Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


گزارش ماهانه( تیر 1387) در مورد نقض گسترده، مستمر و برنامه ریزی شده حقوق بشر در ايران

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[22 Jul 2008]   [ فعالين ايرانی دفاع از حقوق بشر در اروپا و آمريکای شمالی]

نهادهای مدافع حقوق بشر !
ايرانيان مدافع حقوق بشر !

در اين گزارش بخش بسيار کوچکی از موارد نقض حقوق بشر در ايران را که توسط اين شبکه گرد آوری شده است به اطلاع می رسانيم:

بین المللی:
1 ـ سازمان عفو بین الملل طی بیانیه ای نگرانی خود را از وضعیت بازداشت محبوبه کرمی عضو کمپین یک میلیون امضاء که همراه 200 تن دیگر در ارتباط با تجمعی اعتراض آمیز در حوالی پارک ملت برگزار شد، اعلام کرد. در این بیانیه آمده است: از مکان نگهداری بازداشت شدگان، به ویژه محبوبه کرمی اطلاعی دردست نیست و آنها در معرض خطر شکنجه یا سایر رفتارهای نامناسب هستند. (تغییر برای برابری 1/4/87)

2 ـ سازمان عفو بین الملل با صدور بیانیه ای نگرانی خود را از احکام سنگینی که برای هانا عبدی صادر شده و احتمالاٌ برای روناک صفارزاده نیز نظیر آن صادر خواهد شد، اعلام کرد. هانا عبدی فعال حقوق زنان به 5 سال زندان در تبعید در شهر کوچک گرمی در استان آذربایجان غربی محکوم شده است. به باور عفو بین الملل هر دوی این زنان به دلیل آگاهی از حقوق خویش و سایر زنان و تلاش در راه آزادی به دلیل آگاهی از حقوق خویش و سایر زنان وتلاش در راه آزادی بیان و کار گروهی، زندانی شده اند و حکم وارد به آنها انگیزه های سیاسی دارد. هانا عبدی و روناک صفارزاده از اعضای کمپین یک میلیون امضاء و سازمان غیر دولتی آذر مهر در سنندج هستند که از مهر و آبان 86 در زندان بسر می برند. (تغییر برای برابری 2/4/87)

3 ـ گزارشگران بدون مرز با انتشار اطلاعیه ای صدور حکم 11 سال زندان برای روزنامه نگار کرد محمد صدیق کبودوند و توقیف روزنامه "تهران امروز" را قویا محکوم می کند. گزارشگران بدون مرز در این باره اعلام می کند: جمهوری اسلامی به محکوم کردن روزنامه نگاران منتقد با استفاده از رویه های غیر قانونی و به بهانه های مختلف ادامه می دهد. دادگاه حتی به بیماری محمد صدیق کبودوند توجه نکرده است. این حکم سنگین اخطار به کسانی است که به ویژه در استان کردستان در برابر قدرت سرخم نمی کنند. محمد صدیق کبودوند در تاریخ 11 تیر 1386 بازداشت و به زندان اوین انتقال یافت. مدت پنج ماه در سلولهای انفرادی نگهداری شد و از سوی مقامات امنیتی برای انحلال "سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان" و پذیرش انتشار گزارش هائی نادرست از سوی این سازمان، شدیدا تحت فشارهای روحی و جسمی قرار داشت. محمد صدیق کبودوند روزنامه نگار زندانی در 30 اردیبهشت دچار سکته خفیف مغزی شد، اما علیرغم وضعیت جسمی اش از مرخصی استعلاجی محروم شد. (گزارشگران بدون مرز 4/4/87)

4 ـ گزارشگران بدون مرز با انتشار اطلاعیه ای از نامه وزارت کار و امور اجتماعی مبنی بر واجد شرایط انحلال بودن "انجمن صنفی روزنامه نگاران ایران" ابراز نگرانی کرد. گزارشگران بدون مرز در این باره اعلام می کند: این اقدامی دیگر از سوی مقامات ایران برای به سکوت بیشتر وادار کردن مدافعان آزادی بیان و مطبوعات در ایران است. برای حرفه کاران رسانه، داشتن تشکل صنفی و آزادی انجام وظایف حرفه ای خود شرطی حیاتی است. ما مقامات مسئول ایران را به رعایت حقوق صنفی روزنامه نگاران فرا می خوانیم. انجمن صنفی روزنامه نگاران ایران از سال 1376 آغاز به کار کرده و نزدیک به 4000 عضو دارد. (گزارشگران بدون مرز 6/4/87)

5 ـ سازمان عفو بین الملل با انتشار بیانیه ای به صدور حکم 11 سال زندان برای محمد صدیق کبودوند اعتراض کرد. عفو بین الملل، محمد صدیق کبودوند را یک زندانی عقیدتی می داند که صرفاٌ بخاطر فعالیتهای مسالمت جویانه در کسوت رئیس سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان و یک روزنامه نگار، مجازات شده است. کلیه تلاشهای او در راستای استفاده از حقوق سیاسی از قبیل آزادی بیان، آزادی تجمعات و ..... بوده است که در کنوانسیون بین المللی حقوق مدنی و سیاسی به رسمیت شناخته شده و دولت ایران نیز اجرای آنها را متعهد گردیده است. همچنین رعایت این حقوق بر اساس اعلامیه سازمان ملل در خصوص مسئولیت و حقوق افراد، گروهها و سازمانها در اجتماع برای بهبود و حفاظت از آزادیهای اساسی شاخص های بین المللی حقوق بشر و همچنین اعلامیه سازمان ملل در زمینه مدافعان حقوق بشر تضمین شده اند. عفو بین الملل بدون هرگونه پیش شرطی خواستار آزادی محمد صدیق کبودوند شد (گویا 7/4/87)

6 ـ اتحادیه اروپا با انتشار بیانیه ای تاسف عمیق خود را نسبت به اجرای قریب الوقوع حکم اعدام صلاح تاسه ابراز کرد. صلاح تاسه که در سن 15 سالگی مرتکب قتل شده بود، هفته گذشته پس از رسیدن به سن 18 سالگی، از کانون اصلاح و تربیت نوجوانان جهت اجرای حکم اعدام به زندان سنندج منتقل شده است. اتحادیه اروپا از ایران خواسته است تا بیدرنگ اجرای حکم اعدام صلاح تاسه، بهنود شجاعی، محمد فدائی، سعید جزئی، بهنام زارع و ابومسلم سهرابی و دیگر نوجوانان زیر 18 سال محکوم به اعدام را متوقف کنند. در این بیانیه آمده است: ایران می بایست به طور کامل، تعهدات پذیرفته شده در کنوانسون بین المللی حقوق مدنی و سیاسی و کنوانسیون حقوق کودک را رعایت کند. (رادیو فردا 11/4/87)

7 ـ فدراسیون جهانی کارگران در بخش های صنایع کشاورزی، مواد غذائی، هتلداری، رستوران، توزیع مواد غذائی و تنباکو "آی یو اف" به نمایندگی از 373 اتحادیه کارگری و سندیکا در 121 کشور حمایت کامل خود را از مبارزه صنفی کارگران برای دریافت دستمزد، تشکیل سندیکا و حقوق مدنی شان اعلام کرد. دبیرکل این فدراسیون جهانی کارگران در نامه ای خطاب به کارگران شرکت نیشکر هفت تپه نوشت : این حق همه کارگران است که آزادانه به سازمانهای کارگری بپیوندند و با کارفرمایان خود بطور دسته جمعی مذاکره کنند. این حق به علت اینکه در اسناد بین المللی حقوق بشر به رسمیت شناخته شده است به عنوان قانون بین المللی ضمانت اجرائی دارد. دبیر کل فدراسیون جهانی کارگران تائید کرد: هیچ شرکت، مدیر و دولتی نمی تواند کارگران را از این حق محروم کند. وی افزود: شما کارگران هفت تپه با ایجاد سازمان خود و مستقل از دولت، امکان دستیابی فعالانه به حقوقتان را فراهم کرده اید زیرا هر سازمان مستقلی، چالشی علیه خود کامگی است. مبارزه شما مبارزه ساده ای نیست اما من قول می دهم که شما از حمایت همه اعضای اتحادیه های کارگری این فدراسیون بهره مند خواهید بود. (رادیو فردا 12/4/87)

8 ـ گزارشگران بدون مرز با صدور اطلاعیه ای از مقامات ایران درخواست کردند که حکم بازداشت محمد جواد حق شناس مدیر مسئول روزنامه اعتماد را به اجرا نگذارند. گزارشگران بدون مرز در این باره اعلام می کند: اقدامات سرکوبگرانه علیه حرفه کاران رسانه ها که از سیاست های دولت و اظهارات رئیس جمهور احمدی نژاد انتقاد می کنند به امری متداول بدل شده است. فضای بسیار محدود آزادی در ایران روز به روز تنگ تر شده و انتقاد از شخص رئیس جمهور تحمل نمیشود. (گزارشگران بدون مرز 12/4/87)

9 ـ گزارشگران بدون مرز با انتشار اطلاعیه ای به طرحی که مجازات اعدام برای تخلفات اینترنتی را قانون می کند، اعتراض کرد. این طرح که یک فوریت آن در جلسه علنی 12 تیر ماه به تصویب رسید برای تأسیس و دایر کردن وبلاگ و سایت های مروج فساد و فحشا و الحاد مجازات اعدام را پیشنهاد کرده است. گزارشگران بدون مرز در این باره اعلام می کند: این طرح نگران کننده و ترسناک است. در ایران کاربران اینترنت و وبلاگ نویسان پیش از این قانون نیز با سیاست های بشدت سرکوبگرانه دولت، مسدود سازی گسترده سایت ها و وبلاگ ها، رو در رو بوده اند. تصویب قانونی بر پایه تعاریف و مفاهیمی مبهم، دادن اختیارات به قضات برای تفسیر "جرائم" عواقبی فاجعه بار برای آزادی بیان بر روی اینترنت دارد. (گزارشگران بدون مرز 14/4/87)

10 ـ خانم راما یاد وزیر امور خارجه و حقوق بشر فرانسه از دولت ایران خواست عمادالدین باقی روزنامه نگار و مدافع حقوق بشر را از زندان آزاد کنند و تاکید کرد که او از نظر جسمانی در وضعی نیست که در زندان نگهداری شود. خانم یاد گفت: تقلای باقی برای کنار گذاشتن مجازات اعدام باید مورد تقدیر قرار گیرد، ایران در تطابق با تعهدات بین المللی اش باید به آزادی بیان احترام بگذارد. (بی بی سی 15/4/87)

10 ـ آیدان وایت دبیر کل فدراسیون بین المللی روزنامه نگاران (IFJ) با ارسال نامه ای خطاب به محمود احمدی نژاد خواستار رعایت استقلال انجمن صنفی روزنامه نگاران و عدم دخالت دولت در روند دمکراتیک داخلی انجمن شد. (سرمایه 16/4/87)

12 ـ سازمان عفو بین الملل در کنار 24 سازمان جهانی و منطقه ای مدافع حقوق بشر با انتشار بیانیه ای از دولت ایران درخواست کردند به اعدام نوجوانان زیر 18 سال پایان دهند. بر اساس اطلاعات این سازمان، قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران حکم اعدام 4 مجرم زیر 18 سال را صادر کرده است. این افراد به نامهای بهنود شجاعی، محمد فدائی، صلاح تاسه و سعید جزی در فاصله دو هفته آینده در خطر اعدام قرار دارند. در این بیانیه از دولت ایران خواسته شده به تعهدات بین المللی خود عمل کند و اعدام این چهار نوجوان و تمامی مجرمین زیر 18 سال را به سرعت لغو کنند. بر اساس ماده 37 کنوانسیون بین المللی حقوق کودک، اعدام افراد زیر 18 سال صریحا ممنوع است. (رادیو فردا 18/4/87)

13 ـ گزارشگران بدون مرز با انتشار اطلاعیه ای خواهان آزادی صدیق مینائی شدند. صدیق مینائی 35 ساله و متاهل، عضو هیئت تحریریه هفته نامه توقیف شده "آسو" و همکار روزنامه های محلی استان کردستان بارها از سوی مقامات قضائی برای فعالیتهای مطبوعاتیش احضار و مورد بازجوئی قرار گرفته است. نامبرده به 2 سال حبس تعلیقی محکوم شده بود. بسیاری از روزنامه نگاران هفته نامه "آسو" تحت تعقیب قضائی قرار گرفته و یا به زندان محکوم شده اند. (گزارشگران بدون مرز 19/4/87)

14 ـ گزارشگران بدون مرز در پنجمین سالگرد قتل زهرا کاظمی خبرنگار کانادائی ایرانی تبار به هنگام بازداشت در زندان اوین، با انتشار بیانه ای اعلام کرد: پنج سال پس از قتل زهرا کاظمی و علیرغم تصمیم دیوانعالی کشور برای بازگشائی پرونده هیچ تضمینی برای رسیدگی مستقل و بدون دخالت دادستان عمومی و انقلاب تهران که مسئولیت وی در قتل روزنامه نگار مشخص است، وجود ندارد. سعید مرتضوی هیچگاه در این باره مورد بازخواست قرار نگرفته است. ما نگرانیم که این بار نیز آمران و عاملان اصلی این قتل شناسائی و مجازات نشوند. پیکر زهرا کاظمی با تعجیل بسیار چهارشنبه اول مرداد 82 در زادگاهش شیراز به خاک سپرده شد. خانم عزت کاظمی مادر زهرا کاظمی در همان زمان طی مصاحبه ای اعلام کرد که از سوی مقامات امنیتی ایران شدیداٌ تحت فشار قرار گرفته بود تا موافقت کند دخترش در ایران به خاک سپرده شود. زهرا کاظمی خبرنگار کانادائی ایرانی تبار در دوم تیر 82 در حین عکسبرداری از تجمع خانواده های زندانیان در مقابل زندان اوین بازداشت شد. این روزنامه نگار در مدت بازداشت مورد ضرب و شتم قرار گرفته و در اثر ضربات وارده در بیستم تیر در بیمارستان نظامی بقیة الله جان سپرد. (گزارشگران بدون مرز 20/4/87)

15 ـ به دنبال اعدام چهار نفر در برازجان، سازمان عفو بین الملل با انتشار بیانیه ای، نخستین مورد اعدام در ملاء عام از زمانی که رئیس قوه قضائیه چنین اعدامهائی را از بهمن 1386 ممنوع کرده بود، محکوم کرد. سازمان عفو بین الملل همچنین نگرانی خود را از پیش نویس لایحه ای که در صورت تصویب آن، بر تعداد جرایمی که حکم اعدام داشته باشند، افزوده می شود، اعلام کرد و در این بیانیه از مقامات ایران خواست تا اعدام در ملاء عام را پایان داده و به جای افزایش جرایمی که مجازات اعدام داشته باشند، قدمهای لازم برای لغو مجازات اعدام را بردارند. سازمان عفو بین الملل اعلام کرد: اعدام در ملاء عام ظالمانه و غیر انسانی است و تنها می تواند تاثیری غیر انسانی بر قربانی و کسانی که شاهد صحنه هستند داشته باشد. (رادیو فردا 22/4/87)

16 ـ در نود و هفتمین کنفرانس بین المللی کار(ILC) که با حضور نمایندگان کارگران، کارفرمایان و دولتهای 181 کشور عضو سازمان بین المللی کار (ILO) در شهر ژنو سوئیس برگزار گردید، کمیته آزادی انجمن آن سازمان پس از رسیدگی به شکایاتی که از سوی سازمان بین المللی کارفرمایان (IOE) در رابطه با دخالت دولت ایران در انتخابات کانون عالی انجمن های صنفی کارفرمائی ایران ارائه شده بود، با تصویب شورای حکام آن سازمان توصیه های محکمی را به دولت ایران ابلاغ نمود، که شامل موارد ذیل می باشد: 1. خودداری دولت از دخالت در امور داخلی تشکلهای کارفرمائی و نیز عدم مداخله در انتخاب آزاد نمایندگانشان و جلوگیری از مواردی که مغایر با اصول آزادی انجمن ها می باشد. 2. خود داری از نگاه جانبدارانه نسبت به یکی از تشکل های کارفرمائی در مقابل دیگر تشکل های کارفرمائی. 3. انجام اقدامات لازم جهت اصلاح قوانین و مقررات موجود به طوری که حق انتخابات نمایندگان تشکل های کارگری و کارفرمائی به شکلی آزاد و بدون ممانعت مسئولین دولتی تضمین شود. 4. انجام اقدامات فوری برای اصلاح قانون کار کشور به طوری که تضمین نماید اصول آزادی انجمن ها برای همه کارفرمایان و کارگران، حقوق شناخته شده ای می باشند. 5.انجام اقدام لازم جهت ثبت مجدد کانون عالی انجمن های صنفی کارفرمائی ایران و دادن تضمین نسبت به اینکه کانون عالی انجمن های صنفی کارفرمائی ایران بدون هیچ گونه اذیت و آزاری بتواند فعالیتهای خود را ادامه دهد. (دسترنج 25/4/87)

17 ـ اتحادیه اروپا لایحه جدید مجلس شورای اسلامی دایر بر تعیین مجازات اعدام برای "بر هم زنندگان امنیت روانی" جامعه که از جمله شامل حال دایر کنندگان وبسایت ها و وبلاگ های"مروج الحاد و فحشاء" می شود را وسیله ای برای محدودیت شدید آزادی بیان اعلام کرد. اتحادیه اروپا نسبت به این لایحه ابراز نگرانی کرد و نوشت: "این لایحه میان اعمال ارتکابی و مجازات اعلام شده برای آنها، ارتباطی خارج از تناسب در نظر می گیرد و قصد محدود کردن بی رحمانه آزادی بیان را دارد". اتحادیه اروپا در این بیانیه نسبت به گزارش ها دایر بر اعدام 10 نفر در انظار عمومی تنها در یک هفته گذشته در ایران ابراز نگرانی کرد. در این بیانیه آمده است:"مقام های ایرانی شمار اعدام ها در سال 2007 را نسبت به سال 2006 دو برابر کرده اند، بدون آنکه به هیچ موفقیتی به جز بدتر شدن آمار جرایم دست یابند". اتحادیه اروپا خواستار توقف فوری اجرای مجازات های اعدام و صدور دستور تعلیق این نوع مجازاتها در ایران شد.(بی بی سی 28/4/87)

18 ـ گزارشگران بدون مرز با ارسال نامه ای به دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد و تشریح وضعیت آزادی مطبوعات و بیان در ایران ، خواهان تعیین گزارشگر ویژه ای از سوی سازمان ملل برای بررسی وضعیت حقوق بشر در ایران شد. در پی محکومیت جمهوری اسلامی ایران از سوی مجمع عمومی سازمان ملل در 25 آذر 1386 این مجمع دبیرکل سازمان ملل را مامور تهیه گزارشی در باره وضعیت حقوق بشر در ایران کرد. آقای بانکی مون نیز این ماموریت را به کمیساریای عالی حقوق بشر محول کرد. در نامه گزارشگران بدون مرز خطاب به کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان آمده است: از تاریخ ابراز نگرانی سازمان ملل از وضعیت حقوق بشر در ایران متاسفیم که اعلام کنیم وضعیت آزادی مطبوعات و بیان وخیم تر شده است. در طی 6 ماه گذشته بیش از 20 نشریه توقیف شده است. 13 روزنامه نگار و وبنگار در دادگاههای غیر علنی و ناعادلانه و با محروم شدن از حقوق اولیه خود به احکام از 6 ماه تا 11 سال زندان محکوم شده اند. در همین مدت سازمان ما بیش از 20 مورد احضار و بازجویی و بازداشت را شمارش کرده است.( گزارشگران بدون مرز 28/4/87)

اخبار دانشجویی:
19 ـ یک دختر دانشجو در دانشگاه سیستان و بلوچستان و دختر دانشجوی دیگری در دانشگاه آزاد لاهیجان خودکشی کردند. از آغاز سال 87 تاکنون 8 دانشجو خودکشی کرده اند. در 28 فروردین یک دانشجوی دکترای شیمی معدنی در دانشگاه بهشتی با خوردن سیانور خودکشی کرد. در اردیبهشت ماه یک دانشجوی دختر در رشته پزشکی، دو روز بعد از آنکه بخاطر بد حجابی در اصفهان بازداشت شده بود، دست به خودکشی زد. یک دختر 21 ساله اهل کرج در حمام خوابگاه دانشگاه دامغان خود را حلق آویز کرد. یک دانشجوی دختر دانشگاه ملایر با خوردن قرص خودکشی کرد. (دویچه وله 3/4/87)

20 ـ سالار بهروزیان دانشجوی سال سوم رشته علوم سیاسی دانشگاه شیراز به علت فشارهای دکتر فرهاد قاسمی رئیس بخش علوم سیاسی، با اسلحه خودکشی کرد. دانشجویان دانشگاه شیراز می گویند: نهادهای امنیتی با ایجاد فشار بر خانواده این دانشجو سعی نموده اند مرگ وی را بصورت یک سانحه نشان دهند.
(امیرکبیر 20/4/87)

دانشجويان: بازداشت شده
21 ـ جمال الدین رحمانی و راشد عبدالهی دانشجویان کرد دانشگاه آزاد شهرضا در اصفهان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. (موکریان نیوز 2/4/87)

22 ـ دختر دانشجوئی که در دانشگاه زنجان توسط دکتر حسین مددی رئیس هیئت نظارت دانشگاه و معاون دانشجوئی دانشگاه در معرض تعرض بود، طبق اطلاعیه دادسرای زنجان بازداشت شده و در زندان به داشتن رابطه نامشروع متهم شده است. شیرین عبادی وکیل دادگستری اعلام کرد: این دختر دانشجو اگر رابطه نا مشروعی داشت که عده ای را خبر نمی کرد که بیایند فیلمبرداری کنند و مدرک جرم علیه خودش فراهم کند. بنابراین تا به اینجا مسلما مرتکب هیچگونه تخلفی نشده. بنابراین من دستگیری این دختر را بدلیل داشتن رابطه نا مشروع، بر خلاف مقررات قانون آئین دادرسی می دانم. من نمی دانم چه چیزی باعث شده که در پرونده ای به این حساسی بخواهند شاکی را دستگیر کنند. ( رادیو زمانه 5/4/87)

23 ـ توحید دولت شناس، فرزاد حسن زاده و محمد زراعتی دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد با ضرب و شتم توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.)دسترنج 9/4/87(

24 ـ مهدی خدائی فعال دانشجوئی دانشگاه آزاد و دبیر اسبق انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد شهر ری توسط نیروهای امنیتی بازداشت گردید. مامورین امنیتی منزل پدری وی را مورد تفتیش قرار داده و کامپیوتر و وسائل شخصی وی را با خود بردند. مهدی خدائی سال گذشته بدلیل فعالیتهای دانشجوئی به حکم کمیته انضباطی به یک ترم تعلیق از تحصیل محکوم شده بود. (ادواردنیوز 15/4/87)

25 ـ محمد میزبان دانشجوی دانشگاه آزاد مشهد و عضو کمیته دانشجوئی پیگیری بازداشت های خودسرانه به همراه سجاد رجبی دانشجوی دانشگاه مشهد توسط ماموران امنیتی بازداشت شدند.
(خبرنامه شیراز 15/4/87)

26 ـ سلمان سیما دانشجوی دانشگاه آزاد واحد تهران و مدیر مسئول نشریه دانشجوئی "سخن تازه" توسط مامورین امنیتی بازداشت شد. مامورین امنیتی ضمن تفتیش منزل پدری این دانشجو، کامپیوتر و وسائل شخصی نامبرده را ضبط کردند. سلمان سیما به علت فعالیت دانشجوئی در سال 85 به حکم کمیته انضباطی به دو ترم تعلیق از تحصیل محکوم شده بود. (ادواردنیوز 16/4/87)

27 ـ مجید اسدی دانشجوی دانشکده اقتصاد علامه طباطبائی توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شد. (امیرکبیر 16/4/87)

28 ـ علی قلی زاده عضو انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شاهرود توسط نیروهای امنیتی در مشهد بازداشت شد. نیروهای امنیتی به منزل پدر و مادر وی مراجعه کرده و ضمن تفتیش منزل برخی از وسائل شخصی این دانشجو را با خود بردند. نامبرده پیش از این به علت فعالیتهای دانشجوئی به دو ترم محرومیت از تحصیل محکوم شده بود. علی قلی زاده عضو کمیته دانشجوئی پیگیری بازداشتهای خودسرانه در مشهد است.
(امیرکبیر 18/4/87)

29 ـ علی صابری عضو انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه امیرکبیر، رضا عرب دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه مازندران، مهدی قدسی و اشکان آرشیان از اعضای انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه فردوسی توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. همگی این دانشجویان عضو کمیته دانشجوئی پیگیری بازداشتهای خودسرانه در مشهد می باشند. (امیرکبیر 18/4/87)

30 ـ محمد احسانی دبیر سابق انجمن اسلامی دانشگاه سیستان و بلوچستان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. (ادوار نیوز 19/4/87)

31 ـ امیر سرابی دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه دامغان، مجتبی عماد پور عضو انجمن مذکور و امیرعلی مختاری بیات در مشهد توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. (امیرکبیر 19/4/87)

32 ـ بهاره هدایت عضو شورای مرکزی و دبیر کمیسیون زنان و محمد هاشمی عضو شورای مرکزی و دبیر تشکیلات دفتر تحکیم وحدت ساعت 7 صبح توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. به حکم بازجو متین راسخ رئیس شعبه یکم بازپرسی دادگاه انقلاب منزل پدری این دو فعال دانشجوئی به مدت 3 ساعت مورد تفتیش قرار گرفت و وسائل شخصی آنان ضبط گردید. (امیرکبیر 23/4/87)
33 ـ سجاد رادمهر دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک، آیدین خواجه ای و فراز ذهتاب دانشجویان رشته حقوق دانشگاه تبریز توسط ماموران امنیتی بازداشت شدند. منزل پدری هر 3 دانشجو توسط مامورین امنیتی مورد تفتیش قرار گرفت.(وبلاگ حق 28/4/87)

34 ـ پیام شکیبا، آرش رایجی و حسن جنیدی از فعالان دانشجویی دانشگاه زنجان به اتهام سازماندهی اعتراضات دانشجویان، به رسوایی اخلاقی معاون دانشجویی این دانشگاه از سه هفته پیش در بازداشت نیروهای امنیتی بسر می برند. فعالین دانشجوی دانشگاه زنجان در بی خبری مطلق از این 3 نفر بسر می برند. خانواده های دانشجویان تهدید شده اند که به هیچ عنوان در خصوص وضعیت آنها اطلاع رسانی نکنند.(امیر کبیر 29/4/87)

توقیف سایتها و نشریات دانشجویی:
35 ـ نشریه دانشجوئی "سایان" به حکم کمیته ناظر بر نشریات دانشجوئی دانشگاه پیام نور اردبیل توقیف شد. (ساوالان سی 19/4/87)

دانشجويان: احضار و بازجویی
36 ـ هنگامه فتاحی, مریم ایثاری، یاشار دارالشفا، پیام حیدر قزوینی و یک دانشجوی دیگر از اعضای "تشکل اصلاح طلب" دانشگاه بین المللی خمینی قزوین جهت بازجوئی به دادگاه انقلاب قزوین احضار شدند.
(امیر کبیر 1/4/87)

37 ـ سه نفر از دانشجویان دانشکده خبر دانشگاه جامعه جهت بازجوئی به اداره حراست احضار شدند.
(امیر کبیر 1/4/87)

38 ـ رضا جعفریان عضو انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه بوعلی سینا و فعال حقوق بشر در ستاد خبری اطلاعات استان همدان مورد بازجوئی قرار گرفت. (خبر نامه بوعلی سینا 3/4/87)

39 ـ مهدی خسروی از فعالین سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد به بهانه مطالب منتشر نموده در شماره دوم نشریه دانشجوئی "محاوره" به اتهام زیر سؤال بردن اساس نظام و توهین به نظام با شکایت اداره اطلاعات سپاه پاسداران استان خراسان رضوی در شعبه 32 دادگاه انقلاب مورد بازجوئی قرار گرفت. (امیرکبیر 9/4/87)

40 ـ شش نفر از دانشجویان دانشگاه نوشیروانی بابل به اتهام اخلال در نظم عمومی و شرکت در تجمعات دانشجوئی جهت محاکمه به دادگاه بابل احضار شدند. (امیرکبیر 13/4/87)

41 ـ انوشه آزاد بر دانشجوی دانشگاه تهران، نسیم سلطان بیگی دانشجوی دانشگاه علامه طباطبائی، بیژن صباغ دانشجوی دانشکده فنی دانشگاه بابل محمد پورعبدالله دانشجوی دانشکده فنی دانشگاه تهران از دانشجویان طیف چپ که در 13 آذر سال گذشته بازداشت شده بودند، به اتهام تشکیل گروه مارکسیستی و برگزاری مراسم روز دانشجو با موضوع مخالفت با جنگ، جهت محاکمه به شعبه 15 دادگاه انقلاب تهران احضار شدند.(ادوارد نیوز 16/4/87)

42 ـ مرتضی خدمتلو دانشجوی رشته هنر جهت محاکمه به شعبه 15 امنیت دادگاه انقلاب تهران احضار شد. نامبرده سال گذشته در 24 دی توسط نیروی امنیتی بازداشت شده و سپس با قرار وثیقه از زندان آزاد شده بود.
(وبلاگ آزادی و برابری 19/4/87)

43 ـ محمد مهدی حبیبی از فعالان دانشجوئی دانشکده مهاجر اصفهان جهت بازجوئی به اداره اطلاعات اصفهان احضار شد. (فعالان حقوق بشر در ایران 19/4/87)

44 ـ رئیس دفتر شعبه 28 دادگاه انقلاب با منزل خانواده علی عزیزی، عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت تماس گرفته و گفته است: اگر علی عزیزی با پای خودش نیاید حکم جلب او را صادر می کنیم. (امیرکبیر 24/4/87)

45 ـ نیروهای امنیتی برای بازداشت اشکان قیسوندی عضو اسبق انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه زنجان به منزل وی رفته بودند، ولی موفق به بازداشت وی نشدند. نامبرده سال گذشته در 18 تیر برای مدتی بازداشت گردید. (امیرکبیر 25/4/87)

46 ـ مسعود حبیبی دانشجوی دانشکده فنی دانشگاه تهران، عضو انجمن دمکراسی خواه و عضو کمیسیون زنان دفتر تحکیم وحدت جهت بازجوئی به شعبه یک بازپرسی دادگاه انقلاب تهران احضار شد. (امیرکبیر 25/4/87)

دانشجويان: احکام صادر شده
47 ـ مهدی محمودی دبیر اسبق انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه سیستان و بلوچستان و سید باقر سجادی عضو اسبق شورای عمومی انجمن اسلامی این دانشگاه به علت انتقاد از دولت با شکایت مدعی العموم در شعبه 105 دادگاه جزائی زاهدان هر کدام به 6 ماه حبس تعزیری محکوم شدند. (ادوار نیوز 4/4/87)
48 ـ متین مشکین دانشجوی مقطع دکترای برق و نایب دبیر اسبق انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه امیر کبیر در آستانه دفاع از پایان نامه دکترای خویش به حکم علیرضا رهائی رئیس انتصابی، از دانشگاه اخراج شد.
(امیر کبیر 4/4/87)

49 ـ مرتضی اشرفی مدیر مسئول نشریه دانشجوئی "رها" وابسته به انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان به حکم کمیته انضباطی به 2 ترم محرومیت از تحصیل محکوم شد. ( امیر کبیر 7/4/87)

50 ـ یونس میر حسینی از فعالین دانشجوئی دانشگاه شیراز به اتهام تبلیغ علیه نظام, عضویت در گروه های مخالف نظام و تبلیغ به نفع گروه های مخالف نظام در دادگاه انقلاب شیراز به 3 سال حبس تعلیقی محکوم شد. نامبرده در روز 14 آذر 1386 توسط مامورین اداره اطلاعات شیراز با ضرب و شتم در مقابل دانشگاه بازداشت شد و پس از 2 هفته با قرار وثیقه از زندان آزاد شد. )خبرنامه شیراز 10/4/87)

51 ـ عارف اولوفی 26 ساله، دانشجوی معماری دانشگاه دولتی نخجوان، به اتهام اقدام علیه امنیت ملی در دادگاه تجدید نظر استان آذربایجان غربی به 4 ماه حبس تعزیری محکوم شد. نامبرده جهت گذراندن دوران محکومیت دستگیر و به زندان ارومیه منتقل شد. (ساوالان سی 11/4/87)

52 ـ عابد توانچه از دانشجویان چپ، در دادگاه تجدید نظر به 8 ماه حبس تعزیری محکوم شد. (امیرکبیر 14/4/87)

53 ـ 37 دانشجوی دانشگاه تبریز به علت شرکت در تحصن 6 تیر در کمیته انضباطی به محرومیت از تسهیلات رفاهی، خوابگاه، توبیخ کتبی با درج در پرونده محکوم شدند. یکی از دانشجویان بنام نادر مهدقره باغ دانشجوی مهندسی برق به یک ترم محرومیت از تحصیل محکوم شد. (امیرکبیر 23/4/87)

دانشجويان صدور قرار وثیقه:
54 ـ عسگر اکبرزاده و حسین حسینی از فعالین دانشجویی آذربایجانی که در تاریخ 20 خرداد و اول تیر توسط مامورین اداره اطلاعات در اردبیل بازداشت شده بودند، به ترتیب با قرار وثیقه 30 و 10 میلیون تومانی از زندان آزاد شدند. (امیرکبیر 20/4/87)

55 ـ اداره اطلاعات مشهد برای آزادی فرزاد حسن زاده دانشجوی رشته آمار دانشگاه فردوسی که از چند روز پیش در بازداشت بسر می برد، وثیقه ای معادل 500 میلیون تومان تعیین کرده است. (گویا 18/4/87)

56 ـ توحید دولت شناس، امیر سرابی، مهدی قدسی و امیرعلی مختاری بیات از دانشجویان بازداشتی در مشهد با قرار وثیقه از زندان آزاد شدند. (ادوارد نیوز 20/4/87)

57 ـ محمد احسانی، سجاد رجبی و محمد میزبان از فعالان دانشجویی که در مشهد بازداشت شده بودند، با قرار وثیقه از زندان آزاد شدند.(امیر کبیر 29/4/87)

58 ـ علی صابری دبیر سابق انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه امیر کبیر و رضا عرب دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه مازندران که در تاریخ 17 تیر در مشهد بازداشت شده بودند، با قرار وثیقه از زندان آزاد شدند. آنها از اعضای کمیته دانشجوئی پیگیری بازداشتهای خودسرانه در مشهد هستند.( ادوارنیوز 30/4/87)

فیلتر کردن سایتهای خبری، جلوگیری از برگزاری مراسم و منحل کردن نهادهای مدنی:
59 ــ وزارت کار و امور اجتماعی طی نامه ای با استناد به حکم شعبه بیستم دیوان عدالت اداری، انجمن صنفی روزنامه نگاران را منحل اعلام کرد. این انجمن در سال 76 تاسیس شد و 4000 روزنامه نگار عضو آن می باشند. )فارس 4/4/87)

60 ـ به فیلم های "تسویه حساب" به کارگردانی تهمینه میلانی، "نیوه مانگ" به کارگردانی بهمن قبادی، "صد سال به این سالها" به کارگردانی سامان مقدم و "ترانه تنهائی تهران" به کارگردانی سامان سالور از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پروانه نمایش داده نشد. همچنین فیلمهای "دایره زنگی" به کارگردانی پریسا بخت آور، "همیشه پای یک زن در میان است" به کارگردانی کمال تبریزی و "تیغ زن" به کارگردانی علیرضا داودنژاد با فیلم نامه تائید شده پس از ساخته شدن وادار به تغییر و تعدیل فیلمهایشان شدند. (بی بی سی 5/4/87)

61 ـ پس از تعطیلی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه امیرکبیر در سال 85 و توقیف کلیه نشریات دانشجوئی این دانشگاه در سال 86 ، بدستور روزبهانی مدیر کل فرهنگی دانشگاه، 8 کانون فرهنگی و هنری دانشگاه امیرکبیر به اسامی ایران شناسی، هنرهای تجسمی، فیلم و عکس، کتاب و کتابخوانی، گفتگو و اندیشه، موسیقی، ادبی و قرآن تعطیل شدند. پس از عوض کردن قفلها و توقیف اموال کانونها، 65 نفر از دانشجویان فعال در این کانونها در مقابل دفتر دکتر عطائی معاون دانشجوئی دانشگاه دست به تجمع زدند. اموال شخصی دانشجویان فعال توقیف گردیده است. (امیرکبیر 8/4/87)

62 ـ محمد پرویزی مدیر کل مطبوعات داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با ارسال یک نامه محرمانه به مطبوعات کشور، آنها را از درج اخبار مربوط به انجمن صنفی روزنامه نگاران منع کرده است. (ادواردنیوز 17/4/87)

63 ـ حامد صالح آبادی خبرنگار پارلمانی روزنامه همبستگی و سایت آفتاب از حضور در مجلس محروم شد. تنها دلیلی که برای اخراج این خبرنگار از مجلس اعلام شده بیان جمله ای درباره سردار فرهاد نظری، فرمانده نیروی انتظامی تهران در زمان حمله به کوی دانشگاه تهران در سال 78 بوده است. یکی از نمایندگان سابق استان لرستان در مجلس با نظری روبوسی کرده و او را دلاور می خواند و صالح آبادی در واکنش به این اقدام نماینده مجلس می گوید: نظری جلاد بوده است. (وبلاگ مجلس هشتم 19/4/87)

مطبوعات: توقیف شده
64 ـ امتیاز روزنامه "تهران امروز" به حکم هیئت نظارت بر مطبوعات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی لغو گردید. حسین قربانزاده جانشین مدیر مسئول این نشریه توقیف شده به اتهام چاپ مطالب و تصاویر اهانت آمیز نسبت به رئیس جمهور، چاپ و نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی و ایراد افترا، با شکایت قاضی سعید مرتضوی دادستان انقلاب و عمومی تهران جهت بازجوئی به دادسرای کارکنان دولت احضار شد. (اعتماد ملی 2/4/87)

65 ـ نشریه "بهار بروجرد" به مدیر مسئولی مصطفی فرهادی به اتهام نشر اکاذیب با شکایت هادی مقدسی نماینده بروجرد در مجلس شورای اسلامی بدستور دادگاه توقیف گردید و مدیر مسئول برای بازجوئی به شعبه دوم دادسرای بروجرد احضار شد. (نوروز 22/4/87)

66 ـ هفته نامه « بوتک » به مدیر مسئولی انور شکیب انصاری چاپ استان ایلام به علت انتقاد از استاندار به حکم معاون دادستانی ایلام تا اطلاع ثانوی توقیف گردید.( ایسنا 30/4/87)

مطبوعات: احضار روزنامه نگاران
67 ـ محمد جواد حق شناس مدیر مسئول روزنامه اعتماد ملی به اتهام نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی و افترا , با شکایت مدعی العموم جهت بازجوئی به دادسرای کارکنان دولت احضار شد. (اعتماد ملی 11/4/87)

مطبوعات: محاکمه روزنامه نگاران
68 ـ حسین ضیائی مدیر مسئول اسبق روزنامه "ایران" به اتهام نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی، تهمت افترا و توهین با شکایت مدعی العموم، معاون رئیس کل دادگستری استان تهران، فرمانده قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران و وزارت فرهنگ و آموزش عالی در شعبه 1083 دادگاه عمومی تهران به ریاست قاضی حسین حسینیان محاکمه شد. (ایسنا 16/4/87)

69 ـ قلی شیخی مدیر مسئول روزنامه"توسعه" به اتهام تبلیغ علیه نظام، افتراء و نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی، با شکایت مدعی العموم، اتاق بازرگانی، حفاظت اطلاعات نیروی انتظامی، انصار حزب الله، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نیروی مقاومت بسیج تهران بزرگ در شعبه 1083 دادگاه کیفری تهران به ریاست قاضی حسین حسینیان محاکمه شد.(ایسنا 30/4/87)

مطبوعات: احکام صادر شده توسط دادگاهها
70 ـ محمد صدیق کبودوند مدیر مسئول روزنامه توقیف شده "پیام مردم" و رئیس سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان به اتهام اقدام علیه امنیت کشور از طریق تشکیل گروه و جمعیت غیر قانونی و فعالیتهای تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی در شعبه 15 دادگاه انقلاب تهران به 11 سال زندان تعزیری محکوم شد. این فعال حقوق بشر از 10 تیر سال گذشته در زندان بسر می برد. (کانون زنان ایرانی 2/4/87)

71 ـ ماشاالله شمس الواعظین سر دبیر روزنامه ها و هفته نامه های توقیف شده و یا لغو امتیاز شده « جامعه»، « توس»، « نشاط»، « عصر آزادگان»، « گوناگون» و « دانستنیها» به اتهام نشر اکاذیب و افترا در شعبه 1083 دادگاه عمومی تهران به پرداخت 4 میلیون تومان جزای نقدی بدل از 10 ضربه شلاق و 8 ماه و 10 روز حبس تعزیری با احتساب ایام بازداشت قبلی محکوم شد. (ایسنا 18/4/87)

مطبوعات: بازداشت روزنامه نگاران
72 ـ صدیق مینائی روزنامه نگار و همکار هفنه نامه توقیف شده "آسو" به اتهام تبلیغ علیه نظام و ارتباط با رسانه های ضد انقلاب به حکم شعبه 4 بازپرسی دادگستری سنندج بازداشت شد. نامبرده پیشتر به اتهام نشر اکاذیب محکوم به پرداخت 2 میلیون تومان جزای نقدی شده بود. گفته می شود این حکم در دادگاه تجدید نظر به 2 سال حبس تبدیل شده است. (موکریان نیوز 14/4/87)

اخبار مربوط به فعالین سیاسی ، فرهنگی و اجتماعی:
73 ـ آیت اله حسین مفید, رئیس دیوان عالی کشور در باره اجرای مجازات اعدام برای مجرمان زیر 18 سال با تائید دیوان عالی کشور گفت: مساله قصاص نص صریح قرآن است و نمی توانیم منکر شده و آنرا زیر پا بگذاریم. در کشورهای غربی و آمریکا نیز قصاص اجرا می شود. ضمنا وی بیان کرد که برای اجرای حکم قصاص در اسلام بلوغ شرعی به شرط رشد مشخص شده و قصاص حق اولیای دم است. آیت اله مفید افزود: اینگونه نیست که کنوانسیون حقوق بشر را زیر پا بگذاریم و بگوئیم آنها بیخود می گویند. وی تاکید کرد که ما قصاص داریم اما اعدام نداریم. نامبرده افزود: با 900 قاضی برخورد شده و با تنزل درجه و پیشنهاد بازنشستگی و بازخرید روبرو شده اند.) ایسنا 3/4/87(

74 ـ آیت اله محی الدین حائری شیرازی عضو مجلس خبرگان رهبری, نماینده خامنه ای در استان فارس و امام جمعه شیراز در دیدار با مسئولان قضائی استان گفت : ما هنوز نمی توانیم قانون قطع دست در صورت دزدی را اجرا کنیم. اگر این قانون اجرا می شد دیگر شاهد آمار بالای سرقت در جامعه نبودیم. در حال حاضر اجرای این قانون باعث می شود که ما را در بحث حقوق بشر محکوم کرده و علیه اسلام فتنه درست کنند. به همین خاطر ما مجبوریم تقیه کنیم تا روزی که بتوانیم در جهان از احکامی چون قطع دست دفاع کنیم. نامبرده افزود: درست است که کشور ما جمهوری اسلامی است ولی هنوز یک سری از قوانین اسلام را نتوانسته ایم اجرا کنیم.قوانین اسلامی را جایگزین قوانین اروپائی نکرده ایم و این یکی از مشکلات ماست. (ایسنا 3/4/87)

75 ـ کانون نویسندگان ایران با انتشار بیانیه ای نسبت به اقدامات ضد انسانی حاکمیت اعتراض کرد. در این بیانیه آمده است که در پی فشارهای فزاینده حاکمیت بر گروههای مختلف اجتماعی به ویژه کوشندگان راه آزادی و کسب حقوق انسانی و شهروندی، شاهد دستگیری، تهدید و محکومیت های تازه ای هستیم. یکی از مدافعان حقوق بشر در کردستان به 11 سال حبس تعزیری محکوم شده است. چند زن و مرد جوان از فعالان آذربایجان و کردستان نیز به احکام سنگین زندان و تبعید محکوم شده اند یا در انتظار چنین سرنوشتی بسر می برند. خودکشی دانشجویانی که زیر فشارهای گوناگون بوده اند اوج تازه ای یافته است. بازداشت و احضار دانشجویان ادامه دارد و هر روز شمار بیشتری به زندان می افتند. اقلیتهای مذهبی از جمله بهائیان و دراویش گنابادی بشدت تحت تعقیب و آزار قرار دارند و برخی که در زندان بسر می برند از حق داشتن وکیل و ملاقات محروم اند. زندانیان عقیدتی از جمله دگراندیشانی که خود را ملزم به عقاید تحمیلی حاکم نمی داند، در معرض انواع اتهامات، تعقیب و آزارند. با هرگونه تشکل و اعتراض کارگری، حتی برای ابتدائی ترین خواست های صنفی، مانند درخواست پرداخت حقوق عقب مانده و ابقاء در کار، تشکیل اتحادیه و سندیکای آزاد، برخوردهای خشونت بار صورت می گیرد. دهها کودک به جرم بزه کاری در سنین کودکی زیر حکم اعدام بسر می برند. تهدید و فشار بر مدافعان حقوق زنان ادامه دارد. روزنامه و تشکل های مطبوعاتی و فرهنگی نیز به بهانه های ساختگی به تعطیلی کشانده می شوند. (کانون نویسندگان ایران 4/4/87)

76 ـ انجمن دفاع از آزادی مطبوعات با انتشار بیانیه ای به تشدید فشارها علیه آزادی قلم و مطبوعات اعتراض نمود و اعلام کرد: در جدیدترین اقدام علیه سازمان های غیر دولتی و نهادهای مدنی و در راستای تشدید فشارها علیه آزادی مطبوعات، وزارت کار و امور اجتماعی، انجمن صنفی روزنامه نگاران ایران را واجد شرایط انحلال دانسته است. مسئولان این وزارتخانه، در حالی یکی از بزرگترین و فراگیر ترین تشکلهای صنفی ایران را به انحلال و جلوگیری از برگزاری مجمع عمومی و انتخابات تهدید کرده اند که، پیش از این دیگر بخش های حکومت نیز بارها آزادی بیان و قلم، از جمله با توقیف نشریات مستقل و منتقد و نیز احضار و بازداشت روزنامه نگاران، به اشکال گوناگون مورد تهدید قرار داده بودند. تهدید کنندگان انجمن صنفی روزنامه نگاران، در پوششی حقوقی، اما با انگیزه های سیاسی، تنها خانه امید و آخرین ملجاء دفاع از حقوق صنفی خبرنگاران، عکاسان و .... را هدف قرار داده است. (انجمن دفاع از آزادی مطبوعات 5/4/87)

77 ـ علیرضا جمشیدی سخنگوی قوه قضائیه گفت: در رابطه با اظهارات اتحادیه اروپا در رابطه با نقض حقوق بشر و اعدام افراد زیر 18 سال، بارها گفته ام که ما جز مساله قصاص که حکم شرعی ما است، در سایر موارد اعدام زیر 18 سال نداریم.( ایسنا 11/4/87)

78 ـ طرح تشدید مجازات جرائم اخلال در امنیت روانی جامعه با قید یک فوریت با 180 رای موافق در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید. جرائم زیر به عنوان اخلال در امنیت اجتماعی و روانی جامعه اعلام شده است: راهزنی و سرقت مسلحانه، تجاوز به عنف،تشکیل باندهای فساد و فحشا، تشکیل و دایر کردن وبلاگ و سایت مروج فساد، فحشاء و الحاد، قاچاق انسان به منظور استفاده جنسی، شرارت، آدم ربایی به قصد تجاوز و یا اخاذی. افرادی که جرائم ذکر شده را مرتکب شوند اگر مستوجب حد دیگری نباشند، مجازات محارب و مفصد فی الارض است. به جرائم موضوع این قانون در کلیه مراحل رسیدگی (دادسرا، دادگاه بدوی، دادگاه تجدید نظر و دیوانعالی کشور) خاج از نوبت بوده و در شعب ویژه رسیدگی میشود. رسیدگی در دادگاه تجدید نظر و دیوانعالی کشور, حداکثر ظرف مدت 20 روز انجام خواهد شد. مجازات جرائم موضوع این قانون، قابل تخفیف، تبدیل و یا تعلیق نیست. برای کشف جرم و سازماندهی امر مبارزه با جرائم ذکر شده ، ستاد جرائم خاص مرکب از افراد زیر تشکیل می شود: معاون اول قوه قضائیه، دادستان کل کشور، فرماندهی نیروی انتظامی، معاون امنیت وزارت اطلاعات، معاون امنیت وزارت کشور، فرمانده نیروی مقاومت بسیج و رئیس سازمان صدا و سیما.
(ایسنا 12/4/87)

79 ـ انجمن دفاع از آزادی مطبوعات فشارهای جدید حکومت علیه انجمن صنفی روزنامه نگاران، مطبوعات مستقل و منتقد، روزنامه نگاران و اعمال محدودیت های رو به تزاید کنونی را به شدت محکوم کرد. در بیانیه انجمن آمده است: فشارهای تصاعدی نهادهای گوناگون حکومت علیه آزادی بیان و مطبوعات به گونه ای بس نگران کننده تداوم دارد. روزنامه نگاران با دستورهای مکرر ومتعدد از فعالیتهای حرفه ای خود، منع می شوند و آزادی بیان و مطبوعات و فعالیتهای نهادهای مدنی مربوطه، در آستانه سرکوب مطلق قرار دارند. انجمن دفاع از آزادی مطبوعات صدور حکم نا عادلانه و غیر قانونی قاضی صلواتی، رئیس شعبه 15 دادگاه انقلاب تهران علیه محمد صدیق کبودوند و محکومیت این روزنامه نگار پیگیر مسائل حقوق بشر را به 11 سال حبس و نیز صدور حکم غیر قانونی قاضی حسینیان، رئیس شعبه 1083 دادگاه عمومی تهران علیه ماشاالله شمس الواعظین را به شدت محکوم می کند و این احکام را در راستای بسط و تعمیق فضای رعب و وحشت علیه روزنامه نگاران مستقل و منتقد و مدافع آزادی بیان ارزیابی می کند. (انجمن دفاع از آزادی مطبوعات 19/4/87)

80 ـ جعفر مصلح بازپرس شعبه سوم دادسرای عمومی و انقلاب همدان پرونده مرگ دکتر زهرا بنی یعقوب را مختومه و برای متهمان قرار منع تعقیب صادر کرد. ابوالقاسم بنی یعقوب، پدر زهرا گفت: در متن رای صادره آمده است: با توجه به اینکه اصلا جرمی واقع نشده و وقوع قتل عمد منتفی است، برای همه متهمان پرونده قرار منع تعقیب صادر می شود. نامبرده بارها با تاکید اعلام کرد که به هیچ وجه به خودکشی دخترش اعتقاد ندارد و دلیل مستند و فراوان برای اثبات قتل فرزندش توسط ماموران اداره امر به معروف همدان از سوی وکلای مدافع به دادگاه ارائه شده است. (کانون زنان ایران 19/4/87)

81 ـ مهندس عزت الله سحابی رئیس شورای فعالان ملی- مذهبی طی مصاحبه ای اعلام کرد: من از اواخر آذر 79 به مدت 6 ماه در زندان انفرادی بودم آن هم به صورت چشم بسته و اصلا نمی دانستم کجا هستم. من خیلی به زندان افتاده ام، اما باز جوئی که آن بار شد حتی قبل از انقلاب و بعد از آن هم اینگونه بازجوئی نشده بودم. بعد از ظهر به بازجوئی می رفتم و تا فردا صبح این بازجوئی ادامه داشت و نماز صبح را در مکان بازجوئی می خواندم. 18 ساعت مداوم از من بازجوئی می شد و روز بعد این روند به همین صورت ادامه داشت و بعد هم من را به زندان منتقل می کردند که نمی دانم کجاست. بازجویان با تلقین مداوم و توهین به همراه تهمت های خیلی سنگین که به هیچ وجه به آدم نمی چسبد روحیه زندانی را می شکنند تا بتوانند به این ترتیب در زندانی نفوذ و شخصیت او را عوض کنند. این رفتار با من در زندان شد. (روز 20/4/87)

82 ـ احمد ابراهیم نژاد، برادر عزت ابراهیم نژاد دانشجوئی که در 18 تیر 78 توسط نیروهای امنیتی کشته شد، اعلام کرد: عزت از فعالین دانشجوئی در اهواز بود و مدیر برگزاری مراسم سالگرد دکتر مصدق، دکتر شریعتی، مهندس بازرگان و آیت الله طالقانی بود. شاعر بود. خدمت آقای سید علی صالحی و آقای شفیعی کدکنی آموزش می دید. بعد از اینکه شهید شد در اواخر سال 78 یا اوایل سال 79 شعرهای او را چاپ کردیم. البته شعرهای او در حدود 200 تا 250 صفحه بود که فقط 80 صفحه آن چاپ شد و بقیه را بدستور دکتر عطاالله مهاجرانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت خاتمی سانسور کردند. احمد ابراهیم نژاد گفت: زمانی که جنازه عزت را آوردند قوزک پا، ران، کتف و دو دست او شکسته بود. فیلم آن هم هست. تمام پشت بدن او همه جای زنجیر بود. وی به فشارهای وزارت اطلاعات اشاره کرد و افزود: الان چندین سال از آن حادثه می گذرد، باز هم یک هفته قبل از 18 تیر و یک هفته بعد از 18 تیر، نه من و نه خواهرهایم، حتی پدر و مادر پیرم اجازه نداریم که در طول این دو هفته برویم سر مزار. احمد ابراهیم نژاد اعلام کرد: طبق پیگیریهای ما و برخوردهایی که به صورت ناگهانی با خانواده های مقتولان جلوی وزارت اطلاعات، دادگاه، زندان و پزشکی قانونی داشتیم، متوجه شدیم علاوه بر عزت، فرشته علیزاده دانشجوی دانشگاه الزهرا و پنج نفر دیگر کشته شده اند. متاسفانه آنها در لحظه اول تحت فشار قرار گرفتند و چون سازمانی هم نبود که از آنها حمایت کند، آنها نتوانستند دیگر پیگیری کنند. آدرس ها و اسامی خانواده ها را داریم تا زمانی که احتیاج شد، بتوانیم ارائه بدهیم. جنازه 3 نفر از قربانیان اعتراضات دانشجوئی 18 تیر پیدا نشد و 3 نفر هم بعداٌ توسط اطلاعات پیدا شد و به خانواده هایشان تحویل دادند. (رادیو زمانه 21/4/87)

83 ـ نیروهای امنیتی به جلسه مهمانی که جمعی از معلمان سراسر کشور در منزل مسکونی شخصی برگزار می شد، حمله کرده و مهمانان را به همراه خانواده هایشان از منزل خارج کردند. علی اکبر باغانی دبیرکل کانون صنفی معلمان ایران اعلام کرد: 5000 معلم بازداشت شدند، برای 2000 معلم پرونده سازی شد و برای بیش از 200 معلم احکام سنگین صادر شد. نامبرده خواستار توقف برخورد با معلمان شد. وی افزود: در جلسه ای که با آقای سعید مرتضوی دادستان تهران داشتم، ایشان به من گفتند که دیگر نباید پیگیر وضع معلمانی باشیم که برایشان حکم صادر شده، زیرا آنها اتهامات سنگینی در پرونده دارند. همچنین وقتی برای دیدار با معاون حقوق شهروندی قوه قضائیه درخواستی ارائه کردیم، به ما گفته شد که این دفتر برای سه گروه قاچاقچیان، ضد انقلاب و معلمان وقت ملاقات نمی دهد. (میزان نیوز 23/4/87)

84 ـ جمشید قشنگ از اساتید محبوب گروه تاریخ دانشگاه فردوسی مشهد با 10 سال سابقه تدریس از کار اخراج شد. این چهارمین بار است که وی از تدریس در دانشگاه محروم می شود و با اعتراض شدید دانشجویان و تحصن دوباره به دانشگاه باز میگردد. اما این بار دانشگاه حکم اخراج وی را در تابستان اعلام کرد تا از حجم اعتراضات بکاهد. (امیرکبیر 28/4/87)

85 ـ کانون مدافعان حقوق بشر با صدور اطلاعیه ای به طرح تشدید مجازات اخلال در امنیت روانی جامعه اعتراض کرد. در این اطلاعیه آمده است: طرح تشدید مجازات اخلال در امنیت روانی جامعه که یک فوریت آن به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است، نه تنها تعداد جرایمی را که مجازات آنها اعدام است افزایش داده، بلکه به علت اشکالاتی که دارد در صورت تصویب نهایی امنیت قضایی شهروندان را به مخاطره خواهند افکند. از جمله برای نمونه، در بند 6 ماده 2 طرح مذکور جرم "شرارت" در حد"محاربه و مفسد فی الارض" شناخته شده و مجازات آن اعدام است. اما چون تعریفی از این جرم در طرح مذکور یا در هیچ یک از قوانینی که تاکنون به تصویب رسیده وجود ندارد، لذا سرنوشت و حیات شهروندان به تفسیر دادگاهها از جرم شرارت بستگی خواهد داشت. دردناک تر اینکه طبق بند 5 ماده 2 طرح فوق الذکر"تاسیس و دایر کردن وبلاگ و سایت مروج فساد و الحاد" در ردیف جرائمی چون سرقت مسلحانه و تجاوز به عنف مستوجب اعدام تلقی شده است. و البته تشخیص "فساد" و "الحاد" نیز بسته به نظر دادگاه بوده و در نتیجه سرنوشت افرادی که جز نوشتن گناهی ندارند را شدیدا به مخاطره می اندازد. کانون مدافعان حقوق بشر بنا به جهات فوق، مخالفت خود را با طرح مذکور اعلام داشته و همگان را آگاه می سازد که در صورت تصویب نهایی این طرح، آزادی بیان محدودتر گشته، امنیت قضایی شهروندان به مخاطره افتاده و بر تعداد اعدام ها افزوده خواهد شد.(کانون مدافعان حقوق بشر 29/4/87)

احضار فعالین سیاسی ، فرهنگی ، اجتماعی به دادگاهها:
86 ـ حجت بختیاری زندانی سیاسی سابق جهت بازجوئی به اداره اطلاعات مشکین شهر احضار شد. نامبرده سال گذشته پس از تحمل 4 سال حبس از زندان آزاد شد. (سلام دمکرات 16/4/87)

بازجویی فعالین سیاسی، فرهنگی و اجتماعی:
87 ـ پیمان نودینیان، رامین زندنیا، حیدر زمان و علی قریشی از فرهنگیان شهر سنندج به ستاد خبری اداره اطلاعات احضار شدند. این افراد در ارتباط با جمع آوری امضاء و موضع گیری انجمن صنفی معلمان کردستان نسبت به وضعیت فرزاد کمانگر، معلم محکوم به اعدام، مورد بازجوئی قرار گرفته اند. (موکریان نیوز 25/4/87)

88 ـ نعمت محمدی، رحمت محمدی، محمد باقر پیری، هوشنگ یوسفی، صابر قبادی و تعدادی دیگر از فرهنگیان سنندج و کامیاران در اداره اطلاعات مورد بازجویی قرار گرفتند و از آنها خواسته شد تا در تجمع اعتراض به حکم صادره برای فرزاد کمانگر شرکت نکنند. این تجمع با فراخوان مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران با شرکت حداقل 1000 نفر در سنندج برگزار شد. شرکت کنندگان در این تجمع با در دست داشتن عکسهای فرزاد کمانگر، فرهاد وکیلی، علی حیدریان، یاسر گلی، هانا عبدی ، انور حسین پناهی و دیگر زندانیان سیاسی خواستار پایان دادن به نقض حقوق بشر شدند.(فعالان حقوق بشر در ایران 29/4/87)

89 ـ حسام منصوری مسئول شعبه بوشهر سازمان دانش آموختگان ایران به دلیل فعالیتهای سیاسی بعد از احضار به یکی از نهادهای امنیتی ، از محل کار خود در دانشگاه پیام نور بوشهر اخراج گردید.(ادوارنیوز 29/4/87)

90 ـ دکتر احمد زید آبادی دبیر کل سازمان دانش آموختگان ایران به اتهام تبلیغ علیه نظام به حکم دادسرای کارکنان دولت بازداشت و پس از بازجویی با قرار کفالت آزاد شد.(ادوارنیوز 29/4/87)

بازداشت فعالین سیاسی فرهنگی و اجتماعی:
91 ـ جلال اقدامی 30 ساله عضو مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران و از بازداشت شدگان تجمع 24 خرداد ماه در پارک ملت در زندان اوین تحت بازجویی قرار دارد.( فعالان حقوق بشر در ایران 4/4/87)

92 ـ رضا منبری از فعالین سیاسی سنندج توسط اداره اطلاعات بازداشت گردید. وی برای چندمین بار است که توسط نیروهای امنیتی بازداشت و مورد بازجوئی و شکنجه قرار می گیرد. مسئول پرونده این زندانی سیاسی, بابائی رئیس شعبه دو دادگاه انقلاب سنندج است. (انجمن دفاع از زندانیان سیاسی و حقوق بشر 6/4/87)

93 ـ دو عضو هیئت علمی یکی از دانشکده های فنی - مهندسی تهران به اتهام جاسوسی برای بیگانه بازداشت شدند. (رجانیوز 6/4/87)

94 ـ اکبر فهیمی عضو سازمان دانش آموختگان جبهه ملی ایران و از بازداشت شدگان 24 خرداد در پارک ملت تهران, همچنان در زندان اوین بسر می برد و تاکنون خبر دقیقی از وضعیت نامبرده بدست نیامده است.(گویا 10/4/87)

95 ـ بر اثر حمله نیروهای امنیتی به کتاب فروشی سراج الدین در سقز علی مطیعی معروف به درویش علی صاحب کتابفروشی مجروح و به همراه کمال شریفی عضو هیئت تحریریه رادیو صدای کردستان, رادیو حزب دمکرات کردستان بازداشت می شوند. کمال شریفی از نویسندگان سایت اینترنتی "بورژو هه لات" و از اعضاء مرکز روزنامه نگاران آزاد- شرق کردستان می باشد. نامبرده در روز 6 تیر بازداشت و در سقز جهت گرفتن اعترافات تحت شدیدترین شکنجه ها قرار گرفته و از سقز به زندان اطلاعات سنندج منتقل گردیده است. (روز 10/4/87)

96 ـ علیرضا جمشیدی سخنگوی قوه قضائیه اعلام کرد: 13 نفر در رابطه با پرونده عباس پالیزدار توسط قوه قضائیه دستگیر شده اند. باند پالیزدار با استفاده از شعار مقدس مبارزه با مفاسد اقتصادی، تخریب شخصیتهای سیاسی و مذهبی را به شدت مد نظر داشتند. همچنین اختلاف میان قوا از مباحث اصلی آنان بوده است. آنها اسناد را هم به صورت مکتوب و هم لوح فشرده در 7 نسخه تهیه کرده که تا کنون 5 نسخه از آن در شهرستانهای مختلف کشف شده است.(ایسنا 11/4/87)
97 ـ اسماعیل حسین پناهی از فعالان مدنی شهرستان دهگلان دو هفته پیش توسط نیروهای امنیتی بازداشت گردید. شایان ذکر است که انور حسین پناهی از دیگر فعالان بازداشتی دهگلان نزدیک به یکسال است که به اتهام حمایت از گروه های اپوزیسیون در بازداشتگاه های مختلف اداره اطلاعات بسر می برد.
(فعالان حقوق بشر در ایران 13/4/87)

98 ـ میترا انبارکی و مریم خوئینی از اعضای سازمان دانش آموختگان ایران، شعبه بوشهر، در حین پخش اطلاعیه این سازمان به مناسبت 18 تیر، توسط نیروهای بسیج بازداشت و به نیروهای امنیتی تحویل داده شدند.
(ادوار نیوز 19/4/87)

99 ـ شیرکو حضری اهل مریوان، فعال سیاسی به اتهام همکاری با اپوزیسیون توسط ماموران اطلاعات در شهر کرج بازداشت شد. (فعالان حقوق بشر 22/4/87)

100 ـ غلام نجفی از فعالان مدنی آذربایجانی توسط ماموران امنیتی در تبریز بازداشت شد. نیروهای امنیتی ضمن تفتیش مغازه، کتابها، نشریات و دفترچه یادداشتهای شخصی وی را نیز با خود بردند.(ساوالان سی 23/4/87)

101 ـ علی حسین نژاداصل، از فعالان مدنی آذربایجانی به اتهام فعالیت تبلیغاتی علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در شعبه یک دادگاه انقلاب اسلامی خوی به ریاست قاضی نوروزی به یک سال حبس تعزیری محکوم شد. ماموران امنیتی هنگام بازداشت وی پس از تفتیش مغازه، کیس کامپیوتر، سی دی ها و کتابهای او را نیز مصادره کردند. همچنین محمد نصیری اهل ماکو، فعال مدنی آذربایجانی در دادگاه انقلاب به 6 ماه حبس تعزیری محکوم شد. (ساوالان سی 23/4/87)

102 ـ چهار نفر به اتهام سازماندهی اعتصاب در بوکان توسط نیروی انتظامی بازداشت شدند. گفتنی است که مردم شهرهای مهاباد، سقز، اشنویه و بوکان به مناسبت نوزدهمین سالگرد ترور دکتر عبدالرحمان قاسملو دبیرکل حزب دمکرات کردستان ایران، به منظور محکوم کردن ترور و تروریسم، مغازه و محل کسب خود را به حالت تعطیل در آوردند. (ایرنا 24/4/87)

103 ـ دکتر کامیار علائی و دکتر آرش علائی دو برادر که سالها در مورد پیشگیری از بیماری ایدز در ایران فعالیت می کردند، روز سوم تیر توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. مادر این دو پزشک گفت: هنوز هیچ کسی دلیل بازداشت آنها را نمی داند و محل نگهداری آنها نیز مشخص نیست. ما هنوز حق گرفتن وکیل نداریم. دکتر کامیار علائی و دکتر آرش علائی در ایران مؤسسه غیر دولتی انستیتو پارس را بنیان گذاری کردند که به آموزش و درمان بیماران مبتلا به ایدز در ایران می پرداخت. (رادیو فردا 25/4/87)

104 ـ هیمن فرهادی، ریبین رموزی و سیاوش خندانی از اهالی شهر بانه، به علت تبلیغ اعتصاب عمومی که در کردستان به مناسبت سالگرد ترور دکتر عبدالرحمان قاسملو برگزار گردید، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. (فعالان حقوق بشر در ایران 25/4/87)

105 ـ نمایندگی حزب دمکرات کردستان ایران در فرانسه، با انتشار اطلاعیه ای اعلام کرد: پس از اعتصاب سراسری 22 تیر ماه در کردستان به مناسبت نوزدهمین سالگرد دکتر عبدالرحمان قاسملو دبیر کل حزب دمکرات کردستان ایران، دهها تن از مردم کردستان توسط نیروهای انتظامی جمهوری اسلامی دستگیر شده اند. در دو روز گذشته 86 نفر در شهربوکان بازداشت و به زندنهای میاندوآب و ارومیه منتقل شدند. نیرو های انتظامی در شهرهای پیرانشهر و اشنویه صدها مغازه را پلمپ نموده و بدین ترتیب عملاٌ جلو زندگی روزمره مردم را گرفته اند. همچنین نیروهای انتظامی به طور وسیع در شهرهای کردستان شروع به جمع آوری دیش آنتنهای ماهواره ای نموده است. (حزب دمکرات کردستان ایران 26/4/87)

106 ـ مهرداد لهراسبی از زندانیان سیاسی واقعه کوی دانشگاه که پس از تحمل 9 سال زندان در 21 فروردین 87 بصورت مشروط از زندان آزاد شده بود، مجدداٌ بازداشت و به بند 240 زندان اوین منتقل گردید.
(فعالان حقوق بشر 26/4/87)

107 ـ علی عامری، 28 ساله، کارشناس اطفال در دادگستری اهواز، هنگام رجعت از کشور امارات متحده عربی در فرودگاه خمینی تهران، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از 24 ساعت به اداره اطلاعات اهواز منتقل گردید. (فعالان حقوق بشر در ایران 26/4/87)

108 ـ حمید والائی 27 ساله فارغ التحصیل رشته حقوق و فعال سابق دانشجوئی توسط مامورین اداره اطلاعات تبریز بازداشت شد. وی پیشتر علیرغم قبولی در آزمون وکلای دادگستری از طرف اداره اطلاعات رد صلاحیت شده بود. (ساوالان سی 26/4/87)

109 ـ مهندس داریوش حاتمی افسر وظیفه ارتش توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. از محل نگهداری وی اطلاعی در دست نیست.(وبلاگ حق 28/4/87)
فعالين سياسی، فرهنگی و اجتماعی: احکام صادره شده توسط دادگاه ها
110 ـ ابراهیم جعفری زاده فعال سیاسی آذربایجانی که به اتهام تبلیغ علیه نظام در دادگاه انقلاب شهرستان خوی به یکسال حبس تعزیری دو سال تبعید به برازجان و 3 سال محرومیت از فعالیتهای سیاسی و اجتماعی محکوم شده بود, بازداشت و جهت گذراندن دوران محکومیت خود به زندان خوی فرستاده شد. (ساوالان سی 2/4/87)

111 ـ قادر بوستانچی از اهالی شهر اشنویه به اتهام هواداری و جذب نیرو برای یکی از احزاب اپوزیسیون در دادگاه انقلاب ارومیه به 3 سال حبس تعزیری محکوم شد. نامبرده از اردیبهشت ماه در بازداشت بسر می برد.
)فعالان حقوق بشر در ایران 3/4/87)

112 ـ علی جان گرائی 50 ساله از زندانیان سیاسی دهه 60 به همراه همسرش شهناز کی پور 47 ساله و دو فرزندش به نامهای آزاده 27 ساله و محسن 19 ساله با دست بند و پا بند، بدون داشتن حق انتخاب وکیل در شعبه 4 دادگاه انقلاب کرج به ریاست قاضی فرج الهی به زندان محکوم شدند. احکام صادره به قرار زیر می باشد: آزاده گرائی 10 سال زندان، محسن گرائی 10 سال زندان، علی جان گرائی 5 سال زندان و شهناز کی پور 5 سال زندان. این خانواده توسط رضا عارفی از بازجویان وزارت اطلاعات در خیابان با ضرب و شتم بازداشت و به سلول های انفرادی بند سپاه پاسداران در زندان گوهردشت منتقل گردیدند. وزارت اطلاعات منزل این خانواده را به تصرف خود درآورده است. (فعالین حقوق بشر و دمکراسی 4/4/87)

113 ـ مسعود رضائی فرزند امین به اتهام همکاری با یکی از احزاب اپوزیسیون در دادگاه انقلاب سنندج به یکسال حبس تعزیری محکوم شد. (موکریان نیوز 8/4/87)

114 ـ طه احمدی به اتهام محاربه و همکاری با حزب دمکرات کردستان ایران در شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج به تحمل 20 سال حبس در زندان میناب واقع در استان هرمزگان محکوم شد . نامبرده بیش از 50 سال سن دارد و در بهمن ماه سال گذشته توسط نیروهای امنیتی در سنندج بازداشت گردید . ( موکریان نیوز 9/4/87)

115 ـ آزاد پندار به اتهام همکاری با یکی از احزاب اپوزسیون در دادگاه انقلاب سنندج به 9 ماه حبس تعزیری و 5 سال حبس تعلیقی محکوم شد.نامبرده حدود 5 ماه است که در زندان بسر می برد.(موکریان نیوز 10/4/87)

116 ـ حمید اطهاری فعال حقوق بشر و عضو هیئت مدیره انجمن دوستداران محیط زیست اشنویه به اتهام تبلیغ علیه نظام در دادگاه انقلاب ارومیه به 8 ماه حبس تعلیقی محکوم شد. (موکریان نیوز 18/4/87)

117 ـ محمد عبدالهی، شهروند بوکانی به اتهام تشکیل گروه غیر قانونی مخالف نظام در دادگاه انقلاب مهاباد به تحمل 5 سال حبس در تبعید، در زندان شاهرود محکوم شد. نامبرده حدود 3 سال است که در زندان بسر می برد. (موکریان نیوز 21/4/87)

118 ـ چهار شهروند کرد، اهل ماکو به نامهای یوسف آهنگ خوش، حسن چیلان، محمد عمرپور و سعید اهواز به اتهام ارتباط با یک حزب کرد در شعبه 101 دادگاه انقلاب ماکو هر کدام به 3 سال زندان محکوم شدند. حسن چیلان، سعید اهواز و محمد عمرپور که هم اکنون در زندان بسر می برند، پیشتر به اتهام مشارکت در قتل یک مامور امنیتی هر یک به 20 سال حبس محکوم شده بودند. ( فعالان حقوق بشر در ایران21/4/87)

119 ـ علی عباسی از فعالین سیاسی آذربایجانی که به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و جاسوسی در دادگاه تجدید نظر استان اردبیل به 5 سال حبس تعزیری محکوم شد، توسط ماموران امنیتی بازداشت و به بند 7 زندان مرکزی اردبیل منتقل گردید. (ساوالان سی 23/4/87)

120 ـ محسن نادری از زندانیان سیاسی سابق به علت شرکت در مراسم سالگرد قتل عام زندانیان سیاسی در خاوران به اتهام تبلیغ علیه نظام در شعبه 28 دادگاه انقلاب تهران به یکسال حبس تعزیری محکوم شد. نامبرده 3 روز مهلت دارد تا خود را به دایره اجرای احکام دادگاه انقلاب تهران معرفی کند. وی در شهریور گذشته به مدت یک ماه بازداشت گردید و سپس با قرار وثیقه از زندان آزاد شد.( فعالان حقوق بشر در ایران 31/4/85)

صدور قرار وثیقه برای آزادی زندانیان سیاسی:
121 ـ علی صدیقی 35 ساله از فعالان سیاسی آذربایجانی در تبریز پس از تحمل یک ماه بازداشت موقت با قرار وثیقه 20 میلیونی از زندان آزاد شد. (ساوالان سی 2/4/87)

122 ـ ابراهیم رسولی پور و زاهد عزیزی از بازداشت شدگان روز اعتصاب عمومی در بوکان با قرار وثیقه 20 میلیونی از زندان آزاد شدند. (موکریان نیوز 25/4/87)

123 ـ امجد غلامی 27 ساله فارغ التحصیل رشته جامعه شناسی ، نویسنده و منتقد ادبی و سلیمان شریفی شاعر، مترجم و از اعضای انجمن فرهنگی – ادبی شهرستان بوکان که 8 روز پیش توسط نیروهای امنیتی در بوکان بازداشت شده بودند، با قرار وثیقه از زندان آزاد شدند. (سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان 23/4/87)
اخبار مربوط به زندانيان سياسی:
124 ـ ارژنگ داودی زندانی سیاسی که از 70 روز پیش به علت اعتراض در اعتصاب غذا به سر می برد, در پی موافقت رئیس زندان رجائی شهر با مطالبش به اعتصاب غذای خود پایان داد.
(کمیته گزارشگران حقوق بشر 10/4/87)

125 ـ سید ظهور نبوی چاشمی 48 ساله که به دلیل نوشتن مقاله ای در مجله توقیف شده "سرزمین آریایی" به اتهام تبلیغ علیه نظام در شعبه 36 دادگاه تجدید نظر استان تهران به ریاست قاضی احمد زرگر به 4 سال زندان محکوم شده و از 10 فروردین در بند 350 زندان اوین بسر می برد، تحت فشار قرار دارد. همسر ایشان دو بار در اداره اطلاعات سمنان مورد بازجوئی قرار گرفته و بازجویان وزارت اطلاعات در سمنان به او گفته اند: اگر شما برای پرونده همسرتان با گروههای حقوق بشری خارج کشور تماس برقرار کنید جزای سختی در انتظار شماست. (فعالین حقوق بشر و دمکراسی 11/4/87)

126 ـ صباح نصری و هدایت غزالی، دانشجویانی که بیش از یکسال است در زندان به سر می برند، جهت محاکمه به شعبه 13 دادگاه انقلاب منتقل شدند. قاضی سادات رئیس این شعبه اعلام کرد که پرونده آنها به شعبه وی مربوط نیست. مطابق قانون حداکثر مدت زمان بازداشت موقت 4 ماه میباشد ولی این دو دانشجو بیش از یکسال است که در زندان بصورت بلاتکلیف بسر می برند. (کمیته گزارشگران حقوق بشر 11/4/87)

127 ـ از سرنوشت و محل نگهداری یک زندانی سیاسی اهل کامیاران به نام شمس الله شادی اطلاعی در دست نیست. نامبرده حدو 6 ماه پیش به اتهام همکاری با یک حزب مخالف نظام توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان سنندج منتقل شده بود. وی از چند روز پیش به مکان نا معلومی منتقل شده است. (موکریان نیوز 14/4/87)

128 ـ با وجود تاکید پزشکان و ارائه توصیه آنان به مقامات قضائی مبنی بر حداقل دو ماه مرخصی برای عمادالدین باقی، وی روز 11 تیر پس از تمدید نشدن مرخصی به زندان بازگشت. عمادالدین باقی از مهر ماه 1386 به اتهام نگارش پاره ای مقالات که از انتشار آنها بیش از یک دهه می گذرد در زندان بسر می برد و بخشی از این دوره را در زندان انفرادی سپری کرده است. نامبرده طی یکسال گذشته چه در دوران زندان و چه در دوران مرخصی مکرراً به دادگاه احضار، بازجوئی و بصورت غیر علنی محاکمه شده است. (وبلاگ تا آزادی باقی 15/4/87)

129 ـ دهها نفر از بازداشت شدگان تجمع 24 خرداد، در مقابل پارک ملت تهران، از بازداشتگاه های 209 و 240 اوین به اندرزگاه های 7 و 8 زندان اوین منتقل شدند. برخی از بازداشت شدگان مورد ضرب و شتم نیروهای امنیتی و انتظامی قرار گرفته اند. همچنین شماری از آنها در بازداشتگاه های 209 و 240 اوین تحت بازجوئی هستند. (سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان 22/4/87)

130 ـ لقمان رشی اهل مهاباد که به اتهام همکاری با یک حزب مخالف نظام در دادگاه انقلاب مهاباد به 6 سال حبس تعزیری محکوم شده و 3 سال است که در زندان بسر می برد، از سوی مامورین امنیتی لباس شخصی به زندان بوکان احضار و سپس به نقطه نامعلومی منتقل گردید. (موکریان نیوز 27/4/87)

131 ـ بهروز جاوید تهرانی که در خرداد 84 به جرم عضویت در جبهه دمکراتیک ایران به 4 سال حبس تعزیری محکوم و در زندان رجایی شهر کرج بسر می برد. در پرونده ای جدید به اتهام ارتباط با سازمان مجاهدین خلق در دادگاه تجدید نظر به 3 سال زندان محکوم شد. نامبرده اتهام مذکور را فاقد اساس و غیر حقیقی می داند.
( فعالان حقوق بشر در ایران 30/4/87)

نقض حقوق اقلیتهای مذهبی:
132 ـ امیر علی محمدی لباف مؤذن نماز سلسله دراویش نعمت الهی گنابادی در قم توسط مامورین امنیتی لباس شخصی بازداشت گردید. اسامی تعدادی از داراویش گنابادی که در زندان قم بسر می برند به این شرح است :بشیر ریاحی ، غلامعلی کریمی ، صادق حیاتی، سید علی فاضلی مقدم ، مرتضی شریفی درانی ، مرتضی حیدری فارسانی ، عبدالرحیم علاف ، علی معظعمی گودرزی ، ابوالحسن طاهریان ، هاشم اجاقی، علیرضا سیف ، منصور مرعشی ، محمد علی جان نثار. (سایت مجذوبان نور 4/4/87)

133 ـ حسینیه دراویش سلسله نعمت اللهی گنابادی در شهر اهواز توسط چهار نفر با کوکتل مولوتف مورد حمله قرار گرفت. مهاجمین که بنام مامورین اداره آب وارد حسینیه شده بودند خدمه حسینیه را با چاقو مجروح کردند و شعارهایی در مخالفت با صوفیه بر در و دیوار حسینیه نوشتند. چندی پیش عده ای بنام گروه منصورون 2 ، با کوکتل مولوتف به حسینیه دراویش در شهر امیدیه حمله کرده و با پخش اطلاعیه دراویش را به کشتار و نابودی تهدید کرده بودند. (دسترنج 6/4/87)

134 ـ محمود سماواتیان، علیرضا منتظر صاحب، علی شهرابی فراهانی، حبیب قوتی، احمد کریمیان، مجید الستی، مهرداد سوری، محمد رضا صادقی، علیرضا اربابی، حسن هریسچیان و کامبیز حسینی جهت اجرای احکام زندان از دو تا 5 سال به شعبه 2 دادسرای ویژه روحانیت تهران احضار شدند. این افراد روحانی نیستند و از هواداران آیت الله کاظمی بروجردی می باشند، که طی دو سال گذشته بطور متوسط 11 ماه در زندان بسر برده و سپس با وثیقه های 50 تا 100 میلیون تومانی از زندان آزاد شده اند. کلیه این افراد به هنگام دستگیری در مهر ماه 85 مورد ضرب و شتم شدید قرار گرفته اند و در ماههای اول بازداشت تحت انواع شکنجه های روحی و جسمی بسر برده اند. 8 نفر از این متهمین که مشاغل دولتی داشتند از محل کار خود اخراج شده اند و حتی بیمه های درمانی آنها نیز باطل گردیده است. لازم به ذکر است که طی 6 ماه اخیر بازداشت مجدد هواداران آیت الله بروجردی ادامه داشته است. از جمله محمد مهمان نواز، محمد رضا صادقی، نرگس غفار زاده، مریم عظیمی و فاطمه عبدالله وند بیش از یک ماه در بازداشت و تحت بازجوئی های شکننده قرار گرفته اند.
(فعالان حقوق بشر در ایران 6/4/87)

135 ـ علی کریمی از دراویش سلسله نعمت اللهی گنابادی در شهرستان قم بازداشت شد. نامبرده به اتهام اخلال در نظم عمومی و تمرد از دستور پلیس در دادگاه به پرداخت 12 میلیون ریال جزای نقدی محکوم شد.
(نوروز 10/4/87)

136 ـ لیدا تابان,ویدا تابان و فائزه واحدی پس از 7 سال خدمت در مدارس شهرستانهای کرج و هشتگرد به دلیل وابستگی به سلسله دراویش نعمت الهی گناباد به حکم اداره کل تعیین صلاحیت و اسناد وزارت اطلاعات و با تائید شعبه 23 دیوان عدالت اداری از آموزش و پرورش اخراج شدند. (سایت مجذوبان نور 10/4/87)

137 ـ دکتر نصیر احمدی و مهندس عماد مردانی از اساتید دانشگاه آزاد، دکتر بیژن بیدآبادی اقتصاد دان و عضو هیات علمی پژوهشکده پولی و بانکی به دلیل وابستگی به سلسله دراویش نعمت الهی گنابادی از کار اخراج شدند. همچنین پروانه وکالت مصطفی دانشجو و امید بهروزی به دلیل وابستگی به طریقت گنابادی به حکم مرکز امور مشاوران حقوقی و وکلا قوه قضائیه ابطال گردید. (سایت مجذوبان نور 10/4/87)

138 ـ منزل مسکونی رحمت الله جوادی, محل برگزاری مجالس درویشی سلسله نعمت اله گنابادی در روستای چرمهین از توابع استان اصفهان با حمایت نیروهای امنیتی توسط مامورین شهرداری تخریب شد. نامبرده جهت بازجویی به دادگاه باغ بهادران احضار شد. اسامی مجریان طرح عملیات تخریب منزل رحمت الله جوادی در روز 11 تیر ماه که بعضا مردم و دراویش را بازداشت و زندانی و مورد ضرب وشتم وفحاشی قرار داده اند و سهم اساسی در ایجاد درگیری و تخریب منزل داشته اند به شرح ذیل اعلام گردید.سرهنگ قاسمیان رئیس کلانتری چرمهین، سرهنگ کریمیان رئیس کلانتری باغ بهادران ، سرهنگ ملکی از پرسنل نیروهای انتظامی اعزامی از زرین شهر ، شریفی معاون سیاسی شهرداری چرمهین ، جعفرزاده رئیس دادگاه باغ بهادران ، سلیمیان رئیس آگاهی زرین شهر ، سهراب قاسمی پاسدار بازنشسته (با لباس شخصی و مسلح )، ایزدی از پرسنل نیروی انتظامی اهل روستای لایبید با لباس شخصی و مسلح که درعملیات تخریب با فحاشی و ضرب و شتم ، مردم و دراویش را مورد تهدید، تعقیب و آزار قرار دادند. (سایت مجذوبان نور 13/4/87)

اخبار فعالان جنبش زنان:
139 ـ فاطمه گفتاری، مادر دانشجوی زندانی یاسر گلی، عضو کمیته مادران صلح و انجمن زنان آذرمهر کردستان به اتهام نشر اکاذیب، اهانت به مامورین و شرکت در مراسم تعزیه جان باختگان در شعبه سوم دادگاه جزائی سنندج به 18 ماه حبس تعزیری محکوم شد. نامبرده قبلا به همین اتهام در شعبه 103 دادسرای عمومی سنندج به 8 ماه زندان تعزیری محکوم شده بود. (فعالان حقوق بشر در ایران 3/4/87)

140 ـ سایتهای کمپین یک میلیون امضاء در شهرهای آمل, کرج, زابل و همدان به دستور مقامات قضائی فیلتر شدند.(تغییر برای برابری 4/4/87)

141 ـ محبوبه کرمی فعال جنبش زنان و از اعضای کمپین یک میلیون امضاء که در تاریخ 24 خرداد بازداشت شده طی تماس تلفنی با مادرش اعلام کرد که در بند نسوان زندان اوین به همراه 25 زن دیگر در یک سلول بسر می برد. در روز 24 خرداد حدود 90 زن توسط نیروهای امنیتی با ضرب و شتم شدید بازداشت شدند. اتهام همه آنها را اقدام علیه امنیت ملی اعلام کرده اند.( تغییر برای برابری 6/4/87)

142 ـ زینب بایزیدی فعال جنبش زنان، عضو سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان و از فعالان کمپین یک میلیون امضاء در مهاباد به حکم دادگاه انقلاب توسط نیروهای اداره اطلاعات بازداشت شد. (تغییر برای برابری 19/4/87)

143 ـ شهناز غلامی روزنامه نگار و فعال مسائل زنان در آذربایجان به اتهام تبلیغ علیه نظام، جهت محاکمه به شعبه یک دادگاه انقلاب تبریز احضار شد. (مدرسه فمنیستی 19/4/87)

144 ـ محبوبه کرمی فعال جنبش زنان به اتفاق 9 زن دیگر که در یک سلول تنگ و کوچک در بند نسوان حبس شده اند، در اعتراض به بلاتکلیف نگاه داشتن از یک هفته پیش دست به اعتصاب غذا زده اند. در بین زنان اعتصاب غذا کننده زنی 70 ساله و دختری 17 ساله وجود دارد. این زنان در روز 24 خرداد با ضرب و شتم توسط ماموران امنیتی لباس شخصی بازداشت شدند. همچنین هوشنگ پور بابائی وکیل مدافع محبوبه کرمی که برای پیگیری وضعیت موکلش به بازپرس شعبه 2 امنیت مراجعه کرده بود، اعلام کرد: بازپرس برای آزادی محبوبه کرمی مبلغ 100 میلیون تومان قرار وثیقه صادر کرده است. خانواده این فعال جنبش زنان اعلام کردند توان پرداخت چنین وثیقه ای را ندارند.(تغییر برای برابری 23/4/87)

145 ـ نسرین ستوده وکیل دادگستری و فعال جنبش زنان و منصوره شجاعی عضو مرکز فرهنگی زنان ، عضو کمپین یک میلیون امضاء، از اعضای تحریریه سایت مدرسه فمینیستی و از فعالان جنبش زنان به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق رابطه غیر متعارف با ایرانیان خارج از کشور در دادگاه انقلاب مورد بازجوئی قرار گرفتند. شیرین عبادی وکیل مدافع نامبردگان اعلام کرد: موکلین من به مناسبت روز جهانی زن به دعوت تعدادی از زنان ایرانی اهل جنوب لارستان که ساکن دبی هستند، عازم دبی بودند که در فرودگاه مانع خروج آنان شدند. منصوره شجاعی، طلعت تقی نیا و پروین اردلان از اعضای کمپین یک میلیون امضاء بطور رسمی ممنوع الخروج شده اند. (مدرسه فمینیستی 24/4/87)

146 ـ فاطمه (ویدا) دهقانیان از فعالین مدنی ، فرهنگی و از فعالان حزب پان ایرانیست که در روز 24 خرداد توسط نیروهای امنیتی در پارک ملت بازداشت شده بود. پس از تحمل 33 روز انفرادی در بند 209 زندان اوین با قرار وثیقه 100 میلیون تومانی از زندان آزاد شد.(وبلاگ پان ایرانیست 26/4/87)

147 ـ راحله عسگری زاده و نسیم خسروی از اعضای کمپین یک میلیون امضاء به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق فعالیت تبلیغی علیه نظام در شعبه 13 دادگاه انقلاب تهران محاکمه شدند. این دو فعال جنبش زنان در بهمن ماه گذشته هنگام جمع آوری امضاء در پارک دانشجو توسط ماموران امنیتی بازداشت و پس از 13 روز با قید کفالت 10 میلیون تومانی از زندان آزاد شدند.(تغییر برای برابری 30/4/87)

اخبار کارگری:
148 ـ جعفر عظیم زاده از اعضای اتحادیه آزاد کارگران اعلام کرد: یک کارگر26 ساله کوره پز خانه ارومیه بنام عبداله بر اثر آتش سوزی فوت کرد. (دسترنج 4/4/87)

149 ـ حدود 150 کارگر کارخانه چینی سروش واقع در استان فارس مدت 3 ماه است که حقوق دریافت نکرده اند. این کارگران عیدی و پاداش سال 86 را نیز دریافت نکرده اند. (دسترنج 5/4/87)

150 ـ حسین باشی زادگان رئیس سازمان کار و امور اجتماعی استان بوشهر اعلام کرد: 340 کارگر شرکت صنعتی دریائی ایران (صدرا) از کار اخراج شدند. همچنین اسماعیل مرحمتی رئیس سازمان صنایع و معادن بوشهر اعلام کرد: اخراج 340 کارگر شرکت صنعتی دریائی ایران (صدرا) شعبه بوشهر در حوزه کاری و وظایف این سازمان نیست. وی افزود: مشکلات این شرکت مربوط به سیستم اقتصادی کلان کشور است و به این سازمان ربطی ندارد. ((ایرنا و دسترنج 6/4/87)

151 ـ شرکتهای تولیدی "زرین روی" ، "پرتو روی گداز" و "خالص سازان" در زنجان تعطیل شدند و 350 کارگر شاغل در این شرکتها از کار بیکار شدند. یک عضو هیئت امنای شهرک صنعتی روی زنجان اعلام کرد: 42 واحد تولیدی روی در زنجان در آستانه تعطیلی هستند. وی افزود: تا پایان ماه جاری 80 درصد واحدهای تولیدی روی در زنجان تعطیل خواهند شد و 2500 نفر کارگر بیکار خواهند شد. (جمهوری اسلامی 10/4/87)

152 ـ غلامرضا محمدی دبیر اجرائی خانه کارگر طبس گفت: 20 نفر از کارگران یک شرکت در شهرستان طبس به دلیل مطالبه پنج ماه حقوق معوقه خود بدستور کار فرما از کار اخراج شدند. عیدی, پاداش, بن کارگری, حق مسکن, حق عائله مندی و حق سنوات کارگران اخراجی پرداخت نشده است. (دسترنج 11/4/87)

153 ـ پنج کارگر بلوک زنی در اطراف یاسوج به علت برق گرفتگی کشته شدند. )مهر 11/4/87)

154 ـ حسین طاهر زاده دبیر اجرائی خانه کارگر استان سمنان اعلام کرد: 24 کارگر شاغل در کارخانه " تراش هاشم" از کار اخراج شدند. نیمی از عیدی و پاداش سال گذشته کارگران هنوز پرداخت نشده است. )دسترنج 11/4/87)

155 ـ مطالبات شغلی 300 کارگر شاغل در معدن قلعه زری بیرجند, از جمله حق سنوات, اضافه کاری و کارهای سخت و زیان آور از سوی کارفرما محاسبه و پرداخت نمی شود. (دسترنج 11/4/87)

156 ـ محمد گودرزی دبیر اجرائی خانه کارگر بروجرد اعلام کرد: با واگذاری کارخانه های نساجی بروجرد به بخش خصوصی و شرکتهای پیمانکاری، کارگران نیز همانند کارخانه به این شرکتها واگذار می شوند تا در قابل کارگران قراردادی یکی پس از دیگری اخراج شوند. تاکنون بسیاری از کارگران با سابقه در قالب نیروهای قراردادی از کار اخراج شده اند. با توجه به قراردادی شدن کارگران، اشتغال 1500 کارگر کارخانه های نساجی بروجرد در معرض خطر جدی قرار دارد. (دسترنج 11/4/87)

157 ـ عید علی کریمی دبیر اجرائی خانه کارگر قزوین اعلام کرد: کلیه کارگران رسمی شرکت "کومه ایران" از کار اخراج شدند و کارخانه تعطیل شد. 40 کارگر قراردادی این شرکت قبلا اخراج شده بودند. (دسترنج 12/4/87)
158 ـ در ادامه اعتصاب غذای کارگران ایران خودرو، شب گذشته کارگرانی که در سالن سمند مشغول بکار بودند با تهدید مسئولان مجبور به شکستن اعتصاب غذای خود شدند. در سالن سمند حداقل 30 تا 40 مامور حراست و عامل نیروی انتظامی برای کنترل 150 کارگر حضور داشتند. از زمان آغاز اعتصاب در ایران خودرو افراد ناشناس بیشتری با پوشش لباس کار در جمع کارگران به ویژه سرویس های رفت و آمد مشاهده شده اند. در میان کارگران ایران خودرو شایع شده است که از سوی حراست گروهی ناشناس مراقبت رفتار آنها هستند.
(دسترنج 12/4/87)

159 ـ بابا نظر هدایتی دبیر اجرائی خانه کارگر در خراسان شمالی اعلام کرد: 50 کارگر شاغل در کارخانه قند شیروان با سابقه 20 ساله از کار اخراج شدند. نامبرده افزود: آثار سوء واردات بی رویه شکر در کشور با گذشت بیش از یکسال همچنان باقی بوده و بسیاری از کارگران شاغل در این بخش قربانی سودجوئی برخی آقایان و آقازاده ها شده اند. (دسترنج 12/4/87)

160 ـ مهدی زمانی نوری دبیر اجرائی خانه کارگر ساوه اعلام کرد: بیش از 80 کارگر قراردادی شرکت "سینا کاشی" ساوه, اخیرا انعقاد قراردادهای خود را منوط به سپردن تعهد از سوی کارگران مبنی بر عدم استفاده از سرویس ایاب و ذهاب دانسته است. این شرکت وابسته به بنیاد مستضعفان است. (دسترنج 12/4/87)

161 ـ عید علی کریمی دبیر اجرائی خانه کارگر قزوین اعلام کرد: 40 کارگر شرکت "دروس ایران" تولید کننده کپسول آتشنشانی از کار خارج شدند. کارگران اخراجی مدت 5 ماه است که حقوق دریافت نکرده اند.(دسترنج 12/4/87)

162 ـ بیش از 200 کارگر در کارخانه مصنوعات آلومینیومی هزار کرمان مدت 3 ماه است که حقوق نگرفته اند. کار بخش فعال کارگری در کرمان گفت: تحریم های اقتصادی علیه ایران باعث کاهش واردات مواد اولیه تولیدی ظروف آلومینیومی و بسته بندی مواد غذائی شده است که از کشورهای ایتالیا و فرانسه وارد میشد. این اتفاق تولید کارخانه و چرخه اقتصاد را با رکود چشمگیری مواجه کرده است. (16/4/87)

163 ـ کارخانه "لایه های ایزوگام" کرمان تعطیل و 15 کارگر شاغل در این کارخانه از کار اخراج شدند.
(دسترنج 16/4/87)

164 ـ غلامرضا محمدی دبیر اجرائی خانه کارگر طبس گفت: 1200 کارگر معدن ذغال سنگ طبس ماه گذشته حقوق خود را دریافت نکرده اند و مدت 3 ماه است که حقوق کارگران با تاخیر پرداخت می شود. (دسترنج 17/4/87)

165 ـ علی طالبی دبیر اجرائی خانه کارگر قم گفت: 300 کارگر کارخانه های "تهران پتو" و "ایران ترمه" مدت 9 ماه است که حقوق دریافت نکرده اند. کارگران به عنوان اعتراض از 10 روز پیش دست به اعتصاب زده اند.
(دسترنج 17/4/87)

166 ـ 350 کارگر شرکت "صنایع فلزی ایران" مدت 3 ماه است که حقوق دریافت نکرده اند. همچنین عیدی سال 85 کارگران پرداخت نشده است. کارگران به عنوان اعتراض دست به اعتصاب زده اند. (دسترنج 17/4/87)

167 ـ عید علی کریمی دبیر اجرائی خانه کارگر استان قزوین اعلام کرد: بیش از 50 هزار بیکار در استان قزوین منتظر ایجاد فرصت شغلی برای جذب در بازار کار هستند. (دسترنج 17/4/87)

168 ـ غلامرضا محمدی دبیر اجرائی خانه کارگر طبس اعلام کرد: 80 کارگر شاغل در شرکت پیمانکاری شهرداری طبس مدت یکسال است که مزایای شغلی خود را از قبیل بن کارگری، حق اولاد، حق مسکن و حق اضافه کاری را دریافت نکرده اند. مدیریت شرکت روزهای جمعه را نیز روز کاری اعلام کرده و از کارگران بیش از ساعت کاری قانونی استفاده میکند. (دسترنج 17/4/87)

169 ـ اتحادیه آزاد کارگران ایران اعلام کرد: 4 نفر از کارگران کوره پز خانه های ارومیه توسط نیروی انتظامی برای بازجوئی احضار شدند. از زمان پایان یافتن اعتصاب کارگران کوره پز خانه های ارومیه، شرایط کار این کارگران سخت تر شده است. ماه گذشته بیش از 1000 کارگر کوره پز خانه های ارومیه در اعتراض به شرایط نامناسب بهداشتی و رفاهی محل کار و اقامت خود، به مدت 20 روز دست به اعتصاب زدند. (دسترنج 17/4/87)

170 ـ عیسی محمد کمالی دبیر اجرائی خانه کارگر بوشهر اعلام کرد: علاوه بر 450 کارگر اخراج شده شرکت ایران صدرا قرار بود 550 کارگر دیگر بدستور وزارت کار و امور اجتماعی و وزارت صنایع و معادن از کار اخراج شوند. (دسترنج 17/4/87)

171 ـ بهروز تشکر مدیر روابط عمومی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی تهران اعلام کرد: بر اثر ریزش آوار یک ساختمان 7 طبقه 32 واحدی در بلوار فرهنگ, به علت رعایت نشدن اصول ساختمان سازی, حداقل 17 نفر از کارگران آن ساختمان کشته شدند. اسامی و مشخصات 17 کارگر کوهدشتی که در 11 تیر در سعادت آباد تهران کشته شدند، اعلام گردید. این 17 قربانی هر یک عضو خانواده هایی بودند که زنجیروار با یکدیگر نسبت دور و نزدیک فامیلی داشتند. سه طایفه آزاد بخت، نورعلی و قرعلیوند اکنون داغدارند. حسین نورعلی طلبه حوزه علمیه، عزیزعلی امیرنژاد 50 ساله و پدر 7 فرزند، علی حسین یوسفیان، سعید یوسفیان دانش آموز، حسین پیری هاشم آبادی 18 ساله، بهرام پیرزاده نور، مهران پیرزاده نور 19 ساله، هوشمند منصوری دانشجوی اسبق دانشکده الهیات دانشگاه الشتر، افشار سعادتی 24 ساله، عابدین سعادتی 29 ساله، احسان آزاد بخت 20 ساله، موسی آزاد بخت 20 ساله، یحیی سعادتی آزاد بخت 26 ساله، فریبرز سعادتی آزاد بخت 24 ساله، میثم قاسمی 19 ساله، علی عبدالهی پدر 5 فرزند. (سرمایه 22/4/87)

172 ـ بیش از 3000 کارگر ساختمانی سنندج به هزینه بالای بیمه تامین اجتماعی و ناتوانی در پرداخت آن معترضند. اقبال رضائی دبیر اجرایی خانه کارگر در استان کردستان گفت: 4 کارگر ساختمانی فوت شده در سنندج و کردستان بخاطر معضل مالی، بیمه نبوده اند و بعد از حادثه منجر به فوت، خانواده های این کارگران حمایتی نشدند. (دسترنج 12/4/87)

173 عید علی کریمی دبیر اجرائی خانه کارگر قزوین اعلام کرد: 20 کارگر کارخانه "پرشان صنعت" قزوین از کار اخراج شدند. (دسترنج 18/4/87)

174 ـ دختر 15 ساله ای بنام مهتاب احمدزاده اهل پیرانشهر که به همراه خانواده خود در یک کارگاه جوجه کشی در شهر نقده مشغول به کار بود، پس از تعرض صاحب کار به وی، به علت فشارها ی روحی و روانی ناشی از تجاوز اقدام به خودسوزی کرد و در محل حادثه جان سپرد. (فعالان حقوق بشر در ایران 18/4/87)

175 ـ منصور اسانلو رئیس هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه که هم اکنون زندانی می باشد، در شعبه 2 دادسرای امنیت مورد بازجوئی قرار گرفت. وی که قرار بود برای ادامه معالجات پزشکی امروز صبح به بیمارستان لبافی نژاد منتقل شود، بجای مداوا مورد بازجوئی قرار گرفت.(دسترنج 18/4/87)

176 ـ غلامرضا محمدی دبیر اجرائی خانه کارگر طبس اعلام کرد: 50 کارگر پیمانکاری راه آهن طبس مدت 5 ماه است که حقوق خود را دریافت نکرده اند. (دسترنج 18/4/87)

177 ـ دادسرای امنیت تهران برای آزادی غلامرضا غلامحسینی، کارگر تعلیقی عضو سندیکای شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، مبلغ 150 میلیون تومان قرار وثیقه صادر کرد. این فعال کارگری روز پنج تیر در مراسم روز زن در ورزشگاه 12000 نفری آزادی توسط نیروهای امنیتی بازداشت گردید. نامبرده از 4 ماه پیش تا کنون موفق به پرداخت کرایه خانه خود نیز نشده است. وی دارای 3 فرزند نوجوان می باشد. (دسترنج 19/4/87)

178 ـ محمد جراحی 58 ساله عضو "کمیته پیگیری برای ایجاد تشکلهای مستقل کارگری " و از کارگران شاغل در منطقه عسلویه پس از تحمل 20 روز بازداشت آزاد شد. (دسترنج 19/4/87)

179 ـ 700 کارگر شرکت لوله سازی خوزستان در اعتراض به عدم دریافت حقوقشان، جاده اهواز – خرمشهر را مسدود کردند. کارگران قراردادی مدت 6 ماه و کارگران رسمی مدت 2 ماه است که حقوق دریافت نکرده اند. این اعتصاب با مداخله نیروی انتظامی پایان یافت. (فارس 19/4/87)

180 ـ 780 کارگر کارخانه های "فرنخ" و "مه نخ" قزوین در اعتراض به عدم دریافت عیدی و پاداش سال 86 دست به اعتصاب زدند. تعدادی از کارگران حقوق اردیبهشت ماه خود را دریافت نکرده اند. (دسترنج 19/4/87)

181 ـ اقبال رضائی دبیر اجرایی خانه کارگر در استان کردستان گفت: 700 کارگر شاغل در خبازیهای سنندج با تجمع در مسجد ملا ویسی خواستار افزایش دستمزد خود شده و تاکید کردند در صورت بی توجهی مسئولان اعتصاب خواهند کرد. کارگران با تهیه طوماری، خواستار اجرای ماده 41 قانون کار و مصوبه شورایعالی کار نسبت به افزایش دستمزد و بهره مندی از مزایای سال 87 شدند. (دسترنج 22/4/87)

182 ـ بر اثر واژگون شدن سه بشکه 220 لیتری قیر مذاب در خیابان خاقانی مشهد 9 کارگر لکه گیری آسفالت این شهر دچار سوختگی شدند. این حادثه به علت رعایت نشدن مسائل ایمنی از سوی پیمانکار شهرداری صورت گرفته است. (دسترنج 23/4/87)

183 ـ فرزاد زند سلیمی با 7 سال سابقه کار در کارخانه پردیس سنندج و عضو اتحادیه آزاد کارگران ایران از کار اخراج شد. حقوق خرداد ماه کارگران پرداخت نشده است. (اتحادیه آزاد کارگران ایران 24/4/87)

184 ـ اقبال رضائی دبیر اجرایی خانه کارگر در استان کردستان گفت: مدیریت مجتمع تولیدی "نسیم بافت" و "پیروز بافت" با دو اسمه کردن کارخانه و به کارگیری 2 مدیر عامل از اجرای طرح طبقه بندی مشاغل شانه خالی می کنند. 70 کارگر شاغل در این مجتمع تولیدی نسبت به عملکرد مدیریت معترضند. (دسترنج 25/4/87)

185 ـ کارخانه "فرش نقشین" سنندج تعطیل و 60 کارگر از کار اخراج شدند. (دسترنج 25/4/87)
186 ـ غلامرضا محمدی دبیر اجرائی خانه کارگر طبس اعلام کرد: 20 کارگر باقیمانده تصفیه خانه آب طبس در پی اعتراض به عدم دریافت 4 ماه حقوق معوقه از کار اخراج شدند. پیش از این نیز 40 کارگر شاغل در تصفیه خانه آب طبس در اعتراض به تاخیر در حقوق پرداختی از کار اخراج شده بودند. (دسترنج 25/4/87)

187 ـ عید علی کریمی دبیر اجرائی خانه کارگر قزوین اعلام کرد: 12 کارگر بیمار کارخانه "شتاب شیمی" قزوین که دچار بیماریهای حاد شغلی شده بودند، از کار اخراج شدند. (دسترنج 25/4/87)

188 ـ غلامرضا محمدی دبیر اجرائی خانه کارگر طبس اعلام کرد: روزانه 4 تا 10 کارگر طبسی که بیشتر آنان را معدنچیان تشکیل می دهند، دچار حادثه در حین کار می شوند. نامبرده افزود: 90 درصد حوادث در حین کار بدلیل کم کاری مدیران و کارفرمایان کارگاه ها و کارخانه ها بوده، که تاوان این قصور را کارگران با آسیب بدنی، قطع عضو و یا مرگ می پردازند. وی اظهار داشت: با وجود هشدار مسئولان ذیربط به متصدیان کار در خصوص تامین ایمنی محیط کار، برخی از کارفرمایان از تامین کلاه ایمنی، لباس و کفش کار بطور مستمر سرباز می زنند. غلامرضا محمدی گفت: 3 کارگر از ابتدای سال جاری تا کنون در شهرستان طبس جان خود را بدلیل نبود ایمنی از دست داده اند. (دسترنج 25/4/87)

189 ـ سوسن رازانی، شیوا خیرآبادی، غالب حسینی و عبدالله نجار به جرم شرکت در مراسم روز جهانی کارگر در دادگاه انقلاب سنندج محاکمه شدند. نامبردگان در 12 اردیبهشت توسط نیروهای امنیتی بازداشت و سپس با قید وثیقه آزاد شدند. (کمیته هماهنگی برای ایجاد تشکل های کارگری 26/4/87)

190 ـ کریم صادق زاده دبیر اجرائی خانه کارگر تبریز اعلام کرد: بیش از 100 هزار کارگر در نقاط مختلف استان آذربایجان شرقی فعالیت می کنند که از بیمه تامین اجتماعی محرومند. نامبرده گفت ، با توجه به حوادث گسترده ناشی از کار، گسترش قرار دادهای موقت کار و بکار گیری کارگران به شکل روزمزدی و از طریق شرکتهای پیمانکاری خواستار بیمه کارگران ساختمانی شد. (فارس 27/4/87)

191 ـ اقبال رضایی دبیر اجرایی خانه کارگر در کردستان گفت: 20 کارگر کارخانه"فرش بافت" از کار اخراج شدند. کارگران اخراجی برای اعتراض در مقابل اداره کار سنندج دست به تجمع زدند.(ایلنا 28/4/78)

192 ـ جعفر عظیم زاده سخنگوی اتحادیه آزاد کارگران ایران اعلام کرد: 70 کارگر کارخانه"تخصص صنعت" از ابتدای سال جاری حقوق و مزایای خود را دریافت نکرده اند. وی افزود: اکثر کارگران از حقوق صنفی خود بی اطلاع بودند که در نتیجه همین وضعیت اکثر آنها با دستمزدهایی پایین تر از حداقل های قانونی (ماهی 90 هزار تومان ) در این کارخانه مشغول بکار بودند.(ایلنا 28/4/87)

193 ـ بابا نظر هدایتی دبیر اجرایی خانه کارگر در استان خراسان شمالی گفت: 600 کارگر شرکت کشت و صنعت دهکده رضوی بیش از 3 ماه است که حقوق دریافت نکرده اند. کارگران سالهاست که از دریافت مزایای شغلی خود از جمله طرح طبقه بندی مشاغل محروم هستند. این شرکت متعلق به کمیته امداد خمینی می باشد.(ایلنا 28/4/87)

194 ـ غلامرضا محمدی دبیر اجرایی خانه کارگر طبس اعلام کرد: 50 کارگر قرار دادی راه آهن طبس مدت 5 ماه است که حقوق دریافت نکرده اند. 15 کارگر این شرکت چندی پیش از کار اخراج شدند.(ایلنا 28/4/87)

195 ـ 20 نفر از کارگران کارخانه نساجی « ایران برک » گیلان از کار اخراج شدند.(ایلنا 29/4/87)

196 ـ اقبال رضایی دبیر اجرایی خانه کارگر استان کردستان اعلام کرد: یک کارگر بنام پور محمد در کارگاه جوشکاری سقز در حین جوشکاری تانکر سوخت بر اثر انفجار آن کشته شد.(ایلنا 29/4/87)

197 ـ علی اکبر رحیمی دبیر اجرایی خانه کارگر استان گلستان اعلام کرد: بیش از 40 هزار کارگر شاغل در استان گلستان خواستار دریافت مسکن برای رفع معضل اجاره نشینی و مشکلات عدیده معیشتی خود هستند.
(ایلنا 29/4/87)

198 ـ عید علی کریمی دبیر اجرایی خانه کارگر استان قزوین اعلام کرد: 200 کارگر شرکت"فرش پارس" در اعتراض به عدم دریافت چند ماه حقوق در مقابل کارخانه دست به تجمع زدند.(ایلنا 30/4/87)

199 ـ عباس کشاورز فعال کارگری در قزوین گفت: 10 کارگر شاغل در کارخانه تولیدی "به زیب" با 20 سال سابقه از کار اخراج شدند.(ایلنا 30/4/87)

200 ـ 1200 کارگر کارخانه لاستیک البرز بدلیل پرداخت نشدن مطالبات معوقه و حقوق ماههای اردیبهشت ، خرداد و تیر در محوطه کارخانه دست به اعتصاب زدند. (ایلنا 30/4/87)

201 ـ افشین شمس قه فرخی 32 ساله، دبیر انجمن کاریکاتور اصفهان، عضو انجمن فرهنگی ـ هنری « سایه» ، عضو « کمیته دفاع از محمود صالحی» و عضو کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری در روز 13 تیر توسط مامورین امنیتی در شهرستان الیگودرز بازداشت و به زندان « دستگرد » اصفهان منتقل گردید. در تاریخ 15 تیر ماموران اداره اطلاعات اصفهان منزل پدری وی را مورد تفتیش قرار داده و کلیه دست نوشته های وی را با خود بردند. از روز بازداشت تاکنون هیچ تماسی با خانواده نداشته است.(دسترنج 30/4/87)

202 ـ یک کارگر برقکار به علت 3 ماه بیکاری و ناتوانی از پرداخت وام دریافتی ، با باز کردن شیر گاز در اتاقش ، در شهرستان سنقر واقع در استان کرمانشاه خودکشی کرد. ( دسترنج 31/8/87)

203 ـ فرشید یزدانی مدیر عامل انجمن حمایت از حقو کودکان اعلام کرد: با استناد به آمارهای منتشر شده سال 85 توسط مرکز آمار ایران از مجموع 13253000 کودک رده سنی 10 تا 18 سال ، 3600000 کودک خارج از چرخه تحصیل و 1700000 کودک به صورت مستقیم در گیر کار بودند. ( ایسنا31/4/87)

قتل مردم توسط نیروهای انتظامی و امنیتی:
204 ـ بر اثر حمله نیروهای امنیتی به منزل علی مطیعی صاحب کتابفروشی سراج الدین در سقز, غریب حسنی عضو کمیسیون فرهنگی حزب دمکرات کردستان ایران کشته شد. (روز 10/4/87)

205 ـ صالح خضری 23 ساله فرزند عزیز اهل اشنویه و بایزید پارسا 16 ساله فرزند برهان اهل سلماس هنگام تردد در مرز بر اثر تیراندازی یگان پاسدار مرزی کشته شدند.( فعالان حقوق بشر در ایران 29/4/87)

قطع اعضای بدن :
206 ـ علی 39 ساله ، صفر علی 35 ساله و رحمت الله 40 ساله به اتهام سرقت در شعبه 1147 دادگاه بعثت کرج به قطع انگشتان دست راست و 74 ضربه شلاق تعزیری محکوم شدند.( کمیته گزارشگران حقوق بشر 31/4/87)

محکومین به سنگسار:
207 ـ شادی صدر ، مریم کیان ارثی و محمد مصطفایی از اعضای نهاد « شبکه وکلای داوطلب» اعلام کردند: هشت زن و یک مرد به اتهام زنا به حکم قطعی سنگسار محکوم شده اند، که هر لحظه حکم می تواند اجرا شود. این نهاد از محمود هاشمی شاهرودی رئیس قوه قضائیه ایران خواسته است که مانع اجرای این احکام شوند. شادی صدر گفت: شش نفر از نه متهم تنها بر اساس تصمیم قاضی و بدون حضور شاهد یا وکیل مدافع در جریان اعترافاتشان محکوم شده اند. زنان متهم سنی بین 27 تا 43 سال دارند و مرد متهم 50 ساله است.
( بی بی سی 30/4/85)

زندانیان سیاسی محکوم به اعدام:
208 ـ علی اشتری 43 ساله فرزند محمود پس از تحمل 18 ماه زندان به اتهام جاسوسی برای اسرائیل در شعبه 15 دادگاه انقلاب تهران به ریاست حجت الاسلام علی مبشری محکوم به اعدام شد. ( ایسنا 10/4/87)

209 ـ فرزاد کمانگر معلم و فعال حقوق بشر به همراه علی حیدریان و فرهاد وکیلی از فعالان سیاسی کرد که از اردیبهشت 85 در زندان بسر می برند، به اتهام عضویت در یک حزب مخالف نظام و محاربه در شعبه 30 دادگاه انقلاب تهران و با تائید دیوانعالی کشور محکوم به اعدام شدند.خلیل بهرامیان وکیل مدافع نامبردگان اعلام کرد: من از تمام پتانسیل قانونی برای اعتراض استفاده خواهم کرد، اما اگر اینجا جواب قانع کننده ای مبنی بر تبرئه ایشان دریافت نکنم ، به دادگاه بین المللی لاهه شکایت خواهم کرد. نامبرده تاکید کرد « به نظر بنده این احکام ، احکامی کاملا امنیتی بوده و قوه قضائیه و دادگاه در صدور آنها دخالتی ندارند و از سوی ارگانهای دیگر صادر می شوند». (سازمان دفاع از حقوق بشر در کردستان 21/4/87)

210 ـ انور حسین پناهی اهل شهرستان دهگلان، معلمی که در پائیز 86 توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به اداره اطلاعات شهرستان قروه منتقل شده بود، در دادگاه انقلاب سنندج به اتهام محاربه محکوم به اعدام شد. نامبرده در زندان مورد شکنجه های شدید جسمی و روحی قرار گرفته است. وی در اعتراض به بازداشت غیر قانونی خود، به مدت 13 روز دست به اعتصاب غذا زده بود. (فعالان حقوق بشر در ایران 24/4/87)

محکومين به اعدام:
211 ـ بهروز به اتهام قتل علیرضا در شعبه 71 دادگاه کیفری استان تهران محکوم به اعدام شد. (اعتماد 10/4/87)

212 ـ یدالله به جرم قتل همسر عموی 72 ساله اش نجمه, در شعبه 71 دادگاه کیفری استان تهران محکوم به اعدام شد. ( اعتماد 12/4/87)

213 ـ محمود، 25 ساله به جرم قتل سعید، در شعبه 17 دادگاه کیفری اصفهان، به ریاست قاضی هاشم رضائی و با تائید شعبه 28 دیوانعالی کشور محکوم به اعدام شد. (اعتماد ملی 23/4/87)

214 ـ غلامحسین رئیسی وکیل مدافع ابومسلم سهرابی 24 ساله، جوانی که در سن 17 سالگی مرتکب قتل امین شده است، اعلام کرد: درخواست اعاده دادرسی به شعبه 33 دیوانعالی کشور تقدیم و بلافاصله بعد از ثبت و ارجاع پرونده در دیوان، درخواستی مبنی بر صدور گواهی جهت جلوگیری از اجرای حکم اعدام ابومسلم سهرابی تقدیم شد. ولی متاسفانه بدلیل اینکه در گواهی صادر شده از سوی این شعبه صرفاٌ مسئله در حال رسیدگی بودن درخواست اعاده دادرسی مطرح شده، دادسرای عمومی و انقلاب فیروزآباد بدلیل اینکه در نامه ارسال شده از شعبه 33 دیوان علی کشور درخواست توقف اجرای حکم تصریح نشده و به گواهی بسنده کرده اند. حکم اعدام را قابل اجرا ارزیابی می کنند. قاضی محمدی مقدم صادر کننده حکم اعدام برای ابومسلم، در برنامه ای به دیوان عالی کشور حکم خود را نادرست خوانده و با صراحت نوشته اند که مجازات قصاص درباره ابومسلم ساقط است. (روز 25/4/87)

215 ـ سرهنگ علی قاضی زاده رئیس آگاهی نیروی انتظامی کرمان اعلام کرد: 5 نفر به جرم تجاوز به یک زن در دادگاه کیفری استان کرمان محکوم شدند. (مهر 27/4/87)

216 ـ صغرا نجف پور 31 ساله که 18 سال از عمرش را در زندان رشت گذرانده است، به اتهام قتل یک کودک 8 ساله در سن 13 سالگی مجددا در دادگاه عمومی رشت محکوم به اعدام شد. صغرا از سن 9 سالگی بدلیل فقر شدید خانوادگی، نزد خانواده مقتول مشغول به کار بوده است. وی می گوید که از همان سن 9 سالگی مورد تعرض قرار گرفته و با تهدید مجبور به سکوت بوده است. نسرین ستوده وکیل مدافع صغرا مولائی گفت احتمال اعدام موکل من هر لحظه وجود دارد، امیدوارم هرچه زودتر جلوی اجرای این حکم گرفته شود. (اعتماد 31/4/87)

217 ـ محمد فدایی و بهنود شجاعی که یک ماه پیش حکم اعدام آنها از سوی رئیس قوه قضائیه متوقف شده بود ، قرار است سحرگاه چهارشنبه اعدام شوند. این دو نفر در سن 17 سالگی مرتکب قتل شده اند. عبدالصمد خرمشاهی وکیل مدافع محمد فدایی گفت: پرونده موکل من در شعبه 27 دیوانعالی کشور در حال رسیدگی است اما چون نامه ای به شعبه اجرای احکام ارسال نشده است، مسئولان شعبه اجرای احکام قصد دارند حکم را اجرا کنند. (اعتماد 31/4/87)

زندان سیاسی که اعدام شدند:
218 ـ داود عبداللهی پس از تحمل 9 سال زندان به اتهام جاسوسی در زندان اوین به دار آویخته شد.
(فعالان حقوق بشر در ایران 13/4/87)

احکام اجرا شده اعدام توسط دادگاهها:
219 ـ فرزاد 37 ساله به جرم قتل افشین به حکم دادگاه کیفری بندر عباس و با تائید شعبه 27 دیوانعالی کشور در زندان بندر عباس به دار آویخته شد. (اعتماد ملی 31/3/87)

220 ـ رضا 21 ساله ، به جرم قتل رامین رشیدی 32 ساله، به حکم شعبه 74 دادگاه کیفری استان تهران و با تائید شعبه 33 دیوانعالی کشور در زندان اوین به دار آویخته شد. (اعتماد 13/4/87)

221 ـ حمید رضا 29 ساله به جرم قتل بسیجی 21 ساله، روح الله امیر احمد، به حکم شعبه 74 دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی حجت الاسلام سید قاسم حسینی کوه کمره ای و با تائید دیوان عالی کشور در زندان اوین به دار آویخته شد. (اعتماد 13/4/87)

222 ـ نقیب الله 25 ساله به جرم قتل عبدالرسول به حکم شعبه 71 دادگاه کیفری استان تهران، به ریاست قاضی نورالله عزیز محمدی و با تائید شعبه 40 دیوانعالی کشور در زندان اوین به دار آویخته شد. (اعتماد 13/4/87)

223 ـ سه ایرانی به نامهای "ح-ن-ا" ،"ف-م"، "ح-ز" و یک افغانی به اتهام قتل به حکم قوه قضائیه در میدان چمران برازجان در ملاء عام به دار آویخته شدند.(هفته نامه اتحاد جنوب 21/4/87)

224 ـ احمد خلج به اتهام قاچاق مواد مخدر به حکم قاضی بابائی رئیس شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج و با تائید دیوانعالی کشور در زندان مرکزی سنندج به دار آویخته شد. احمد خلج زمانی که متوجه شد می خواهند وی را اعدام کنند اقدام به خود زنی و زخمی نمودن خود کرده بود، بطوری که به علت جراحات وارده و خونریزی بسیار، به صورت بیهوش به بیمارستانی اعزام و مورد رسیدگی پزشکی و درمان قرار گرفت. نامبرده پس از بازگشت از بیمارستان در ساعت 11 صبح به دار آویخته شد. (فعالان حقوق بشر در ایران 21/4/87)

225 ـ بر اساس گزارش رادیو و تلوزیون دولتی جمهوری اسلامی ایران، 6 مرد به اتهام "اراذل" و "شرور" به حکم قوه قضائیه در شهرستان سبزوار در ملاء عام به دار آویخته شدند. (رادیو فردا 24/4/87)

226 ـ دو نفر به جرم قتل به حکم شعبه 17 دادگاه کیفری استان اصفهان و با تائید شعبه 27 دیوان عالی کشور در زندان مرکزی اصفهان به دار آویخته شدند. (جمهوری اسلامی 25/4/87)

227 ـ سعید خلکه 27 ساله اهل میاندوآب به جرم قتل یک مامور نیروی انتظامی پس از تحمل 2 سال حبس، به عنوان محارب در زندان مرکزی ارومیه به دراآویخته شد. (فعالان حقوق بشر در ایران 25/4/87)

228 ـ ارشد محمودی، صالح ملکی و محمد علی بی مثال به اتهام قاچاق مواد مخدر با تائید دیوان عالی کشور در زندان مرکزی ارومیه به دار آویخته شدند.(فعالان حقوق بشر در ایران 29/4/87)

اخبار اجتماعی :
229 ـ "حمید رضا-ش" مشاور وزیر علوم، مدیر کل امور دانشجویان شاهد و ایثارگر، مسئول کمیته انضباطی مرکزی وزارت علوم و مسئول پروژه دفن کشته های جنگ در دانشگاه های سراسر کشور، به علت رابطه غیر اخلاقی با منشی دفترش از کار برکنار و به سازمان پژوهش های علمی و صنعتی کل کشور منتقل گردید. ( روز 9/4/87)

230 ـ قربانعلی دری نجف آبادی دادستان کل کشور اعلام کرد: در بازار سیمان 400 میلیارد تومان سوء استفاده شده است. در حال حاضر بازار سیمان, بازار سالمی نیست و علت این مسله سیمانی ها کارکنانش و واسطه ها هستند. )دسترنج 11/4/87)

231 ـ سرهنگ علیرضا اسماعیلی فرمانده پلیس راه کشور اعلام کرد: در تابستان سال گذشته 6977 تن در تصادفات رانندگی کشته شدند. به گزارش پزشکی قانونی کشور از مجموع فوت شدگان ناشی از تصادفات رانندگی در تابستان گذشته 1471 نفر زن و 5506 نفر مرد بوده اند. همچنین تابستان سال گذشته 69589 نفر در اثر وقوع تصادفات رانندگی مصدوم شده اند. )ایسنا 11/4/87)

232 ـ سید کاظم رسول زاده طباطبائی مدیر گروه روانشناسی دانشگاه تربیت مدرس و رئیس گروه کار زنان و دختران آسیب دیده و در معرض آسیب در همایش اسلام و آسیب اجتماعی اعلام کرد: در دهه 60 و 70 سن روسپیگری بالای 30 سال بود اما اکنون از 15 سال به بالا رسیده است. نامبرده افزود: اگر پیش از این اقدام به روسپیگری به خاطر رفع نیازهای اولیه بود اکنون بخاطر رفع نیازهای ثانویه است. از طرفی تا پیش از این پدیده روسپیگری بیشتر در مجردها بروز می کرد اما تحقیقات نشان داده است که اکنون روسپیگری در متاهلین بیشتر شده و با رشد سریعی نیز مواجه است. وی گفت: پدیده روسپیگری پیش از این در غیر بومی ها بیشتر بوداما اکنون شیوع این پدیده در طیف بومی و غیر بومی برابر شده بنابراین دیگر نمی توانیم این پدیده را با مهاجرت مرتبط بدانیم. به گفته رسول زاده گر چه این پدیده قبلا در افراد با تحصیلات کمتر از دیپلم دیده می شد اما اکنون در افراد تحصیل کرده هم دیده می شود. حسین علی زاهدی پور کارشناس ارشد جامعه شناسی و عضو دیگر این کار گروه گفت: 11 درصد روسپیان شهر تهران با اطلاع همسرانشان دست به روسپیگری میزنند. رسول روشن استاد دانشگاه شاهد و کارشناس خانواده عضو این گروه کار اعلام کرد: تحقیقات نشان داده است که بعضی از افراد به خاطر انتقام جوئی و تنفر از خانواده و جامعه وارد این حیطه می شوند.( سرمایه 12/4/87)

233 ـ در آخرین تحقیق دفتر امور اجتماعی وزارت کشور در زمینه فرار دختران، بیشترین آمارها مربوط به شهرهای تهران، قم و سمنان بوده است. سهیلا صادقی استاد دانشگاه تهران و از اعضای گروه کار درباره آمار دختران فراری می گوید: تنها آمار فرار دختران موجود است اما آماری از پسران فراری نداریم. در ایلام دختر فراری نداریم اما در عوض میزان خودکشی دختران بالاست. نامبرده گفت: برخورد با دختران فراری یا بی اعتنائی است یا شماتت و سرزنش. اگر هم این دختر به پلیس مراجعه کرده و بگوید که مورد تجاوز قرار گرفته، این پاسخ را خواهد شنید که خودت خواستی. سهیلا صادقی اعلام کرد: تحقیقات نشان می دهد در 70 درصد موارد خانواده نابسامان منشا فرار دختران از خانه بوده است. گاه فرار از خانه برای رهائی از یک آسیب جنسی است و ممکن است دختر در معرض تعرض پدر، برادر، عمو یا دائی قرار گرفته باشد. (سرمایه 15/4/87)

234 ـ سرهنگ مهدی احمدی رئیس مرکز اطلاع رسانی پلیس تهران اعلام کرد: در راستای طرح امنیت اجتماعی، ماموران پلیس تهران تعدادی از آتلیه های عکاسی را پلمب کردند. وی افزود این آتلیه ها با استفاده نادرست از تصاویر عروس و دامادها، اشاعه دهنده فساد اخلاقی بوده و اقدام آنها تخلف محسوب می شود.
(امیرکبیر 17/4/87)

235 ـ سرهنگ خراسانی رئیس پلیس امنیت عمومی استان قم اعلام کرد: در جریان اجرای طرح ارتقاء امنیت اجتماعی و پاکسازی واحدهای صنفی آلوده به مظاهر علنی فساد، ماموران پلیس امنیت عمومی استان طی هفته گذشته از 165 واحد بازدید شده 81 واحد صنفی را به علت عدم رعایت ضوابط، پلمب کرده و برای 46 واحد صنفی اخطار پلمب صادر کردند. نامبرده همچنین اظهارداشت: متصدیان واحدهای صنفی قبل از استخدام کارگر، کارمند و منشی میبایست پیشینه کاری و سوابق اخلاقی و خانوادگی وی را مورد بررسی قرار دهند.
(جمهوری اسلامی 18/4/87)

236 ـ فرخنده عزیزی 33 ساله مادر 2 کودک خردسال به علت فقر مالی در سقز با خوردن دارو اقدام به خودکشی کرد. نامبرده چندی پیش نیز در تلاش برای خودکشی دست به خودسوزی زده بود که با تلاش پزشکان نجات یافت. وی در آخرین گفته های خود از عدم مساعدت مسئولین مربوطه نسبت به رفع حداقل نیازهای خود سخن گفته بود. (فعالان حقوق بشر در ایران 18/4/87)
237 ـ در پی اجرای طرح امنیت اجتماعی در اماکن خصوصی و سرکشی سرزده مامورین اداره اماکن به کلاسهای درسی آموزشگاه های علمی و آزاد در تهران، 21 آموزشگاه زبان و کنکور به اتهام بد حجابی و عدم رعایت شئونات اسلامی توسط نیروهای انتظامی پلمب شدند. (اعتماد 19/4/87)

238 ـ حجت الاسلام سید احمد علم المهدی امام جمعه مشهد گفت: بی حجابی تنها گناه و فعل حرام نیست. امروز یک جنایت وحشتناک است. بی حجاب یک جاسوس مزدور بی جیره مواجبی است که روز و شب برای آمریکا جاسوسی می کند، بدون اینکه حقوقی بگیرد. نامبرده خطاب به متولیان فرهنگی و نیروهای امنیتی گفت: بی حجابی مسئله کوچکی نیست که از کنار آن بگذریم. تمام مردم به عنوان مسلمان باید با آن برخورد کنند. بی حجابی با آن قیافه ناهنجارش از یک ماده منفجره و بمب خطرناکتر است. (ایسنا 22/4/87)

239 ـ سید رضی حدائق معاون سیاسی و امنیتی استانداری فارس اعلام کرد: اینطور نشود که به محض تعطیلی مدرسه ما شاهد لباس تنگ و کوتاه باشیم، به ویژه حجم بدن خانمها نباید در لباس ها مشخص باشد. متاسفانه برخی از خانمها عادت کرده اند که نگران حضور نامحرم نباشند. (ایسنا 22/4/87)

240 ـ ثروتی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: طبق استانداردهای سازمان ملل افراد زیر خط فقر شدید باید حداقل روزی دو دلار درآمد داشته باشند. در حال حاضر 6 میلیون نفر از افراد تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی قرار دارند و 6 میلیون نفر دیگر نیز پشت نوبت دریافت حمایتهای سازمان هستند. در کل تعداد افراد زیر خط فقر شدید در کشور 14 میلیون نفر می شود. (آفتاب یزد 23/4/87)

241 ـ کریمی استاندار مازندران اعلام کرد: از ابتدای امسال تا کنون 50 نفر در دریا غرق شده اند.
(جمهوری اسلامی 25/4/87)

242 ـ محمد مهدی زاده مشاور رئیس نهضت سوادآموزی اعلام کرد: در حال حاضر 9200000 نفر در کشور بی سواد هستند. (فارس 25/4/87)

243 ـ مرکز اجرائی امر به معروف و نهی از منکر سپاه پاسداران شیراز بدستور قوه قضائیه با حمله به یک جشن در منطقه "قلات" شیراز، 70 دختر و پسر شرکت کننده در جشن را به اتهام شرکت در مجلس لهو و لعب دستگیر کردند. پرونده این افراد در دادسرای عمومی و انقلاب شیراز در حال رسیدگی است. (کیهان 27/4/87)

244 ـ روابط عمومی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان اعلام کرد: در سال جاری 17 نفر در رودخانه زاینده رود در محدوده شهر اصفهان غرق شده اند.(جمهوری اسلامی 29/4/87)

245 ـ زیبا فرج پور 17 ساله اهل روستای نردان بانه در زمان آبیاری باغچه منزل بر اثر انفجار مین کشته شد. لازم به یادآوری است که دولت ایران به معاهده ممنوعیت استفاده از مین های ضد نفر نپیوسته است.
(فعالان حقوق بشر در ایران 29/4/87)

246 ـ سازمان پزشکی قانونی اعلام کرد: در تابستان گذشته 600 نفر در اثر غرق شدگی جان خود را از دست دادند. از مجموع فوت شدگان ناشی از غرق شدگی در تابستان گذشته 517 نفر مرد و 83 نفر زن بوده اند. همچنین استان مازندران با 135 مورد و استان خوزستان با 81 مورد به ترتیب بیشترین آمار مرگ ناشی از غرق شدگی را در تابستان سال گذشته داشته اند.(ایلنا 29/4/87)

"فعالین ایرانی دفاع از حقوق بشر در اروپا و امریکای شمالی"

ihrnena@gmail.com 31/04/1387 برابر با 21/07 /2008

انجمن فعالان حقوق بشر در ايران ـ کانادا: FaalanHRC@yahoo.ca
siterahaei@yahoo.com:انجمن مدافعین حقوق بشرو دمکراسی در ایران – فرانسه
اتحادیه برای دمکراسی در ايران ـ ايتاليا: updi@libero.it
اتحاد برای دفاع ازحقوق بشر در ایران – واشنگتن – آمریکا: adhri1@yahoo.com
info@bashariyat.de کانون دفاع از حقوق بشر در ایران – آلمان
shafaei@azadegy.de شبکه فعالان حقوق بشر ایرانی در آلمان:
HRIRNL@gmail.com: کانون دفاع ازدمکراسی در ایران– هلند
info@komitedefa.org : کمیته دفاع از حقوق بشر در ایران – سوئد
defendhriran_ca@yahoo.com:کمیته دفاع از حقوق بشر در ایران – کالیفرنیا – آمریکا
komitenoran@yahoo.noکمیته نوران(کمیته دفاع از حقوق بشر در ایران – نروژ):
yebarak@yahoo.ca : سازمان ایرانیان غرب کانادا – ونکور – کانادا
kupg_iran@yahoo.de: کمیته دفاع از زندانیان سیاسی ایران- برلین
mnrecht@hotmail.comفعالین ایرانی حقوق بشر- سوئیس:
فعالان دفاع از حقوق بشر: Irantestimonyinfo@irantestimony.com


مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



يكشنبه ۲۳ دی ۱۴۰۳ - ۱۲ ژانویه ۲۰۲۵

حقوق‌بشر

+ پیام نرگس محمدی از زندان اوین به پارلمان اروپا  نرگس محمدی

+ زمانه چه بازی ها که ندارد کیومرث صابغی

+ معترضان قم پس از شکستن درهای حضرت معصومه با شعار 

+ ... 

+ مردی که گناهش پرخاش به خرافات بود--به یاد سالگرد کشتن احمد کسروی در بیستم اسفند۱۳۲۴* محمد امینی

+ فراخوان برای شرکت در تظاهرات اعتراضی به نقض گسترده حقوق بشر در ایران 

+ جک ما از دنیای تجارت خداحدافظی می‌کند حمیدرضا تائبی

+ حمایت بیش از ۳۶۰۰ نفر در حمایت از رامین حسین پناهی و نسرین ستوده 

+ آموزش رایگان حق همه‌ی کودکان است؛ 

+ اتحادیه اروپا از عربستان خواست در مورد کنشگران بازداشتی اطلاعات ارائه کند 

+ تاکید کانادا بر «حقوق بشر» پس از واکنش شدید عربستان به درخواست آزادی فعالان 

+ پیکر عباس امیرانتظام به خاک سپرده شد 

+ اطلاعیه جبهه ملی ایران 

+ انتقاد دیده‌بان حقوق بشر از دستگیری رقصندگان اینستاگرامی ایران 

+ بازداشت چند نفر در سیستان و بلوچستان به اتهام ارتباط با رسانه‌های خارجی رادیو فردا

+ دومین تجمع در برازجان؛ صدها تن به قطعی و جیره‌بندی آب اعتراض کردند 

+ شصت وكيل دادگستري از ريس جمهور ایران درخواست فوري توقف اجراي حكم اعدام رامين حسين پناهي كردند 

+ اعتراض در محل نماز جمعه خرمشهر: «به نام دین، ما را غارت کردند» 

+ هجوم مأموران امنیتی به منزل کاووس سیدامامی 

+ «اعتصاب غذای» ده درویش زن در زندان قرچک ورامین 

+ گزارش پزشکی قانونی از وجود «محل تزریق و کبودی» در بدن کاووس سید امامی‎‎ 

+ در خواست شکستن اعتصاب غذای گلرخ ایریایی 

+ . 

+ ایران ما و روز جهانی زنان 

+ رامین سیدامامی: مادرم را تهدید کردند که درباره مرگ پدرم با رسانه‌ها حرف نزند 

+ گزارشی از یک بازدید میدانی از جنگل‌ها و منابع طبیعی در غرب مازندران کوروش برارپور

+ پلیس تهران ۲۹ شهروند معترض به حجاب اجباری را بازداشت کرد 

+ اعتراضی دیگر به حجاب اجباری در تهران؛ نسرین ستوده: دختر خیابان انقلاب آزاد شد 

+ اعتراض کانون صنفی معلمان استان تهران به ادامه بازداشت معترضان 

+ دختر_خیابان_انقلاب_کجاست؟ سوالی که هزاران بار در توییتر پرسیده شد‌ 

+ ادامه بی‌خبری و نگرانی خانواده‌های چهار دانشجوی زندانی 

+ جنازه سارو قهرمانی به خانواده‌اش تحویل داده شد 

+ عفو بین‌الملل خواستار تحقیقات فوری درباره موارد «خودکشی» در زندان‌های ایران شد 

+ ۲۲ شورای صنفی دانشگاه‌های سراسر کشور خواستار آزادی دانشجویان بازداشتی شدند 

+ بازتاب اعتراضات ایران در رسانه‌های خارجی و بین‌المللی 

+ اعتراضات در شهرهای ایران ادامه یافت - مرگ بر خامنه ای 

+ «تجمع اعتراضی در کرمانشاه» 

+ بازار دست دلال‌هاست مسلم تقوی

+ مردم با هشتگ به جنگ گرانی می‌روند مینا شهنی

+ وقتی نه مسکن مهر، مهر داشت؛ نه فکری به حال آینده کردیم 

+ تظاهرات اعتراضی علیه حکم اعدام  

+ اطلاعیه مطبوعاتی همبستگی جمهوریخواهان ایران در نیویورک 

+ گزارشی از سفر امدادی به استان کرمانشاه برای کمک به هم میهنان زلزله زده. کوروش برارپور

+ گزارشی از سفر امدادی به استان کرمانشاه برای کمک به هم میهنان زلزله زده کوروش برارپور

+ وقتی زن بی پناه است رضارخشان

+ شادمان چون مرگ ناصر فكوهي

+ هیولای درون*  ناصر فکوهی

+ در سفر به مناطق زلزله زده، هویت قومی و غرور ملی هم میهنان کوردمان را «نادیده انگاشته شده» و «سرکوب شده» دیدم!‎ ×  کوروش برارپور

+ ابر‌ بحران‌ها و آینده ترسناک ایران 

+ جنبش بازنشستگان: 

+ خطاب به فولادگران به پاخاستۀ اهواز 

+ بغض‌های موسیقی و کفن‌پوشان/ 

+ آنجلینا جولی برای دانش آموزان پیام داد/ برای حقوق بشر تلاش کنید 

+ نامه آتنا دائمی به مناسب پایان ۵۴ روز اعتصاب: اعتصاب غذا کردم که صدای بی صدایان باشم 

+ آقا تا حالا شده با یک زن خشونت کنید آیدین پورخامنه

+ دو گونه انسانی، دو جهان مریم رضایی

+ خشونت‌های واقعی در فضای مجازی شکوفه احمدی

+ خشونت‌های فرساینده روزمره سمیه قدوسی

+ نامه‌ی آتنا دائمی زندانی در اعتصاب غذا در زندان اوین آتنا دائمی

+ تحلیلی آسیب شناختی بر موقعیت بحران های کالبدی شهر در تهران با نگاهی به آتش سوزی و تخریب ساختمان پلاسکو  ناصر فکوهی

+ بحران نوجوانی و جوانی در ایران امروز در گفتگو با ناصر فکوهی ناصر فکوهی

+ ابراز بی‌اطلاعی نماینده مجلس از بازداشت معترضان به پارازیت در شیراز رادیو فردا

+ حامیان آرش صادقی مقابل زندان اوین تجمع کردند رادیو فردا

+ جهانی بدون جنگ  سایت آینده نگر

+ واکنش وزیر کشور به گورخوابی: از ترس بازداشت به گورستان پناه می‌برند رادیو فردا

+ گورخواب‌ها زنده‌اند، انكار بس است 

+ نامه سرگشاده فرهادی به روحانی: سراسر وجودم شرم است و بغض 

+ ٥٠ زن، مرد و کودک، شب‌ها در گور می‌خوابند در هر گور یک تا ٤ نفر زندگی می‌کنند 

+ انتقادات مسعود شجاعی از فساد مالی و اخلاقی در فوتبال و جامعه رادیو فردا

+ حمایت ستاره‌های فوتبال ایران از مسعود شجاعی رادیو فردا

+ ثبت نزدیک به دو هزار شکایت در مورد تنبیه بندی دانش‌آموزان در سال‌های ۹۳ و ۹۴ 

+ در این مدرسه اگر شهریه پرداخت نکنید، شلاق می خورید و اخراج می شوید 

+ ویکی‌لیکس در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اسناد جدیدی منتشر می‌کند 

+ بی‌عدالتی اقتصادی امروز ایران در تاریخ معاصر بی‌سابقه است دکتر محمد مالجو

+ ایران در معرض بحران حذف جنین دختر  دکتر سیمین کاظمی

+ وقتی زنان در محیط کار کمرنگ می‌شوند مترجم رویا پاک سرشت

+ دور کردن زنان از بازار کار به‌ نام حمایت 

+ کشف مواد منفجره و پرچم داعش در عملیات جستجوی یک خانه در بروکسل 

+ فقر؛ مهم ترین عامل تن فروشی در جامعه ایران 

+ کمپین تغییر چهره مردانه مجلس، گامی بلند برای مشارکت سیاسی زنان  شیرین فامیلی

+ نگاهی به سیمرغ عطار با پرسش از حقوق برابر جواد موسوی خوزستانی

+ شیوع «عروس – کودکان» سوری در یک نسل از دست رفته به روایت تصویر ترجمه رایحه مظفریان

+ کاندیداهای زن و موضوع «نظارت» بر انتخابات آمنه رضایی

+ مبارزه زنان برای راه یافتن به صندوق های رأی  دکتر فائنه حنیفه اوا

+ فروش دیوار برلین ترجمه فرانک فرید

+ تجربه حضور در نشست های زنان کاندیدا شهلا فروزانفر

+ درباره‌ «زبان زنان» شیرین کریمی

+ رد صلاحیت زنان: استراتژی حذف یا مقاومت برای تغییر؟  آزاده دواچی

+ بررسی نقش فناوری اطلاعات در حقوق زنان /فضای اینترنت جنسیتی نیست ثمین چراغی

+ ناسیونالیسم عربی و جنبش زنان عرب ترجمه و تلخیص مهسا پناه شاهی

+ کمپین تغییر چهره مردانه مجلس - درباره رد صلاحیت گسترده کاندیداهای زن مجلس دهم کمیته من کاندیدا می شوم

+ کمپین تغییر چهره مردانه مجلس، تلاشی برای بازگرداندن تغییر به زندگی واقعی منصوره شجاعی

+ نشست پرسش و پاسخ با چهار تن از داوطلبان زن نمایندگی مجلس دهم گزارش: مریم جوادی – عکس ها: تینا سپاس

+ مداخله در انتخابات مجلس و خروج جامعه مدنی زنان از انفعال  آمنه کرمی

+ زیبایی‌شناسی در پروانگی مرضیه جعفری

+ ختنه دختران در میان اهل تشیع پاکستان و هند  سمیره حنایی- رایحه مظفریان

+ لغو حکم بخشداران زن خوزستان، با کدام مجوز شرعی؟ یاسمن الف

+ تجارب منحصر به فرد زنان در چالش برای تغییر چهره مردانه سیاست  صبا شعردوست

+ رفع تبعیض در ساختار مردانه سیاست؟ مریم مهیمنی

+ تبعیض جنسیتی در ساختارهای اجتماعی افغانستان ابراهیم داریوش



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995