Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


دو بازنده – یک برنده.

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[22 Jul 2022]   [ فرهاد یزدی]

– بیست و یکم ژوییه 2022

در خبرها آمده که نظام اسلامی در راستای سرسپردگی به روسیه، به آن کشور پهپادهای ساخت ایران برای شرکت در جنگ اوکراین، صادر می کند. همچنین در خبرهاست که بایدن از اسرائیل مستقیم به عربستان پرواز کرد. البته هیچ یک از سه کشور نامبرده از نظام اسلامی بابت فراهم آوردن چنین موقعیتی سپاس گزاری نکردند. اگر سیاست های ضدایرانی نظام اسلامی وجود نداشت، به احتمال زیاد اکنون ما شاهد باز شدن فضای عربستان پس از 74 سال برروی هواپیماهای اسرائیل نمی بودیم. با کمی دقت به هر دو خبر، ژرفای شکست سیاسی نظام اسلامی در برابر رقیب اصلی خود در حوزه خلیج فارس، خواهیم شد.
عربستان موفق گردید که بایدن را وادار به هزینه کردن از اعتبار سیاسی خود کند. در پسین انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا، بایدن به نظام بدوی حاکم بر عربستان به شدت حمله کرد. همچنین در دوران ریاست جمهوری وی، روابط آمریکا و اسراییل هرچند هیچگاه در خطر نبود، اما دچار سردی گردید. هوشمندی عربستان و اسراییل و ادامه خیانت های نظام اسلامی به منافع ایران، امروز آمریکا را مجبور کرد که غرور خود را کنار گذارده و برای هماهنگ کردن هرچه بیش تر سیاست های خود در قبال ایران و روسیه، به آن دو سرزمین سفر کند. این سفر، یک بار دیگر ثابت کرد که در سیاست، پی گیری منافع ملی نقش نخست را بازی می کند. دو خبر گفته شده در بالا، همچنین نشان دهنده حاد شدن وضعیت سیاسی و افزایش خطر جنگ در منطقه است. بایدن در اسراییل، یعنی در سرزمینی که دستکم در گفتار، نظام اسلامی کمر به نابودی آن بسته بود، به صراحت اعلان می کند که نخواهد گذاشت که رژیم به جنگ افزار هسته ای دست یابد. دعوت از پوتین برای سفر به تهران، در این سیاست راهبردی آمریکا در قبال جمهوری اسلامی، تغییری نخواهد داد. تفاوت میان سیاست برگزیده نظام اسلامی با عربستان در این است که رژیم اسلامی هنوز بر شرط بستن برروی اسب بازنده پوتین پای فشاری می کند. جنگ در اوکراین، نیاز جهان به نفت عربستان را به شدت بالا برد، اما این زیرکی زمامداران عرب منطقه بود که در راه بالا بردن وزنه سیاسی خود، از موقعیت استفاده کردند. کاری که نظام اسلامی درست عکس آن را انجام داد.
تمامی این تحولات در حالی انجام می گیرد که نظام اسلامی (و به تبع آن ایران) از نظر داخلی و خارجی در ضعیف ترین وضعیت قرار دارد. بدین سان، رژیم روسیه که نه در کردار، بلکه تنها در گفتار یار نظام اسلامی است، در موقعیت ممتاز بهره برداری از ایران در ازای هوادارای از نظام، می باشد. در حالی که احتمال بالای تبادل اطلاعاتی میان روسیه و اسراییل برعلیه نظام اسلامی وجود دارد، باید دید که سفر پوتین به تهران که از دید نظام به افزایش وزنه آنان در جهان بدل خواهد شد، چه هزینه ای برای ایران و آینده آن خواهد داشت. می توان گمان برد که کنار گذاردن ایران از سوریه، دادن امتیاز باز هم بیش تردر دریای مازندران و منابع انرژی آن، افزایش صادرات روسیه به ایران و از آن میان جنگ افزارهای از رده خارج شده و با قیمت بالا که عدم کارآیی خود را در جنگ اوکراین ثابت کرد، تعهد به عدم رقابت و افزایش صادرات نفت و گاز ایران، امتیاز در قفقاز و اجرای فرامین روسیه در آینده را در بر می گیرد. رهبر نظام برای انتشار تصویر خود با پوتین که تصور می نماید، دوام او را در قدرت درازتر خواهد کرد، از جیب ملت ایران بهای گزافی پرداخت خواهد کرد.
سفر پوتین اشاراه ای به واحدهای سیاسی حوزه خلیج فارس است که امکان توافق سیاسی ایران با آمریکا به نازل ترین حد خود رسیده است و در نتیجه موقعیت آن واحدها در رابطه با غرب چه از نظر سیاسی و چه صادرات نفتی، تضمین شده است. سفر پوتین همزمان به موقعیت کشور در ارمنستان و گرجستان، دو کشور متحد طبیعی ایران، آسیب می رساند. زیرا در رابطه آن دو کشور با روسیه، آنان بدرستی می پندارند که نمی توانند روی یاری ایران حساب باز کنند. در این میان ترکیه که توانسته ارزش خود را هم به روسیه و هم به غرب ثابت کند، در حال بهره برداری از موقعیت برجسته تازه یافته می باشد. سفر پوتین به تهران، تا اندازه ای وضعیت در سوریه را روشن خواهد کرد. نمی توان انتظار داشت که پوتین در راستای منافع ایران، میان ایران و ترکیه در سوریه عمل نماید. روسیه که برای باقی مانده در سوریه توانایی مورد نیاز را هر روزه بیش تر از دست می دهد، برای جلب موافقت و همراهی ترکیه در دریای سیاه، تردیدی از قربانی کردن منافع ایران به خود راه نخواهد داد. به احتمال زیاد اردوغان در ملاقات در تهران، بدون در نظر گرفتن نظر ایران و روسیه، اشغال نوار مرزی در سوریه وسیله ترکیه را، البته در لفافه اعلان خواهد کرد. ایران و سوریه و حتا روسیه مخالف چنین پیروزی برای ترکیه هستند. اما نه ایران و نه روسیه در حال حاظر، هیچیک به تنهایی و حتا در اتحاد بایکدیگر، آمادگی رویارویی با ترکیه را ندارند. هرچند رهبر نظام در دیدار با اردوغان به او تذکر می دهد که دست از فتوحات در سوریه بردارد، با در نظر گرفتن روند اقدامات ترکیه در چند سال گذشته در منطقه و جهان، اردوغان به احتمال زیاد بدون اعتنا به نظر رهبر نظام، راه خود را در پیش خواهد گرفت. با در نظر گرفتن موقعیت محکمی که ترکیه در رابطه با غرب، روسیه، عربستان، اسراییل و جمهوری آذربایجان پیدا کرده است، حتا می توان تصور کرد که اردوغان در این دیدار با رهبر نظام، چند اخطار (البته به صورت توصیه) برای ایران صادر کرد: (1) خروج ایران و گروه های وابسته مانند حزب الله از سوریه. (2) به رسمیت شناختن منافع ترکیه در اقلیم کردستان و عراق. اردوغان به شدت از کردهای ایرانی تبار نفرت دارد و گروه پی ک ک را سد راه خود در دست یابی به هدف های جاه طلبانه خود و ترکیه می داند. از این رو او خواستار مداخله و نفوذ هرچه بیش در اقلیم کردستان و به طور کلی عراق می باشد. براثر کاهش موقعیت شیعه های هوادار ایران و با قدرت نمایی که مقتدی صدر در چند روز پیش در عراق نشان داد و با در نظر گرفتن دشمنی او با ایران و اتحادش با عربستان، ترکیه موقعیت خود را در عراق کم تر از ایران نمی داند و خواستار عقب نشینی نظام خواهد بود. با خروج سیاست مداران هوادار نظام از صحنه در عراق، بتدریج راه تسلط سیاستمداران هوادار ترکیه - عربستان باز خواهد شد. (3) به احتمال، اردوغان در مورد دخالت ایران در منطقه و به ویژه در یمن در مخالفت با عربستان، اخطار خواهد داد. لبنان و لیبی نیز از موضوعات مورد بحث خواهند بود اما نه در رده نخست.
(4) شاید بزرگ ترین ادعای اردوغان در رابطه با ایران، در آران خلاصه شود. اردوغان در راه زنده کردن پان تورکیسم، نخستین هدف را در آران و در ایران در آذربایجان می بیند. ترکیه احساس می کند که همراه با اسراییل، اما حتا بیش از آن کشور، در این سرزمین ها که پیوندهای ناگسستنی با ایران دارند، نفوذ داشته و آماده بهره برداری است. البته سیاست های ضد ایرانی نظام اسلامی و هراسی که این ایدئولوژی غیر انسانی در جهان، ایجاد کرده و هنوز هم می کند، به ترکیه بصورت توان بخشی به تجزیه طلبان، یاری فراوان رساند. ترکیه همچنین برای برآورد نیازهای سوختی خود، چشم به ذخائر دریای مازندران دوخته و امیدوار است که از راه آران روزی به آن منابع دسترسی پیدا کند. ارمنستان و گرجستان که هردو در موقعیت ضعیفی بسر می برند، با اینکه با ایران در اتحاد طبیعی هستند، قادر به یاری رساندن نمی باشند. تنها مانع در راه امپراتوری ترک از دریای سیاه تا دریای مازندران، ایران است که آنهم به برکت نظام اسلامی در حال تحلیل روزانه به سر می برد. این امپراتوری از راه دریای مازندران با دیگر ترک زبانان در آسیای میانه متصل خواهد شد. غرب، در این هنگام آمادگی درگیری با ترکیه را ندارد. چین و هند ساکت هستند و به نظاره مشغول. پاکستان هسته ای در حلقه اتحاد عربستان و ترکیه قرار دارد و هنگامی که نیاز باشد، آماده تهدید ایران از مرزهای خاوریست. ایران و روسیه یارای مخالفت ندارند. اردوغان چنین امپراتوری را در دست رس می بیند.
نشت در تهران، برای آشکار کردن سستی ها و توانایی ها، بسیار گویا بود. روسیه، ترکیه و نظام اسلامی هریک در پی ایجاد امپراتوری به صور گوناگون و گه گاه متضاد، بودند. اما، دو رژیم پس از شکست های جدی، تمام توان خود را فقط در پی سرپا ماندن هزینه می کنند. در حال حاظر، تنها جاه طلبی ترکیه در صحنه باقی مانده.

------------------------------
۱ - این گفته بدین معنا نیست که نویسنده از تحریم هوایی اسراییل استقبال می کند.
۲ - آمریکا، عراق را به نظام اسلامی هدیه داد. سیاست های نظام به اندازه ای احمقانه بود که اکنون در خطر اخراج از آن سرزمین می باشد

مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



شنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۷ آوریل ۲۰۲۴

ستون آزاد

+ "زدن سر هشت پا" و حکایت "ببر کاغذی" رضا علوی

+ جهانِ پس از جنگ غزه  رضا علوی

+ آیا اسراییل بر نفت و گازغزه چیره خواهد شد ؟ رضا علوی

+ توتالیتریسم چیست؟ حسین مولا

+ گفتگو بارد هوش مصنوعی با حسین مولا حسین مولا

+ تفاوت مبارزه جوانان در زمان حکومت شاه ایران برای آزادی و دمکراسی با مبارزه جوانان کنونی برای آزادی و دمکراسی علیه جمهوری اسلامی چیست؟ گفتگو حسین مولا با بارد بزرگترین هوش مصنوعی گوگل

+ دو حادثه مهم  رضا علوی

+ جوانانیکه در جنبش زن زندگی آزادی شرکت کردن در چه سنینی بودند؟ Bard هوش مصنوعی

+ خود آموز دیکتاتورها رندال وود کارمینه دولوکا

+ موانع توسعه دموکراسی در خاورمیانه  دکتر امیر ساجدي

+ راز یک کشتار  رضا علوی

+ آیا غول خفته بیدار می شود ؟  رضا علوی

+ ریزش مداحان در این عاشورا رضا علوی

+ رهبر نقاب دار!  رضا علوی

+ بخش سوم : "لاریجانی ها " ؛ مردانی برای تمام فصول رضا علوی

+ حقوق زنان - کانون درگیری. فرهاد یزدی

+ آمریکا ؛ به کجا چنین شتابان ؟ رضا علوی

+ جهان و ایران در آغاز سال نو خورشیدی. فرهاد یزدی

+ نبرد برای نامزدی  رضا علوی

+ . 

+ ایران لیبرال فرهاد یزدی

+ روز جهانی زنان گرامی باد  گیتی پورفاضل

+ سالروز حمله روسیه به اوکراین فرهاد یزدی

+ کالبد شکافی" پرویز ثابتی" رضا علوی

+ سقوط محسن رنانی

+ فشار برملت ایران از دو سو. فرهاد یزدی

+ نشست واشنگتن – تلاش در راه ذلیل کردن جنبش ملی ایران فرهاد یزدی

+ الگوی روسی چپاول اموال ملی فرهاد یزدی

+ امنیت ملی – بخش دوم فرهاد یزدی

+ امنیت ملی در دهه سوم سده بیست و یکم فرهاد یزدی

+ آیا روسیه، جمهوری اسلامی را به عنوان متحد استراتژیک خود محسوب می کند؟ رضا علوی

+ منافع ملی و استقلال فرهاد یزدی

+ نقش "طنز" و شعار های "کاف دار" در جنبش انقلابی ایران رضا علوی

+ قشر میانه ایران مهرداد: یکی از همکاران سایت آینده نگر

+ دیگر چین به ایران اهمیت نمی‌دهد ! رضا علوی

+ نقش توازن قوا در جهان در خیزش ملی فرهاد یزدی

+ نیروهای مسلح در دو مقطع تاریخی فرهاد یزدی

+ تراژدی جمهوری اسلامی با مهسا امینی آغاز و با محسن شکاری پایان می‌یابد!  دکتر شیرزاد کلهری

+ دستاوردهای جنبش انقلابی ایران یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ از خیزش اجتماعی تا انقلاب سیاسی فرهاد یزدی

+ پایان کار رژیم، تکیه بر عصای سلیمان شیرزاد کلهری

+ انقلاب سیاسی فرهاد یزدی

+ انقلاب مدرن ایران شیرزاد کلهری

+ ادامه خیزش اجتماعی – سیاسی ایران فرهاد یزدی

+ بیانیه شماره ۱ لیدرهای میدانی  لیدرهای میدانی

+ خیزش اجتماعی نسل جوان ایران فرهاد یزدی

+ اولویت پاسداری از یک پارچگی سرزمینی ایران فرهاد یزدی

+ با کمال تاسف و تاثر از در گذشت دوست نازنین مان محمد امینی .

+ اعتراضات مردم و راهکار های روی میز حکومت یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ تعلل نیروهای مسلح فرهاد یزدی

+ آینده در کوتاه مدت فرهاد یزدی

+ سپاه پاسداران و نجات ایران فرهاد یزدی

+ رسالت انسان در برابر آزادی سعیده امین‌زاده

+ ایران – روسیه - اوکراین فرهاد یزدی

+ نیاز به زمان فرهاد یزدی

+ مبارزه مدنی و چرائی آن کیومرث صابغی

+ دو بازنده – یک برنده. فرهاد یزدی

+ نظام سیاسی در ایران آینده فرهاد یزدی

+ آیا بایدن در انتخابات ۲۰۲۴ کاندید خواهد شد ؟ رضا علوی

+ اسطوره سیاسی از دموکراسی آمریکا تا اقتدار گرائی چین پرفسورجیم دیتو

+ اسطوره جدید و آینده سیاسی عربستان سعودی -

+ فرمان فرمایی روسیه بر نظام اسلامی فرهاد یزدی

+ دگرگونی قدرت در کانون نظام فرهاد یزدی

+ برجام در تاریکی رضا علوی

+ برای مام زمین در روز زمین فرهاد یگانه‌

+ تکرار تاریخ، نابودی محتوم دیکتاتورهای بزرگ به دست خودشان است فرهاد یگانه‌

+ چرا رابطه کشورهای غربی و روسیه پس از پایان جنگ سرد، به چنین کابوسی برای اردوگاه کشورهای غربی ختم شد؟ فرهاد یگانه‌

+ تاثیر جنگ اوکراین فرهاد یزدی

+ نوروزتان مبارک .

+ چیرگی «جبهه موافقت» بر «جبهه مقاومت» رضا علوی

+ نخبه گان یا پخمه گان در حکومت اسلامی  رضا علوی

+ رویا یا کابوس ؟ رضا علوی

+ خودکامگی  تیموتی اسنایدر

+ نگاهی بر موقعیت ایران در منطقه فرهاد یزدی

+ در باره انتخابات ۱۴۰۰ مجید / ایران

+ حسن هم از میان ما رفت گروهی از یاران دیروز، امروز و فردای حسن

+ در باره ظریف ... و میدان  مجید / ایران

+ نظام اسلامی و اردوی خاور بر علیه باختر فرهاد یزدی

+ چرا سازمانهای اطلاعا تی معتقدند که آینده جهان تیره و تار است ترجمه: کیومرث صابغی

+ تضمین حداقل درآمد یکسان برای تمام شهروندان. فرهاد طالع

+ قرار داد ۲۵ ساله ؛ ماندگاری حکومت یا ترکمانچای ؟ رضا علوی

+ سخنی با آقای مهاجرانی. محمد امینی

+ مذاکره غرب با نظام اسلامی فرهاد یزدی

+ هنر فاشیست نبودن ترجمه ناصر فکوهی

+ با ناسيوناليسم راه به جايي نمي‌بريم عظيم محمودآبادي

+ در آستانه چهل و دومین سالگرد انقلاب فرهادی یزدی

+ روز سياه  رضا علوي

+ مصباح یزدی ؛ معمار خشونت مقدس و طرا ح "کادرسازی " رضا علوی

+ حمله به ایران و یا حزب الله؟ فرهاد یزدی

+ تهدید از سوی قفقاز فرهاد یزدی

+ بهار آن سال و «بهار هر سال...» محسن یلفانی

+ بحران امنیتی و حکومت نظامیان فرهاد یزدی

+ جستجوی کار در ایران امروز 

+ سیاست دولت نوین آمریکا در منطقه فرهاد یزدی

+ اوباما برجام را آورد و ترامپ آنرا پاره کرد- چرا؟ مجید / ایران

+ ارزش های اندیشه های دکتر فاطمی  رضا علوی

+ مرگ نهائی رژیم  فرهاد یزدی

+ آتش افروزی در قفقاذ فرهاد یزدی

+ اندیشه چپ ، خادم غرب مهندس صلاح الدین همایون

+ تنگ تر شدن حلقه فشار فرهاد یزدی



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995