Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


چه تکنولوژی‌هایی باعث تحول دیجیتال در صنعت کشاورزی می‌شوند؟

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[14 May 2023]   [ -]

تحول دیجیتال چیست؟

 در واقع به معنای استفاده از ترکیبی از فناوری‌های مبتنی بر کامپیوتر در محصولات، فرایندها و استراتژی‌های یک سازمان یا صنعت به شمار می‌آید. سازمان‌ها و صنایع می‌توانند برای تعامل و خدمت‌رسانی بهتر به نیروهای کار خود و البته مشتریان از تحول دیجیتال استفاده کرده و از مزایای آن بهره‌مند شوند. تحول دیجیتال در یک صنعت یا سازمان اغلب از نظر دامنه بسیار گسترده است و می‌تواند نیازمندی‌های مختلف را بررسی کرده و فرایندها را بر این‌ اساس بهینه‌سازی کند.

تکنولوژی‌هایی که برای تحول دیجیتال در کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرند



  • رباتیک: امروزه برای بسیاری از فعالیت‌های مختلف کشاورزی از جمله کاشت، برداشت و … می‌توان از تکنولوژی‌های رباتیک و انواع بازوها و ربات‌ها استفاده کرد. آن‌ها می‌توانند به‌راحتی زمین را شخم بزنند، میوه‌های روی درختان را بچینند و فعالیت‌های جذاب دیگری را در حوزه کشاورزی انجام دهند.

  • اینترنت اشیا و حسگرها: این تکنولوژی از دیگر تکنولوژی‌هایی است که در تحول دیجیتال کشاورزی نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کند. می‌تواند در بررسی کیفیت محصولات کشاورزی، بررسی کیفیت خاک، بررسی شرایط آب و هوایی و … مورد استفاده قرار گیرد و کاربردهای متنوعی را ارائه دهد.



تکنولوژی های مورد استفاده برای ایجاد تحول دیجیتال در بخش کشاورزی



  • هوش مصنوعی: در بسیاری از موارد در باغ‌ها، زمین‌های کشاورزی و مزارع هوشمند از تکنولوژی‌های مبتنی بر هوش مصنوعی استفاده می‌شود. ابزارهای مبتنی بر می‌توانند داده‌های جمع‌آوری شده توسط حسگرها را پردازش و تجزیه و تحلیل کرده و از این طریق بینش مناسبی را نسبت به شرایط محصولات کشاورزی ارائه دهند. استفاده از این تکنولوژی به افزایش کیفیت و کمیت محصولات کشاورزی کمک شایانی خواهد کرد.

  • پهپادها: جز تکنولوژی‌های مهم در صنعت کشاورزی به شمار می‌آیند که می‌توانند تصویربرداری هوایی را با بالاترین سطح کیفیت انجام داده و در مواردی از جمله تشخیص آفات، دوددادن و سم‌ها، آبیاری و البته برداشت محصولات کمک‌کننده باشند.



نقش اینترنت اشیا در کشاورزی

اینترنت اشیا می‌تواند نقش کلیدی و بسیار مهمی را در دیجیتالی شدن صعنت کشاورزی ایفا کند. از جمله مهم‌ترین آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:



  • ربات‌های وجین کننده: این ربات‌ها قادر هستند تا با بررسی تصاویر علف‌های هرز را شناسایی کرده و شباهت‌های میان آن‌ها و محصولات کشاورزی را تشخیص دهند. در ادامه با استفاده از بازوهای مخصوصی که برای این ربات‌ها طراحی شده است می‌توانند علف‌های هرز را از بین ببرند.

  • ابزارهای کنترل از راه دور: بسیاری از وسایل و تجهیزات سنگین شخم‌زنی، کاشت و برداشت محصولات کشاورزی امروزه با استفاده از تکنولوژی اینترنت اشیا به‌صورت از راه دور نیز قابل‌استفاده هستند و همین ویژگی نیز باعث می‌شود تا نیازی به حضور کشاورزان برای انجام این عملیات وجود نداشته باشد.

  • با استفاده از ربات‌هایی که برای برداشت محصولات کشاورزی استفاده می‌شوند می‌توان مشکلات مربوط به کمبود نیروی کار در زمین‌های کشاورزی را برطرف کرد و از طرفی هزینه‌های مربوط به برداشت محصولات کشاورزی را نیز کاهش داد.

  • پهپادهای مخصوصی که برای زمین‌های کشاورزی طراحی و ساخته شده‌اند می‌توانند از ارتفاع بالا اقدام به تصویربرداری و نقشه‌برداری از مزارع و زمین‌های کشاورزی کرده و اطلاعات مختلفی را جمع‌آوری کنند. با استفاده از این اطلاعات می‌توان بینش عمیقی را در خصوص سلامت محصولات، آبیاری، سم‌پاشی، کاشت و … به دست آورد.

  • حسگرهای مخصوصی که در زمین‌های کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرند قادر هستند تا عوامل مختلف از جمله میزان دمای هوا، میزان رطوبت خاک و البته شرایط آب و هوایی را بررسی کرده و اطلاعاتی را در این زمینه جمع‌آوری کنند. در ادامه این داده‌های جمع‌آوری شده پردازش می‌شوند و بینش مناسبی از نحوه عملکرد تجهیزات کشاورزی را ارائه خواهند داد.

  • تجهیزات آبیاری هوشمند از دیگر تکنولوژی‌های حوزه اینترنت اشیا هستند که فرایند آبیاری زمین‌های کشاورزی و مزارع را بهینه‌سازی کرده و به‌صورت هوشمند در می‌آورند. این کار هم به کاهش مصرف آب کمک کرده و هم می‌تواند کیفیت محصولات را چندین برابر کند.



این موارد تنها برخی از مهم‌ترین کاربردهای اینترنت اشیا در صنعت کشاورزی به شمار می‌آیند. به طور کلی استفاده از تکنولوژی اینترنت اشیا در صنعت کشاورزی می‌تواند به میزان زیادی روی نحوه عملکرد زمین‌های کشاورزی تاثیرگذار باشد و مزایای زیادی از جمله راحتی کار کشاورزان، بهبود فرایند تولید، افزایش کیفیت محصولات کشاورزی، کاهش هزینه‌های مربوط به زمین‌های کشاورزی، کاهش مصرف آب و … را نیز به همراه داشته باشد.

نقش هوش مصنوعی در کشاورزی

هوش مصنوعی یکی دیگر از تکنولوژی‌های کلیدی و مهمی است که نقش بسیار کاربردی در تحول دیجیتال در بخش کشاورزی ایفا می‌کند. این تکنولوژی در واقع پایه و اساس  و تحول دیجیتال در حوزه کشاورزی به شمار می‌آید که کاربردهای مهمی از جمله موارد زیر را به همراه دارد:



  • نظارت بر کیفیت محصولات و شرایط خاک: عناصر و ریزمغذی‌های موجود در خاک می‌توانند تاثیر زیادی روی کیفیت محصولات نهایی داشته باشند. بررسی کیفیت خاک با استفاده از روش‌های سنتی چندان قابل‌قبول نخواهد بود و به همین علت نیز امروزه می‌توان با استفاده از داده‌های جمع‌آوری شده توسط حسگرها این پردازش و تجزیه و تحلیل را انجام داد. هوش مصنوعی می‌تواند از طریق این داده‌ها مواردی از جمله سلامت محصول، تشخیص سوتغذیه محصولات و … را تشخیص دهد.

  • پیش‌بینی آب و هوا: با تغییر شرایط اقلیمی و افزایش آلودگی معمولاً تعیین زمان مناسب برای کشت بذر توسط کشاورزان بسیار سخت و دشوار است. امروزه هوش مصنوعی به کمک کشاورزان آمده و به آن‌ها کمک می‌کند تا بتوانند شرایط آب و هوایی را با دقت بالایی پیش‌بینی کنند. هوش مصنوعی می‌تواند نوع محصولی که باید کاشت شود و زمان دقیق کاشت را بادقت بالایی پیشبینی کند.



کاربرد های هوش مصنوعی در کشاورزی



  • پردازش تصاویر جمع‌آوری شده از مزرعه: پهپادهایی که امروزه تصاویر هوایی را از زمین‌های کشاورزی جمع‌آوری می‌کنند قادر هستند تا این داده‌ها را به هوش مصنوعی ارائه دهند و هوش مصنوعی نیز می‌تواند با تجزیه و تحلیل این داده‌ها اطلاعات و بینش‌های عمیقی را درباره زمین کشاورزی از جمله میزان سلامت محصولات، نحوه آبیاری محصولات و … ارائه دهد.

  • تشخیص بیماری‌ها و آفت‌ها: هوش مصنوعی یک کاربرد بسیار مهم دیگر نیز در صنعت کشاورزی دارد و آن این است که می‌تواند بیماری‌ها و آفت‌های موجود در محصولات کشاورزی را با بالاترین سرعت ممکن تشخیص داده و راهکارهای مناسبی را نیز برای جلوگیری از آن ارائه دهد.

  • مدیریت آبیاری زمین‌های کشاورزی: کاربرد مهم دیگر هوش مصنوعی در تحول دیجیتال کشاورزی این است که ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی قادر هستند تا نحوه آبیاری زمین‌های کشاورزی را مدیریت کرده و یک سیستم آبیاری هوشمند را برای شما به ارمغان بیاورند.

  • بررسی داده‌های تاریخی و بهینه‌سازی فرایندهای کشاورزی نیز از دیگر کاربردهای مهمی است که هوش مصنوعی می‌تواند در این صنعت به همراه داشته باشد.



یک مفهوم بسیار پرکاربرد در صنعت کشاورزی به شمار می‌آید که پتانسیل بالایی برای ارائه یک روند تولید محصولات کشاورزی به‌صورت مولدتر و پایدارتر دارد و می‌تواند رویکرد کارآمد و دقیقی را در صنعت کشاورزی ارائه دهد. در این مزارع از جدیدترین تکنولوژی‌های روز دنیا استفاده شده تا بتوانند کارآمدی بهتر و بیشتری را در تولید محصولات کشاورزی ارائه دهند. یکی از بهینه‌سازی اجزا و بخش‌های مختلف زمین‌های کشاورزی و مزارع از مهم‌ترین مزایای مزرعه هوشمند به شمار می‌آید که به کاهش هزینه‌های کاشت و برداشت محصولات کمک کرده و می‌تواند سرعت کاشت و برداشت را نیز به میزان زیادی افزایش دهد.

از طرف دیگر مزرعه هوشمند مزرعه‌ای است که محصولات آن همواره دارای کیفیت بالاتری در مقایسه با محصولات کشاورزی دیگر هستند؛ چراکه در این مزارع میزان دقیق آبرسانی به محصولات کشاورزی، کیفیت خاک، شرایط آب و هوایی، میزان سموم استفاده شده و نحوه سم‌پاشی و … به طور دقیق بررسی و اندازه‌گیری می‌شود که تمامی این عوامل روی کیفیت محصولات نهایی اثرگذار خواهند بود. از جمله مهم‌ترین اجزایی که در یک مزرعه هوشمند وجود دارند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:



  • سیستم‌های مدیریت اطلاعات

  • تکنولوژی اینترنت اشیا و حسگرهای مختلفی که می‌توانند عواملی از جمله میزان دما، میزان رطوبت و شرایط آب و هوایی را اندازه‌گیری کنند.

  • بازوهای عملیاتی و ربات‌هایی که قادر هستند تا به طور کاملاً خودکار فعالیت‌های انسانی مانند آبیاری، کشت و برداشت محصولات را انجام دهند.

  • هوش مصنوعی که قادر است اطلاعات دریافت شده توسط حسگرها را پردازش کرده و دستورات و فرمان‌های لازم را به بازوهای عملیاتی در این زمین‌های کشاورزی ارائه دهد.



تحول دیجیتال در امنیت غذایی

تحول دیجیتال در امنیت غذایی

با توجه‌ به این‌ که تحول دیجیتال در بخش کشاورزی باعث شده تا کیفیت و کمیت محصولات کشاورزی افزایش پیدا کند می‌توان انتظار داشت که در سال‌های آینده آذوقه محصولات کشاورزی در کل دنیا افزایش پیدا کرده و امنیت غذایی نیز به دنبال آن بهبود یابد. با افزایش انبارکردن محصولات کشاورزی می‌توان انتظار داشت که بسیاری از کشورهایی که با مشکلات غذایی درگیر هستند از جمله کشورهای آفریقایی نیز شرایط بهتری را تجربه کنند.

خلاصه مطلب

تحول دیجیتال در کشاورزی در سال‌های اخیر به طور گسترده‌ای انجام شده است و امروزه شاهد آن هستیم که از بسیاری از تکنولوژی‌های مختلف از جمله اینترنت اشیا و هوش مصنوعی در حوزه صنعت کشاورزی استفاده می‌شود. تحول دیجیتال کشاورزی می‌تواند مزایای مختلفی از جمله بهبود کیفیت محصولات، افزایش کمیت محصولات کشاورزی، بهینه‌سازی فرایند آبیاری، بهینه‌سازی فرایندهای کاشت و برداشت محصولات و از طرف دیگر کاهش هزینه‌های کشاورزی را به همراه بیاورد.

 


مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع: 396


بنیاد آینده‌نگری ایران



پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ - ۲۱ نوامبر ۲۰۲۴

تکنولوژی

+ تاکسی‌های هوایی و هوش مصنوعی  هرمز پوررستمی

+ دسته بندی داده ها با شبکه عصبی مصنوعی  حمیدرضا تائبی

+ هوش مصنوعی و برقی که از فضا می‌آید  هرمز پوررستمی

+ هوش تهدید چیست، چگونه به سازمان‌ها کمک می‌کند و پیاده‌سازی می‌شود؟ حمیدرضا تائبی

+ راهنمای جامع آشنایی با مدل هوش مصنوعی مولد، کاربردها و انواع آن مترجم: حمیدرضا تائبی

+ تولید متن یا Text Generation چیست؟  حمیدرضا تائبی

+ چه تکنولوژی‌هایی باعث تحول دیجیتال در صنعت کشاورزی می‌شوند؟ -

+ ارتباط انقلاب صنعتی چهارم با تحول دیجیتال چیست؟ -

+ هوش مصنوعی در خدمت دموکراسی /

+ انقلاب صنعتی چهارم چیست و چگونه بر زندگی ما تاثیر می گذارد؟ فاطمه حسینی

+ یادگیری ماشین آنلاین چیست و چرا نقش مهمی در دنیای هوش مصنوعی دارد؟  حمیدرضا تائبی

+ خودیابی فرهنگی در جهان دیجیتال  فرهنگ امروز/ عیسی عبدی

+ انقلاب بزرگ فین‌تک‌ها در یک دهه آینده مترجم: مهسا قنبری

+ راهکار محققان برای مجهز شدن IoT به شبکه‌های عصبی بهینه  مهدی صنعت‌جو

+ ۱۰ شغلی که هوش مصنوعی تصاحب نخواهد کرد  مهدی صنعت‌جو

+ پیوند کامپیوتر و مغز انسان محسن آقاجانی

+ فناوری‌های نوظهور 

+ قدرت‌نمایی هوش مصنوعی در دنیای داروسازی حمیدرضا تائبی

+ تاثیر ابزارهای هوشمند بر کنترل شیوع بیماری‌های فراگیر 

+ فناوری تشخیص چهره در یک قدمی زندگی ما حمیدرضا تائبی

+ آیا تلفن هوشمند، بخشی از وجود ماست؟ 

+ انقلاب عاشقانه در زمانه تکنولوژی 

+ آیا تکنولوژی باعث خوشبختی بشر می‌شود؟ محمدحسین آشنا

+ آیا فناوری تشخیص چهره نگران کننده است؟  مهدی زارع سریزدی

+ روبات‌هایی که می‌بینند و از انسان می‌آموزند- مهدی صنعت‌جو

+ یک راهکار عالی برای آنکه بدانید اینترنت شما چه زمانی قطع شده است حمیدرضا تائبی

+ آیا ماشین‌ها ما را از کار برکنار خواهند کرد؟ حمیدرضا مازندرانی

+ پیامدهای نسل چهارم فناوری رسانه‌های اجتماعی  دکتر محمود سریع‌القلم

+ طبقه‌ای به نام علوم انسانی دیجیتال 

+ تکنولوژی و آینده جامعه 

+ گشايش اولین فروشگاه بدون فروشنده و صف توسط آمازون 

+ فناوری‌هایی که در سال ۲۰۱۸ رشد می‌کنند مهدی مطلبی

+ صوفیا، ربات شهروند تمایل به تشکیل خانواده دارد! 

+ روبات عصیانگر در شهر بی‌قانون؛ آغاز عصر وحشت حمیدرضا تائبی

+ اسکلت‌ پوشیدنی شنوا برای معلولین مهدی صنعت‌جو

+ سازمان ملل، هوش مصنوعی را زیر نظر می‌گیرد مهدی صنعت‌جو

+ عطش ساختن فردا  سید کامران باقری

+ کارخانه های آینده | کسب و کاری با فناوری چاپ سه بعدی 

+ تكنولوژى‌آموزشى‌ يا‌تكنولوژى‌يادگيرى 

+ با این لباس هوشمند گرم می‌شوید 

+ خطر هک‌شدن خودروهای هوشمند جدی است 

+ آیا هوش مصنوعی بزرگترین تهدید برای تمدن بشری است؟ مهدی صنعت‌جو

+ انسان یا محصول، نسل‌های آینده کدامند؟ حمیدرضا تائبی

+ این روبات 500 برابر سریع‌تر از انسان کار می‌کند حمید نیک‌روش

+ جلوگیری از تصادفات منجر به مرگ خودران‌ها با تصمیم‌گیری به سبک انسان حمید نیک‌روش

+ کدام شغل‌ها تا ۱۰ سال آینده نابود می‌شوند؟ حمیدرضا تائبی

+ از این پس هوش مصنوعی مصدومیت‌های ورزشکاران را پیش‌بینی می‌کند حمیدرضا تائبی

+ هوش مصنوعی خودسر!/ آیا ترس دانشمندان به واقعیت بدل می‌شود؟ 

+ آیا در نهایت ماشین ها میتوانند پیش داوری و تعصب داشته باشند؟ 

+ تجاری‌سازی فناوری رابط مغز و کامپیوتر 5 دستاورد مهم دارد 

+ این ربات خیلی راحت و سریع خودروی شما را پارک می کند! +تصاویر 

+ استفاده از ربات‌ها در صنعت بیمه 

+ پایان عصر نفت! بهزاد احمدی نیا

+ چاپ 3 بعدی استخوان مصنوعی 

+ تولید دست مصنوعی 15 دلاری 

+ انسان‌ها و هوش مصنوعی همزیستی مستقل را تجربه خواهند کرد حمیدرضا تائبی

+ روبات‌ها به یکدیگر مهارت‌های جدید را یاد می‌دهند حمید نیک‌روش

+ دختر یازده ساله در نشست سالانه سهامدارن مایکروسافت چه سوالی مطرح کرد؟ حمیدرضا تائبی

+ بیشتر از ۸۰ درصد مشاغل امروزی تا چند سال آینده از بین می‌روند! حمید نیک‌روش

+ انقلاب الکترونیک , یا چگونه قاره آسیا زباله دان جهان شد 

+ فناوری های تشخیص هویت. صالح سپهری‌فر

+ رانندگی در واقعیت افزوده فرانک فراهانی جم

+ با بمب الکترومغناطیسی آشنا شویم 

+ ساخت جوهر از آلودگی هوا! 

+ خانه‌ای که در باد می‌رقصد+تصاویر 

+ مرکز تخصصی بازی‌های رایانه‌ای به حوزه درمان و امنیت وارد می‌شود 

+ ویژگی‌های بایسته معلمان در بهبود فرآیند یاددهی-یادگیری مدارس هوشمند 

+ جهان در 150 سال آینده چگونه خواهد بود؟. 

+ آینده نگری در مدیران IT 

+ بازی پیامکی و محتوای آموزشی - سرگرمی برای آینده پژوهی وحید وحیدی مطلق

+ ماشین هایی هوشمند تر از انسان 

+ مجازی بودگی و قدرت «دولت موبایل» داود زارعیان

+ تکنولوژی های آینده چگونه خواهند بود؟ عرفان کسرایی

+ انقلاب صنعتی چهارم در راه است احمد علوی

+ بررسی رابطه ی بین سناریو های تکنولوژی با داستان های علمی- تخیلی با نگاهی به چرخه ی روبوت آسیموف و فضای سایبری گیبسون مریم اخوی

+ آیا حضور ربات‌ها را در زندگی‌مان خواهیم پذیرفت؟ جین ویکفیلد - بی‌بی‌سی

+ ﺗﻌﺎرض دو ﻧﮕﺮش در ﻓﻠﺴﻔﮥ ﺗﮑﻨﻮﻟﻮژی و ﭘﮋواک آن در ﻓﻀﺎی ﻓﮑﺮی اﯾﺮان رهبر محمودزاده

+ روبات های پرستار در راه اند...مزایا ، معایب و خطرات صالح سپهری فر

+ سیر تحولی علم و تکنولوژي بعد از جنگ جهانی دوم الکساندر کینگ

+ ضرورت ارزیابی اخلاقی تکنولوژی های نوین ارتباطی وحیده علی پور

+ فیسبوک چگونه با استفاده از هوش مصنوعی تصاویر را برای نابینایان قابل درک می کند؟  مریم موسوی

+ چيني ها آيفون توليد مي کنند نه استيو جابز جوزف ناي

+ بهبود الگوی زندگی در مساله انرژی و تکنولوژی جلال نبهانی‌زاده

+ برای زندگی درکنار ربات ها آماده اید؟ شهرام یزدان پناه

+ دوران رباتی میترا بهاری

+ دسترسی ۵۰ درصدی کشورهای در حال توسعه به اینترنت باندپهن 

+ ﺗﻜﻨﻮﻟﻮژي اﺟﺘﻤﺎﻋﻲ ﺟﺮﻳﺲ ﻫﻨﺴﻮن اوﻣﺎﻧﺎروﻻ

+ ﺗﻜﻨﻮﻟﻮژي در ﻛﺸﻮرﻫﺎي در ﺣﺎل ﺗﻮﺳﻌﻪ ﺟﺮﻳﺲ ﻫﻨﺴﻮن اوﻣﺎﻧﺎروﻻ

+ فناوری اطلاعات در سازمان ها و ادارات شهاب وهابزاده

+ جنگ‌‌‌ بر ‌‌پایه ‌‌فناوری ‌‌اطلاعات‌ فریبا فرهادیان‌

+ تأملی دوباره در مفهوم اطلاعات و دانش: با تأکید بر حوزۀ علم اطلاعات و دانش شناسی مریم صابری

+ فهم سواد اطلاعاتي Barbara Humes

+ فناوری اطلاعات در حال ایجاد تحولی انقلابی در محصولات است روشنگری مدیریت اینترنت اشیاء

+ سبقت کتابهای الکترونیکی از کتابهای چاپی تا ۲۰۱۸ 

+ انقلاب اینترنت اشیا در سال ۲۰۲۰ 

+ نقش فناوری اطلاعات در سازمان‌های امروزی 

+ نابرابری دیجیتالی 

+ آینده پژوهی و چالشهای صنعت نساجی  فاطمه رئيسي 1 ، احسان قرباني 2 ، محمد قانع، فاطمه معدني

+ فناوری نسل آینده مترجم: فرناز رجبی مهر

+ نسل جديد خانه‌هاي خورشيدي 



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995