركت به بازديدكنندگان ارايه مي دهد. به جز اينها سايت جيتكس نيوز هم روزانه ده ها خبر و گزارش و مصاحبه را در اختيار علاقه مندان قرار مي دهد و عملاً تا حد اشباع،يا الاشباع(شعار رستوران هاي دوبي) اطلاعات در اختيار همه قرار مي گيرد.
فراتر از يك تيتر
جيتكس از دو بخش نمايشگاهي و فروشگاهي تشكيل شده است، هر چند بخش نمايشگاهي آن مشهورتر و با اهميت تر است اما در حقيقت همان بخش نيز در نهايت هدف فروش را دنبال مي كند. هشت راهروي بزرگ كه پاي پياده تمام شدني نيستند و غرفه هايي كه پر از اجناس كامپيوتري است . با اين همه به جيتكس و دوبي كه نگاهي مي اندازي متوجه مي شوي اينجا فقط هم يك نمايشگاه نيست.ديروز يك روزنامه لبناني تيتر زده بود: جيتكس فراتر از بهشت خريداران است.




مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع: آي تي ايران


بنیاد آینده‌نگری ایران



سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۹ مارس ۲۰۲۴

دموکراسی دیجیتال

+ دموکراسی الکترونيک نسل سوم مشاركت مردم  فائزه حیدری و معصومه كاظمی

+ تمایل به سینمای سیاسی در عصر دموکراسی 

+ شبکه‌های اجتماعی مجازی، گامی به سوی دموکراسی رضا سیف پور

+ درس هایی از گذر موفقیت آمیز به دمکراسی ترجمه :فرهاد یزدی

+ دموکراسی انجمنی و مدیریت شکاف‌های قومی: قسمت چهارم افشین اشکور کیایی

+ دموکراسی انجمنی و مدیریت شکاف‌های قومی قسمت سوم افشین اشکور کیایی

+ دموکراسی انجمنی و مدیریت شکاف‌های قومی (بخش دوم) افشین اشکور کیایی

+ دموکراسی انجمنی و مدیریت شکاف‌های قومی افشین اشکور کیایی

+ آزادی اطلاعات و حق دسترسی: بنیان دموکراسی 

+ دموکراسی الکترونيک؛ نسل سوم مشاركت مردم فائزه حیدری و معصومه كاظمی

+ ﭼﻨﺪﺟﻬﺎﻧﻲ و آزﻣﻮنﭘﺬﻳﺮي 

+ بحران های مالی در جهان پایه های دموکراسی را لرزاند/ اقتصاد، دموکراسی را به پایان خط می رساند؟  اکونومیست

+ دموکراسی موفق ترین ایده سیاسی در قرن 20 بود. چرا دچار مشکل شده و برای احیای آن چه می توان کرد؟ گزارش اکونومیست

+ آزادی در اینترنت: ارزیابی جهانی دنیل کالینگرت و سارا کوک

+ دموکراسیِ زاده شده در فضای دیجیتالی فیلیپ ن. هاوارد

+ اينترنت در اختيار هيچ كس نيست پروفسور يحيي كمالي‌پور

+ دموکراسی روی اینترنت 

+ دموكراسي‌‏‎ در‏‎ اينترنت‌‏‎  مهندس‌‏‎ ساشا‏‎ آصفي‌‏‎ فرد‏‎

+ بررسي جامعه انساني و تأثير اطلاعات بر آن دکتر محسن خلیلی -- مجتبی کفاشان

+ دموکراسی روی خطوط اینترنت  شيده لالمي

+ عصر مجـــــــــــــازی: چهارمین موج تغییر مینا کرمی

+ روياي دموكراسي ديجيتال‌ فريبا فرهاديان‌

+ آزادی اطلاع رسانی در عصر جهانی شدن  

+ دمكراسي سنتي و دمكراسي ديجيتال  ناصر اسدي

+ آزادی دسترسی به اطلاعات در ایران ؟ زهراسخی

+ مهم‌ترین ویژگی عصر ارتباطات 

+ وقتی دانش دموكرات می‌شود  فرشيد محبي

+ تارنماهای شبکه اجتماعی بر جامعه اردن تاثیر می گذارد محمد غزال در عمان

+ رای جوانان برنامه های انتخاباتی اردن را دگرگون کرده است محمد غزل از عمان

+ خود سانسوري و دموكراسي ديجيتالي  ادريس ابراهيم نژاد ــ نقده

+ دموكراسى شهرى و فضاهاى عمومى [ دموکراسی دیجیتال ]  محمد حسين فيروزي

+ روياي دموكراسي ديجيتال‌ فريبا فرهاديان‌

+ دموكراسي مستقيم عباس عمادي

+ فرهنگ، اد بيات، آزادی بيان وکرامت انسانی چيست؟؟؟ زيميرو اسکاری

+ جايگاه بنيادي آزادي بيان و اطلاعات در جامعة معرفتي: فرصت ها و محدوديت ها دكتر رويا معتمدنژاد

+ قانون آزادى اطلاعات از تله دموکراسى تا دموکراسى الکترونیکى سیامک قاجار

+ دموکراسى الکترونيکى و شهروندى جديد  لوئيس . ای . فريدلند

+ دموکراسي الکترونيک؛نسل سوم مشاركت مردم فائزه حيدري و معصومه كاظمي

+ دموكراسي گفت وگويي در عصر جهاني شدن 

+ عصر اطلاعات؛ پلیس‌هایی بدون یونیفرم شبنم کهن‌چی

+ ركن پنهان دموكراسي امير وحيديان

+ توسعه روز افزون تكنولوژي و آينده دموكراسي  آيدين كسائي

+ دنیای مجازی دموکراسی کامل ندارد علیرضا ظهوری

+ دموكراسي ديجيتال -

+ دموکراسی روی خطوط اینترنت شيده لالمي

+ راهکارهای اشاعه آزادی‌بيان  دکتر شهیندخت خوارزمی

+ دموكراسي و تكنولوژي‌ كن - هيرشكوپ

+ دموكراسي‌‏‎ در‏‎ اينترنت‌‏‎  مهندس‌‏‎ ساشا‏‎ آصفي‌‏‎ فرد‏‎

+ انقلاب ديجيتال در جشنواره فیلم فجر  هفته نامه عصر ارتباط

+ رسانه‌هاي ارتباطي و آزادي در عصر ديجيتال  پروفسور يحيي كمالي‌پور

+ دموكراسى شهرى و فضاهاى عمومى سجاد نوروزى

+ انتخاباتوترونيك! علي رضا احمدوند

+ دموكراسي‌ و فضاي‌ سايبر ريچارد كي‌. مور --مترجم: عبدالرضا زكوت‌ روشندل‌

+ فناورى هاى جديد و تبديل گوهر دموكراسى لوئيس فريدلند

+ كدام دموكراسي؟ فراسوي چپ و راست آنتوني گيدنز ترجمه : محسن ثلاثي

+ دموکراسى الکترونيکى و شهروندى جديد  لوئيس . ای . فريدلند

+ در نشست علمي آزادي اطلاعات و محدوديت‌هاي آن دكتر معتمدنژاد

+ آزادي اطلاعات و حق دسترسي؛ بنيان دموكراسي حسن نمك‌دوست تهراني

+ نقش فن‌آوري‌هاي نوين ارتباطي در مديريت دموكراتيك جامعه دكتر شمس‌السادات زاهدي

+ انضباط، شرط جهش از روي شكاف ديجيتالي گفت‌و گو با نصرا... جهانگرد

+ دمکراسی – ثمره تحولات درونی يا هديه ای از خارج؟ مسعود عالمی

+ دموكراسي و تكنولوژي‌ نويسنده: كن هيرشكوپ مترجم: رضا مريدي

+ ارتباطات الكتروني و حق آزادي‌بيان دكتر كاظم معتمد نژاد

+ شبكه‌هاي اطلاعاتي جهاني و نقض حقوق بشر با تأكيد بر حق حريم خصوصي دكتر عباس كدخدايي

+ آزادي اطلاعات و حق دسترسي؛ بنيان دموكراسي حسن نمك‌دوست تهراني

+ بومی کردن اينترنت گفت وگوي حميد ضيايي پرور با دکتر يحيي کمالي پور

+ آينده دمکراسی در ايران  محمدحسين اديب

+ آموزش و پرورش ما و شكاف ديجيتالي فريبا صحرايي

+ دموكراسي ديجيتال دكترهادي خانيكي

+ گورستان هاي اينترنتي ترجمه: عليرضا عبادتي

+ چالش‌هاي‌ روزنامه‌نگاري‌ الكتروني‌ در برابر روزنامه‌نگاري‌ مطبوعاتي‌، راديويي‌ و تلويزيوني‌ كنوني‌ دکتر يونس شکرخواه

+ پاپاراتسي هاي جديد يا شكارچيان آبرو چارليس جونز

+ سايه روشن روزنت گزارش.....................

+ دوبي جيتكس: شهر ديجيتال علي پرند

+ اينترنت در خدمت اطلاع رساني دكتر علي صباغيان

+ زنان مهندس كتي هافنر

+ رسانه هاي متعامل در عصر جديد سينا قربانلو

+ آمادگي براي ورود به دنياي ديجيتالي همشهری

+ انقلاب ديجيتال و سينماي آينده  سخنراني سميرا مخملباف در كن 2000

+ پركردن‌ شكاف‌ ديجيتالي چالش‌ بزرگ‌ قرن ‌بيست‌ويكم‌  مترجم: سيدمحمد ستوده‌

+ روبات‌ها،مردماني از جنس ديگر ترجمه: دانيال رمضاني



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995