Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


پاپاراتسي هاي جديد يا شكارچيان آبرو

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[03 Nov 2003]   [ چارليس جونز]


ترجمه: عليرضا عبادتي
تلفن هاي همراهي كه عكس مي گيرند و مي توانند آنها را از طريق اينترنت براي ساير دوستان بفرستند طرفداران زيادي پيدا كرده اند. اما هر چه ارسال عكس از طريق تلفن همراه رايج تر مي شود، دغدغه در مورد حفظ حريم خصوصي و رعايت نزاكت هم بيشتر مي شود. چون نحوه به دست گرفتن اين گوشي ها هنگام شماره گيري تفاوت چنداني با هنگام گرفتن عكس ندارد، نمي توان از روي حالت صاحب آن تشخيص داد كه در حال شماره گيري است يا در حال بد جنسي؛ از اين جهت بدجنسي است كه مي توان ديگران را غافلگير كرد و از وضعيت نامناسب ديگران عكس گرفت و آن را براي دوستان فرستاد. در بسياري از كشورهاي جهان گام هايي در جهت كنترل اين معضل برداشته شده است.
در نيويورك و لس آنجلس و چند شهر ديگر قوانين محدود كننده اي به تصويب رسيده است كه مانع سوء استفاده از اين گونه تلفن ها مي شود. بر اساس اين قوانين استفاده از تلفن هاي همراه مجهز به دوربين عكسبرداري در استخرها، دستشويي هاي عمومي و غيره ممنوع است.
مجله معروف رولينگ استون براي درخواست بريتني اسپيرز - از خوانندگان معروف - احترام قايل شده و از شركت كنندگان در يك مهماني خواسته است كه از آوردن تلفن هاي همراه مجهز به دوربين خودداري كنند و ابراز شرمندگي كرده است كه در صورتي كه شركت كنندگان تلفن هاي مذكور را همراه داشته باشند، تا پايان مهماني ضبط خواهد شد.
اين حدس قوت مي گيرد كه در گردهمايي ها، جايي كه هنرپيشگان و افراد معروف شركت دارند، به تدريج استفاده از تلفن هاي مجهز به دوربين عكاسي ممنوع مي شود.
عكس هايي كه اين دوربين ها مي گيرند قابل انتقال به كامپيوتر است و مي توان اين عكس ها را از طريق اينترنت منتشر كرد. در حال حاضر بيش از ۸۰ ميليون نفر در جهان به خصوص در اروپا و آسيا از اين نوع تلفن ها خريداري كرده اند. اما در ايالات متحده هنوز به اندازه اروپا و آسيا گسترش پيدا نكرده و در آمريكاي شمالي فقط ۶ ميليون نفر، از اين تلفن ها كه در كف دست جا مي شوند استفاده مي كنند. قيمت اين نوع تلفن هاي همراه روز به روز ارزان تر مي شود و يك مدل حد متوسط حدود ۳۵۰ تا ۳۸۰ دلار بيشتر قيمت ندارد. جالب اينجاست كه پايين آمدن قيمت اين تلفن ها نه تنها باعث كاهش كيفيت عكس هاي آن نشده بلكه روز به روز كيفيت عكسبرداري و حجم عكس هايي كه در خود ذخيره مي كنند بالاتر مي رود.
از گوشه و كنار جهان هشدارهايي به گوش مي رسد كه سعي دارد توجه مردم را به اين موضوع جلب كند كه تعداد پاپاراتسي ها رو به افزايش است.Paparazzi جمع Paparazzo پاپاراتسو است به معني خبرنگار يا عكاسي كه براي غافلگير كردن افراد مشهور، آنان را دنبال مي كند و به دنبال گرفتن عكس هاي غيرعادي است.) با اين تفاوت كه پاپاراتسي هاي امروزي فقط به شكار افراد مشهور نمي روند و هر كسي مي تواند قرباني اين شكارچيان باشد.
«ديويد سوبل» مشاور «مركز حفظ حريم الكترونيكي» در واشنگتن دي سي كه در حال تحقيق روي تاثير فناوري ها (تكنولوژي) بر حريم خصوصي افراد و آزادي هاي مدني است، مي گويد:«[اين تلفن هاي همراه مجهز به دوربين عكسبرداري] در جاهايي به حريم خصوصي انسان ها تجاوز مي كنند كه تا ديروز دغدغه آفرين نبود».
اين دغدغه ها بي جهت نيست، اكنون اينترنت مملو از عكس هايي است كه ناخواسته گرفته شده و بدون اجازه صاحبانش در اينترنت منتشر شده است. اين روزها اخبار گوناگوني منتشر مي شود كه در اكثر كشورها به ويژه كشورهاي اروپايي و آسيايي از جمله چين، جوانان با غافلگير كردن قربانيان خود از عكس هايي كه مي گيرند سوءاستفاده مي كنند و قربانيان را تهديد مي كنند اگر به خواسته هاي آنها تن ندهند آبروي آنان را خواهند ريخت.
اين تلفن ها ابزار بسيار مناسبي براي جاسوسي است، تا جايي كه سامسونگ كه خود سازنده اين گونه تلفن هاست به مراجعه كنندگان اجازه حمل اين تلفن ها را به داخل كارخانه هاي خود نمي دهد و حتي كاركنان سامسونگ اجازه بردن تلفن هاي همراه دوربين دار خود را به بعضي از بخش هاي شركت ندارند.
بعضي از نوجوانان از اين تلفن هاي همراه براي عكس برداشتن از صفحات كتاب هايي استفاده مي كنند كه حاضر به خريد آن نيستند. آنها به كتاب فروشي ها مراجعه مي كنند و از صفحه هاي كتاب ها و مجله هاي مورد علاقه خود، سرفرصت، عكسبرداري مي كنند و در منزل باحوصله آن را به كامپيوتر خود منتقل كرده و از آن استفاده مي كنند.
هيچ كس دوست ندارد در وضعيت تحقيرآميز، خفت آور يا شرم آور به دام اين سوداگران و ناجوانمردان بيفتد. آن هم در شرايطي كه اينترنت در انتشار و تكثير ميليوني اين گونه عكس ها نياز به زمان چندان زيادي ندارد.
جيمز كاتز استاد ارتباطات دانشگاه راتگرز در ايالت نيوجرسي آمريكا مي گويد: «همين استفاده هاي ناشناخته يا سوءاستفاده هاي بالقوه است كه موجب نگراني همه شده است، اين روزها بيشتر از هر وقت ديگري مجبور هستيم مواظب رفتار و كردار خود باشيم چون در اطراف ما تعداد كساني كه تلفن همراه در دست دارند كم نيستند و نمي توان تشخيص داد كه آنها در حال شرارت هستند يا در حال شماره گيري.»




بعضي از شركت هاي سازنده اين گونه تلفن ها دست به اقدام هايي زده اند تا پاپاراتسي به وسيله اين تلفن ها به حداقل برسد. به عنوان مثال در ژاپن تلفن هاي همراهي كه در حال برداشتن عكس هستند صداي مخصوصي دارند كه مشخص مي كند آن تلفن همراه در حال عكسبرداري است. بعضي از دوربين ها هم چراغ خاصي براي عكسبرداري دارند كه هنگام برداشتن عكس روشن مي شوند.
نمي توان انتظار داشت كه دولت قوانيني تصويب كند و مردم را از استفاده از فناوري هاي نو منع كند. از سويي به عقيده بعضي از تحليلگران ايجاد محدوديت، نتيجه عكس خواهد داد و افراد ناباب، بهتر به نحوه كار آن آشنا خواهند شد.
اين گونه تلفن هاي همراه در مردم عادي نوعي وسواس يا وهم ايجاد خواهد كرد چرا كه مدام تصور مي كنند ديگران مواظب رفتارهاي آنها بوده و مترصد فرصت هستند تا از يك موقعيت ناجور عكس بگيرند و آن را براي ميليون ها نفر بفرستند.
اما هرچقدر هم كه از اين پديده بد بگوييم نمي توانيم بعضي از محاسن آن را نديده بگيريم چون به هرحال امكان بهره برداري صحيح از اين وسيله وجود دارد. به عنوان مثال در اسكاتلند، كارمندان امداد و كمك رساني پزشكي از اين تلفن ها استفاده مي كنند و با گرفتن تصاوير و عكس هاي لازم از مصدوم، وضعيت مصدوم را به بهترين وجه به پزشكان بيمارستان مخابره مي كنند تا پيش از رسيدن مصدوم به بيمارستان موفق به انجام كمك هاي اوليه شوند.
در انگلستان از اين تلفن ها براي به دام انداختن مجرمان و خاطيان و اثبات جرم آنها استفاده شده است. در حال حاضر ۲ درصد از ۲۰ هزار عكسي كه روزانه به سايت Fotolog.net فرستاده مي شود تا در آلبوم شخصي افراد ذخيره شود، عكس هايي است كه توسط تلفن هاي دوربين دار فرستاده مي شود. آدام سيفر، از طراحان سايت مذكور مي گويد كه اين تعداد رو به رشد است و در طول روز وقايع بسيار جالبي براي هركسي اتفاق مي افتد كه نمي تواند از خير آن بگذرد و دوست دارد آن لحظه را جاودانه كند. اين سايت از پذيرفتن عكس هاي مستهجن، هرزه و خارج از اصول اخلاق خودداري مي كند. از نظر آدام سيفر هيچ چيز عوض نشده است چون سال هاست كه مردم مي توانستند دوربين به دست از همه چيز عكس بگيرند اكنون اين وسيله [دوربين] روي تلفن هم كار گذاشته شده است. سيفر مي گويد: «بيش از صد سال است كه مردم از دوربين استفاده مي كنند. گاهي از غريبه ها هم عكس مي گيرند و آن را به انواع و انحاء مختلف ارسال مي كنند، به هرحال تهديد حريم خصوصي افراد تازگي ندارد.»
«گري دان»، ۲۳ ساله، اهل فيلادلفيا كه يك سال است تلفن مجهز به دوربين عكسبرداري خريداري كرده است،اعتراف مي كند كه در موقعيت هاي مختلف از سامسونگ مدل V205 خود استفاده كرده و عكس هايي را گرفته است كه ممكن است چندان خوشايند قربانيان آن موقعيت ها نباشد. اما واقعيت اين است كه او معمولاً از لحظات مورد علاقه زندگي اش عكسبرداري مي كند و عكسبرداري از موقعيت هاي شرم آور، خفت بار و تحقيرآميز ديگران فقط يك استثناست و از نظر او تلفن همراه مجهز به دوربين يك ابزار هنري يا رسانه اي (مخصوص خبرنگاران) است نه وسيله سوءاستفاده از نقاط ضعف ديگران.
در هر حال از زمان اوج گرفتن حملات تروريستي در آمريكا و از زماني كه دوربين هاي مدار بسته زندگي عادي انسان ها را زير ذره بين برده است مردم آمريكا بيش از پيش خود را در معرض چشماني مي بينند كه مدام آنها را مي پايد به همين دليل تا حدودي مردم آمريكا به مراقبت از كردار و رفتار خود در مجامع عمومي عادت كرده اند. اما به هرحال هر جامعه اي بايد تعريفي از استفاده غيرمنصفانه و خارج از انصاف از ابزارهاي جديد تكنولوژي داشته باشد و براي تخطي يا تجاوز به حريم خصوصي ديگران مجازات هاي متناسبي را تعيين كرده باشد. در هرحال يك معيار تعيين اين موضوع، مي تواند موضوع «ارزش خبري» باشد. درصورتي كه عكس برداشته شده جنبه خبري داشته باشد و از لحاظ رسانه ها امكان اطلاع رساني آن وجود داشته باشد ديگر جنبه شكستن حريم خصوصي را ندارد اما اگر «ارزش خبري» نداشته باشد تجاوز به حقوق ديگران محسوب مي شود و بايد مجازاتي متناسب در نظر گرفته شود.

مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع: يو.اس. آ. تودي


بنیاد آینده‌نگری ایران



دوشنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۸ مارس ۲۰۲۴

دموکراسی دیجیتال

+ دموکراسی الکترونيک نسل سوم مشاركت مردم  فائزه حیدری و معصومه كاظمی

+ تمایل به سینمای سیاسی در عصر دموکراسی 

+ شبکه‌های اجتماعی مجازی، گامی به سوی دموکراسی رضا سیف پور

+ درس هایی از گذر موفقیت آمیز به دمکراسی ترجمه :فرهاد یزدی

+ دموکراسی انجمنی و مدیریت شکاف‌های قومی: قسمت چهارم افشین اشکور کیایی

+ دموکراسی انجمنی و مدیریت شکاف‌های قومی قسمت سوم افشین اشکور کیایی

+ دموکراسی انجمنی و مدیریت شکاف‌های قومی (بخش دوم) افشین اشکور کیایی

+ دموکراسی انجمنی و مدیریت شکاف‌های قومی افشین اشکور کیایی

+ آزادی اطلاعات و حق دسترسی: بنیان دموکراسی 

+ دموکراسی الکترونيک؛ نسل سوم مشاركت مردم فائزه حیدری و معصومه كاظمی

+ ﭼﻨﺪﺟﻬﺎﻧﻲ و آزﻣﻮنﭘﺬﻳﺮي 

+ بحران های مالی در جهان پایه های دموکراسی را لرزاند/ اقتصاد، دموکراسی را به پایان خط می رساند؟  اکونومیست

+ دموکراسی موفق ترین ایده سیاسی در قرن 20 بود. چرا دچار مشکل شده و برای احیای آن چه می توان کرد؟ گزارش اکونومیست

+ آزادی در اینترنت: ارزیابی جهانی دنیل کالینگرت و سارا کوک

+ دموکراسیِ زاده شده در فضای دیجیتالی فیلیپ ن. هاوارد

+ اينترنت در اختيار هيچ كس نيست پروفسور يحيي كمالي‌پور

+ دموکراسی روی اینترنت 

+ دموكراسي‌‏‎ در‏‎ اينترنت‌‏‎  مهندس‌‏‎ ساشا‏‎ آصفي‌‏‎ فرد‏‎

+ بررسي جامعه انساني و تأثير اطلاعات بر آن دکتر محسن خلیلی -- مجتبی کفاشان

+ دموکراسی روی خطوط اینترنت  شيده لالمي

+ عصر مجـــــــــــــازی: چهارمین موج تغییر مینا کرمی

+ روياي دموكراسي ديجيتال‌ فريبا فرهاديان‌

+ آزادی اطلاع رسانی در عصر جهانی شدن  

+ دمكراسي سنتي و دمكراسي ديجيتال  ناصر اسدي

+ آزادی دسترسی به اطلاعات در ایران ؟ زهراسخی

+ مهم‌ترین ویژگی عصر ارتباطات 

+ وقتی دانش دموكرات می‌شود  فرشيد محبي

+ تارنماهای شبکه اجتماعی بر جامعه اردن تاثیر می گذارد محمد غزال در عمان

+ رای جوانان برنامه های انتخاباتی اردن را دگرگون کرده است محمد غزل از عمان

+ خود سانسوري و دموكراسي ديجيتالي  ادريس ابراهيم نژاد ــ نقده

+ دموكراسى شهرى و فضاهاى عمومى [ دموکراسی دیجیتال ]  محمد حسين فيروزي

+ روياي دموكراسي ديجيتال‌ فريبا فرهاديان‌

+ دموكراسي مستقيم عباس عمادي

+ فرهنگ، اد بيات، آزادی بيان وکرامت انسانی چيست؟؟؟ زيميرو اسکاری

+ جايگاه بنيادي آزادي بيان و اطلاعات در جامعة معرفتي: فرصت ها و محدوديت ها دكتر رويا معتمدنژاد

+ قانون آزادى اطلاعات از تله دموکراسى تا دموکراسى الکترونیکى سیامک قاجار

+ دموکراسى الکترونيکى و شهروندى جديد  لوئيس . ای . فريدلند

+ دموکراسي الکترونيک؛نسل سوم مشاركت مردم فائزه حيدري و معصومه كاظمي

+ دموكراسي گفت وگويي در عصر جهاني شدن 

+ عصر اطلاعات؛ پلیس‌هایی بدون یونیفرم شبنم کهن‌چی

+ ركن پنهان دموكراسي امير وحيديان

+ توسعه روز افزون تكنولوژي و آينده دموكراسي  آيدين كسائي

+ دنیای مجازی دموکراسی کامل ندارد علیرضا ظهوری

+ دموكراسي ديجيتال -

+ دموکراسی روی خطوط اینترنت شيده لالمي

+ راهکارهای اشاعه آزادی‌بيان  دکتر شهیندخت خوارزمی

+ دموكراسي و تكنولوژي‌ كن - هيرشكوپ

+ دموكراسي‌‏‎ در‏‎ اينترنت‌‏‎  مهندس‌‏‎ ساشا‏‎ آصفي‌‏‎ فرد‏‎

+ انقلاب ديجيتال در جشنواره فیلم فجر  هفته نامه عصر ارتباط

+ رسانه‌هاي ارتباطي و آزادي در عصر ديجيتال  پروفسور يحيي كمالي‌پور

+ دموكراسى شهرى و فضاهاى عمومى سجاد نوروزى

+ انتخاباتوترونيك! علي رضا احمدوند

+ دموكراسي‌ و فضاي‌ سايبر ريچارد كي‌. مور --مترجم: عبدالرضا زكوت‌ روشندل‌

+ فناورى هاى جديد و تبديل گوهر دموكراسى لوئيس فريدلند

+ كدام دموكراسي؟ فراسوي چپ و راست آنتوني گيدنز ترجمه : محسن ثلاثي

+ دموکراسى الکترونيکى و شهروندى جديد  لوئيس . ای . فريدلند

+ در نشست علمي آزادي اطلاعات و محدوديت‌هاي آن دكتر معتمدنژاد

+ آزادي اطلاعات و حق دسترسي؛ بنيان دموكراسي حسن نمك‌دوست تهراني

+ نقش فن‌آوري‌هاي نوين ارتباطي در مديريت دموكراتيك جامعه دكتر شمس‌السادات زاهدي

+ انضباط، شرط جهش از روي شكاف ديجيتالي گفت‌و گو با نصرا... جهانگرد

+ دمکراسی – ثمره تحولات درونی يا هديه ای از خارج؟ مسعود عالمی

+ دموكراسي و تكنولوژي‌ نويسنده: كن هيرشكوپ مترجم: رضا مريدي

+ ارتباطات الكتروني و حق آزادي‌بيان دكتر كاظم معتمد نژاد

+ شبكه‌هاي اطلاعاتي جهاني و نقض حقوق بشر با تأكيد بر حق حريم خصوصي دكتر عباس كدخدايي

+ آزادي اطلاعات و حق دسترسي؛ بنيان دموكراسي حسن نمك‌دوست تهراني

+ بومی کردن اينترنت گفت وگوي حميد ضيايي پرور با دکتر يحيي کمالي پور

+ آينده دمکراسی در ايران  محمدحسين اديب

+ آموزش و پرورش ما و شكاف ديجيتالي فريبا صحرايي

+ دموكراسي ديجيتال دكترهادي خانيكي

+ گورستان هاي اينترنتي ترجمه: عليرضا عبادتي

+ چالش‌هاي‌ روزنامه‌نگاري‌ الكتروني‌ در برابر روزنامه‌نگاري‌ مطبوعاتي‌، راديويي‌ و تلويزيوني‌ كنوني‌ دکتر يونس شکرخواه

+ پاپاراتسي هاي جديد يا شكارچيان آبرو چارليس جونز

+ سايه روشن روزنت گزارش.....................

+ دوبي جيتكس: شهر ديجيتال علي پرند

+ اينترنت در خدمت اطلاع رساني دكتر علي صباغيان

+ زنان مهندس كتي هافنر

+ رسانه هاي متعامل در عصر جديد سينا قربانلو

+ آمادگي براي ورود به دنياي ديجيتالي همشهری

+ انقلاب ديجيتال و سينماي آينده  سخنراني سميرا مخملباف در كن 2000

+ پركردن‌ شكاف‌ ديجيتالي چالش‌ بزرگ‌ قرن ‌بيست‌ويكم‌  مترجم: سيدمحمد ستوده‌

+ روبات‌ها،مردماني از جنس ديگر ترجمه: دانيال رمضاني



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995