Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


چگونه یک راهبر مجازی باشیم؟

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[04 Mar 2013]   [ مترجم: عادله جاهدی]




مترجم: عادله جاهدی
منبع: Edge
سو ویکس: افزایش دورکاری، مدیران را در به کارگیری کارمندان و انگیزه بخشی به آنان تحت فشار قرار داده است. مدیران باید برای حفظ بهره‌وری، بیش از صدور دستور العمل، عملا به شرح کار بپردازند.



چقدر در مورد مدیریت کارکنان غیرحضوری به خود اطمینان دارید؟ اگر فکر می‌کنید که جواب این سوال را با به کارگیری دوباره تکنیک‌های آزموده شده در قدیم، می‌توان پاسخ داد، با شوک سختی مواجه خواهید شد.
آنچه روشن است این است که دیدگاه‌های متفاوتی درباره ماهیت ایده‌آل یک مدیر از راه‌دور وجود دارد. برخی می‌گویند مجموعه مهارت‌های مورد نیاز آن مشابه مدیریت سنتی و حضوری است، اما همه ویژگی‌های آن باید تقویت شود. برخی دیگر معتقدند که این امر ارتباط چندانی به مدیر بودن ندارد، بلکه مربوط به راهبری و راهنمایی است.

متخصصان چه مي‌گويند
الکس سوآربریک، مشاور ارشد موسسه رافی پارک می‌گوید: «ترفندی که یک مدیر باید از عهده اش بر بیاید، حضور داشتن در عین عدم حضور است»
ژیلن کالات، مشاور موسسه اشریج: «از پیش به افراد اعتماد کنید؛ ذهنیت شما باید این باشد: اعتماد خواهم کرد تا وقتی که خلاف آن به من ثابت شود».
ژیلن کالات که رییس پشتیبانی کار مجازی در موسسه مشاوره اشریج بوده است، می‌گوید: با پیدایش نرم‌افزارهای اختصاصی و افزایش وابستگی به فناوری،این امکان به وجود آمده که بسیاری از افراد از راه دور مدیریت کنند، اما این به آن معنی نیست که این مدیریت را به طور موثری انجام می‌دهند.
کالات ضمن بیان اینکه «لزوم راهبری، کار و آموزش مجازی در آینده تبدیل به امری عادی خواهد شد»، به تمرکز پیوسته بر کاهش هزینه‌های ناشی از رکود اقتصادی، جهانی سازی و نگرانی روز افزون در مورد محیط زیست به عنوان عوامل کلیدی در حرکت به سوی کار مجازی استناد می‌کنند.
اعداد و ارقام نیز این امر را تایید می‌کنند. طبق مطالعه‌ای در مورد گرایش‌های استخدامی که پیش از رکود اقتصادی سال 2008 توسط کنفدراسیون صنایع بریتانیا (CBI) و بنگاه کاریابی Pretemps صورت گرفت، تقریبا نیمی از کارفرمایان (46 درصد) در بریتانیا کار از راه دور یا کار مجازی را به کارمندان پیشنهاد می‌کنند. احتمالا این ارقام باید افزایش یابند چون سازمان‌ها به کار مجازی به عنوان راهی برای قطع هزینه‌های ثابت عمومی و تسهیل فرآیند‌های تجاری می‌نگرند. این همان رویکردی است که در شرکت آلفا لاوال، برای کار مجازی به کار می‌رود. این شرکت تاکنون مبلغی حدود 000/60 پوند در هزینه‌های بلیت هواپیما و اسکان صرفه جویی کرده است. اما این امر فقط شامل صرفه‌جویی در هزینه‌ها نمی‌شود.

یادگیری مهارت‌های جدید
مدیران نه تنها باید از مجهز شدن به مهارت‌های ضروری جدید، بلکه از درک نحوه کاربرد مهارت‌های قدیمی در دنیای مجازی که همه چیز در آن کاملا متفاوت به نظر می‌رسد نیز مطمئن شوند. به عنوان مثال، هر گونه ارتباط با کارمندان باید روشن، بدون ابهام و به طور منظم صورت گیرد چون نمی‌توان برای انتقال پیام یا درک احساس فردی یک شخص در مورد وظیفه‌اش، روی زبان بدن و تکیه کلام‌های کوتاه گفتاری حساب کرد. کریس اسمیت، مشاور اصلی در شرکت توسعه مدیریت گروه مشاوره بث می‌گوید: «وقتی کسی در اتاقی حضور دارد و می‌گوید: می‌تواند وظیفه‌ای را به عهده بگیرد، می‌توان از زبان بدنش خواند که واقعا چه احساسی دارد. اما از طریق ایمیل یا حتی در کنفرانس‌های ویدئویی به این سرنخ‌ها دسترسی نخواهید داشت. توصیه کالات در مورد ارتباط مجازی، اجتناب از آداب معاشرت سنتی در کنفرانس‌های ویدئویی نظیر معرفی رسمی خود در هر بار صحبت بوده و در عوض استفاده از شیوه‌ای راحت‌تر و غیررسمی‌تر را پیشنهاد می‌کند.
وی می‌گوید: «بیان نامتان و قطع نکردن حرف یکدیگر می‌تواند به مکالمه‌ای بی حاصل بینجامد. این روش عالی است اما در صورتی که در حال سخنرانی باشید، نه زمانی که قصد همفکری دارید. راهبران خوب می‌فهمند که چه شخصیتی در حال صحبت است و گروهشان نیز خود نظم بخشی را فرا خواهند گرفت». به علاوه راهبران و مدیران مجازی باید نحوه گوش دادن در دنیای مجازی را بیاموزند. «همه ما گوش دادن منطقی به آنچه گفته می‌شود را آموخته‌ایم. من افراد را به گوش سپردن به سکوت و به آنچه گفته نمی‌شود، فرا می‌خوانم.»
یکی از جنبه‌های منفی کار مجازی آن است که در آن احتمال بیشتری از سوء تفاهم وجود دارد. سوآور بریک این پرسش را مطرح می‌کند: «چقدر مطمئن هستید که آنچه در ذهن شما است مطابق با برنامه کاری تیم است و متقابلا، تیم چقدر مطمئن است که آنچه برایش اهمیت دارد در برنامه کاری شما قرار گرفته است؟» به همین دلیل است که توانایی‌های مدیر در ایجاد ارتباط، بدون شک اهمیت بیشتری می‌یابد. اسمیت می‌گوید: «از روابط خوب می‌توان به اعتماد، درک و تشخیص نحوه همکاری برای انجام وظایف رسید و از برخی از چالش‌های دورکاری در این زمینه اجتناب کرد».
وی پیشنهاد می‌کند که ابتدا برای شناخت یکدیگر یک آشنایی حضوری اولیه برای کمک به تیم صورت بگیرد و سپس هر زمانی که گروه به طور مجازی با هم ملاقات می‌کنند مکانیسم‌های برقراری ارتباط ایجاد شود؛ مثلا از تمام افراد خواسته شود که یک دقیقه در مورد خود برای گروه صحبت کنند.
تعهد حضوری
دیوید مک لیود، نویسنده مشترک «تعهد برای موفقیت»، گزارشی در سال 2009 در مورد اهمیت تعهد، از وجود گرایشی بسیار تبادلی در مکالمات با کارمندان غیر حضوری هشدار می‌دهد. وی می‌گوید: «آنها می‌توانند جنبه عمیق تر رابطه که دارای اهمیت است را نادیده بگیرند».
بدون شک یک رابطه مستقیم دو طرفه، به افزایش تعهد کارمندان که خود منجر به عملکرد بالاتر در آنان می‌شود کمک می‌کند. چالشی که برای مدیران وجود دارد این است که از انتقال برخی از اصول مورد نیاز برای سطوح بالای تعهد به فضای مجازی اطمینان یابند. افراد باید بدانند که نقش شان چقدر با دید کلی آن و هدف‌های طولانی مدت سازمان هماهنگی دارد. مک‌لیود می‌گوید: وقتی که خودتان ناظر خود هستید باید به خود یادآوری کنید کاری که انجام می‌دهید به کجا ختم می‌شود.»
در عین حال که می‌توان مهارت‌های جدیدی کسب کرد و مهارت‌های قدیمی را نیز به کار برد، برخی ویژگی‌های شخصیتی اساسی نیز برای مدیران راه دور وجود دارد. تحقیق رافی در مورد مدیریت از راه دور بر خصوصیاتی نظیر انرژی داشتن و انعطاف پذیری شخصی بالا تاکید دارد. سوآربریک می‌گوید: «حفظ شتاب و حفظ وضعیت جاری نیاز به تلاش دارد. پیامی که همواره تکرار می‌شود این است که مدیریت تیمی از راه دور به تلاشی بی‌اندازه بیش از مدیریت ماهرانه تیمی که در نزدیکتان است، نیاز دارد. به علاوه مدیران باید ذهنیات خود را تغییر دهند. پیتر تامسون، مدیر مشاوره وایز ورک و دانشیار مهمان در دانشکده نلی می‌گوید: مدیران اغلب تمایل به پذیرش کار غیرحضوری ندارند، زیرا می‌ترسند که این به معنای از دست دادن کنترل تیم بوده و تهدیدی برای موضعشان محسوب شود. «تفکر آنها این است که قلمرو من در این سازمان افرادی هستند که اینجا پشت میزهایشان نشسته‌اند و اگر من نتوانم قلمروی خود را ببینم، موقعیتم در شرکت تنزل خواهد یافت.»

اجتناب از حضور نمادین
به همین دلیل، مشکل حتی بزرگ‌تر از آن این است که «اگر من دیگر نتوانم تیم خود را ببینم، چطور بفهمم که آنها در حال انجام وظایف خود هستند؟» برای اینکه کار غیر حضوری از هر شانسی برای موفقیت برخوردار شود، مدیران باید بیشتر نتیجه محور بوده و یاد بگیرند که از روی نتیجه کار افراد قضاوت کنند نه مقدار زمانی که صرف انجام آن کار می‌کنند.
تامسون می‌گوید: «ما در ارزیابی ورودی‌ها و ساعات کار، خوب عمل می‌کنیم؛ اما در ارزیابی نتیجه ضعیف هستیم. تشویق و بهبود بخشی از سوی سیستم پاداش‌دهی به طور موثر صورت نمی‌گیرد. معمولا یک لوله کش بد و تنبل، بیش از یک لوله کش خوب که فقط کارش زمان بیشتری طول می‌کشد، پول
می‌گیرد.»
مشخصا برای ایجاد چنین تغییری، مدیران باید اهداف مشخصی را تنظیم كنند كه دارای شاخص‌های کلیدی عملکرد (KPI) باشند؛ اما مهم‌تر اینکه آنها باید حس اعتماد به انجام وظیفه کارکنان غیر حضوری را یاد بگیرند. کالات معتقد است که این امر بیشتر به راهبری مربوط می‌شود تا به مدیریت، و افراد باید با انگیزه مدیریت سنتی برای کنترل همه چیز مقابله کنند. او می‌گوید: «از پیش به افراد اعتماد کنید؛ ذهنیت شما باید این باشد: اعتماد خواهم کرد تا وقتی که خلاف آن به من ثابت شود.»
پنی پاور، موسس سایت شبکه سازی تجاری آکادمی که تنها 5 نفر از لیست حقوق بگیرانش در شركت هستند و از جامعه جهانی‌اش برای میزبانی تامین‌کنندگان و خدمات کمک گرفته است، قبول دارد که تلاش برای کنترل افرادی که از راه دور کار می‌کنند اشتباه است. او معتقد است که مدیران باید افراد را براساس یک هدف مشترک متحد سازند. اگر بتوانید به این امر دست یابید، افراد تقریبا «خود مدیریت» خواهند شد. پاور می‌گوید: «ما مطمئن هستیم که کار انجام خواهد گرفت؛ چون افراد این امر را باور دارند که شما در جریان کار هستید و به طور مداوم این پیام را به آنها منتقل می‌کنید که همه می‌دانند چطور باید وظایف خود را انجام دهند. در واقع باید نیازهای خود را در سطحی پایین و کارکنان خود را در سطحی بالا مدیریت کنید.»

ایجاد روابط اجتماعی موثر
به عنوان یک مدیر راه دور، باید بگویم فراموش کردن جنبه اجتماعی کار و نقش عمده‌ای که در تیم و ایجاد روابط آن بازی می‌کند، آسان نیست. تامسون می‌گوید، رویکرد یک مدیر فروش سنتی در گرد هم آوردن تیم در یک کافه برای بحث در مورد کار و برقراری رابطه، مفید است. به علاوه مدیران باید فضایی برای ایجاد روابط اجتماعی در فضای کار مجازی با پذیرش شبکه‌های اجتماعی ایجاد کنند، نه با ممنوعیت آنها.
کالات می‌گوید در عین حال که یک ملاقات حضوری، مفید است، «اینکه تیمی به طور مجازی ایجاد شود و سپس قرار ملاقات حضوری بگذارد نیز می‌تواند مفید باشد؛ چون دیگر زمانی را به تنظیم دوباره نحوه ارتباط با همکاران خود اختصاص
داده‌اند.» فعالیت‌های اجتماعی آنلاین برای چنین گروهی ارجحیت دارد. به عنوان مثال، برخی از بازدیدکنندگان یک زمان مجازی تفریحی دارند که کالات آن را به مکالمات کنار آب سرد کن تشبیه می‌کند؛ در حالی که گروه دیگر از بازدیدکنندگان هر دو هفته یک بار جلسه‌ای تشکیل می‌دهند که برنامه‌اش، نداشتن برنامه است.»
او می‌گوید: «در این جلسه افراد می‌آیند و بسته به زمانی که صرف خوردن قهوه و شیرینی می‌شود، به صحبت می‌پردازند؛ شاید این امر در ظاهر تناقض‌آمیز باشد؛ اما به عنوان یک راهبر باید تبادل اطلاعات بین همکاران را مدیریت کنید.»


مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۹ آوریل ۲۰۲۴

اقتصاد فراصنعتی

+ اقتصاد از چشم‌اندازی زنانه مریم یوسفیان

+ انسان شناسی اقتصادی پیر بوردیو سعدیه صالحی

+ چطور می‌توانیم در زمان رکود اقتصادی بازهم موفق ظاهر شویم؟ حمیدرضا تائبی

+ خلاصه کتاب چالشهای مدیریت در قرن ۲۱،پیتر دراکر سید محمد افقهی

+ چرا زنان مدیران بهتری هستند داریوش نوروزی

+ اقتصاد خرد جوزف استیگلیتز

+ پروفسور مارگلین کسی است که تمامی مدارج اقتصاد نئوکلاسیک را تا انتها طی کرده است استفان مارگلین

+ نگاهی متفاوت در علت یابی کاستی های نظام آموزشی 

+ اقتصاد نفتی کارآفرینی و تولید علم را فلج کرده است 

+ چرا با وجود سخنرانی خوب از نتیجه جلسه راضی نیستید؟ 

+ چگونه مدیران را مدیریت کنیم مترجم: رویا مرسلی

+ ركود از جنگ و امريكا هم خطرناك‌تر است محسن رنانی

+ اقتصاد دانایی محسن عارف

+ نوآوری استراتژيک در چهار مرحله. نادیا شادوش

+ آينده نگري ، تحقیق و توسعه و نوآوری ، جهاني انديشيدن 

+ اقتصاد سیاسی، نفت و بحران اقتصادی ایران / گفت‌وگو با محسن رنانی دکترمحسن رنانی

+ یک دیدگاه فرآیندی از مدیریت دانش مترجم: مصطفی پارسانیا

+ راهنمایان گردشگری،‌ کاشفان سرمایه‌های نمادین دکترمحسن رنانی

+ تحلیل اقتصادی آزادی دکترمحسن رنانی

+ عصر مدیران. 

+ ايران پسا تحریم و بحران در شرکت‌های نفت بين‌المللی  سید کامران باقری

+ با حضور زنان در جامعه به توسعه می‌رسیم دکترمحسن رنانی

+ واكاوي نفت: رنـج اقتصـاد ايـران از سـه تـهديد در گفتگو با ناصر فکوهی دکتر ناصر فکوهی

+ طرحی برای آینده‌نگری اقتصاد ایران علیرضا صابونی‌ها

+ درک دموکراسی 

+ جدل رنانی و مصباحی‌مقدم بر سر توسعه 

+ افق‌های کوتاه مقیاس‌های کوچک فرشاد مومنی

+ صنعت‌داری یا صنعتی‌شدن؟ عباس شاکری

+ روند های جدید پویا در کارآفرینی 

+ خلاقیت راهکاری جهت توسعه گردشگری 

+ فرصت‌های از دست رفته بایزید مردوخی

+ راهکارهای تحقیق اقتصاد بدون نفت دکتر بایزید مردوخی

+ بیم و امیدهای نفتی سعیده شفیعی

+ روندها، فرصت‌ها و تهدیدها حسین تسلیمی

+ شجاعانه اما پر اشتباه دیدره مک کلاسکی/ استاد دانشگاه اقتصاد در شکاگو

+ توسعه انساني يعني توانمند سازي سیدمحمدسعید نوری‌نائینی

+ سودای تغییر بدون تغییر ، اساسی ترین مشکل بنگاههای خصوصی مهندس صلاح الدین همایون

+ دنیای نو اقتصاد نو 

+ مدیریت دانش در سازمان 

+ چطور سازمان ها یمان را برآینده متمرکز کنیم ؟  یان ویلسن / برگردان : مهندس حمید رضا عرفانیان

+ این رکود پایان ناپذیر…! 

+ ﺟﻬﺎﻧﻲﺷﺪﻥ ﻭ ﻣﺪﻳﺮﻳﺖ ﺭﺍﻫﺒﺮﺩﻱ ﻣﻨﺎﺑﻊ ﺍﻧﺴﺎﻧﻲ ﺭﻭﺯﺑﻪ ﺣﺒﻴﺒﻲ

+ در آستانه دوره پایان نفت هستیم دکترمحسن رنانی

+ آنچه پیتر دراکر درباره‌ سال 2020 می‌دانست 

+ اصول مدیریت دولتی 

+ سال٩٤، پایان حضور دولت در عرصه توسعه دکترمحسن رنانی

+ بخشی از اقتصاد در آستانه ورشکستگی است دکترمحسن رنانی

+ ما نیازمند انقلابی پایدار هستیم 

+ چالشهای فراروی مدیریت منابع انسانی مهدی صانعی

+ ﻧﻈﺎﻡ ﺍﻗﺘﺼﺎﺩﻱ ﺟﺪﻳﺪ ﻛﻮﻳﻦ ﻛِﻠﻲ

+ ریشه نابرابری در کجاست؟ پل کروگمن

+ کروگمن، استگلیتز و توماس پیکتی جزء پرنفوذترین اقتصاددانان اکونومیست

+ تحصیل دانایی و مدیریت دانایی جان وَن بِویرن

+ تاثير اجزاء اقتصاد دانش محور بر بهره وري نيروي كار رضا خواجه نائيني

+ جهانی سازی یعنی ادغام اقتصادهای ملی/من منتقد سرسخت‌ راهبردهای‌ اصلاحی‌ مثل‌ «شوک درمانی» هستم/واکنش شدید علیه جهانی‌سازی‌، به علت افزایش نابرابری  استیگلیتز

+ پیش نیازهای اقتصاد دانایی محور زهرا شمسی

+ چرا در صنایع علم محور، قدرت رقابت جهانی نداشته ایم؟ علی بابایی

+ علم اقتصاد در ایران تبدیل به ایدئولوژی شده است 

+ اﺗﻢ, ﻧﺸﺎﻧﻪ ﻗﺮن ﺑﻴﺴﺘﻢ, ﻧِﺖ، آﻳﻨﺪهي ﻣﺎﺳﺖ ﻛﻮﻳﻦ ﻛِﻠﻲ

+ ﻧﻈﺎﻡ ﺍﻗﺘﺼﺎﺩﻱ ﺟﺪﻳﺪ ﻛﻮﻳﻦ ﻛِﻠﻲ

+ خدایان مدیریت چارلز هندی

+ اخلاق در رفتار سازمانی مهندس صلاح الدین همایون

+ مدیریت از زبان بزرگمهر بابک بهی

+ اقتصاد دانان فردا_2 

+ اقتصاددانان فردا 

+ رشد اقتصادی بدون سیاستگذاری هوشمندانه امکان پذیر نیست رعیا

+ خرما و کشمش جایگزین واردات شکر مهدی ازرقی

+ ايجاد يك جامعه يادگيرنده پروفسور جوزف استيگليتز

+ رشد اقتصادی در جهان کندتر می شود/ آیا بشر در آینده ثروتمندتر می شود؟ ندای ایرانیان

+ چرا هنوز به مدیران نیاز داریم؟ مترجم: فريبا وليزاده

+ سودهای بانکی مردم را خانه نشین کرد. ثروت های دروغین در اقتصاد پول مبنا دکتروحید شقاقی شهری

+ اقتصاد دیجیتالی  علیرضا ابراهیمی

+ رقابت جهاني در قرن 21 مصطفی مؤمنی

+ ساختارهای جدید سازمانی 

+ داﻧﺶ ﺗﺼﻤﻴﻢ ﮔﻴﺮي در ﻣﺪﻳﺮﻳﺖ ﻣﻨﺎﺑﻊ اﻧﺴﺎﻧﻲ Decision  آرش ﻣﻮﻣﻨﻲ

+ مدیر قرن بیست و یکم  ترجمه و اقتباس: تورج مجیبی و محسن محمدیان ساروی

+ چالش‌های سودآوری و رشد در سازمان‌های قائم به ذات فرنود حسنی

+ سازمان تندآموز  

+ روند آینده رقابت و تقسیم بازار در نظام بانکی ایران  فرنود حسني

+ سازمانهای یادگیرنده  

+ فرهنگ سازمانی سید محمدعلی رجبی

+ سیاست‌گذاری مناسب در خصوص رسیدن به اقتصاد دانش­محور هومن ابوترابی

+ جایگاه ایران در اقتصاد دانش‌محور هومن ابوترابی

+ نبرد با ادم اسمیت (و کارل مارکس) Daniel Jafari

+ بی عدالتی درمیان ثروتمندان زیاد شده / از ثروتمندان مالیات بیشتری بگیرید حتی اگر فقیر شوند 

+ کتاب “سرمایه در قرن ۲۱″ ”توماس پیکتی”  مدرسه اقتصاد

+ مدیریت و سازمان در قرن بیست و یکم  ’امیر یوسفی

+ مدیریت بحران، بحران مدیریت  امیررضا پوررضایی

+ هند و پاکستان در بازار لوازم‌التحریر ایران  

+ نگرشی جدید نسبت به روش های توسعه مدیریت  Gaurav Moda, Anshu Nahar, Jai Sinha

+ بهره گیری از ارتباطات داخلی برای پشبرد استراتژی بقای سازمان عادل میرشاهی

+ چين کپی‌کار را فراموش کنيد!  سيد کامران باقری

+ کارآفرینی و خلق ثروت بدون سرمایه مالی  

+ قابلیت‌های تصمیم‌‌گیری پايدار را به سازمان خود بیاورید  

+ مثبت اندیشی عاملی برای افزایش بهره‌وری در محیط کار  مترجم: نفیسه هاشم خانی

+ چرا مدیران منابع انسانی شانس کمتری برای مدیر عامل شدن دارند؟  مترجم: مریم رضایی

+ بشنويد که افراد دقيقا چه مي‌گويند؟! سيد محمد اعظمی نژاد

+ درگیری شدید سیاسی بین سنت گرایان و تجددگرایان حوزه اقتصاد ایران 

+ چالشهای یک مدیر درایران کنونی صلاح الدین همایون

+ مهارت‌های مدیریتی Eric McNulty



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995