Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


اکنون به احزاب مدرن نیاز داریم - افغانستان -

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[06 Jun 2015]   [ سیاست‌گران جوان]

این بار نیز سراغ جوانی را گرفته‌ایم که مدتی است وارد دنیای سیاست شده. جوانی که با همکاری جوانان دیگر حزبی را با عنوان «آزادی و عدالت» بنیان‌گذاری کرده است. گرچه جامعه‌ی ما تجربه و ذهنیت خوبی از فعالیت احزاب ندارد، اما می‌توان با رفتار متفاوت و مدنی، احزاب کارآمدی هم داشته باشیم. از این رو صحبتی داریم با محمد قاسم فردوسی؛ رییس حزب جوان «آزادی و عدالت» که از این راه چه اهدافی را دنبال می‌کند. وی ماستر علوم سیاسی و استاد دانشگاه است. هم‌چنین تجربه‌ی فعالیت‌های مدنی و اجتماعی چندین‌ساله را در کارنامه‌‌اش دارد. گفت‌وگوی زیر تقدیم‌تان:

در دنیای سیاست به‌دنبال چه هستید؟
به دنبال تغییر جامعه، تثبیت نقش و جایگاه جوانان و ساختن آینده‌ی درخشان.

برای دست‌یابی به این آرمان چرا به دیگران نپیوسته و با احزاب دیگر همگام نمی‌شوید که خود اقدام کرده‌اید؟
ما جمعی از جوانان و افراد تحصیل‌کرده که حزب آزادی و عدالت را بنا نهاده‌ایم در عصر جدیدی زندگی می‌کنیم. عصری که برای تحول و تکامل است. عصر پیشرفت و ترقی؛ بنابراین برای زندگی در عصر جدید به فکر و تعریف جدید از سیاست و احزاب مدرن نیاز داریم.

در رهبران، چهره‌ها و جریان‌های سیاسی موجود کدام کمبودهایی وجود دارد که خودتان تصمیم گرفتید و آستین بالا زدید؟
کمبودی خاصی مشاهده نکرده‌ایم، اما علاقه‌مند هستیم خودمان از آدرس مستقل و متفاوت از دیگران کاری برای مردم و جامعه انجام دهیم. خواستیم که مصدر خدمت از نوعی دیگر باشیم.

با درنظرداشت شرایط کنونی در عرصه‌ی سیاست کشور، چقدر خود را برای کار سیاسی مناسب می‌دانید و اگر در این راه با مشکلی مواجه شوید چه خواهید کرد؟
هیچ کاری بدون مشکل نیست. سعی می‌کنیم مشکل‌ها را حل بسازیم. البته در این راه چالش خاصی فراروی خویش نمی‌بینیم، چون خلاف خواست مردم و منطق سیاست گام بر نمی‌داریم.

برای رسیدن به اهداف‌تان از چه روش‌هایی استفاده می‌کنید؟
ما و همکاران کارشناس ما روی یک پلان راه‌بردی دراز مدت تا سال2025 کار می‌کنیم. این مدتی است که ما می‌توانیم تا آن وقت به اهداف و آرمان‌های خود برسیم. برای رسیدن به اهداف و آرزوهای خود از از مشورت و تجربه‌ی نیکان و بزرگان سود خواهیم برد. هم از تجربه‌ی نخبگان و هم از نظر جوانان استفاده می‌کنیم. به فکر، نظر و دست‌آورد کسانی تمسک می‌جوییم که واقعیت‌های زمان و مکان را خوب درک کنند. با مشورت و استعانت از این قبیل افراد اهداف خود را دنبال خواهیم کرد.

اگر در وقت و زمان معین به اهداف مورد نظرتان نرسیدید در آن صورت چه خواهید کرد؟
یقین داریم که خواهیم رسید.

با کدام تضمین؟
با تضمین پلان راه‌بردی و تطبیق برنامه‌ی کارشناسانه‌یی که روی دست داریم. هم‌چنین تصمیم راسخ و اراده‌ی محکم دوستان و همکاران ما از دیگر تضمین‌ها و رمز موفقیت ما خواهند بود.

پلان راه‌بردی حزب شما دور کدام محورها می‌چرخد؟
محوریت پلان راه‌بردی ما وحدت ملی و نقش‌آفرینی جوانان است. تغییر فکری در بین نسل جوان از محورهای اصلی است. مطابق با نیازهای روز جامعه و درنظرداشت تحول‌های امروزی در بیرون از جامعه، خواستار تغییرهای زمان‌مند و انعطاف‌پذیر و در عین حال ثابت و مشخص هستیم.

کارآمدی احزاب را در شرایط امروزی چگونه می‌بینید، در حالی که تجربه تلخ احزاب افغانی هنوز اذهان عمومی را رنج می‌دهد؟
این موضوع برمی‌گردد به پالیسی‌ها و عملکرد هر یک از احزاب. ما برنامه‌های خوبی داریم. کوشش می‌کنیم بهترین نوع فعالیت و مناسب‌ترین روش‌های عملیاتی را روی دست بگیریم تا اهداف نیکی که داریم خدشه‌دار نگردد و به آن‌ها برسیم. در صورتی که صداقت در سیاست و عملکرد احزاب وجود داشته باشد ما آن را موثر و در پیش‌برد اهداف خود نیز صداقت را یک اصل می‌دانیم. در عین حالی که چشم انتظار بروز مشکل و چالش‌هایی هستیم، اما هراس و نگرانی نداریم. چون باور به صداقت کاری و متکی به حمایت مردم به‌خصوص اعتماد به همکاری و همراهی نسل جوان و آرزومند داریم. برنامه‌هایی که در ولایت‌ها و ولسوالی‌ها داشته‌ایم این یقین و امیدواری را به ما داده که در بین مردم خود جایگاه و پایگاه داریم و مردم خواست‌های‌شان را در برنامه‌های ما دیده‌اند. به همین دلیل بدون هیچ ترس و تشویشی منتظر بروز مشکل‌ها هستیم، چون ابزار مقابله با آن را هم داریم که همان حمایت مردم و افکار تازه و جدید جوانان، پیمودن این مسیر پرمشقت را بر ما آسان خواهد کرد. وقتی مردم و جوانان را با خود داشته باشیم، هیچ مشکلی نداریم و اگر هم مشکلی باشد هراسی از آن نداریم.

حزب شما می‌خواهد که از سیاست چیزی بگیرد یا که به سیاست چیزی ببخشد؟
هم از سیاست خواست‌هایی داریم و هم می‌خواهیم برای غنای سیاست کار درستی انجام دهیم. سیاست توام با صداقت و سیاست همراه با عمل. صداقت در سیاست و صداقت با مردم. کوشش می‌کنیم 5درصد شعار و 95درصد عمل داشته باشیم و کارهای ما عملی و اجرایی باشد نه نظری و تیوریکی.

در سال‌های اخیر شاهد سر برآوردن احزاب زیادی بوده‌ایم، اما این تعدد نتایج مطلوب و مفیدی نداشته است. با توجه به این واقعیت با چه تفاوت‌هایی به فعالیت شروع کرده‌اید؟
از تمام مردم از هر قوم و نژاد و طرز فکری دعوت کرده‌ایم. موسسان حزب ما از اقشار و طیف‌های مختلف جامعه است. این یکی از تفاوت‌های اساسی حزب آزادی و عدالت با سایر احزاب است. ما چون در شرایط مساعدتری نسبت به احزاب گذشته قرار داریم، کوشش می‌کنیم کارهای بهتری انجام دهیم تا در تقویت وحدت ملی، امنیت ملی و حفظ تمامیت ارضی و اقتدار سرزمین خود مفید باشیم.

در جامعه مدرن حتا درحال توسعه همان‌طور که وجود احزاب یک نیاز شمرده می‌شود به همان اندازه افراد هم به حزب‌داری و اصول حزبی پابند هستند. اما در جامعه‌ی ما وجود احزاب واقعی و معتقد به دموکراسی، شرایط و رفتار کسانی که در راس آن‌ها قرار دارند با سوال‌های جدی مواجه است. فردمحوری، عدم شفافیت، قوم‌گرایی، خودخواهی، غیردموکراتیک بودن، ماهیت خانوادگی و تاثیرپذیری از کشورهای همسایه از ویژگی‌های اکثر احزاب کنونی است. آیا شما هم می‌خواهید در ردیف چنین احزابی قرار بگیرید؟ چگونه می‌خواهید در چنین فضایی متفاوت از دیگران عمل کنید؟
حزب آزادی و عدالت یک حزب کاملن مردمی است. تلاش داریم که حزب ما هم‌گام با تحول‌های مثبت منطقه و هم‌سو با سیاست‌های معقول جهانی گام بردارد. می‌خواهیم با کمک نسل جوان حزب خود را مطابق با معیارهای جهانی و استندردهای بین‌المللی عیار بسازیم و مطابق با منشور ملل متحد، کنوانسیون جهانی حقوق بشر، حقوق زن، حقوق شهروندی و تمامی پیمان‌ها، منشورها و معاهده‌های جهانی و منطقه‌یی گام برداریم. می‌خواهیم از آدرس مردم افغانستان یک حزب نمونه و الگو باشیم. به این ترتیب یکی از تفاوت‌هایی که ما با سایر احزاب داریم این است که ما مدرن هستیم. احزاب مدرن همواره جایگاهش در کشور ما خالی بوده است. از این رو خرسند و باورمند هستیم که چون در این عرصه اولین می‌باشیم پس موفق خواهیم بود. در موفقیت ما همین بس که دیگران از ما الگو بگیرند و از ما بیاموزند و موفق شوند. همین که ما الگوی یک حزب جوان و مدرن باشیم برای ما یک پیروزی است.

نام حزب شما آزادی و عدالت است. حال آن‌که عدالت همواره در افغانستان مظلوم و لگدمال بوده است. برای تحقق آزادی و دست‌یابی به عدالت چه می‌توانید و دیدگاه شما درباره‌ی عدالت انتقالی چیست؟
آزادی و عدالت را آرزوی دیرینه‌ی فردفرد مردم افغانستان می‌دانیم. جهت رسیدن به این آرمان و آرزوی دیرینه از هر راه مشروع استفاده خواهیم کرد؛ زیرا از نظر ما آزادی و عدالت دو موضوع کاملن انسانی و سیاسی است. یکی بدون دیگری ارزش نداشته و تحقق یکی هم بدون دیگری امکان ندارد. اگر هم ممکن باشد ارزش ندارد. عدالت پدیده و جریانی است اگر بستر و زمینه‌هایش مهیا باشد به تدریج نهادینه می‌گردد. عدالت با آگاهی به‌وجود می‌آید و با آزادی گسترش می‌یابد. عدالت با نهادینه ساختن قانون اجرا می‌شود. همان قانونی که فردفرد مردم یک سرزمین جهت ایجاد آن جد و جهد می‌کنند و برای اجرا و تطبیق آن سعی و تلاش دارند. اگر قانون تطبیق و اجرا گردد به دنبال آن عدالت جاری می‌گردد. و اگر مردم آزادانه قانون را مراعات کنند عدالت خود به‌خود تطبیق خواهد شد.

وبالاخره چی باید کرد تا احزاب افغانستان از قالب‌های خانوادگی، فرد محوری، قوم‌گرایی و در نتیجه ناکارآمدی بیرون شوند؟
به نظر من بسیار مشکل است که احزاب کهنه و قدیمی از قالب‌های تنگ، فرسوده و شخص‌محوری خود را نجات دهند؛ زیرا خوی و سرشت‌شان چنین شکل گرفته است که حول محوریت فرد یا خانواده بچرخند و اگر غیر از این باشد دوام هم نخواهند آورد. متاسفانه یکی از آفت‌های جدی و مهلک بیش‌تر احزاب سیاسی کشور همین امر است. اما من معتقد بر این هستم که احزاب جوان و مدرن متعدد باید به وجود بیایند تا تصمیم‌گیری‌های کلان از انحصار یک عده افراد مشخص یا احزاب فردمحور که بر محور افرادی مشخص می‌گردند رهایی یابند. تنها با ایجاد و تاسیس احزاب متعدد و جوان می‌توان تصمیم‌های کلان ملی را از گروگان احزاب فردمحور و یا افراد و چهره‌های تکراری نجات داد. وقتی به جای افراد، احزاب تصمیم بگیرند آن هم احزاب سیستماتیک و مدرن، خودبه‌خود احزاب فردمحور از محوریت افراد انحصارگر رهایی یافته و تبدیل به احزاب مدرن خواهند شد. در این صورت است که می‌توانیم احزاب ملی و کشورشمول داشته باشیم که موثریت بیش‌تری در حفظ امنیت ملی و تعمیق حاکمیت ملی داشته باشند.




مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۶ آوریل ۲۰۲۴

ستون آزاد

+ "زدن سر هشت پا" و حکایت "ببر کاغذی" رضا علوی

+ جهانِ پس از جنگ غزه  رضا علوی

+ آیا اسراییل بر نفت و گازغزه چیره خواهد شد ؟ رضا علوی

+ توتالیتریسم چیست؟ حسین مولا

+ گفتگو بارد هوش مصنوعی با حسین مولا حسین مولا

+ تفاوت مبارزه جوانان در زمان حکومت شاه ایران برای آزادی و دمکراسی با مبارزه جوانان کنونی برای آزادی و دمکراسی علیه جمهوری اسلامی چیست؟ گفتگو حسین مولا با بارد بزرگترین هوش مصنوعی گوگل

+ دو حادثه مهم  رضا علوی

+ جوانانیکه در جنبش زن زندگی آزادی شرکت کردن در چه سنینی بودند؟ Bard هوش مصنوعی

+ خود آموز دیکتاتورها رندال وود کارمینه دولوکا

+ موانع توسعه دموکراسی در خاورمیانه  دکتر امیر ساجدي

+ راز یک کشتار  رضا علوی

+ آیا غول خفته بیدار می شود ؟  رضا علوی

+ ریزش مداحان در این عاشورا رضا علوی

+ رهبر نقاب دار!  رضا علوی

+ بخش سوم : "لاریجانی ها " ؛ مردانی برای تمام فصول رضا علوی

+ حقوق زنان - کانون درگیری. فرهاد یزدی

+ آمریکا ؛ به کجا چنین شتابان ؟ رضا علوی

+ جهان و ایران در آغاز سال نو خورشیدی. فرهاد یزدی

+ نبرد برای نامزدی  رضا علوی

+ . 

+ ایران لیبرال فرهاد یزدی

+ روز جهانی زنان گرامی باد  گیتی پورفاضل

+ سالروز حمله روسیه به اوکراین فرهاد یزدی

+ کالبد شکافی" پرویز ثابتی" رضا علوی

+ سقوط محسن رنانی

+ فشار برملت ایران از دو سو. فرهاد یزدی

+ نشست واشنگتن – تلاش در راه ذلیل کردن جنبش ملی ایران فرهاد یزدی

+ الگوی روسی چپاول اموال ملی فرهاد یزدی

+ امنیت ملی – بخش دوم فرهاد یزدی

+ امنیت ملی در دهه سوم سده بیست و یکم فرهاد یزدی

+ آیا روسیه، جمهوری اسلامی را به عنوان متحد استراتژیک خود محسوب می کند؟ رضا علوی

+ منافع ملی و استقلال فرهاد یزدی

+ نقش "طنز" و شعار های "کاف دار" در جنبش انقلابی ایران رضا علوی

+ قشر میانه ایران مهرداد: یکی از همکاران سایت آینده نگر

+ دیگر چین به ایران اهمیت نمی‌دهد ! رضا علوی

+ نقش توازن قوا در جهان در خیزش ملی فرهاد یزدی

+ نیروهای مسلح در دو مقطع تاریخی فرهاد یزدی

+ تراژدی جمهوری اسلامی با مهسا امینی آغاز و با محسن شکاری پایان می‌یابد!  دکتر شیرزاد کلهری

+ دستاوردهای جنبش انقلابی ایران یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ از خیزش اجتماعی تا انقلاب سیاسی فرهاد یزدی

+ پایان کار رژیم، تکیه بر عصای سلیمان شیرزاد کلهری

+ انقلاب سیاسی فرهاد یزدی

+ انقلاب مدرن ایران شیرزاد کلهری

+ ادامه خیزش اجتماعی – سیاسی ایران فرهاد یزدی

+ بیانیه شماره ۱ لیدرهای میدانی  لیدرهای میدانی

+ خیزش اجتماعی نسل جوان ایران فرهاد یزدی

+ اولویت پاسداری از یک پارچگی سرزمینی ایران فرهاد یزدی

+ با کمال تاسف و تاثر از در گذشت دوست نازنین مان محمد امینی .

+ اعتراضات مردم و راهکار های روی میز حکومت یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ تعلل نیروهای مسلح فرهاد یزدی

+ آینده در کوتاه مدت فرهاد یزدی

+ سپاه پاسداران و نجات ایران فرهاد یزدی

+ رسالت انسان در برابر آزادی سعیده امین‌زاده

+ ایران – روسیه - اوکراین فرهاد یزدی

+ نیاز به زمان فرهاد یزدی

+ مبارزه مدنی و چرائی آن کیومرث صابغی

+ دو بازنده – یک برنده. فرهاد یزدی

+ نظام سیاسی در ایران آینده فرهاد یزدی

+ آیا بایدن در انتخابات ۲۰۲۴ کاندید خواهد شد ؟ رضا علوی

+ اسطوره سیاسی از دموکراسی آمریکا تا اقتدار گرائی چین پرفسورجیم دیتو

+ اسطوره جدید و آینده سیاسی عربستان سعودی -

+ فرمان فرمایی روسیه بر نظام اسلامی فرهاد یزدی

+ دگرگونی قدرت در کانون نظام فرهاد یزدی

+ برجام در تاریکی رضا علوی

+ برای مام زمین در روز زمین فرهاد یگانه‌

+ تکرار تاریخ، نابودی محتوم دیکتاتورهای بزرگ به دست خودشان است فرهاد یگانه‌

+ چرا رابطه کشورهای غربی و روسیه پس از پایان جنگ سرد، به چنین کابوسی برای اردوگاه کشورهای غربی ختم شد؟ فرهاد یگانه‌

+ تاثیر جنگ اوکراین فرهاد یزدی

+ نوروزتان مبارک .

+ چیرگی «جبهه موافقت» بر «جبهه مقاومت» رضا علوی

+ نخبه گان یا پخمه گان در حکومت اسلامی  رضا علوی

+ رویا یا کابوس ؟ رضا علوی

+ خودکامگی  تیموتی اسنایدر

+ نگاهی بر موقعیت ایران در منطقه فرهاد یزدی

+ در باره انتخابات ۱۴۰۰ مجید / ایران

+ حسن هم از میان ما رفت گروهی از یاران دیروز، امروز و فردای حسن

+ در باره ظریف ... و میدان  مجید / ایران

+ نظام اسلامی و اردوی خاور بر علیه باختر فرهاد یزدی

+ چرا سازمانهای اطلاعا تی معتقدند که آینده جهان تیره و تار است ترجمه: کیومرث صابغی

+ تضمین حداقل درآمد یکسان برای تمام شهروندان. فرهاد طالع

+ قرار داد ۲۵ ساله ؛ ماندگاری حکومت یا ترکمانچای ؟ رضا علوی

+ سخنی با آقای مهاجرانی. محمد امینی

+ مذاکره غرب با نظام اسلامی فرهاد یزدی

+ هنر فاشیست نبودن ترجمه ناصر فکوهی

+ با ناسيوناليسم راه به جايي نمي‌بريم عظيم محمودآبادي

+ در آستانه چهل و دومین سالگرد انقلاب فرهادی یزدی

+ روز سياه  رضا علوي

+ مصباح یزدی ؛ معمار خشونت مقدس و طرا ح "کادرسازی " رضا علوی

+ حمله به ایران و یا حزب الله؟ فرهاد یزدی

+ تهدید از سوی قفقاز فرهاد یزدی

+ بهار آن سال و «بهار هر سال...» محسن یلفانی

+ بحران امنیتی و حکومت نظامیان فرهاد یزدی

+ جستجوی کار در ایران امروز 

+ سیاست دولت نوین آمریکا در منطقه فرهاد یزدی

+ اوباما برجام را آورد و ترامپ آنرا پاره کرد- چرا؟ مجید / ایران

+ ارزش های اندیشه های دکتر فاطمی  رضا علوی

+ مرگ نهائی رژیم  فرهاد یزدی

+ آتش افروزی در قفقاذ فرهاد یزدی

+ اندیشه چپ ، خادم غرب مهندس صلاح الدین همایون

+ تنگ تر شدن حلقه فشار فرهاد یزدی



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995