Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


قاره سياه سرزمين نوآوري هاي ديجيتال

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[27 Jun 2014]   [ مائده گیوه چین ]

اگر نگاهي به عکس هاي ماهواره اي کره زمين که در شب گرفته شده، بيندازيد با صحنه جالبي مواجه مي شويد؛ دنيايي متفاوت که با ميليون ها چراغ در دل سياه کهکشان مي درخشد.
    اگر نگاهتان را کمي به پايين بچرخانيد؛ يعني درست در جايي که قاره آفريقا قرار دارد، بدون درنگ اين جمله از ذهنتان مي گذرد: «چه قاره تاريکي، اينجا هيچ شهر و آبادي وجود ندارد». تصور شما تا حدي درست است، زيرا آفريقا کمترين سهم را از زندگي تجملاتي امروز و شهرهاي رنگارنگ و نوراني دارد، اما اگر از اين شرايط به اين نتيجه رسيده ايد که مردم آفريقا يک زندگي کاملاابتدايي دارند و از فناوري بويي نبرده اند، سخت در اشتباه هستيد.
    اين دنياي مرموز با تمام کمبودهايش مهد اختراعاتي است که گاه بسيار جلوتر از کشورهاي پيشرفته اروپايي و آمريکايي قرار دارد. آفريقا نقشه اي است از نوآوري ها که با استفاده از آن براحتي مي توان آينده اختراعات را پيش بيني کرد. نبود ساده ترين امکانات مانند برق در اين قاره علت اصلي شکوفايي ابداعات است. ما در مورد قاره اي صحبت مي کنيم که هوشمندترين تلفن همراه آن نوکيا 1100 است، شايد تعجب کنيد، ولي اين گوشي در آفريقا بسيار هوشمندتر از آيفون و گوشي هاي اندرويدي رنگارنگ عمل مي کند.
    
    نياز، مادر اختراع


    اگر به سواحل دنيا مانند شهر هاي جنوبي کشور خودمان سفر کرده باشيد با استوانه هاي بزرگي در کناره هاي ساحل مواجه مي شويد که دو به دو به هم وصل شده است. اين استوانه هاي چهار وجهي dolos نام دارد که يک سد مطمئن براي حفظ امنيت بنادر است، اما سوال اين است که چرا اريک مريفيلد، مخترع گمنام آفريقايي dolos را اختراع کرد؟
    اريک مريفيلد معروف ترين مخترعي است که احتمالاتا به حال درباره او نشنيده ايد! سال 1963، توفاني در يک شهر کوچک به نام لندن شرقي در آفريقاي جنوبي، بندر شهر را خراب کرد و در حالي که اريک، بازي فرزندان خود را تماشا مي کرد، با استفاده از استخوان هاي گاو نر که dolosse ناميده مي شود، ايده dolos را به وجود آورد. امروزه از اين سازه هاي بتوني در تمام بندرهاي دنيا به عنوان موج شکن استفاده مي کنند. اقتصاد کشتيراني جهاني هرگز بدون اين فناوري آفريقايي
     امکانپذير نبود.
    نکته: نگاه متفاوت قاره سياه به فناوري باعث شده اختراعات واقعي در اين قاره به وقوع بپيوندد و کسي به فکر ابزارهاي جديد و آخرين مدل نباشد و مردم در کشورهاي آفريقايي به دنبال حل مشکلات واقعي هستند
    نگاه متفاوت قاره سياه به فناوري باعث شده اختراعات واقعي در اين قاره به وقوع بپيوندد و کسي به فکر ابزارهاي جديد و آخرين مدل نباشد، در حالي که در ديگر مناطق دنيا مردم بيشتر از توليد محصولات جديد صحبت مي کنند. مردم در کشورهاي آفريقايي به دنبال حل مشکلات واقعي هستند و اين اجبار بيروني است که آنها را مجبور به چنين کاري مي کند و هر حرکتي براي برطرف کردن يک نياز است. هنگامي که چنين مردمي مشکلي را حل مي کنند، همزمان مشکلي از مشکلات تمام دنيا رفع مي شود.
    
  
هوشمندي با حداقل امکانات


    در آمريکا مردم از امکان استفاده از تلفن همراه به جاي عابر بانک ها براي پرداخت هزينه هاي متفاوت بسيار شگفت زده شده اند. اين درحالي است که در آفريقا از ابتدا نيازي به کارت اعتباري نبود و از حدود 12 سال پيش با استفاده از تلفن هاي همراه از طريق سيستم پيام کوتاه شهروندان مي توانستند قبوض خود را پرداخت کرده و از مغازه هاي مختلف خريد کنند يا حتي هزينه هاي مدرسه کودکان خود را بپردازند. هر روز مبلغي حدود 25 ميليون دلار از طريق سيستم M-Pesa در آفريقاي جنوبي جابه جا مي شود و 40 درصد از توليد ناخالص داخلي کشور کنيا از طريق اين سيستم و با تلفن هاي همراه انتقال مي يابد.
    سرويس M-Pesa تنها يک برنامه براي تلفن همراه نيست. در واقع اين سيستم خود يک تلفن همراه هوشمند براي مردم آفريقاست. آفريقايي ها با اين فناوري توانسته اند مشکل انرژي را کاهش دهند که از مهم ترين دغدغه هاي اين قاره است. با استفاده از چنين تلفن همراهي حتي مي توان ايميل زد و راديو گوش کرد.
    بسياري از مردم از آيفون و گوشي هاي اندرويد، ويندوزفون و بلک بري استفاده مي کنند، اما کمتر کسي از فناوري pay as you go خبر دارد. اين ايده، 15 سال پيش توسط شرکتي به نام Vodocam در آفريقا معرفي شد و اکنون يکي از نيروهاي برتر در فعاليت هاي اقتصادي دنيا به شمار مي آيد. پيش از اين که درباره نوآوري در آفريقا که اساسا بر مبناي نياز به وجودآمده صحبت کنيم، بهتر است به چند مثال در اين زمينه دقت کنيد.
    
    طلايي به نام تلفن همراه

    شهري مانند ژوهانسبورگ به شهر معدن ها شهرت دارد و روي طلاواقع شده است، اما طلاي امروز در اين شهر تلفن همراه است. بسياري از شهرها و صنايع در زمان هاي قديم حوالي ريل هاي قطار ساخته شده است و قبل از آن هم رودخانه ها محل مناسبي براي شکل گيري شهرها بود؛ يعني دو عامل اصلي براي ارتباط سريع تر، اما امروز ارتباط شکل ديگري به خود گرفته است و روش هاي الکترونيک حرف اول را مي زند. در چنين شرايطي اين يک واقعيت است که طلاي امروز تلفن همراه است و اين دستگاه بسياري از اتفاقات را ممکن مي کند.
    بديهي است قاره اي که هميشه از معدن هاي طلامملو بوده است، از طلاي نوين نيز غافل نمي شود. از همين رو در کنيا سرويسي به نام iCow راه اندازي شده که اطلاعات بسيار مهمي در مورد نحوه نگهداري از لبنيات را آموزش مي دهد. صنعت لبنيات در اين کشور 463 ميليون دلار است که تفاوت يک کشاورز خرده کار و يک مزرعه دار در چند ليتر شير است. اگر کسي بتواند اين اختلاف را بپيمايد، مي تواند از فقر نجات پيدا کند. اين کار به سادگي با استفاده از تلفن همراه صورت مي پذيرد. حتي اگر برق نيز وجود نداشته باشد، مي توان ادامه داد، زيرا راه هاي زيادي براي رسيدن به برق وجود دارد. چندي پيش يک مخترع کنيايي به نام ويليام کاموامبا با استفاده از قسمت هاي دوچرخه هاي قديمي، آسياب بادي ساخت. کاموامبا قصد دارد تا سيستم انرژي خورشيدي و صنعت برق را در آفريقاي شمالي بازسازي کند تا باز هم اين قاره فاصله خود را با مصرف گرايي بيشتر کند.
    
    پيش بيني هاي بيل گيتس 


    چندي پيش موسس شرکت مايکروسافت که اکنون دوران بازنشستگي خود را سپري مي کند، در يک اظهارنظر جالب، سال 2035 را نقطه پايان فقر جهاني دانست. اين پيش بيني با توجه به بحران هاي اقتصادي اين روزهاي جهان شايد تا حد زيادي عجيب باشد، اما او که خود بتازگي براي پانزدهمين بار در 20 سال اخير با ثروتي حدود 76 ميليارد دلار عنوان ثروتمندترين فرد دنيا را کسب کرده، بي شک رمز و راز اقتصاد جهاني را خوب مي داند. او دليل اين تحول را پيشرفت فناوري دانسته و معتقد است تجارت هاي الکترونيک به اقتصاد اول جهان تبديل خواهد شد. فقط کافي است بستر مناسبي براي ورود به اين کارزار براي همه آماده شود. بيل گيتس براي تحقق اين پيش بيني فقط به صحبت کردن اکتفا نکرده، بلکه سال هاست فارغ از شرکت مايکروسافت فعاليت هاي خيرخواهانه اي در کشورهاي فقير براي ايجاد زمينه اي مناسب انجام مي دهد. در چنين محيط هايي به علت محدوديت هاي موجود کشش به اقتصادهاي نوپا بيشتر از هر چيزي است. به نظر خالق ويندوز، فناوري مرزهاي جغرافيايي را از بين مي برد و براي همين تمام کشورها سهم مشترکي در پيشرفت جهان خواهند داشت.
    
    ايران و فناوري هاي اس ام اسي


    در چند سال اخير سرويس هاي پيام کوتاه يا همان SMS Base soloution به سرويس تلفن همراه کشور وارد شده است و اکنون کاربران تلفن همراه به سرويس هايي مانند Vas و Ussdدسترسي دارند. يکي از بهترين امکانات بانکداري الکترونيک، استفاده از کدهاي ussd روي تلفن همراه است. اين سرويس در هر جا و هر لحظه مي تواند بدون نياز به اينترنت شما را در انجام کارهاي بانکي ياري دهد. ويژگي اصلي ussd اين است که با ابتدايي ترين گوشي ها هم کار مي کند و به گوشي هاي نيمه هوشمند نيازي نيست. البته اين سرويس و ديگر سرويس هاي اس ام اس بيس هنوز در ابتداي راه است و زيرساخت هاي لازم آنها در ايران به طور کامل اجرا نشده، اما اين يک قدم بزرگ در راستاي عبور از مصرف گرايي است، مانند همان چيزي که در آفريقا سال هاست اتفاق افتاده. يادتان باشد لازم نيست حتما تمام ساعت شب را پاي تلويزيون مدرن و بزرگ خود فيلم تماشا کنيد يا با آخرين تبلت توليد شده شرکت اپل مشغول بازي پرندگان خشمگين باشيد تا خلاقيت و فناوري را از نزديک لمس کنيد.
    



مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۰ آوریل ۲۰۲۴

انسان گلوبال

+ بهترین آموزش‌های یادگیری ماشین با پایتون -

+ آیا فناوری AI جای انسان‌ها را خواهد گرفت؟ -

+ شبكه ها --

+ ایران، پس از رهایی یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ نسل دهه ۸۰، دنبال تغییر نیست، خود ِ تغییره! //

+ ۳ تغییر که برای آینده محتوا و بازاریابی باید بدانید محسن راعی

+ تفكر توسعه‌خواهي دکتر شهیندخت خوارزمی

+ برترین شغل‌های حوزه کامپیوتر در سال‌های آینده  مهسا قنبری

+ صنعت چهارم و ویروس جهان‌گشا سرآغازی بر یک تحول بزرگ  مهدی صنعت‌جو

+ انقلاب صنعتی چهارم و تحولات کار در آینده  علی حسینی

+ آینده جهان از زبان مدیر عامل شرکت بنز 

+ چند نفر در جهان هنوز روزنامه می خوانند؟ میثم لطفی

+ انواع تفکر : تفکر انتقادی 

+ روش های خودشناسی : تست شخصیت 

+ مهارت مدیریت افراد هرمز پوررستمی

+ خلاصه کتاب موج سوم؛ نوشته الوين تافلر تافلر

+ انسان، زندگی و دانایی رضا داوری اردکانی

+ جهان گیری (ویروس کرونا) و نظم سیاسی، فرانسیس فوکویاما برگردان رحیم باجغلی

+ تفکر سیستمی چیست ؟ هدی ولی‌پور زند

+ امریکای دوران ترامپ و موج سوم الوین تافلر  بهروز بهزادی (روزنامه نگار)

+ ویروس کرونا بحرانی سیاسی است نه پزشکی یووال نوح هراری:بی بی سی

+ «علم» ، «امید» و «بحران کرونا» 

+ اعتماد، به انسان یا به کرونا؟ مسئله این است کرونانت

+ موقعیت پساکرونایی انسان سعید قاسمی زاده

+ بعد از عبور از كرونا، ما كجا خواهيم بود؟ 

+ معنی تازه «سواد» در قرن ۲۱ حمیده احمدیان راد

+ انواع سازمان و انواع برنامه ریزی 

+ خلاصه کتاب: جهانی شدن فرهنگ، هویت 

+ تاریخ اجتماعی رسانه‌ها؛ از گوتنبرگ تا اینترنت 

+ مهارت های اساسی یک کودک قرن ۲۱ 

+ شکاف بین نسلی رسانه ای  دکتر حجت اله عباسی

+ انواع تفکر : تفکر انتقادی  مسیر آینده

+ عصر دانش‌ و ابعاد آن‌ دکتر پرويز حاجياني

+ فوکویاما علیه فوکویاما سیدمصطفی شاداب

+ مرگ مدرسه یا آیندۀ مدرسه؟ ابراهیم مجیدی*:

+ تافلر و فلسفه ی تربیت بازسازی گرایی عبدالله افراسیابی

+ تکنولوژی در جامعه فراصنعتی 

+ دانشگاه آرمانی‌شده: ضرورت دگرگونی معیارهای قدمایی فرهیختگی 

+ آرمانی‌سازی گذشته و آینده 

+ هویت چیست؟ 

+ زنده باد انقلاب! یووال نوح هراری

+ سرنوشت آینده بشریت چه خواهد شد؟ میچیو کاکو

+ شکل زندگی در ۵۰ سال آینده 

+ شخصیت شناسی آینده نگری 

+ کتاب انسان آینده، تسخیر سیر تکامل به دست بشر میچیو کاکو

+ آن بالا قفل شده است؛ جنبش ها را از پایین بیاغازید یادداشت‌های یک آینده‌پژوه

+ ۲۱ درس برای قرن ۲۱: کتاب تازه‌ای از یووال نوح هراری 

+ نگرانی‌های ما در قرن بیست و یکم بیل گیتس

+ بمب ساعتی در آزمايشگاه  یووال نوح هراری

+ آئين اطلاعات  

+ انقلاب صنعتی چهارم و نشانه های ظهور 

+ «انسان خداگونه» در انتظار فردا فرد پطروسیان

+ نقد کتاب « آموزش و دموکراسی در قرن ۲۱» اثر نل نادینگز؛ 

+ جامعه اطلاعاتی و جنسیت سها صراف

+ پیامدهای مدرنیت آنتونی گیدنز

+ فرهنگ در جهان بدون مرز 

+ فرهنگ جهانی چیست؟ 

+ نظم نوین جهانی 

+ «انسان سالاری»، محور جامعه اطلاعاتی. 

+ از خانه‌های زیر آب تا تور گردشگری به مریخ! 

+ پیش‌بینی جزئیات زندگی انسان در دو قرن آینده. 

+ مهارت های زندگی در قرن بیست و یکم  آسیه مک دار

+ «گردشگری»صنعتی میلیارد دلاری و استوار بر پایه ی آینده نگری پیشینیانِ فرهیخته ی ما رضا بردستانی

+ سیستم های پیچیده و تفکر سیستمی (3) – بخش پایانی دکتر همایون مهمنش

+ زندگی ما و زندگی آنها  علی دادپی

+ سیستم های پیچیده و تفکر سیستمی (2) دکتر همایون مهمنش

+ سیستم های پیچیده و تفکر سیستمی (1) دکتر همایون مهمنش

+ پیش‌بینی آینده غیرممکن شده است فرانسیس فوکویاما

+ آیندگان ما را به‌سبب کدام خطای اخلاقی ملامت خواهند کرد؟ 

+ مقدمه‌ای برای همه آینده نگری‌ها/ ضروری‌ترین علمی که در کشور ما به آن بی‌اعتنایی می‌شود رضا داوری اردکانی

+ قدرت آینده مهدی صنعت‌جو

+ از عصر اطلاعات تا عصر مولكول. مترجم : فيروزه امين

+ تفاوت‌های حیرت‌انگیز فرزندان 

+ عجیب‌ترین قوانین ترافیکی دنیا> از جریمه خودروهای کثیف تا منع راندن خودروی مشکی در روزهای خاص 

+ فناوری‌های مورد استفاده در جنگ‌های آینده چه خواهند بود؟ 

+ موج فراصنعتی چه کسانی را خواهد برد هرمز پوررستمی

+ مدیریت استراتژیک پورتفولیو پروژه ها در هلدینگها و سازمانهای بزرگ  

+ ضرورت آینده پژوهی و نگاه به آینده به عنوان نقش برجسته روابط عمومی نوین 

+ تکنولوژی علیه تبعیض اندرو فینبرگ

+ آیا فکرعبور جایگزین رمز عبور می شود​​​​​​​ سید محمد باقر نوربخش

+ جامعه اطلاعاتی, دگرگونی تکنولوژی های نوین ارتباطی و اطلاعاتی و تحول در روابط انسانی۲ 

+ جامعه اطلاعاتی, دگرگونی تکنولوژی های نوین ارتباطی و اطلاعاتی و تحول در روابط انسانی 

+ نمایش زندگی اجتماعی در جامعه اطلاعاتی  مانا سرایی

+ سخنرانی بیل گیتس درباره بیماری‌های فراگیر، بهداشت جهانی و حملات بیولوژیکی حمیدرضا تائبی

+ آینده نگری استر اتژی فناوری اطلاعات دکتر امین گلستانی

+ روندهای علم و فناوری در سال 2017 حمدرضا میرزایی

+ دو گروه از جوانان در برابر « قانون کار » ونسا پینتو برگردان سعید جوادزاده امینی

+ اندیشیدن به آینده نظریه اجتماعی: آری به جامعه‌شناسی محمدرضا مهدیزاده

+ نقش جامعه اطلاعاتی در تحولات فرهنگی 

+ تحلیل اقتصادی آزادی دکتر محسن رنانی

+ آیا در کارها حضور بشر لازم است؟ 

+ آینده‎پذیری: چالش اساسی آینده‎پژوهی در جهان در حال توسعه. 

+ اثرات اقتصادی جامعه اطلاعاتی در جهان 

+ چگونه انسان‌ها از صد درصد توانایی مغز خود استفاده می‌کنند حمیدرضا تائبی

+ آیا اینترنت اشیا ما را به ابر انسان تبدیل خواهد کرد؟ حمیدرضا تائبی

+ آیا سیاست می تواند از قرن 21 جان سالم به در ببرد؟. کنت میناگ

+ آینده، اکنون است ـ بخش اول آرش بصیرت

+ آینده، اکنون است ـ بخش دوم آرش بصیرت

+ سیاست‌گذاران همه کشورها خواهد بود. 

+ جهانی شدن و آموزش و پرورش 



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995