سال ۱۳۹۲ بسرعت به پایان رسید و مجموعه ای از خاطرات خوب و بد و تجربیات مختلف در موقعیت های متفاوت را برایمان به جا گذاشت.


 


حالا زمان کوتاهی برای استقبال از سال جدید در اختیار داریم قطعا هر یک از ما می خواهیم سال نو را بخوبی آغاز کرده و در ضمن، تعطیلات پیش رو را هم به خوشی بگذرانیم. از آنجا که وسایل دیجیتال به همراه همیشگی و روزانه ما تبدیل شده اند، می خواهیم با راه حل ها و ابزارهایی آشنا شویم که می توانند برایمان لحظات نوروزی بهتری را به ارمغان آورده و تعطیلات شیرین تری را فراهم کنند.

دفتر ۹۲ را ببندید

 در روزهای پایانی سال ۹۲ احتمالا چند کار را باید انجام دهید. خرید های مختلف، تماس ها، وظایفی که بر عهده ما گذاشته اند و موارد دیگر که هر یک می توانند اهمیت خاص خود را داشته و اتمام یا انجام ندادن آنها در نحوه شروع سال آینده ما تاثیرگذار باشد. پس بهتر است به شکلی بهینه و تاثیرگذار این وظایف را فهرست کرده و به انجام آنها بپردازیم. وسایل هوشمند دیجیتال در اینجا به کمک ما می آیند و به طرق مختلف می توانند یاری دهنده ما باشند. Any.Do اولین نرم افزاری است که توصیه می کنیم حتما داشته باشید تا در یک ماه باقیمانده از سال ۹۲، کمک حال خوبی برای انجام امور مختلف باشد. Any.Do بسیار ساده است. کافی است یک موضوع را در کنار زمان مورد نظرتان برایش تعیین کنید و بگویید چه زمانی شما را برای انجام آن مطلع کند. اگر کارهای زیادی برای انجام دادن در روزهای مختلف دارید، باز هم Any.Do مفید واقع می شود. هر روز ساعت ۹ صبح فهرستی از اموری که باید در آن روز انجام شود نمایش داده می شود و در صورت نیاز می توانید برخی از آنها را به روزهای آینده موکول کنید.

 


Google Kee ابزار دوست داشتنی و ساده دیگری است که توصیه می کنیم همراه داشته باشید. Keep فضایی ایده آل برای یادداشت برداری سریع است و در ضمن می توانید فهرست های مختلفی همچون فهرست خرید نیز با آن بسازید. نحوه نمایش فهرست ها و یادداشت ها بسیار مناسب بوده و در ضمن می توانید یک تاریخ یادآوری برای هر یادداشت و فهرست نیز تعیین کنید. اگر به دنبال ابزاری حرفه ای تر برای تهیه فهرست و یادداشت برداری هستید، سراغ نرم افزار هایی همچون Wunderlist و SpringPad بروید. این دو نمونه محیطی حرفه ای تر برای امور یادداشت برداری فراهم می کنند.

عید شما مبارک!

 اولین کاری که ما پس از تحویل سال انجام می دهیم، تبریک عید به بزرگان، اقوام و دوستان نزدیک از طریق تماس تلفنی یا پیغام متنی است. این مساله باعث می شود شبکه های مخابراتی ترافیک سنگینی داشته باشد و ارسال پیغام های متنی با مشکلاتی روبه رو شود. همچنین تماس با اقوام و دوستانی که خارج از کشور هستند ممکن است دشوارتر بوده و خرج بیشتری روی دستتان بگذارد. راه حل این مساله، استفاده از نرم افزارهای پیغام رسانی است که در اینترنت وجود دارد و محیطی ایده آل برای ارسال تبریک سال نو خواهد بود. تقریبا تمام این نرم افزارها رایگان بوده و بد نیست خودتان و اقوام و دوستانی که از گوشی های هوشمند یا تبلت استفاده می کنند، یک یا دو نرم افزار از این سری را از قبل روی دستگاه خود نصب کرده و یک حساب کاربری داشته باشند. Viber، Line و Skype برخی از این نرم افزار هاست که محبوبیت زیادی داشته و عموما کارایی خوبی را ارائه می دهند. البته کارکرد صحیح این نرم افزارها بسرعت اینترنت شما نیز بستگی دارد و در صورتی که از اینترنتی با سرعت پایین بهره می برید، ممکن است با قطع و وصل های مکرر در تماس های صوتی روبه رو شوید.

زمان دورهمی

 تعطیلات نوروز بهترین فرصت برای برگزاری یک دورهمی دوستانه یا یک مهمانی کوچک است. به جای آن که به تک تک دوستانتان زنگ زده یا پیغام متنی بفرستید، نرم افزار رایگان Cal را روی گوشی هوشمند یا تبلت خود نصب کرده و مقدمات مهمانی را فراهم کنید. به کمک این برنامه کوچک، زیبا و بسیار کاربردی می توانید تاریخ و محل برگزاری مهمانی را مشخص کرده و این اطلاعات را همراه یک پیغام، برای دوستانتان ایمیل کنید. از سوی دیگر، دوستان شما زمان و محل برگزاری مهمانی را به شکلی ساده و زیبا دریافت کرده و از قبل می دانند چه زمانی باید وقت خود را آزاد بگذارند. در ضمن اگر سرتان بسیار شلوغ است، می توانید از Cal بخواهید که شما را باخبر کند تا فرصت کافی برای پذیرایی از مهمانان را داشته باشید.

بریم عید دیدنی

 بخش واجب و جدا نشدنی عید نوروز، سر زدن به اقوام، عید دیدنی و صله رحم است. از معضلات عید دیدنی، پیدا کردن آدرس برخی از اقوام است که به مکان جدیدی نقل مکان کرده اند یا آدرس آنها را فراموش کرده اید. به جای آن که بی گدار به آب زده و به امید پرسیدن از افراد محل نشانی مقصد را بیابید، آن را در نرم افزارهای نقشه مختلف موجود جستجو کرده و به این نرم افزار ها اجازه دهید تا از نزدیک ترین مسیر موجود شما را به سوی مقصد راهنمایی کنند. Google Maps سردمدار نرم افزارهای نقشه موبایل است و در اغلب اوقات کارکردی خوب دارد. در کنار این نرم افزار بد نیست Sygic را نیز روی دستگاه هوشمند خود داشته باشید. Sygic امکان ذخیره نقشه روی حافظه دستگاه را نیز فراهم کرده و جزئیات خوبی ارائه می دهد. ساکنان تهران می توانند از نرم افزار نقشه ترافیک شهر تهران نیز بهره مند شده و وضع ترافیک در خیابان های اصلی را مشاهده کنند. (البته اطلاعات این نرم افزار گاهی به روز نشده و ممکن است شما را درگیر یک ترافیک سنگین و طولانی کند!) این نرم افزار شامل نقشه مترو نیز می شود

ثبت کنید

 زمان نوروز همه جا می توان سوژه های جالب، مطالب خواندنی، لحظه های خوب و بسیاری موارد دیگر را پیدا کرد که قطعا ارزش ثبت کردن و مرور در آینده را دارند. گوشی هوشمند یا تبلت شما دارای دوربین و میکروفن برای ثبت تصویر و ضبط صداست، اما ابزارهایی نیز هستند که می توانند در ثبت بهتر و باکیفیت بالاتر موقعیت ها به شما کمک کنند. ابزارهای مختلفی برای دوربین وجود دارند که برخی از آنها شامل امکانات گوناگون بوده و برخی دیگر فقط یک کار خاص را انجام می دهند.

 


ProCapture ،VSCO Cam ، Camera Zoom FX


Camera Awesom و Camera+

 جزو مواردی است که توصیه می کنیم حتما دم دست داشته باشید تا بتوانید عکس های بهتری را ثبت کنید. این نرم افزارها علاوه بر آن که کنترل های خوبی برای ثبت تصویر فراهم می کنند، دارای فیلتر ها و ابزارهای ویرایشی مختلفی نیز هستند که به کمک آنها می توانید حال و هوای تازه ای به تصاویر خود ببخشید. در کنار این نرم افزارها، ابزارهای دیگری نیز وجود دارد که به طور اختصاصی برای امور مختلف به کار گرفته می شود. برای مثال نرم افزار Pano به طور اختصاصی برای ثبت تصاویر پانوراما طراحی شده و به خوبی این وظیفه را انجام می دهد. Instant Collage ابزاری برای تهیه کلاژهای تصویری بوده و به کمک After Focus می توانید پس از ثبت عکس روی یک نقطه فوکوس کرده و تصویری با نقطه فوکوس جدید و گوشه های محو ایجاد کنید. نرم افزار Hipstamatic نیز برای کسانی است که گوشی های iPhone دارند و به دنبال ابزاری برای ثبت عکس های سیاه و سفید تاثیرگذار هستند.

کانال فیلم

 عید نوروز زمانی است که تلویزیون مجموعه ای از انواع فیلم، سریال و کارتون را پخش خواهد کرد و این که بخواهیم همه آنها را تماشا کرده و هیچ قسمتی را از دست ندهیم کار سختی است! خوشبختانه اینترنت و ابزارهای اینترنتی ما را در این زمینه تنها نگذاشته و می توانند ما را از زمان پخش برنامه ها باخبر کرده و در ضمن، امکان تماشای آنها را به صورت آنلاین هم فراهم کنند. از طریق سایت live.irib.ir و iransima.ir همواره می توانید برنامه های تلویزیون را آنلاین و باکیفیت های مختلف تماشا کنید. گوشی های هوشمند و تبلت ها نیز دارای نرم افزارهایی برای پخش کانال های تلویزیونی هستند که از آن جمله می توان به نرم افزار «سیمای همراه» اشاره کرد.

در کنار تلویزیون، سینماها نیز فیلم های مختلفی را اکران خواهند کرد. برای اطلاع از فیلم های در حال اکران لازم نیست با سینماها تماس بگیرید، زیرا نرم افزار «پاپ کرن» (مختص دستگاه های اندرویدی است که از اپلیکیشن بازار قابل دریافت است) راهنمای خوبی برای یافتن سینما، فیلم های در حال اکران و ارائه اطلاعات مرتبط دیگر خواهد بود. کار رزرو بلیت نیز به خوبی از طریق سایت cinematicket.org انجام پذیر است و تنها ابزار مورد نیاز شما، یک اتصال اینترنت و یک کارت بانکی با قابلیت خرید آنلاین است. (برای این کار باید رمز خرید اینترنتی را از بانک صادرکننده کارت دریافت کنید)

هوای بهاری

 آب و هوای بهاری همواره از بهترین گزینه ها برای گشت و گذار و پیاده روی بوده است، اما در عین حال آب و هوای بهاری تا حدودی هم غیرقابل پیش بینی بوده و ممکن است زمانی که برای دویدن و ورزش بیرون رفته اید، گرفتار یک باران تند بهاری شوید. پس چه بهتر که از قبل اوضاع آب و هوا را دانسته و بعد بیرون بروید. ابزارهای مختلفی برای پیش بینی وضع آب و هوا وجود دارد که از بهترین آنها می توان به Accu Weather و Weather Channel اشاره کرد. این نرم افزارها شرایط آب و هوایی را در هر لحظه نمایش داده و می تواند اوضاع دما، رطوبت و موارد دیگر را در ساعات و روزهای آینده به شما نشان دهد.

تعطیلات نوروز را چگونه گذراندید؟

 حالا که کلی عکس گرفته، متون و جملات زیبا ذخیره کرده و فیلم هایی از لحظات زیبا و قابل توجه ثبت کرده اید، باید به نحوی مناسب آنها را دسته بندی کرده و نگهداری کنید. برخی از گوشی های هوشمند دارای ابزارهایی برای ثبت چنین موارد و ایجاد یک دفترچه خاطرات است، اما اگر به دنبال یک نرم افزار جامع برای این کار می گردید، Evernote انتخاب اول و آخر شما خواهد بود. به کمک Evernote می توانید یادداشت برداری کرده و در ضمن تصویر، صدا و موارد دیگر را نیز به مجموعه خود اضافه کنید. دسته بندی مطالب به شکلی خوب و زیبا می تواند برای مراجعات آینده نیز کاملا مفید واقع شود. Evernote ابزاری برای دسته بندی مطالب برای خودتان است، اما در عین حال می توانید برخی از مواردی را که ثبت کرده اید از طرق مختلف به اشتراک بگذارید. سایت آپارات (www.aparat.ir) یک نمونه قابل قبول برای اشتراک گذاری ویدئوها در محیط مجازی خواهد بود و دوستانتان می توانند به سادگی به این ویدئوها دسترسی داشته باشند. به اشتراک گذاری تصاویر نیز از طریق شبکه های اجتماعی مختلف اختصاصی برای عکس به سادگی امکان پذیر است. EyeEm و Instagram دو نمونه معروف از این شبکه هاست که به طور اختصاصی برای اشتراک گذاری عکس طراحی شده اند. بسیاری از عکاسان معروف ایران و جهان نیز در این دو شبکه اجتماعی حضور داشته و می توانید با مشاهده کار آنها، ایده های جدیدی از عکاسی پیدا کرده و کار خود را نیز ارتقا دهید. در ضمن بد نیست بدانید دومین جشنواره فیلم و عکس همراه نیز در حال برگزاری است و می توانید تصاویری را که با گوشی هوشمند یا تبلت خود گرفته اید به این جشنواره بفرستید و در این جشنواره شرکت کنید. برای اطلاعات بیشتر درباره این جشنواره، نحوه حضور و موارد دیگر می توانید نرم افزار موبایلوگراف را از سایت بازار دانلود کرده یا به سایت آنها به آدرس tfpf.ir مراجعه کنید.