Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


آينده‏ي نانوالكترونيك

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Facebook Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[02 Aug 2007]   [ سيد عليرضا حجازي]

Information Texhnology, New Technologies & Futures Studies

ترجمه‎ي: سيد عليرضا حجازي


 


مواد جديدي مانند نانو لوله‏هاي كربني، به جاي رقابت با تجهيزات سيليكوني متعارف و خارج ساختتن آن‏ها از ميدان، آنان را كامل خواهند كرد. نانو لوله‏ها و نانو رشته‏هاي نيمه رسانا كه از دهه‏ي 1990 در دسترس دانشمندان قرار گرفته‏اند، انديشه‏هاي بسياري را جذب خود كردند و دانشمندان را به اين حوزه كه ”نانو الكترونيك“ ناميده مي‏شود، مجذوب ساختند. براي شيميدانان مواد ارگانيك، اين سنگ بناهاي ريز و كوچك، مانند بازي‏هاي فكري است كه مي‏توان با اجزاي آن‏ها هر چيز جديدي را ساخت. علاقمندي به ساختن مواد تاز‏ه‏ و ابداع ساختارهاي جديد در اين عرصه براي شيميدانان چشم‏اندازي اغوا كننده است و احتمالاتي را در خصوص ساخت مواد جديد مطرح مي‏سازد كه پيش از اين تصور آن هم امكان‏پذير نبود.


 


با اين وجود، هنوز هم بايد قدردان قانون مور بود كه تجهيزات الكترونيكي توليد شده توسط فرايند نيمه‏رساناي متعارف را هم اينك ”نانو الكترونيك“ ناميده است. بنابراين، نقش نانو الكترونيك جديد براساس نانو ساختارهاي سنتز شده به روش شيميايي، مانند نانو لوله‏هاي كربني با نانو رشته‏ها چيست؟ ترموديناميك به ما ديكته مي‏كند كه نانو ساختارهاي سنتز شده به احتمال فراوان، هرگز به يكپارچگي وتكامل تجهيزات الكترونيكي خارج از حد كريستال‏هاي سيليكوني نخواهند رسيد. دست كم ليتوگرافي متعارف چنين چيزي را نشان مي‏دهد. در مقابل توانايي نانو مواد در تنوع شيميايي و انعطاف‏پذيري آن‏ها است. آن دسته از شيمي‏دانان كه بر روي نانو الكترونيك جديد كار مي‏كنند، بايد بكوشند ماموريت‏هايي را به انجام برسانند كه فناوري متعارف قادر به انجام آن‏ها نيست، فرصت‏هاي فراواني در استفاده از سازوكارهاي فيزيكي است كه پيش از اين در الكترونيك رايج و مرسوم به كارگيري نشده‏ است. براي مثال هم اينك يك گروه پژوهشي سرگرم كار بر روي مواد نيمه رساناي مغناطيسي در مقياس نانو است كه مي‏تواند نمايش‏هاي اسپينترونيكي را امكان‏پذير سازد و در پي بهره‏گيري از توانمندي‏هاي الكترون‏ها در تجهيزات محاسباتي است.


 


صنعت ميكروالكترونيكي سيليكون‏ها به شدت محافظه‏كار بوده و تنها از طيف اندكي از عناصر موجود در جدول تناوبي استفاده كرده است. صرف‏نظر از تمامي اين‏ها، تا مدت‏هاي مديدي كاهش اندازه‏ي ترانزيستورها كه بر اثر پيشرفت در فرايند ليتوگرافي ميسر شد، براي تداوم كاركرد تجهيزات الكترونيكي كفايت مي‏كرد. اما كاهش اندازه به تنهايي نمي‏تواند سبب افزايش كاركردها شود. نانو ساختارهاي سنتز شده، از نظر شيميايي مي‏توانند براي كاركردهاي پيشرفته‏ي متعددي سودمند باشند و كاركردهايي را به ارمغان آورند كه در عرصه‏ي مواد مبتني بر سيليكون‏ سنتي دستيابي به آن‏ها ناشدني است.


 


ما مي‏توانيم آينده‏اي را تصور كنيم كه در آن تجهيزات مركب با تركيب كردن هر دو روش پديد آيند. در چنين سناريويي مي‏توانيم از مواد نامتعارف يا كمياب براي كاركردهاي جديدي كه در مواقع خاص موردنياز هستند و مدارات بزرگ ايجاد شده توسط فرايندهاي نيمه‏رساناي متعارف پاسخگوي نياز ما نيستند، استفاده كنيم. نانو ساختارهاي جديد سنتز شده همچنين مي‏توانند در كاربردهايي حضور يابند كه تكامل در آن‏ها مهم نيست، بلكه پردازش ارزان قيمت اهميت دارد و انعطا‏‏‏ف‏پذيري شيميايي و كاركرد حرف اول را مي‏زند. زيست حسگرهايي كه در آن‏ها نانو لوله‏هاي كربني با نانو رشته‏ها براي رديابي مولكول‏هاي خاص به كار مي‏روند، به طور حتم يكي از حوزه‏هاي اميدبخش به شمار مي‏آيند، اما ممكن است حوزه‏هاي ديگري نيز وجود داشته باشند كه ما حتا آن‏ها را تاكنون تصور هم نكرده‏ايم.


 


چگونه مي‏توان اين نانو ساختارها را سازماندهي كرد و آن‏ها را در قالب سامانه‏هاي مفيد يكپارچه توليد كرد؟ اين يك مساله‏ي به شدت چالش برانگيز است و نمي‏توان ادعا كرد كه اين موضوع به طور كامل قابل بررسي يا رسيدگي است؛ اما اكنون كه پژوهشگران بازي‏هاي فكري را به دست گرفته‏اند، مي‏توانيم ايده‏هاي خلاق بيشتري را به كار بگيريم و راهبردهايي را براي دستكاري اين واحدهاي سازنده تدوين كنيم.


 


منبع: Technology review   ۸ سپتامبر 2006 ،

مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



يكشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ - ۲۲ دسامبر ۲۰۲۴

سيد عليرضا حجازي

+ اميد: پيشران كوشش‌هاي آينده گرا  سيد عليرضا حجازي

+ تاثيرات هفتگانه تکنیکهای آينده پژوهي بر كيفيت يادگيري  سيد عليرضا حجازي

+ آينده را با چه ابزارهايي مي‌توان ساخت؟  سيد عليرضا حجازي

+ اميد: پيشران كوشش‌هاي آينده گرا  سيد عليرضا حجازي

+ روش شناسي آينده نگري  سيد عليرضا حجازي

+ انسان مجازي طراحي مي‌شود  سيد عليرضا حجازي

+ چالش روابط ميان فردي در عصر ديجيتال  سيد عليرضا حجازي

+ سونامي تغيير  سيد عليرضا حجازي

+ تخيل: هنر آفرينش آينده  سيد عليرضا حجازي

+ آينده‎ي دنياي كامپيوتر: تعامل ذهن انتزاعي با واقعت مجازي  سيد عليرضا حجازي

+ روش ماتريس تاثير متقاطع در پيش‏بيني  سيد عليرضا حجازي

+ چشم‌انداز فناوري‌ها در دو دهه‌ي آينده  سيد عليرضا حجازي

+ آينده‏ي نانوالكترونيك  سيد عليرضا حجازي

+ چرا بايد آينده‎ي دور دست را شبيه‌سازي ‌كنيم؟  سيد عليرضا حجازي

+ كانون تفكر چيست؟  سيد عليرضا حجازي

+ پرسش هاي 17 گانه در ارزيابي يك كتاب  سيد عليرضا حجازي

+ آينده پژوهي به كجا خواهد رفت؟  سيد عليرضا حجازي

+ آفتي به نام ”جلسه“ در مزرعه مديريت زمان  سيد عليرضا حجازي

+ رهبری دانش: ارزش آفرينی دانش در سازمان  سيد عليرضا حجازي

+ 10 گام اساسي براي آن كه يك مدير الكترونيكي (E-Manager) شويم  سيد عليرضا حجازي



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995