Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


آينده نگاري كاربرد كامپيوتر در قرن بيست‌و‌يكم

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[09 Sep 2007]   [ ict]

تصوير يك محل كار در آينده را مجسم كنيد: كامپيوتر به شما مي‌گويد كه تعداد زيادي خطاي تايپي داريد و به شما پيشنهاد مي‌دهد كه اندكي استراحت كنيد يا به رئيس شما مي‌گويد كه در حال صحبت كردن با يك مشتري هستيد يا استراحتتان خيلي طولاني شده است يا پشت تلفن چه صحبتي مي‌كنيد. رئيس شما از طريق يك كامپيوتر مي‌تواند ببيند در حاليكه شما سركار هستيد در هر دقيقه و ثانيه چه كاري انجام مي‌‌دهيد.

آيا اين توضيح شبيه يك تصويرسازي از آينده‌ي دوردست است؟ اين‌طور نيست مربوط به امروز است. در حال حاضر 26 ميليون كارگر ايالات آمريكا در شغلشان نظارت مي‌شوند و اين تعداد با استفاده‌ي بيشتر و بيشتر كامپيوتر در شركت‌ها افزايش خواهد يافت و هزينه‌ي اين سيستم‌هاي نظارتي كمتر خواهد شد. تا سال 2000 به تعداد 30 ميليون انسان ممكن است به طور پيوسته در شغلشان مورد نظارت قرار بگيرند. اما دقيقاً اين سيستم‌هاي نظارتي چگونه در 20 سال آينده تغيير خواهند كرد و چگونه آن‌ها بر كاركنان تأثير خواهند گذاشت؟

Alan Wwstin استاد دانشگاه كلمبيا ـ معتقد است كه نظارت مي‌تواند در مورد انسان اعمال شود؛ اگر كارمندان حقوقشان تضمين شود و به تمامي اطلاعات جمع‌‌آوري شده از طريق نظارت دسترسي داشته باشند به علاوه امكان دسترسي شخصي به تك‌تك كارمندان در زمينه‌ي اين اطلاعات مي‌تواند عامل انگيزه باشد. همان‌طور كه Michael J Smith ـ استاد دانشگاه ويسكان‌سين ـ مي‌گويد:

"اطلاعات داده شده به مسئول ناظر غالباً حكم يك بازيچه دارد. اما وقتيكه مستقيماً بدست كاركنان برسد مي‌تواند يك عامل انگيزه‌ي مثبت باشد".



نظارت بدون گريز طفره
نظارت توسط كامپيوتر در آينده راه گريز كمتري از آنچه كه كارمندان امروزي دارند باقي خواهد گذاشت كه آن‌ها را كارمندان پيدا مي‌كنند و بكار مي‌برند تا بر اصول و قوانين بر كارهايشان پيش‌دستي كنند. سيستم‌ها دائماً پيچيده‌تر مي‌شوند و خواهند توانست تا عمده‌ي گريزها و بازي‌هايي كه ا مروز انجام مي‌شود را باز دارند.

نگاهي بر ادارات مختلف خطوط هوايي بزرگ كمك مي‌كند تا معناي راه‌هاي گريز كامپيوتري را به تصوير بكشيم تمامي خطوط هوايي بزرگ سيستم‌هاي ررزواسيون را كامپيوتري كرده‌اند و از كامپيوتر استفاده مي‌كنند تا كاركرد مسئول ررزو را نظارت كنند. مسئولين خاصي براي استراحتشان تعيين شده است و به غيز از اين زمان‌هاي تعيين شده صندلي خود را ترك نخواهند كرد.

براي به اجرا گذاشتن اين قوانين، كامپيوترها عملكرد فرد مسئول را پيگيري مي‌كنند اما كامپيوتر صرفاً سابقه‌اي از ميانگين زمان آن فرد بين مكالمات و ميانگين زمان طول مكالمات را ثبت مي‌كند. اني مسئولين اجازه دارند تا از ز مان كوتاهي بين مكالمات استفاده كنند تا آن اطلاعات را از تماس تلفني وارد سيستم كامپيوتر كنند. خطوط هوايي سوابق مسئولين را بررسي مي‌كند تا مطمئن شود كه زمان وقفه‌ي بين مكالمات خيلي زياد نيست (معمولاًَ بيش از يك دقيقه نبايد باشد).

اما برخي از مسئولين فهميده‌اند كه اگر آن‌ها مشتري را در حين ورود اطلاعات پشت خط نگه دارند (كه در نتيجه زمان‌شان را بين مكالمات به يك ثانيه مي‌رسانند) مي‌توانند هر دو ساعت يكبار 5 دقيقه بيشتر استراحت كنند. مسئولين مي‌توانند از اين زمان استراحت جانبي استفاده كنند چون كه كامپيوتر صرفاً ميانگين زمان بين مكالمات را ثبت مي‌كند. سيستم‌هاي نظارتي پيچيده‌تر آينده سوابق زمان‌هاي حقيقي را ثبت مي‌كند نه ميانگين زماني بين مكالمات را. در اين روند دو معناي اصلي موجود است ، اول اينكه كامپيوترها مي‌‌توانند جلوي كارمندان خاصي را بگيرند تا به سيستم تعدي نكنند در نتيجه كارمنداني كه از سيستم بهره نمي‌برند ديگر از عادت‌هاي كاري بدهكارانشان رنج نخواهند برد. دوم اينكه كارمنداني كه عادت دارند تا به سيستم‌هاي نظارتي دست ببرند ديگر چنين كاري نمي‌توانند كنند. برخي از كارمندان كه ديگر نمي‌توانند از راه‌هاي گريز به‌عنوان يك مكانيزم تقليد استفاده كنند ممكن است از خستگي و فشار كاري شديد رنج ببرند.



پشنهاداتي براي بهبود عملكرد
سيستم‌هاي كاري پيشرفته خواهند توانست تا براساس اطلاعاتي كه كارمندان مي‌دهند پيشنهاداتي طرح كنند نه تنها اين كامپيوترها به كارمندان نزديكتر خواهند بود بلكه براساس اين اطلاعات جانبي كامپيوترها خواهند توانست به كارمندان كمك كنند تا كارايشان را به نحو بهتري انجام دهند. مسئولين رزرواسيون هتل ـ به عنوان مثال ـ لازم است كه اطلاعات زيادي را در مورد وقايع موجود به خاطر داشته باشند آن‌ها آموزش ديده‌اند تا بدانند كه چه نوعي از خدمات و قراردادها مي‌بايست به چه مشتيراني ارائه گردد.

غالباً به اين مسئولين در آغاز هر شيفت در مورد خدماتي كه بايد ارائه شود يادآوري مي‌گردد اما گاهي وقت‌ها اين مسئولين فراموش مي‌كنند كه به مشتيران اين برنامه را بگويند.

در آينده در صفحه‌هاي كامپيوتر برنامه‌هايي وجود خواهد داشت تا به كارمندان كارهايشان را يادآوري كند. فرض كنيد كه هتل A در يك اقدام مشترك با آژانس اجاره ماشين B كار مي‌كند تا بريا مشترياني كه در هتل A هستند چه در ميامي چه در هيولستون؛ در اجاره‌ي اين ماشين تخفيفي بدهد. اگر يك مسئول از كامپيوتر استفاده كند تا به درخواست مشتري در رابطه به رززويك اتاق در هيويستون يا ميامي پاسخ دهد آن‌ها كامپيوتر آن موضوع را به ياد كارمند مي‌‌آرود و جزئيات را طرح مي‌كند.

به‌طور كلي استفاده از اقدامات سريع مثبت خواهد بود چون كه كارمندان مجبور نيستند كه نگران به ياد داشتن جزئيات بسيار زياد باشند. ديگر كاربردهاي آن به استفاده‌ي خاص يك سازمان از اين تكنولوژي بستگي دار. مثلاً اگر اين سازمان از اين تسريع‌ها استفاده مي‌كند تا هر دفعه كه كارمندان زيادي را صرف يك قرارداد مي‌كنند يا كمتر از ميانگين لازم يك گروه كار مي‌كنند به آن‌ها گوشزد كند؛ آنگاه شايد نتيجه‌ي آ، منفي باشد.


اطلاعات براي خودارزيابي
تكنولوژي جديد همچنين به كارمندان امكان دسترسي به اطلاعات مربوط به عملكرد خودشان را مي‌دهد. سيستم‌هاي نظارتي بسيار كمي كه در حال حاضر كار مي‌كنند اين كار را انجام دهند. در آينده كارمندان قادر خواهند بود تا عملكرد خود را بررسي كنند و آن را با همكاران خود مقايسه كنند. اين دانش مي‌تواند عملكرد و كارايي كارمند را افزايش دهد مثلاً مطالعه‌اي كه Christopher Earley در سال 1988 انجام داد نشان داد كه ميندبك‌هاي كامپيوتري تأثير بيشتري بر عملكرد كارمند دارد ـ اگر مستقيماً آن را از سيستم كامپيوتري دريافت كند نه نه از جانب مسئول ناظر، بزرگترين معناي اين روند مثبت خواهد بود. كارمندان به تمامي اطلاعات گردآوري شده در نظارت دسترسي خواهند داشت.


تمركزي جديد بر نتايج
نظارت به عنوان بخشي از يك كانون كه بيشتر مبتني بر نتايج است ـ در شركت‌هاي آينده ـ تلقي خواهد شد. در حال حاضر اكثر كارمنداني كه تحت نظارت هستند مسئوليت‌هاي خاصي به ايشان واگذار مي‌شود كه مي‌بايست در حين انجام كارشان از آن‌ها پيروي كنند. اين موضوع غالباً باعث تمركز بر ابزار مي‌شود نه بر نتايج. در آينده شركت‌ها به كارمندان آزادي فردي بيشتري در چگونگي انجام كارهايشان خواهند داد.

يك بررسي در صنعت بازاريابي از راه دور تصويري از كانون مبتني بر نتايج را بدست مي‌دهد. بسياري از بازاريابان از فواصل دور دستوري را دريافت مي‌كنند كه مي‌بايست در حين فروش محصولشان پيروي كنند. اين دستورات براساس فنوني كه براي اكثر بازاريابان از راه دور بسيار مؤثر خواهد بود آن هم در مورد اكثر مشتريان؛ تهيه شده‌اند.

به جاي اينكه كارمندان مجبور باشند تا از اين دستورات و اصول آن‌ها مرحله به مرحله پيروي كنند؛ در آينده روش‌هايي را دريافت خواهند كرد كه مؤثر خواهد بود و آموزش خواهند ديد تا از اين روش‌ها استفاده كنند و سپس اجازه خوهند داشت تا روش‌ها را استفاده كنند كه برايشان بهتر است. ماداميكه اين ابزار مبتني بر اخلاق باشند و تصويري مثبت براي شركت را طرح كنند؛ عملكرد به وسيله‌ي بررسي نتايج سنجيده خوهد شد. در آينده سازمان‌هاي بيشتري بر نتايج دلخواه خود متمركز مي‌شوند نه اينكه تك‌تك كارمندان را مجبور كنند كه دقيقاً از يك روش پيروي كنند.

معناي اصلي اين تأكيد در حال رشد بر نتايج؛ مثبت خواهد بود. آزادي بيشتر با توجه به نحوه‌ي انجام كار باعث ايجاد انگيزه در كارمند مي‌شود. اما يك مشكل در ارزيابي كيفي مسئول ناظر از عملكرد كارمند باقي مي‌ماند. اكثر سازمان‌ها از كامپيوترها استفاده مي‌كنند تا تعداد قراردادها و معاملات را بشمارند. همچنين از جاسوس‌هاي الكترونيكي استفاده مي‌كنند تا به طور تصادفي و نامنظم به مكالمات گوش دهند تا مطمئن شوند كه هم كميت و هم كيفيت كار عاليست. اين جاسوس‌هاي الكترونيكي ممكن است برتري‌هاي فردي نسبت به فنوني كه مي‌بايست استفاده شود يا نبايد استفاده شود داشته باشد و ممكن است در ارزيابي‌‌هاي كيفي از عملكرد كارمندان به طور سليقه‌‌اي قضاوت كنند.


كامپيوترها به‌عنوان مربيان
اطلاعات گردآوري شده از طريق نظارت‌هاي كامپيوتري بيشتر و بيشتر استفاده مي‌شود تا كارمندان را آموزش دهند در حال حاضر سازمان‌هاي زيادي از اين اطلاعات گردآوري شده به عنوان پايه‌ي انتقاد استفاده مي‌كنند. شركت‌‌ها خواهند فهميد كه براي كارمندان اگر آموزش ببينند برايشان انگيزه‌ي بيشتري ايجاد مي‌كند تا اينكه سرزنش بشوند.

سيستم‌اي نظارتي موجود نمي‌توانند مربي باشند، مثلاً در يك مورد در يكي از خطوط‌ هوايي بزرگ آمريكا، مسئولين رزرو به طور الكترونيكي نظارت مي‌شدند تا اطمينان حاصل شود كه در زمان تعيين شده براي استراحت در جاي خود باقي مي‌ماندند. آن‌ها كلاً 12 دقيقه فرصت داشتند تا در يك كاري 7.5 ساعته استراحت كنند. اگر يك فرد بيش از 12 دقيقه استراحت مي‌كرد زمينه‌ي اخطار انضباطي براي وي فراهم مي‌شد.

يك كارمند با فرياد كشيدن تهديد شد چراكه او 13 دقيقه بيش از زمان تعيين شده استراحت كرد. اين كارمند گفت كه مسئول ناظر وي به من گفته است كه زماني كه من در حمام بوده‌ام همكاران من تماس‌هاي بيشتري انجام مي‌داده‌اند تا عادت‌هاي كاري بد من جبران شود.

بعد از اين اتفاق اين مسئول نهدواسيون دچار يك مشكل عصبي شد؛ كه وي آن را مشكل استراحت و حمام گرفتن مي‌نامد. يك مدير در آن دفتر خطوط هوايي مدعي بود كه مسئولين ناظر جاسوسي كاركنان را نمي‌كنند بلكه سعي دارند توانايي آن‌ها را افزايش دهند. در آينده شركت‌هايي كه از نظارت استفاده مي‌كنند نياز به اين امر را درك خواهند كرد كه بايد به پيام‌هايي كه به كارمندانشان ارسال مي‌كنند حساستر شوند. اگر شركت‌ها بسيار خشن باشند در طولاني مدت به خاطر تغييرات، غيبت، هزينه‌هاي درماني و ادعاهاي كاركنان؛ از بين مي‌روند. مسئولين ناظر مي‌بايست به عنوان مربي كار كنند نه به عنوان منتقد. ـ در زمان كه ممكن باشد ـ و كارمندان مي‌بايست در مورد عملكردشان فيدبك كمك‌كننده‌اي دريافت كنند. معناي اين روند مثبت است چون كه بر دو مورد از نارضايتي‌هاي بزرگ در مورد نظارت فعلي غلبه مي‌كند:

اينكه نتايج استفاده مي‌شوند تا كار سرعت يابد و
اينكه تأكيد بسيار زيادي بر كميت كار مي‌شود نه بر كيفيت.
اگر مسئولين ناظر به طور كلي از اين اطلاعات استفاده كنند تا كارمندان انگيزه پيدا كنند؛ هم شركت و هم پرسنل سود خواهند برد.



كامپيوتر به‌عنوان راهنماي سيستم
سيستم‌هاي نظارتي نيز مي‌توانند روش‌هاي كار گروهي و تيمي را رهبري كنند. به جاي استفاده از نظارت‌هاي كامپيوتري براي به رقابت واداشتن كارمند برعليه كارمند ديگر؛ شركت‌ها از رقابت‌هاي تيمي بيشتري استفاده خواهند كرد. غالباً براي يك كارمند سودمندتر است كه در يك تيم كار كند تا اينكه به طور فردي. اگر چه در مسئول و پاسخگو بودن فردي افزايشي ايجاد مي‌شود اما شركت‌‌ها نيز مي‌فهمند كه گاهي گروهبندي كردن پرسنل مي‌تواند تغييري انگيزه‌‌آور و جديد باشد.

كامپيوترها به مديران كمك مي‌كنند كه تصميم بگيرند چه كارمنداني در چه تيمي واقع شوند. يك مثال ديگر از
خطوط هوايي اين است كه؛ يك كارمند ممكن است مهارتش در فروش بليط باشد در حاليكه يك فرد ديگر در آرام كردن مشتريان عصباني عملكرد خوبي دارد. اگر كارمندان داراي نقاط قوت مختلف در يك تيم قرار بگيرند مي‌توانند از يكديگر درس بگيرند به علاوه كامپيوتر به مديران كمك مي‌كند تا تصميم بگيرند كه چه زماني به پرسنل بيشتري در زمينه‌ي تلفن نياز است و چه زماني بار كاري كمتر است و برخي از پرسنل مي‌توانند زودتر به خانه بروند.

اكثر مفاهيم اين روند مثبت مي‌باشند. كارمندان ممكن است رفاقت و همدردي بيشتري پيدا كنند، از درس گرفتن از يكديگر لذت ببرند، رضايت شغلي بيشتري داشته باشند، بفهمند كه چگونه كارشان را باكيفيت بيشتري انجام دهند و در صورتيكه در قالب تيم ارزيابي ‌شوند و نه در قالب فرد استرس كمتري داشته باشند. در واقع شركت‌هاي زيادي در اروپا گروه‌ها را بررسي مي‌كنند نه افراد را.

اما برخي از مفاهيم اين روند منفي است. كارمندان ممكن است در صورتيكه در تيم قرار بگيرند احساس رضايت كمتري كنند ـ براساس احتمالات آماري نه علايق شخصي‌شان. آن‌ها ممكن است به ديگر اعضا تيمشان شديداً متكي شوند تا كار بهتري انجام شود و ممكن است با ديگر اعضا تيمشان اتحادهاي موقتي تشكيل دهند و تعهد كمتري با سازمانشان داشته باشند. همچنين سازمان‌ها ممكن است در قدرداني از اقدامات فردي دچار مشكل شوند. در آمريكا اين موضوع مي‌تواند يك مشكل باشد ـ جاييكه اكثر مردم تأكيد بيشتري بر دستيابي‌هاي فردي دارند تا كار تيمي.



عمكلرد و دستمزد
نظارت كامپيوتري به شركت‌ها اجازه مي‌دهد تا قدرداني نزديكتري از عملكرد يك كارمند انجام دهند. همراه با مسئوليت بيشتر فردي؛ در دستمزد و قدرداني فردي نيز بايد افزايش حاصل شود. نمونه‌هاي قراردادن دستمزد براساس عملكرد شامل برنامه‌هاي ابتكاري جديد مي‌شود كه در IBM، Merck & co و NU skin بكار گرفته شده‌ا ند. اين شركت‌ها و شركت‌هاي زيادي ديگري فهميده‌اند كه پاداش‌هاي پولي مي‌تواند در كارمندان انگيزه ايجاد كند و اين ايده را در بين آن‌ها جا بياندازد كه رفتارهاي مطلوب از نظر شركت‌ (در اين مورد: عملكرد بالا) باعث نتايج دلخواه كارمند مي‌شود (دستمزد بيشتر).







9 پيش‌بيني براي نظارت كامپيوتري
1. سيستم‌هاي نظارتي از بابت دستمزد و تغيير ايمن خواهد بود.

2. سيستم‌هاي نظارتي براي توسعه‌ي عملكرد به كارمندان پيشنهاداتي خواهد داد.

3. سيستم‌هاي نظارتي امكان دسترسي به اطلاعات عملكرد كارمندان را به ايشان مي‌دهند.

4. نظارت به عنوان بخشي از يك كانون مبتني بر نتايج استفاده خواهد شد.

5. نظارت در اصل به عنوان ابزاري براي آموزش استفاده مي‌شود.

6. سيستم‌هاي نظارتي كار گروهي و روش‌هاي تيمي كار را هدايت مي‌كند.

7. حقوق تا حد بيشتري به عملكرد پرسنل مرتبط خواهد شد.

8. تعداد كارمنداني كه به طور الكترونيكي نظارت مي‌شوند و در خانه كار مي‌كنند افزايش خواهد يافت.

9. اقدامات بيشتري براي كارهاي قانوني صورت خواهد گرفت كه نظارت را منظم خواهد كرد.



در اين روند هم مفهوم منفي وجود دارد و هم مفهوم مثبت. معناي مثبت آن اين است كه كارمندان اين احساس را خواهند داشت كه براساس معيار كاريشان مورد قدرداني واقع مي‌شوند نه براساس ارزيابي سليقه‌اي ناظرانشان.

از سوي ديگر شركت‌ها با مشكل ايجاد يك سنجش موزون و برابر در مورد خدمات ارائه شده توسط كارمندان از بابت كيفيت و از بابت كميت مواجه خواهند شد. اگر حقوق صرفاً به كميت خدمات محدود شود سازمان به خاطر افت كيفيت خدمات دچار مشكل مي‌شود. بنابراين سازمان‌هاي لازم است كه سيستم‌هاي ارزيابي دقيق عملكرد ايجاد كنند كه تمامي عوامل عملكرد كه شامل كيفيت و مقدار كاركرد كارمندان شود را تهيه كند.


نظارت بر پرسنل از خانه
برخي از كارمندان كه تحت نظارت هستند در خانه كار مي‌كنند. اگر چه تمامي مشاغل نمي‌‌تواند در خانه انجام شود اما برخي از شركت‌هاي به كارمندان اجازه داده و حتي آن‌ها را ترغيب مي‌كنند كه در خانه كار كنند نه در شركت. اين شركت‌‌ها اگر مجبور نباشند براي كارمندانشان فضاي انجام كار تهيه كنند مي‌توانند در هزينه‌ي خود پس‌انداز كنند. برخي از كارمندان كه ورود اطلاعات انجام مي‌دهند مي‌توانند بابت هر اطلاعات وارد شده كه توسط كامپيوتر نظارت مي‌شود، اين كارمندان مي‌توانند در خانه خودشان با سرعت خودشان كار كنند و سپس كار آن‌ها توسط مسئولين شركت ارزيابي خواهد شد. به خاطر منافع مالي اجازه دادن به كارمندان براي كار در خانه، اي اقدام در دهه‌ي آينده رايج‌تر خواهد شد.

مفاهيم مثبت زيادي در كاركردن در خانه وجود خواهد داشت. براي افراد در يكنواختي افزايشي حاصل خواهد شد. زنان صرف شده براي رفت‌و‌‌‌آمد به شركت كم مي‌شود و در برخي ا زموارد توانايي بيشتري مثلاً در مراقبت از بچه‌ها حاصل خواهد شد. براي شركت‌ها هزينه‌ي كمتري در ارتباط به ايجاد فضاي كاري براي كارمند، مشاجره‌ي كمتر در ميان پرسنل در شركت و توانايي بيشتر در جذب نيروهاي كاري كه بيكار مانده‌اند حاصل خواهد شد.

برعكس شايد كاركردهاي منفي براي كارمندان و شركت‌ها حاصل شود. براي افراد فيدبك كمتري وجود خواهد داشت. احساس بيشتري از انزواي اجتماعي حاصل مي‌شود. پيشرفت فردي و تخصصي زيان خواهد ديد و فرصت كمتري براي پيشرفت باقي مي‌ماند. سازمان‌ها ممكن است در ايجاد معيارهاي اهداف براي ارزيابي عملكرد كارمند و تصميم بر اينكه كدامين آن‌ها ارتقا پيدا كند دچار مشكل شوند. شركت‌ها همچنين ممكن است شناسايي كارمنداني كه كارشان را به آن نحوي كه سازمان ترجيح مي‌دهد انجام نمي‌دهند؛ سخت‌تر ببيند.


منظم كردن نظارت كامپيوتر
اقدام زيادي براي منظم كردن نظارت كارمند از طريق كامپيوترها اعمال خواهد شد. ماداميكه شركت‌ها از تكنولوژي براي نظارت كار انسان استفاده مي‌كنند برخي از انسان‌ها به اين روش واكنش منفي نشان مي‌دهند و خواستار حمايت قانوني مي‌شوند. اين موارد بر تمايل مديريت متمركز مي‌‌شود كه مي‌خواهد بداند چه كسي، چه كاري را در اداره انجام مي‌دهد و حق يك كارمند را براي حوزه‌ي شخصي آن بداند.

اخيراً اقدامات متعددي انجام شده است تا قانوني كه استفاده از نظارت را محدود كند وضع شود. اگر براي شركت‌ها قانوني شود تا از اقدامات نظارتي ناعادلانه و غيرضروري استفاده كنند؛ آنگاه شركت‌هايي كه اين كار را مي‌كنند بازدهي‌يشان كمتر مي‌شود چون كه در تغييرات، غيبت، بيماري‌هاي ناشي از استرس افزايشي حاصل خواهد شد. از سوي ديگر اگر شركت‌هاي به طور قانوني در استفاده از روش‌هاي تكنولوژيكي خود براي ارزيابي عملكرد محدود شوند افراد زيادي از طريق استفاده از نظارت‌هاي منظم به اهدافشان مي‌رسند.

از افزايش بعد قانوني اين قضيه هم مفاهيم مثبت و هم مفاهيم منفي حاصل مي‌شود. در بعد مثبت آن چنين قانوني ممكن است تضمين‌كننده‌ي رفتار بشري و انساني با تمام كارمندان باشد ـ صرف‌نظر از سازماني كه برايش كار مي‌كنند. قانون‌سازي ممكن است حقوق كارمندان زيادي را حفظ كند كه در غير اين صورت ممكن است اهمال شود. در بعد منفي آن برخي از قانون‌‌ها مي‌تواند قدرداني از كارمندان را به نحو عادلانه دچار مشكل كند. همچنين قانون‌سازي ممكن است به طور غيرعادلانه برخي از سازمان‌ها را كه نياز به اطلاعات گردآوري شده توسط نظارت دارند محدود كند كه در بازار جهاني به رقابت ادامه دهند.

در آينده موفق‌ترين شركت‌ها آن‌هايي خواهند بود كه با كارمندانشان به طور مساوي و بااحترام رفتار مي‌كنند. همان‌طور كه John Swlley ـ مديرعامل سابق شركت كامپيوتري Appleـ قبلاً گفته است:

"به جاي بكار گرفتن مدل‌هاي زورگويانه و غيرمنطقي زمان‌هاي گذاشته؛ مديران موفق مي‌بايست با آموزش و هدايت‌كردن افراد پيش بروند".

اگر چه خطرات سوءاستفاده واقعيت دارند اما نظارت‌هاي كامپيوتري مي‌تواند در واقع به برخي از كارمندان الهام كند كه به اوج عملكرد كاري برسند


مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع: ict


بنیاد آینده‌نگری ایران



چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۴ آوریل ۲۰۲۴

تکنولوژی

+ راهنمای جامع آشنایی با مدل هوش مصنوعی مولد، کاربردها و انواع آن مترجم: حمیدرضا تائبی

+ تولید متن یا Text Generation چیست؟  حمیدرضا تائبی

+ چه تکنولوژی‌هایی باعث تحول دیجیتال در صنعت کشاورزی می‌شوند؟ -

+ ارتباط انقلاب صنعتی چهارم با تحول دیجیتال چیست؟ -

+ هوش مصنوعی در خدمت دموکراسی /

+ انقلاب صنعتی چهارم چیست و چگونه بر زندگی ما تاثیر می گذارد؟ فاطمه حسینی

+ یادگیری ماشین آنلاین چیست و چرا نقش مهمی در دنیای هوش مصنوعی دارد؟  حمیدرضا تائبی

+ خودیابی فرهنگی در جهان دیجیتال  فرهنگ امروز/ عیسی عبدی

+ انقلاب بزرگ فین‌تک‌ها در یک دهه آینده مترجم: مهسا قنبری

+ راهکار محققان برای مجهز شدن IoT به شبکه‌های عصبی بهینه  مهدی صنعت‌جو

+ ۱۰ شغلی که هوش مصنوعی تصاحب نخواهد کرد  مهدی صنعت‌جو

+ پیوند کامپیوتر و مغز انسان محسن آقاجانی

+ فناوری‌های نوظهور 

+ قدرت‌نمایی هوش مصنوعی در دنیای داروسازی حمیدرضا تائبی

+ تاثیر ابزارهای هوشمند بر کنترل شیوع بیماری‌های فراگیر 

+ فناوری تشخیص چهره در یک قدمی زندگی ما حمیدرضا تائبی

+ آیا تلفن هوشمند، بخشی از وجود ماست؟ 

+ انقلاب عاشقانه در زمانه تکنولوژی 

+ آیا تکنولوژی باعث خوشبختی بشر می‌شود؟ محمدحسین آشنا

+ آیا فناوری تشخیص چهره نگران کننده است؟  مهدی زارع سریزدی

+ روبات‌هایی که می‌بینند و از انسان می‌آموزند- مهدی صنعت‌جو

+ یک راهکار عالی برای آنکه بدانید اینترنت شما چه زمانی قطع شده است حمیدرضا تائبی

+ آیا ماشین‌ها ما را از کار برکنار خواهند کرد؟ حمیدرضا مازندرانی

+ پیامدهای نسل چهارم فناوری رسانه‌های اجتماعی  دکتر محمود سریع‌القلم

+ طبقه‌ای به نام علوم انسانی دیجیتال 

+ تکنولوژی و آینده جامعه 

+ گشايش اولین فروشگاه بدون فروشنده و صف توسط آمازون 

+ فناوری‌هایی که در سال ۲۰۱۸ رشد می‌کنند مهدی مطلبی

+ صوفیا، ربات شهروند تمایل به تشکیل خانواده دارد! 

+ روبات عصیانگر در شهر بی‌قانون؛ آغاز عصر وحشت حمیدرضا تائبی

+ اسکلت‌ پوشیدنی شنوا برای معلولین مهدی صنعت‌جو

+ سازمان ملل، هوش مصنوعی را زیر نظر می‌گیرد مهدی صنعت‌جو

+ عطش ساختن فردا  سید کامران باقری

+ کارخانه های آینده | کسب و کاری با فناوری چاپ سه بعدی 

+ تكنولوژى‌آموزشى‌ يا‌تكنولوژى‌يادگيرى 

+ با این لباس هوشمند گرم می‌شوید 

+ خطر هک‌شدن خودروهای هوشمند جدی است 

+ آیا هوش مصنوعی بزرگترین تهدید برای تمدن بشری است؟ مهدی صنعت‌جو

+ انسان یا محصول، نسل‌های آینده کدامند؟ حمیدرضا تائبی

+ این روبات 500 برابر سریع‌تر از انسان کار می‌کند حمید نیک‌روش

+ جلوگیری از تصادفات منجر به مرگ خودران‌ها با تصمیم‌گیری به سبک انسان حمید نیک‌روش

+ کدام شغل‌ها تا ۱۰ سال آینده نابود می‌شوند؟ حمیدرضا تائبی

+ از این پس هوش مصنوعی مصدومیت‌های ورزشکاران را پیش‌بینی می‌کند حمیدرضا تائبی

+ هوش مصنوعی خودسر!/ آیا ترس دانشمندان به واقعیت بدل می‌شود؟ 

+ آیا در نهایت ماشین ها میتوانند پیش داوری و تعصب داشته باشند؟ 

+ تجاری‌سازی فناوری رابط مغز و کامپیوتر 5 دستاورد مهم دارد 

+ این ربات خیلی راحت و سریع خودروی شما را پارک می کند! +تصاویر 

+ استفاده از ربات‌ها در صنعت بیمه 

+ پایان عصر نفت! بهزاد احمدی نیا

+ چاپ 3 بعدی استخوان مصنوعی 

+ تولید دست مصنوعی 15 دلاری 

+ انسان‌ها و هوش مصنوعی همزیستی مستقل را تجربه خواهند کرد حمیدرضا تائبی

+ روبات‌ها به یکدیگر مهارت‌های جدید را یاد می‌دهند حمید نیک‌روش

+ دختر یازده ساله در نشست سالانه سهامدارن مایکروسافت چه سوالی مطرح کرد؟ حمیدرضا تائبی

+ بیشتر از ۸۰ درصد مشاغل امروزی تا چند سال آینده از بین می‌روند! حمید نیک‌روش

+ انقلاب الکترونیک , یا چگونه قاره آسیا زباله دان جهان شد 

+ فناوری های تشخیص هویت. صالح سپهری‌فر

+ رانندگی در واقعیت افزوده فرانک فراهانی جم

+ با بمب الکترومغناطیسی آشنا شویم 

+ ساخت جوهر از آلودگی هوا! 

+ خانه‌ای که در باد می‌رقصد+تصاویر 

+ مرکز تخصصی بازی‌های رایانه‌ای به حوزه درمان و امنیت وارد می‌شود 

+ ویژگی‌های بایسته معلمان در بهبود فرآیند یاددهی-یادگیری مدارس هوشمند 

+ جهان در 150 سال آینده چگونه خواهد بود؟. 

+ آینده نگری در مدیران IT 

+ بازی پیامکی و محتوای آموزشی - سرگرمی برای آینده پژوهی وحید وحیدی مطلق

+ ماشین هایی هوشمند تر از انسان 

+ مجازی بودگی و قدرت «دولت موبایل» داود زارعیان

+ تکنولوژی های آینده چگونه خواهند بود؟ عرفان کسرایی

+ انقلاب صنعتی چهارم در راه است احمد علوی

+ بررسی رابطه ی بین سناریو های تکنولوژی با داستان های علمی- تخیلی با نگاهی به چرخه ی روبوت آسیموف و فضای سایبری گیبسون مریم اخوی

+ آیا حضور ربات‌ها را در زندگی‌مان خواهیم پذیرفت؟ جین ویکفیلد - بی‌بی‌سی

+ ﺗﻌﺎرض دو ﻧﮕﺮش در ﻓﻠﺴﻔﮥ ﺗﮑﻨﻮﻟﻮژی و ﭘﮋواک آن در ﻓﻀﺎی ﻓﮑﺮی اﯾﺮان رهبر محمودزاده

+ روبات های پرستار در راه اند...مزایا ، معایب و خطرات صالح سپهری فر

+ سیر تحولی علم و تکنولوژي بعد از جنگ جهانی دوم الکساندر کینگ

+ ضرورت ارزیابی اخلاقی تکنولوژی های نوین ارتباطی وحیده علی پور

+ فیسبوک چگونه با استفاده از هوش مصنوعی تصاویر را برای نابینایان قابل درک می کند؟  مریم موسوی

+ چيني ها آيفون توليد مي کنند نه استيو جابز جوزف ناي

+ بهبود الگوی زندگی در مساله انرژی و تکنولوژی جلال نبهانی‌زاده

+ برای زندگی درکنار ربات ها آماده اید؟ شهرام یزدان پناه

+ دوران رباتی میترا بهاری

+ دسترسی ۵۰ درصدی کشورهای در حال توسعه به اینترنت باندپهن 

+ ﺗﻜﻨﻮﻟﻮژي اﺟﺘﻤﺎﻋﻲ ﺟﺮﻳﺲ ﻫﻨﺴﻮن اوﻣﺎﻧﺎروﻻ

+ ﺗﻜﻨﻮﻟﻮژي در ﻛﺸﻮرﻫﺎي در ﺣﺎل ﺗﻮﺳﻌﻪ ﺟﺮﻳﺲ ﻫﻨﺴﻮن اوﻣﺎﻧﺎروﻻ

+ فناوری اطلاعات در سازمان ها و ادارات شهاب وهابزاده

+ جنگ‌‌‌ بر ‌‌پایه ‌‌فناوری ‌‌اطلاعات‌ فریبا فرهادیان‌

+ تأملی دوباره در مفهوم اطلاعات و دانش: با تأکید بر حوزۀ علم اطلاعات و دانش شناسی مریم صابری

+ فهم سواد اطلاعاتي Barbara Humes

+ فناوری اطلاعات در حال ایجاد تحولی انقلابی در محصولات است روشنگری مدیریت اینترنت اشیاء

+ سبقت کتابهای الکترونیکی از کتابهای چاپی تا ۲۰۱۸ 

+ انقلاب اینترنت اشیا در سال ۲۰۲۰ 

+ نقش فناوری اطلاعات در سازمان‌های امروزی 

+ نابرابری دیجیتالی 

+ آینده پژوهی و چالشهای صنعت نساجی  فاطمه رئيسي 1 ، احسان قرباني 2 ، محمد قانع، فاطمه معدني

+ فناوری نسل آینده مترجم: فرناز رجبی مهر

+ نسل جديد خانه‌هاي خورشيدي 

+ خانه‌هایی که از صاحبان‌شان باهوش‌ترند 

+ افزایش شدت حملات سایبری در دهه آینده 

+ هرآنچه که درباره اینترنت اشیا می‌دانیم  زومیت

+ سفری به دنیای آینده 



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995