Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


مجله آینده پژوهی فیوچریست آينده در يك نگاه

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Facebook Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[31 Jan 2008]   [ ترجمه: سید علیرضا حجازی]

 


مجله آینده پژوهی فیوچریست در هر شماره خود بخشی را با عنوان Tomorrow In Brief در نظر می گیرد که به معرفی آخرین دستاوردهای دانش و فناوری برای جهان آینده اختصاص دارد. آنچه در پی می آید ترجمه این بخش در جدیدترین شماره نشریه (ژانویه و فوریه 2008) است:


هنر مصاحبه‏ سايبرنتيك


اگر بيشتر كارهاي ما در فضاي سايبر انجام مي‏شود، اين انتظار وجود دارد كه مصاحبه‏ي شغلي شما نيز به شكل برخط (آنلاين) انجام شود و به اين ترتيب، ارزيابي بهتري در اختيار كارفرمايان شما قرار خواهد گرفت، زيرا مهارت شما در معرض ديد خودتان قرار مي‏گيرد و توانمندي‏هايي كه براي كار، آن هم در يك فضاي مجازي داريد يكي از معيارهاي استخدام شما خواهد بود.


فناوري تازه‏اي كه ”مصاحبه‏ مصنوعي“ ناميده مي‏شود، از سوي پژوهشگران دانشگاه هاريسبورگ و دانشگاه كارنگي ملون توسعه يافته است و به داوطلبان كار يا متقاضيان دوره‏هاي كارآموزي امكان مي‏دهد پروژه‏ها، الگوها، بازي‏ها و ديگر فعاليت‏هاي برخط خود را به كارفرمايان نشان دهند. جويندگان كار پاسخ‏هاي خود به پرسش‏هاي رايج در مصاحبه‏هاي شغلي را ضبط مي‏كنند و هنگامي كه استخدام كننده از داوطلب مجازي پرسشي را مي‏پرسد، اين فناوري به كاوش در پايگاه داده‏ي متصل به خود مي‏پردازد و پاسخ مناسب را يافته، آن را پخش مي‏كند.


منبع: www.harrisburgu.net


فضاپيماي خود اصلاح‏گر


يك ماده‏ي تركيبي ”خود تعمير كننده“ كه هنگام وارد آمدن آسيب به پوشش سطحي فضاپيما فعال مي‏شود، اميد به انجام ماموريت‏هاي طولاني‏تر فضايي را زنده كرده است و امكان ساختن فضاپيماهايي با عمر طولاني‏تر را پديد آورده است. پژوهشگران دانشگاه بريستول با الگو گرفتن از شيوه‏ي كاركرد خون هنگام وارد آمدن جراحت بر پوست بدن انسان، يك ماده‏‏ي تركيبي را ساخته‏اند كه دربردارنده‏ي رشته‏هاي شيشه‏اي است و با آزادكردن مواد پركننده‏ي شكاف‏ها فعال شده و از يك عامل شيميايي براي سفت و سخت ساختن سطحي كه بر روي آن قرار دارد، استفاده مي‏كند. هنگامي كه سطح يك فضاپيما آسيب مي‏بيند، رشته‏هاي شيشه‏اي شكسته شده و ماده‏ي پركننده‏ي شكاف را آزاد مي‏كنند و با كمك مواد شيميايي سفت شونده، سطح آسيب ديده را مرمت مي‏كنند. با در اختيار داشتن فضاپيماهاي بادوام‏تر، اميد به انجام ماموريت‏هاي فضايي طولاني‏تر وجود دارد و هزينه‏هاي انجام اين ماموريت‏ها به نصف ميزان كنوني كاهش مي‏يابد. اين اظهارنظر پژوهشگران دست‏اندركار اين پروژه‏ي كاربردي است.


منبع: www.bristol.ac.uk


محافظت از گونه‏هاي گياهي آينده


پروژه‏ي بانك دانه‏ي هزاره‏ در انگليس با افزودن يك دانه‏ي ديگر به اين بانك به رقم يك ميليارد دانه رسيد. اين پروژه با هدف حفاظت از حيات گياهي در برابر نابودي دانه‏هاي گونه‏هاي گياهي را ذخيره مي‏كند. رييس اين پروژه، پل اسميت مي‏گويد، پروژه او را به ياد كشتي نوح مي‏اندازد. اسميت مي‏افزايد: ما هزار بار سريع‏تر از نرخ طبيعي انقراض گونه‏هاي گياهي، در حال از دست دادن گياهان و نباتات هستيم.  در اين پروژه، دانه‏ها تميز شده و در شيشه‏هاي نمونه نگهداري مي‏شوند و سپس جزييات آن‏ها در يك پايگاه داده ذخيره مي‏شود و درون يك مخزن زيرزميني گياهان نگهداري مي‏شود. دانشمندان براي گونه‏هايي است كه منقرض مي‏شوند يا در آستانه‏ي انقراض قرار دارند، مي‏توانند دانه‏هاي ذخيره شده‏ را كشت داده و گونه‏هاي آن‏ها را احيا كنند. اين پروژه اميدوار است بتواند تا سال 2020 حدود 25 درصد از گونه‏هاي گياهي جهان را ذخيره‏سازي كند.


منبع: www.kew.org/msbp


جايگزين‏هايي براي پادزيست‏ها


پادزيست‏ها (آنتي‏بيوتيك‏ها) جان افراد بسياري را نجات داده‏اند، اما باكتري‏هايي كه در برابر با آن‏ها مي‏جنگند، نبرد شديدتري را آغاز كرده‏اند و حلقه‏هاي تازه و مقاوم‏تري را در برابر داروها و تركيبات دارويي ايجاد مي‏كنند. فشار فزاينده براي پرهيز از تجويز بيش از اندازه‏ي پادزيست‏ها، پزشكان را به سوي راه‏هاي جايگزين براي جانشين ساختن پادزيست‏ها با داروهاي ديگر هدايت كرده است. دوره‏هاي طولاني درمان با پادزيست‏ها براي متداول‏ترين بيماري‏هاي پوستي و استفاده از ژل‏ها از سوي يك شركت انگليسي به نام سينتاپيكس به نوآوري‏ها در اين بخش افزوده است. اين شركت اميدوار است عوامل پادزيست براي ديگر بيماري‏ها نيز بسازد.


منبع: www.syntopix.com


 


منبع اصلی: http://www.wfs.org/Dec-janfiles/Tibs.htm


  نوشته شده در  دوشنبه یکم بهمن 1386ساعت 9:

مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



سه شنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۳ آوریل ۲۰۲۴

ترجمه: سید علیرضا حجازی

+ ۱۰ فناوری شگفت‏انگیز در آستانه‏ پیدایش   ترجمه: سید علیرضا حجازی

+ سن فرنسیسکو: 100 سال آینده!  ترجمه: سید علیرضا حجازی

+ مجله آینده پژوهی فیوچریست آينده در يك نگاه  ترجمه: سید علیرضا حجازی



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995