Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


توسعه فناوري

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[10 May 2005]   [ cc]

توسعه فناوري

فناوري اهميت خود را در امور زيربنايي، فرايند، كالا و خدمات نشان مي دهد. فرصت هايي كه فناوري بوجود مي آورد بسيار فراوان مي باشد. اين عامل باعث افزايش توانايي هاي نوآوري صنايع و جامعه مي گردد. فناوري همچنين بنيان دانش اجتماع مي باشد. در اين زمينه فناوري اطلاعات نقش بسيار مهمي ايفا مي كند. فناوري اطلاعات عاملي پرقدرت براي افزايش بهره وري در سيستم هاي پيشرفته اقتصادي محسوب مي شود.

بنابراين هنگ كنگ نيازمند تقويت توانايي خود در استفاده از فناوري اطلاعات بوده و بايد توانايي خود را در جهت توسعه كاربردها و خدمات جديد بهبود بخشد.

حمايت از تحقيق و توسعه

تداوم سرمايه گذاري دولت در بخش تحقيق و توسعه در گسترش كاربردهاي جديد، محتوا و خدماتي كه از زيربناي عالي و بازار رقابتي هنگ كنگ بهره مند مي گردند ضروري مي باشد. تحقيقات دانشگاهي در زمينه فناوري اطلاعات بيشترين بهره را از بودجه عمومي مربوط به تحقيق و توسعه برده است. مركز تحقيقات فناوري و علم كاربردي در هنگ كنگ تمركز اصلي خود را در زمينه ارتباطات و كاربردهاي اينترنت قرار داده است.

فراهم نمودن بودجه تحقيق و توسعه و در اختيار قرار دادن نتايج اين تحقيقات در خدمت صنايع براي بهبود فعاليت هاي آنها مهم مي باشد. همانند ديگر سيستم هاي اقتصادي، چنين روندي براي سيستم اقتصادي هنگ كنگ يك چالش محسوب مي گردد. با كار بيشتر در اين زمينه هم بودجه عمومي در جايي مناسب هزينه مي گردد و هم صنعت اين شهر از فوائد آن بهره مند خواهد شد. براي دستيابي به اين هدف، ما تلاش هاي خود در زمينه تجاري سازي و اطلاع رساني را افزايش داده تا از فوائد طرح هاي فناوري اطلاعات به بخش صنعت اطمينان حاصل گردد. همچنين دولت اكنون در حال تقويت هرچه بيشتر فرايند تجاري سازي مي باشد.

مركز توجه: فناوري و خدمات بي سيم

هنگ كنگ با داشتن يكي از بالاترين نرخ هاي نفوذ تلفن همراه در دنيا و خدمات شبكه هاي همراه 3G، از فوائد پيشرفت سريع خدمات و فناوري بي سيم به خصوص در افزايش بهره وري و بازده بخش بازرگاني بهره مند مي باشد. به منظور ايجاد زمينه توسعه كاربردها، راه حل ها و خدمات بي سيم، دولت با حمايت از انجمن صنعت فناوري بي سيم هنگ كنگ با استفاده از بودجه بخش فناوري اطلاعات درصدد ايجاد مركز توسعه خدمات بي سيم در Cyberport مي باشد.

مركز توسعه خدمات بي سيم هنگ كنگ كه در ماه دسامبر 2003 گشايش يافت، با گردهم آوردن ارايه كنندگان خدمات بي سيم، موبايل و تجهيزات محيطي فراهم مي آورد تا تمامي خدمات و كاربردهاي جديد در اين زمينه آزمايش و آماده استفاده عموم گردد. شركت هاي فوق در اين مركز به اطلاعات در زمينه استانداردهاي فناوري و بازار، دسترسي دارند. اين مركز با شناسايي طرح هاي مناسب به بازاريابي در خارج از هنگ كنگ از جمله چين كمك مي نمايد. اعضاي اين مركز با همكاري با يكديگر سعي در تبديل اين مركز به مركز ثقل صنايع و عامل اصلي استفاده از فناوري هنگ كنگ در آسيا و چين مي باشند. كميته مشاوره اي اطلاعات در زمينه فعاليت هاي گروه كاري خود در ارتقاي كاربردهاي خدمات بي سيم در سطح تجاري در ماه ژانويه 2004 گزارشي منتشر نمود. دولت و بخش صنعت پيشنهادات مطرح در اين گزارش را دنبال خواهند نمود.

مركز توجه: تفريح ديجيتالي

صنعت تفريحات ديجيتال، صنعتي نسبتا نوپا و رو به پيشرفت در دنيا محسوب مي گردد. هنگ كنگ با توجه به بخش صنعت توليد، پخش و تبليغ فيلم و نيز امكانات آموزشي آن در مراكز دانشگاهي و فني حرفه اي داراي امتياز ويژه اي در گسترش اين بخش مي باشد. با استفاده از فرصت هاي ايجاد شده به وسيله فناوري ديجيتال و فناوري چندرسانه اي، دولت بر روي سه بخش مهم تمركز خواهد نمود:

1- در گزارشي كه در سپتامبر 2003 توسط كميته مشاوره اي اطلاعات در مورد گروه كاري خود انتشار يافته بود يك سري اقدامات در جهت تقويت ساختار، سرمايه انساني، IPR، تحقيق و توسعه و نيز بازاريابي و ارتقاي صنعت تفريحات ديجيتالي معرفي شده بود. دولت اجراي اين پيشنهادات را دنبال خواهد كرد.

2- دولت درحال ايجاد مركزي در Cyberport مي باشد كه بودجه آن از بودجه مربوط به فناوري اطلاعات و Cyberport براي تهيه سخت افزار، نرم افزار، حمايت هاي فني و بازاريابي براي صنايع سازنده فيلم هاي كارتون و بازي هاي ديجيتالي و كامپيوتر تامين مي گردد. شركت هاي سازنده برنامه هاي چندرسانه اي با استفاده از امكانات اين مركز به صورت زمانبندي مناسب نيازي به صرف سرمايه هنگفت در اين زمينه به خصوص شركت هاي تازه و در شرف تاسيس نخواهند داشت.

3- در سپتامبر 2003 طرحي پيشنهادي تحت عنوان فناوري رسانه اي براي توليد سرگرمي هاي ديجيتالي براي تحقيق و توسعه تفريحات ديجيتال ارايه گرديد. پاسخ دريافتي اميدواركننده بود. 7 پيشنهاد با هزينه كلي 16 ميليارد و هشتصد ميليون دلار هنگ كنگ در اين زمينه به تصويب رسيد. براي بهبود قابليت هاي اين صنعت، دولت به تشويق تحقيق در اين زمينه ادامه خواهد داد.

استفاده از پيشرفت هاي جديد

استفاده از فناوري جديد در ارايه سيستم هاي خدماتي از قبيل شبكه سيار 3G، پخش ديجيتالي برنامه ها، ادغام خدمات اينترنت، مخابرات و پخش برنامه، كارت هاي هوشمند، خدمات مستقر در محل كه شامل سيستم هاي تعيين مكان بين المللي (GPS) مي باشد، سيستم هاي اطلاعاتي جغرافيايي و فضايي (S/GIS)، فناوري شناخت فركانس هاي راديويي (RFID) و توسعه شبكه حمل و نقل و تجارت ديجيتال، محيطي فراهم كرده است تا تمامي طرح هاي نو و ابتكاري در اين زمينه به رشد و تكامل دست يابند.دولت هنگ كنگ با حمايت لازم در زمينه هاي زيربنايي و اختصاص بودجه، كمك خواهد نمود تا اين صنعت به پتانسيل هاي خود در اين بخش دست يابد.

آزادي عمل در استفاده از فناوري و نحوه بكارگيري صحيح از آن

شهر هنگ كنگ در استفاده از فناوري جديد پيشگام بوده است. به عنوان نمونه اين شهر در اوايل دهه 90 به عنوان اولين شهر در دنيا به ديجيتال كردن سيستم تلفني خود مطابق با استانداردهاي CDMA پرداخت. اين ويژگي هنگ كنگ را در صف اول خدمات رقابتي مخابرات قرار داده است.ما نيازمند به استفاده از اين ويژگي مي باشيم. اگرچه مسئوليت اين عمل برعهده بخش صنعت مي باشد اما با اين وجود دولت سعي مي نمايد در اين بخش نمونه ديگران باشد.براي رسيدن به اين منظور، ما به اتخاذ استانداردها در زمينه همكاري همزمان ميان اجزاي مختلف خواهيم پرداخت تا تغييرات مهم ايجاد شده در بخش صنعت مشخص گردد. اين همكاري هاي همزمان كه از سال 2002 در حال اجرا مي باشد، معيارهاي دولت هنگ كنگ بوده و سعي در ايجاد هماهنگي لازم ميان سيستم هاي فناوري اطلاعات و خدمات ارايه شده توسط دولت الكترونيكي مي باشد.

سياست دولت در خريد محصولات نرم افزار براساس معيارهاي عيني از قبيل ارزش پول، قابليت، امنيت، سازگارپذيري سيستم و فراهم بودن حمايت فني مناسب مي باشد. به منظور افزايش قدرت انتخاب و تقويت پتانسيل صرف هزينه، دولت به تشويق استفاده از فناوري نرم افزار باز (OSS) در درون خود از طريق برگزاري دوره هاي آزمايشي توسط مركز مبارزه با مشكلات فناوري اطلاعات واقع در ITSD خواهد پرداخت.دولت همچنين با استفاده از منابع مالي توسعه شركت هاي كوچك و متوسط تجاري و بودجه فناوري اطلاعات براي اجراي طرح هايي كه به توسعه OSS مي پردازند يا به شركت هاي كوچك و متوسط تجاري در زمينه استفاده از OSS ياري مي رسانند به تشويق استفاده از OSS در بخش خصوصي خواهد پرداخت. در حال حاضر دولت در حال انجام بررسي هاي لازم در زمينه استفاده از OSS در بخش بازرگاني براي شناخت موانع استفاده از آن و اتخاذ اقدامات مناسب در استفاده هرچه بيشتر از آن مي باشد.سيستم حل مشكلات به وسيله شبكه هاي كامپيوتري (Grid Computing) بخش ديگري مي باشد كه نياز به توجه خاصي دارد. دولت طرحي آزمايشي با وزارت محيط زيست به عنوان متقاضي آغاز نموده است. دولت به نظارت خود بر پيشرفت هاي جهاني اين بخش (Grid Computing) و استفاده از آن در مناطق شهر ادامه خواهد داد. ما تشويق به استفاده از آن را در زماني كه سير مراحل آزمايشي خود را طي كرده و به آمادگي كامل برسد در دستور كار قرار خواهيم داد.

• صنعت پوياي فناوري اطلاعات

صنعت فناوري اطلاعات هنگ كنگ بايد پويا، رقابتي و متكي بر نوآوري باشد. دلايل آن نيز روشن مي باشد. در حال حاضر هنگ كنگ در زمينه امور زيربنايي، خدمات بخش اقتصادي و دانش مربوط از امتياز ويژه اي برخوردار مي باشد. هنگ كنگ داراي صنعتي بسيار پويا و داراي ديدگاهي بين المللي مي باشد. استحكام صنعت پوياي هنگ كنگ به چنين اصول محكمي وابسته بوده و باعث افزايش تنوع اقتصادي آن مي گردد. يك صنعت پويا و رقابتي در عوض مي تواند نوآوري خدمات و امكانات و توسعه فناوري كمك نمايد.فرصت هاي ايجاد شده در بازار چين بر همگان آشكار مي باشد. چين بازار بسيار بزرگي براي كالا و خدمات و نيز منبع اصلي تخصص فني و منابع انساني محسوب مي گردد. اين منطقه داراي اشتياق فراوان براي مبدل شدن به بازيگر اصلي صنعت اطلاعات در دنيا مي باشد. بنابراين انگيزه چين براي داشتن نقش مهم در بازار فناوري اطلاعات را مي توان درك كرد.

چنين محيطي براي توسعه صنعت پويا و رقابتي فناوري اطلاعات در هنگ كنگ ايده آل مي باشد. دولت در اين راستا داراي نقش تسهيل كننده خواهد بود. دولت قصد پرداخت سوبسيد خاصي به اين بخش نمي باشد اما با اتخاذ اقدامات فراوان از قبيل شناخت فرصت هاي تجاري محلي، واقع در چين و ديگر بازارهاي خارجي در كنار سازمان هاي حامي اين صنعت و نيز اصناف بازرگاني مي تواند از صنعت فناوري اطلاعات حمايت نمايد. اقداماتي كه دولت هنگ كنگ مي تواند در اين زمينه اتخاذ نمايد به ترتيب زير خواهد بود:

توافقنامه همكاري نزديكتر اقتصادي هنگ كنگ و چين (CEPA)

تاثير توافقنامه همكاري نزديك تر اقتصادي هنگ كنگ و چين (CEPA) در افزايش جريان آزاد كالا، خدمات و نيروي متخصص ميان چين و هنگ كنگ بر همگان روشن است. نتايج حاصل از اجراي فاز اول اين توافقنامه در بخش مخابرات اميدوار كننده بوده است. اين عامل صنعت مخابرات هنگ كنگ را قدر خواهد ساخت تا قبل از آغاز تعهدات چين در قبال سازمان تجارت جهاني از خدمات ويژه آن بهره مند گردد. در اين توافقنامه، افزايش تجارت الكترونيك به عنوان ابزاري در تسهيل تجارت اشاره شده است.

CEPA فرآيندي تكامل بخش و داراي روندي افزايشي مي باشد. دولت هنگ كنگ با تداوم همكاري خود با بخش صنعت در اين زمينه سعي در شناخت و گنجاندن موضوعات جديد در اين توافقنامه داشته تا فرصت هاي تجاري و منافع مشترك دو منطقه (چين و هنگ كنگ) افزايش يابد.

رودخانه مرواريد دلتا (PRD)

اين منطقه با توجه به مجاورت آن با هنگ كنگ، وابستگي فرهنگي و زباني با اين شهر، متحد اقتصاد طبيعي هنگ كنگ محسوب مي گردد.با توجه به وابستگي اقتصاد اين دو منطقه دولت هنگ كنگ برنامه ويژه اي در اين قسمت دارد. دولت به مطالعه اتخاذ اقداماتي خواهد پرداخت كه باعث تحكيم صنعت اطلاعات هنگ كنگ و گواندوانگ از طريق تماس هاي سطح بالاي موجود ميان دو منطقه خواهد گرديد.در اين زمينه كانال ارتباطي ميان CITB و اداره اطلاعات استاني گواندوانگ براي گسترش همكاري هاي ميان بخش هاي دو منطقه به طور دايمي ايجاد گرديده است.

البته نبايد وجود شبكه قوي تجاري ميان اتحاديه هاي بازرگاني واقع در هنگ كنگ و شهرها و مناطق PRD را فراموش نمود. شوراي بهره وري هنگ كنگ به عنوان نمونه در حال ايجاد شعباتي در Guangzhou، Gongguan Shenzen و Zhuhai مي باشد. از طريق اين شعبات خدمات حمايتي به شركت هاي هنگ كنگي فعال در PDR ارايه مي گردد. البته بخش فناوري اطلاعات را نيز شامل مي شود.

همكاري با چين

كشور چين بازيگر اصلي در زمينه توليدات نرم افزاري، خدمات فناوري اطلاعات و توسعه برنامه هاي نرم افزاري به صورت پيمانكاري در دنيا خواهد بود. هنگ كنگ با توجه به تجربيات و روابط بين المللي خود مي تواند به عنوان عاملي تسهيل كننده در افزايش رقابت صنعت اطلاعات چين در سطح بين المللي عمل نمايد. فوايدي كه از اين طريق نصيب شهر هنگ كنگ مي گردد تنها محدود به فرصت هاي تجاري نخواهد بود بلكه مي تواند به بخشي از صنعت اطلاعات و فناوري رقابتي و رو به گسترش تبديل گردد. دولت هنگ كنگ به منظور برقراري اين همكاري به حمايت از صنعت محلي در اجراي برنامه هاي خود ادامه خواهد داد. در صورت نياز از بودجه عمومي براي اجراي طرح هاي فوق استفاده خواهد شد.

شوراي توسعه تجاري هنگ كنگ (TDC)

شوراي توسعه تجاري هنگ كنگ در حال حاضر داراي نقش مهمي در حمايت از صنعت هنگ كنگ در افزايش تنوع و شكل صنايع هنگ كنگ و استفاده از فرصت هاي تجاري موجود در بازارهاي چين و نقاط ديگر جهان مي باشد. براي دستيابي به اين هدف دولت هنگ كنگ به همكاري نزديك خود با اين شورا و اتحاديه هاي تخصصي مربوط ادامه خواهد داد. دولت همچنين به تشويق صنعتگران براي شركت در نمايشگاه ها و رويدادهاي بين المللي مربوط به تجارت ادامه خواهد داد.

بهترين نمونه تلاش هاي دولت در اين زمينه برگزاري نمايشگاه بين المللي ICT در آوريل 2004 مي باشد. دولت با نظارت بر روند پيشرفت اين طرح ها و فراهم آوردن بودجه مالي مورد نظر در بخش صنعت نرم افزار زمينه را براي رسيدن به سطح كيفي استاندارد جهاني فراهم خواهد آورد.

• منابع انساني در اقتصاد اطلاعاتي

21-3 دولت به منظور حفظ قدرت رقابتي هنگ كنگ بايد از منابع انساني كيفي و كافي در بخش فناوري اطلاعات برخوردار باشد تا پاسخگوي نيازهاي اقتصاد اطلاعاتي و به خصوص نيازهاي بخش صنعت و بازرگاني باشد. به منظور افزايش مهارت هاي نيروي كاري نسل حاضر و نيز نسل آينده به همكاري خود با مراكز آموزشي و فني حرفه اي ادامه خواهيم داد. در قسمت هايي كه كمبود نيروي متخصص وجود دارد هنگ كنگ نيز همانند ديگر كشورها به تسهيل استخدام نيروي انساني متخصص خواهد پرداخت.

بكارگيري فناوري اطلاعات در بخش آموزش

برنامه پنج ساله استفاده از فناوري اطلاعات در بخش آموزش در دوران جديد كه در سال 1998 معرفي گرديد نويد بخش آغاز فعاليت هاي دولت در استفاده از اين فناوري در بخش آموزش مي باشد. دستاورد مهم پنج سال اول اين برنامه دسترسي تمامي مدارس به اينترنت، آموزش تمامي معلمان در زمينه استفاده از فناوري اطلاعات در بخش آموزش و فراگيري مهارت عالي در جهت ارتقاي سطح آموزش و يادگيري مي باشد. با توجه به نقاط قوت موجود در اين زمينه و نيز اهداف آينده دولت در زمينه آموزش، دفتر آموزش و نيروي انساني (EMB) در حال فراهم كردن دستورالعمل هايي راهبردي در توسعه هر چه بيشتر فناوري اطلاعات در بخش آموزش مي باشد.

كميته مطالعاتي متشكل از متخصصين، اساتيد دانشگاه و معلمين براي مطالعه و بررسي طرح ها و دستورالعمل هاي راهبردي ايجاد شده است. مركز توجه طرح هاي بعدي تجهيز دانش آموزان به مهارت ها، دانش و ايده استفاده صحيح از فناوري اطلاعات در طول دوران تحصيل خود مي باشد. به منظور دستيابي به اين هدف، چارچوب آگاهي اطلاعاتي ايجاد خواهد گرديد. معلمان و مديران مدارس به صورت مداوم در زمينه به كارگيري فناوري اطلاعات در بخش هاي آموزش و يادگيري، آموزش خواهند ديد. در اين راه توسعه همكاري ميان مدارس و بخش خصوصي توسط دولت ترغيب خواهد شد.

شهر آموزشي هنگ كنگ كه به عنوان پرطرفدارترين مركز آموزشي در هنگ كنگ محسوب مي شود با فراهم آوردن منابع و اطلاعات غني آموزشي به ارايه خدمات به بخش آموزش ادامه خواهد داد. همچنين انتظار مي رود اين مركز خدمات آموزشي اينترنتي ويژه معلمان و نيز برنامه هاي كمك آموزشي دانش آموزان را افزايش دهد. دفتر آموزش و نيروي انساني هنگ كنگ با تمامي بخش هاي مربوط به دستورالعمل ها و اقدامات راهبردي در زمينه فناوري اطلاعات در بخش آموزش در ماه هاي آينده به مشورت خواهد پرداخت.

آموزش مرحله سوم و دوره آموزش فني حرفه اي

به منظور جوابگويي به تقاضاي فزاينده بازار در زمينه نيروي انساني و مجهز نمودن دانش آموزان به سلاح فناوري اطلاعات، مركز آموزشي مرحله سوم در هنگ كنگ به ارتقاي سيستم آموزشي خود در زمينه فناوري اطلاعات پرداخته اند. برنامه هايي از قبيل تجارت الكترونيك، مهندسي اطلاعات و بخش رسانه هاي نوآور در طي چند سال گذشته معرفي گرديده است. نهادهاي مربوط به بهبود كيفيت برنامه هاي آموزشي تلاش خواهند نمود همگام با پيشرفت هاي بخش فناوري اطلاعات به پيش رفته و پاسخگوي نياز بازار باشند.

شوراي آموزش فني حرفه اي (VTC) به نظارت خود بر ميزان تقاضاي نيروي كار بازار در بخش فناوري اطلاعات، بررسي مجدد برنامه هاي خود به طور منظم و نيز ارايه پيشنهادهاي جديد پس از مشورت با سازمان هاي صنعتي مربوطه خواهد پرداخت. برنامه ها و دوره هاي جديدي كه در چند سال اخير معرفي گرديده است به منظور تجهيز نيروي كار به تخصص و مهارت مورد نياز بخش بازار مي باشد. اين برنامه ها شامل ساخت بازي هاي كامپيوتري، انيميشن سه بعدي، توليد فيلم هاي ويديويي و توسعه بخش چند رسانه اي مي باشد. اين شورا همچنين به ارايه دوره هاي جديد آموزشي در زمينه آخرين فناوري هاي بخش اينترنت، تجارت الكترونيك و منبع آزاد فناوري و امنيت اطلاعاتي ادامه خواهد داد.

شرايط لازم

دفتر آموزش و نيروي انساني پيشنهاد كرده است تا چارچوبي براي تعيين شرايط لازم و تامين كيفيت موردنظر در تمامي بخش هاي مختلف هنگ كنگ تعيين گردد. اين چارچوب اطلاعات روشني در زمينه ويژگي دوره ها و نهادهاي برگزاركننده آنها ارايه مي نمايد. دانشجويان با داشتن برنامه روشن و انعطاف پذير براي پيشرفت مي توانند مهارت هاي خود را تقويت كرده و در طول زندگي خود در حال يادگيري باشند. دفتر آموزش و نيروي انساني هنگ كنگ براي اجراي اين چارچوب پيشنهاد مي كند كميته هاي مشاوره اي آموزشي (ITC) تشكيل گرديده تا چارچوب آموزش بخش صنعت مشخص گردد. اين كميته ها معيارهاي سنجش توانايي و شرايط لازم براي شغل هاي موجود در بخش هاي صنعتي را مشخص خواهند كرد. كارفرمايان، كارگران و نهادهاي تخصصي و غيره نمايندگاني از خود در اين كميته ها داشته تا نيازهاي آموزشي صنايع را مشخص و درصدد تامين آن برآيند. دفتر آموزش و نيروي انساني به برگزاري طرحي آزمايشي در توسعه اين طرح (چارچوب آموزش) پرداخته است. اين دفتر به همكاري خود با بخش فناوري اطلاعات به منظور تداوم ايجاد كميته هاي مشاوره اي آموزشي و نيز چارچوب آموزش در بخش فناوري اطلاعات ادامه خواهد داد.


مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ - ۲۱ نوامبر ۲۰۲۴

دانش نو

+ ۹ نکته که باید درباره هوش مصنوعی بدانید bbv

+ مطالعه دانشگاه استنفورد: با تغییرات هوش مصنوعی انسان‌ها نگران موقعیت خود هستند یسنا امان‌پور

+ دستور کار انسانى جديد / مقالا ای از کتاب انسان خداگونه يووال نوح

+ پلورالیسم چیست؟ قیصر کللی

+ اعضای مصنوعی رباتیک نرم مبتنی بر میکروسیالات، به کمک بیماران دیابتی می‌آیند ´-

+ مهارت تصمیم‌گیری چیست؟ هرمز پوررستمی

+ هوش مصنوعی توزیعی و تجمیعی چیست؟ 

+ تاثیر ابزارهای هوشمند بر کنترل شیوع بیماری‌های فراگیر. 

+ موانع خلاقیت کدامند؟ هرمز پوررستمی

+ نیازی بدون پاسخ! نوآوری اجتماعی را وارد کنیم!  سعید قاسمی زاده تمر

+ مهارت بهتر است یا مدرک دانشگاهی حمیدرضا تائبی

+ علم و اخلاق در گفت‌وگو با دکتر موسی اکرمی؛ دکتر موسی اکرمی

+ مدیریت آینده نگر در ICT 

+ چرا هوش و مهارت، برای داشتن یک شغل کافی نیستند؟ هرمز پوررستمی

+ شرایط اجتماعی چگونه است؟ از منظر چند جامعه شناس ساناز عباس زاده

+ بازگشت به دنیای هنرهای دیجیتال  مهدی صنعت‌جو

+ 2019 

+ مشتری رسانه است فرنود حسنی

+ چه چیزی ترقی بشریت را توجیه می‎کند؟1 یووال نوح هراری

+ تغییر پرشتاب الگو‌های سنتی را منسوخ خواهند کرد 

+ مهارت های مورد نیاز انسان آینده 

+ بازگشت به دوران دولت-شهر برگردان: سپیده جدیری

+ انسان آینده، تسخیر سیر تکامل به دست بشر 

+ نویسنده «انسان خردمند» از کتاب تازه خود گفت  یووال نوح هراری

+ مرد «شپشو» یا منادی عقلانیت؟ دکتر موسی اکرمی

+ رسالت فلسفه آسمان است یا زمین؟ دکتر محسن رنانی

+ جامعه شناسی و فردیت دکتر منیژه نویدنیا

+ تمام قدرت به کجا منتقل شد؟  یووال نوح هراری

+ دفاعم از جامعه‌شناسی مرتبط با واقعیت‌هاست تا مبتنی بر ایدئولوژی! 

+ آنچه مرا نکُشد هرمز پوررستمی

+ جامعه شناسی آموزش و پرورش- رضا جوان

+ پیامدهای مدرنیت -  آنتونی گیدنز

+ اتاق شیشه ای و هنر هشتم زندگی در واقعیت موازی  دکتر مهدی مطهرنیا

+ آزمون های انديشه ورزی در بارۀ خود انديشه حسین کاشفی امیری

+ جامعه شناسی آموزش و پرورش. 

+ گوگل و پایان آزادی اراده یووال نوح هراری

+ انسان از کجا آمد به کجا می رود؟ محمد طبیبیان

+ بازگشت به خانه میثاق محمدی‌زاده

+ هک کردن مغز، کلیدی برای موفقیت مهسا قنبری

+ چهار راهکار برای هک مغز به‌منظور افزایش موفقیت و بهره‌وری مهسا قنبری

+ نوآوری در عصر دیجیتال ؛ چشم‌اندازی جدید برای خدمات 

+ لیدرهای انقلاب صنعتی چهارم 

+ چطور می‌توانیم برای دریافت حقوق بیشتر چانه‌زنی کنیم؟ حمیدرضا تائبی

+ سرمایه اجتماعی دانش آموزان مهدی ولی نژاد

+ جامعه شناسی آموزش و پرورش 

+ ابرها دگرگون می‌شوند، دگرگون می‌کنند و دنیای فناوری را سیراب می‌کنند حمیدرضا تائبی

+ چه چیزی ترقی بشریت را توجیه می‎کند؟ یووال نوح هراری

+ چشم را باید شست…. جور دیگر باید دید دکتر سید کمال الدین موسوی

+ جنبش روش های آمیخته 

+ جامعه شناسی فرهنگی؛ انسان های جامانده دکتر منیژه نویدنیا

+ انگیزه پیشرفت پایین ‌تر از متوسط عثمان آچاک

+ جامعه شناسی شهری و حس زندگی؟ دکتر منیژه نویدنیا

+ چرا ناهنجاری؟ 

+ سخنرانی حسین پاینده در نشست روانکاوی و تحلیل‌های کلان اجتماعی (۲)؛ 

+ چرا کسب‌ و کارهای نوپای موفق به‌سادگی ممکن است شکست بخورند؟ حمیدرضا تائبی

+ بنیان‌های نابرابری اجتماعی دکتر محسن رنانی

+ روانکاوی درمان فرد یا اجتماع 

+ مقدمه‌ای بر تاریخ زیبایی‌شناسی مدرن؛  پُل گایر، ترجمه سیدجواد فندرسکی

+ ظرفیت آموزشی بازی های رایانه  

+ افراد معمولی چگونه به افرادی خارق‌العاده تبدیل می‌شوند مهسا قنبری

+ چپ و راست مرده‌اند، زمین را می‌خواهی یا آسمان را؟ 

+ مهم‌ترین فنآوری‌ها در سال ۲۰۱۸ 

+ هوش مصنوعی می تواند طی بیست سال آینده تهدیدی برای ۴۷ درصد از مشاغل باشد 

+ در حسرت توسعه رضا داوری اردکانی

+ آزادی علمی مقصود فراستخواه

+ سازماندهي گروههاي مشارکتي در سازمانهاي يادگيرنده 

+ مديريت دانش، نياز سازمان هاي امروز 

+ مديريت استرس مجيد يوسفي

+ رقابت بزرگان بر سر تراشه‌های هوش مصنوعی و خیزش آرام تکینگی به‌سمت ما! حمیدرضا تائبی

+ تغییر اجتناب ناپذیر است و باید به منظور ایجاد تحولات مدیریت شود. 

+ ⁠دانشگاه اصفهان برگزار می کند: ⁠دانشگاه اصفهان

+ به فرزندانمان رحم کنیم دکتر محسن رنانی

+ زلزله در سیارات دیگر چگونه رخ می‌دهد؟ 

+ ساختمان‌های هوشمند فرشته نجات انسان‌ها می‌شوند حمیدرضا تائبی

+ استفاده از سیل تصاویری که در زلزله به راه می‌افتد مهدی صنعت‌جو

+ توانمند باشید، تا عرصه را به سایرین واگذار نکنید. حمیدرضا مازندرانی

+ انواع سازمانها Organization Types از دیدگاه برنامه ریزی هدف ها و وسیله ها راسل ایکا ف

+ هوش سازمانیم ‌تجاری است، پس موفق می‌شوم! حمیدرضا تائبی

+ درک اشارات دست با تصویربرداری صوتی مهدی صنعت‌جو

+ نقش بی بدیل هوش مصنوعی بر شهرها و شهروندان آنها محسن راعی

+ مزایای سواد اطلاعاتی 

+ هوش مصنوعی انویدیا، هوای آفتابی را برای ماشین های خودران شبیه سازی می کند! علیرضا فرجی علیرضا فرجی

+ فراگیری: نیازی پایه ای 

+ قلسفه و زندگی روزمره. موسی اکرمی

+ خلاقیت نمادین دهه هشتادی ها 

+ فهم سواد اطلاعاتی 

+ نظریه سواد رسانه ای در گفتگو با دکتر هاشمی 

+ در سال جدید مهندسی نرم‌افزار را جدی‌تر دنبال کنیم حمیدرضا تائبی

+ باید که لذت آموختن را دوباره بیاموزیم پوریا ناظمی

+ انقلاب هوش مصنوعی و تاثیر آن بر جامعه و شرکت ها 

+ توانمند باشید، تا عرصه را به سایرین واگذار نکنید حمیدرضا مازندرانی

+ وجود یخ در مدار استوای مریخ 

+ ظهور «ابر انسان‌ها» طی ۲۰ سال آینده 

+ دانشمندان به استقبال مهمترین پرسش های بشر می روند! 

+ آینده پژوهی و انواع آینده. محسن گرامی طیبی

+ ضریب رشد استارتاپ‌های ایرانی، بالاترین در منطقه نزدیک به متوسط جهانی 

+ نگاه تان به آینده است یا اکنون؟ 

+ اینجا همه آدم‌ها این‌جوری نیستند* مهدی صنعت‌جو

+ بدرود سیارۀ زمین؟ لورین رابینسون

+ تهدیدات اینترنت اشیا 



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995