Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


آینده‌ بانکداری‌ چگونه‌ خواهد‌ بود؟

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[18 Jul 2017]   [ ]

پیش بینی آینده کاری بسیار دشوار است.

سرعت تغییرات در صنعت بانکداری طی دهه‌ی اخیر آنچنان بالا بوده است که پیش بینی بانکداری طی پنج سال آتی بسیار دشوار به نظر می‌رسد. همانطور که این گزارش نشان خواهد داد، محرک این تغییرات نه تنها پیشرفت فناوری، بلکه رقابت شدید میان بانک‌ها برای جذب و حفظ مشتریان بوده است.

بیشتر ما تمایل داریم که خدمات بانکداری حول سبک زندگی و نحوه‌ی زندگی ما بچرخد: خدماتی که استفاده از آن‌ها ساده باشد، شبانه روزی و سیار باشند و در عین حال ایمنی داده‌های ما را تضمین کنند. تقریباً یک دهه است که بانک‌ها در مورد «مشتری‌مداری» صحبت می‌کنند. الان وقت آن رسیده است که به حرف خود عمل کنند. چون اگر این کار را نکنند، رقابت بسیار شدید در بازار و سهولت عوض کردن بانک‌ها باعث شده که به راحتی مشتریان خود را از دست بدهند. با وجود اینکه کسی نمی‌تواند پیش بینی کند که بانکداری فردا چگونه خواهد بود، ولی مسیر این سفر واضح است. بانک‌های آینده با برخی چالش‌ها مواجه هستند که باید آن‌ها را برطرف کنند. جزئیات مربوط به این چالش‌ها را در ادامه خواهید خواند. ممکن است بانک‌ها بیشتر آینده‌نگرانه جلوه کنند، ولی جنبه‌های کلیدی آن‌ها یکسان باقی خواهد ماند. به عقیده‌ی اریک لیندرس، مدیر اجرایی خرده‌فروشی‌ها در BBA «بانکداری خیلی سرراست و شفاف است: شما از سرمایه‌های مردم حفاظت می‌کنید، برایشان اعتبار فراهم می‌کنید و آن‌ها را قادر می‌سازید تا پول‌های خود را از A به B منتقل کنند. در ده سال آینده هم همین کارها را خواهیم کرد – ولی فناوری‌های جدید ما را قادر خواهند ساخت که این خدمات را به روش‌های دیگری ارائه دهیم.»

1. آینده و بانکداری شخصی‌سازی‌شده
یکی از مهم‌ترین پیشرفت‌ها در آینده جفت شدن و تعامل میان نوآوری‌های فناورانه با مشاوره‌ها و خدمات مالی شخصی‌سازی‌شده می‌باشد.
جان سیلز، مدیر بخش نوآوری مشتریان در HSBC می‌گوید که مشتریان از بانک خود دو چیز می‌خواهند: دسترسی به پول‌هایشان وقتی که آن‌ها را نیاز دارند، و کمک به آن‌ها برای درک وضعیت مالی‌شان. او می‌گوید «خبر خوب برای همه‌ی ما این است که بانک‌ها در هر دوی این حوزه‌ها در حال بهبود است و طی چندسال آینده هم همین مسیر را طی خواهد کرد.» «با نزدیک شدن بیشتر ما به سال 2020، مردم بیشتری انتظار دارند که در انجام کارها کمکشان کنیم. می‌خواهند از زمان خود به نحوی بهینه استفاده کنند و انتظار دارند شرکت‌ها با داده‌های زیادی که در اختیار دارند، به مشتریان کمک کنند تصمیمات بهتری بگیرند.» می توانیم در صنعت بانکداری به وضوح مشاهده کنیم که فناوری به مشتریان کمک می‌کند که به این هدف برسند. بانکداری موبایل دسترسی آنی به حساب‌هایشان را میسر کرده و اطلاعات لازم را در اختیارشان قرار می‌دهد. «اطلاعیه‌های مورد انتظار» هم به این مهم کمک می‌کنند.
برای مثال، همه انتظار دارند روزی که حقوق ماهانه را دریافت می‌کنند موجودی بگیرند، پس چرا صبر کنیم آن‌ها درخواست بدهند؟ همچنین گام‌های بلندتری را برداشته ایم و سعی داریم به مشتریان کمک کنیم داده‌های خود را درک کنند، خدمات شخصی‌سازی‌شده‌ای را برایشان مهیا کنیم، به آن‌ها نشان دهیم که کجا سرمایه‌گذاری کرده و درنهایت آن‌ها را در مسیری که می‌خواهند هدایت کنیم.
با این وجود، فناوری تنها یک بازیگر مکمل در این خدمات است، خدماتی که در اصل باید انسانی است. همچنین بانک‌ها در مورد نحوه ایجاد روابط با مشتریان خود شفاف‌تر و بازتر خواهند بود، از این رو بانک‌ها همیشه افرادی واقعی خواهند داشت که در مورد حمایت از مشتریان حرف خواهند زد.

2. آینده و کانال‌های متعدد
بانک آینده تنها خدمات سیار یا خدمات مبتنی بر شعبه‌ها را ارائه نمی‌دهد. احتمالاً عملیات‌ها چندکاناله خواهند بود که در آن مشتریان حق انتخاب دارند که نحوه‌ی انجام کارهای بانکی خود را تعیین کنند. بانک‌ها می‌پذیرند که مشتریان در نحوه‌ی مدیریت عملیات‌های مالی خود به انتخاب نیاز دارند. بیش از نصفی از مشتریان بانک Lloyds که از خدمات بانکداری الکترونیک استفاده کردند از خدمات شعبه‌ای و همچنین خدمات تلفن‌بانک نیز استفاده کردند.
نیک ویلیامز، مدیر بخش مشتریان دیجیتال بانک لویدز می‌گوید: «بانکداری چندکاناله برای ارائه‌ی حق انتخاب به مشتریان و سهولت دسترسی آن‌ها به خدمات بسیار حائز اهمیت است، به همین دلیل است که ما علاوه بر شبکه‌ی شعبه‌های خود روی فناوری هم سرمایه گذاری می‌کنیم.
و این رشد در سرمایه‌گذاری شامل ماشین‌های سپرده‌گذاری هوشمند برای تسریع تراکنش‌ها، پوسترهای دیجیتال برای مطلع نگه داشتن مشتریان، و آیپدهایی برای خوشامدگویی به مشتریان در شعبه‌ها و بهبود تجربه‌ی بانکداری الکترونیک آن‌ها می‌شود.»
ویلیامز همچنین می‌گوید که بانک لوید در صدد برقراری تماس‌های ویدیو کنفرانس با مشاوران مالی می‌باشد. این امر باعث می‌شود که مشتریان در صحبت کردن با این کارشناسان انعطاف بیشتری داشته باشند. همه‌ی این‌ها نشان می‌دهد که نحوه‌ی برقراری ارتباط میان بانک‌ها و مشتریانشان در حال تکامل است.
وی می‌افزاید «مهم است که مشتریان ما به هر طریقی که دلشان می‌خواهد با ما ارتباط برقرار کنند. حتی اگر این کانال‌های ارتباطی فیسبوک یا توییتر باشد، آن‌ها باید همانند کانال‌های سنتی، خدمات بانکی را دریافت کنند.
شکی نیست که فناوری به ما قدرت بیشتری خواهد داد تا امور مالی خود را مدیریت کنیم. هم‌اکنون 60 درصد لاگین‌ها در اپلیکشن ما برای استعلام موجودی و دسترسی آنی به تراکنش‌ها و پرداخت قبض‌ها می‌باشد و این یعنی اینکه مشتریان کنترل را به دست گرفته اند. حتی اگر آدم فراموشکاری باشید، سرویس هشدار متنی شما را در جریان نگه می‌دارد.
تمرکز ما روی فناوری مبتنی بر مشتریان است، و مسیر پیشرفت ما در جهت تسهیل کارهای برای مشتریان است. همچنین فناوری در زندگی تقاضا برای آن، و همچنین توانایی ما برای رسیدن به آن را نیز افزایش داده است.»

3. آینده و رقابت بیشتر
بحران مالی باعث شد که در صنعت بانکداری نوعی همبستگی به وجود بیاید. ولی به نظر می‌رسد که این روند طی چند سال آینده برعکس خواهد شد. دلیل اصلی این امر رقبای سوپرمارکتی مانند مارکس اند اسپنسر و تسکو، به علاوه‌ی بانک‌های نوظهوری مانند ویرجین مانی، مترو بنک، اتم، و TSB است. افزایش رقابت به نفع مشتریان خواهد بود، هم از بعد خدماتی که دریافت خواهند کرد، و هم از بعد قیمت‌گذاری.
کریگ دونالدسون، مدیر اجرایی ارشد مترو بنک می‌گوید: «زمانی که در سال 2010 آغاز به کار کردیم، تمرکز خود را روی ارائه‌ی بهترین خدمات به مشتریان معطوف کردیم. ما بهترین تجربه‌ی بانکداری را برای مشتریان، از طریق کانال‌های متعدد، فراهم می‌آوریم و این امر شامل سرمایه‌گذاری روی آخرین فناوری‌ها نیز می‌شود.
شکی نیست که فناوری تاثیر بزرگی روی بانکداری داشته است و تمام تغییرات صورت گرفته اخبار خوبی هستند، از جمله اینکه مشتریان می‌توانند در هر مکان و زمانی از طریق کانال‌های دیجیتال حساب‌های خود را مدیریت کنند.»
دونالدسون می‌گوید که شعبه‌هایشان – خود مترو بنک به جای اصطلاح شعبه از «فروشگاه» استفاده می‌کند – آن‌ها را قادر ساخته تا بانکداری سنتی را ارائه داده و روابط شخصی با مشتریانشان خلق کنند. به همین دلیل است که انتخاب بهترین جاهای ممکن و تجهیز آن‌ مکان‌ها با آخرین فناوری‌ها خیلی اهمیت دارد.
وی می‌افزاید «بنابراین ما از ترکیب سنتی و مدرن استفاده می‌کنیم. هنوز هم رویکرد چهره‌به‌چهره اهمیت دارد – ولی زمانی که یک مشتری وارد فروشگاه ما می‌شود، ما وی را با سرویس‌های دیجیتال خود آشنا می‌کنیم، از راهکارهای آنلاین و فناوری‌های امضای دیجیتال گرفته تا کارت‌های اعتباری که همان جا تحویل داده می‌شوند.
فناوری برای ما بسیار مهم است و خوشبختانه چون یک بانک جدید التاسیس هستیم، مجبور نیستیم با سیستم‌های قدیمی دست و پنجه نرم کنیم. و این ما را قادر خواهد ساخت تا روی مشتریان تمرکز کنیم.
انقلاب فناوری ادامه پیدا خواهندکرد و ما هم مانند تمام بانک‌های دیگر باید خود را با آن وفق دهیم. فناوری دوای همه‌ی دردها نیست – فناوری نمی‌تواند جایگزین رابطه‌ی چهره به چهره ای شود که بانک‌ها با مشتریان خود ایجاد کرده اند. بانک‌ها باید همچنان خدمات چهره به چهره‌ی خود را ارائه داده و همزمان با آن، فناوری‌های مبتنی بر مشتریان را ارائه دهند. رویکرد ما کانال‌اگنوستیک است و این یعنی به مشتریان حق انتخاب می‌دهیم که چگونه و در چه زمانی کارهای بانکی خود را انجام دهند و می‌دانیم که قرار دادن مشتریان در محوریت فعالیت‌های خود برای موفقیت ما در آینده حیاتی است.»

4. آینده و امنیت
یکی از وظایف اصلی بانک‌ها این بوده که پول‌های ما را امن نگه دارد. این روزها امنیت فیزیکی اسکناس‌ها و سکه‌های ما تنها مساله ممکن نیست. بلکه حفاظت از داده‌های مالی ماست که اولویت دارد – به ویژه الان که اکثریت تراکنش‌های مالی ما به صورت الکترونیکی انجام می‌پذیرد و «ارزش» اندوخته‌های مالی ما، رهن‌ها و حساب‌های جاری ما اساساً تعدادی رقم روی صفحه مانیتور هستند.
چالش اصلی برای بانک‌ها این است که یکپارچگی سیستم‌ها ی خود را در مقابل حملات هکرها و مجرمان سایبری حفظ کنند، در حالی که همزمان تضمیمن کنند که وارد شدن به حساب‌ها توسط مشتریان و دسترسی به حساب‌هایشان کار آسانی خواهد بود.
این یک مشکل جدید نیست: یک نسل پیش آسانترین راه برای حفاظت از شعبه‌ها این بود که برای یک روز خدمات بانک را تعطیل کنند. ولی هر بانکی که امروزه این کار را بکند از صحنه محو خواهد شد زیرا که مشتریان نمی‌توانند به پول‌های خود دسترسی داشته باشند.
به طور مشابه، مشتریان می‌خواهند سیستم‌های بانکی امن باشد، ولی ناامید می‌شوند وقتی از آن‌ها خواسته می‌شود که نام کاربری و گذرواژه‌های سخت و طولانی را حفظ کنند.
نیک ویلیامز می‌گوید: «زمانی که حرف از بانکداری دیجیتال به میان می‌آید، امنیت اهمیت زیادی پیدا می‌کند. کلید موفقیت این است که امن ترین و مستحکم ترین سیستم را داشته باشید و در عین حال وارد شدن به حساب توسط مشتریان خیلی سخت نباشد.
تحقیقات و توسعه‌های زیادی در این زمینه در حال انجام است و در آینده ای نزدیک بیومتریک‌ها روش‌های منحصر به فردی را برای احراز هویت ارائه می‌دهند که کار را برای مشتریان ما نیز سخت و پیچیده نخواهند کرد.»
در آینده احتمال می‌رود که راه‌های احراز هویت سطح بالاتر شوند.
هم‌اکنون هم بیومتریک‌ها برای احراز هویت مورد استفاده قرار می‌گیرند – چه از طریق اثر انگشت، اسکن چهره، یا تشخیص صدا. بسیاری پیش‌بینی می‌کنند که در آینده این روش به روش متداول در احراز هویت تبدیل خواهد شد. ممکن است در آینده مشتریان نتوانند بدون ارائه اثر انگشت پرداخت‌های موبایل انجام داده یا از یک ATM پول دریافت کنند. همچنین برای خدمات تلفنی، از فناوری‌های تشخیص صدا استفاده خواهد شد.
این گونه فناوری هم اکنون هم در بانک Barclays Wealth مورد استفاده قرار گرفته است. بانک می‌گوید که در مدت زمانی که فرد خود را معرفی کرده و مقصود خود از تماس را بیان می‌کند، بانک می‌تواند تایید کند که آیا با صاحب اصلی حساب صحبت می‌کند یا خیر. این بانک قصد دارد این فناوری را در تمام بانک پیاده سازی کند.
به طور مشابه، آیفون‌های جدید این قابلیت را دارند که اثر انگشت صاحب خود را تشخیص دهند، که روشی سریع برای باز کردن قفل آن است. انتظار می‌رود که در آینده از این روش در بانکداری موبایل هم استفاده شود. این امر به ویژه در تبلت‌ها بسیار کاربردی است، زیرا ممکن است بین اعضای خانواده مورد استفاده قرار گیرد، و راهی مناسب را برای تغییر بین حساب‌ها و پروفایل‌های مختلف فراهم می‌آورد.
ولی در حالیکه استفاده از بیومتریک‌ها به نظر اجتناب ناپذیر می‌رسد، بسیاری در این صنعت ادعا می‌کنند که این فناوری‌ها نوشدارویی نیست که همه‌ی مشکلات امنیتی را حل کند.
بن گرین، مدیر فناوری در بانک سانتاندر، از مشتریان می‌خواهد که انتظار نداشته باشند گذرواژه‌ها منقرض شوند. وی می‌پرسد «آیا فکر می‌کنیم که از بیومتریک‌ها برای احراز هویت استفاده خواهد شد؟ بله، ولی آیا این بدان معناست که مشتریان دیگر مجبور نیستند گذرواژه‌های خود را در ذهن داشته باشند؟ نه.»
ممکن است از بیومتریک‌ها به عنوان مکملی برای دیگر روش‌های احراز هویت استفاده شود، ولی تنها بخشی از فرآیند احراز هویت سه عاملی خواهد بود. امروزه بیشتر بانک‌ها از سیستم‌های دوعاملی استفاده می‌کنند. یعنی برای دریافت پول نیاز به کارت بانکی و یک رمز کارت هستید.
در آینده می‌توان از ساعت‌ها، جاسوئیچی‌ها، یا دستگاه‌های موبایل با فناوری بالا استفاده کرد که بتوانند با دستگاه‌های ATM ارتباط برقرار کرده و اطلاعات لازم را دریافت کنند.
همانطور که بن گرین اشاره کرد، استفاده‌ی روز افزون از موبایل بانک‌ها، ما را قادر ساخته تا از تکنیک‌های سطح بالای پروفایل‌بندی استفاده کنیم تا تراکنش‌ها را تایید کنیم.
وی می‌گوید «شاید مشتریان دوست نداشته باشند به شبکه‌های اجتماعی اجازه دهند که در مورد موقعیت مکانی خود، اینکه از چه شبکه وایرلسی استفاده می‌کنند یا اینکه چه اپلیکیشن‌هایی روی گوشی خود دارند اطلاعات کسب کنند.
ولی ممکن است برای امنیت بیشتر با کمال میل این اطلاعات را در اختیار بانک خود قرار دهند تا از فعالیت‌های مجرمانه جلوگیری شود. بانک‌ها با جزئیات فراوان در حال بررسی این اطلاعات هستند، و این امر باید آرامش خاطر خاصی را برای مشتریانشان به ارمغان بیاورد. این فرآیند تدریجی و در حال انجام است ولی پیشرفت‌های چشمگیری در آینده در حال وقوع است.»

5. آینده و بانک پاپ‌آپ
بانک‌ها ابتدا ستون‌های خیابان‌های اصلی شهر بودند. ولی بعد از اینکه عادت‌های خرید مشتریان تغییر کرد، شعبه‌های خود را به فروشگاه‌های بیرون از شهر، سوپرمارکت‌های شبانه روزی و سپس به کانال‌های دیجیتال منتقل کردند.
این روند به احتمال زیاد ادامه پیدا خواهد کرد. شعبه‌هایی که می‌مانند بیشتر خودکار می‌شوند در حالیکه مشاوره‌های چهره به چهره هم از طریق ویدیوکنفرانس به مشتریان ارائه می‌شود.
مارتین شایرز از شرکت فناوری‌های بانکی NCR می‌گوید: «خیلی زود، یعنی یک سال دیگر این خبر را خواهید شنید که یکی از بانک‌های بزرگ جای خیلی خوبی را خریداری کرده و آن را با TAMهای زیادی پر می‌کند و این یعنی اینکه مشتریان بتوانند 95 درصد تراکنش‌های مالی را خودشان به صورت سلف‌سرویس انجام دهند. طی پنج سال آینده این صحنه‌ها را خیلی خواهید دید.»
این روند هم اکنون در میان سوپرمارکت‌ها شایع شده است. در سال‌های اخیر سوپرمارکت‌های بزرگ همگی روی باز کردن شعبه‌های کوچکتر، که در نزدیکی محل زندگی و کار مردم قرار گرفته اند، تمرکز داشته اند.
در ایالات متحده، بانک‌ها هم اکنون هم در حال استفاده از این فناوری‌ها هستند. آن‌ها شعبه‌های اکسپرس را راه اندازی کرده اند که اغلب دارای خدمات ماشین‌رو هستند. همچنین این فناوری می‌تواند کاری کند که خدمات بانکی به جاهایی برسد که پیشتر به خدمات بانکی دسترسی نداشتند. بانک بارکلی اعلام کرده است که به زودی شعبه‌های «پاپ‌آپ» خود را در کتابخانه‌ها و مراکز فرهنگی اجتماعی مناطق روستایی باز خواهد کرد.
برایان هولند، مدیر نقاط حضور در RBS and NatWest می‌گوید که بانکداری در سال 2014 نسبت به 20 سال پیش، زمانی که کار خود را در این صنعت شروع کرد، قابل مقایسه نیست.
هولند می‌گوید «آن زمان‌ها شعبه همه چیز بود – تنها نقطه تماس با مشتریان و تنها راه برقراری ارتباط میان مردم با بانک. ولی فناوری همه چیز را تغییر داده است، و سیستم‌هایی را ارائه داده اند که سریع‌تر، انعطاف‌پذیرتر و راحتر تر از چیزی هستند که می‌توانستم سال‌ها پیش به آن فکر کنم. فناوری‌هایی که زندگی مدرن را شکل داده اند باعث ایجاد انقلابی در بانکداری شده اند.»
آیا این بدان معنا است که شعبه‌های بانکی از بین خواهند رفت؟ البته که نه. هولند می‌گوید که «شعبه‌ها جایی است که امروزه مشتریان برای دریافت مشاوره در مورد وام‌ها یا راه انداختن کسب و کار خود به آن جا می‌روند.»

6. آینده و پول سیار
موبایل بانک ممکن است هنوز در دوران طفولیت خود باشد. ولی بسیاری از متخصصان بانکداری پیش بینی می‌کنند که طی پنج سال آینده بیشتر پرداخت‌ها از طریق موبایل انجام شوند.
بیشتر نوآوری‌های بانکداری طی سال‌های اخیر در ایالات متحده یا بریتانیا صورت گرفته است. ولی اینجا صنایع در حال توسعه، جایی که مشتریان زیادی به زیرساخت‌های بانکی دسترسی ندارند، پیشگام این مسیر شده و به وضوح آینده را ترسیم کرده اند.
کنیا بزرگترین سیستم پول موبایلی، یعنی M-PESA را دارد. این پروژه در سال 2007 توسط بزرگترین اپراتور موبایل این کشور یعنی Safaricom راه اندازی شد. حدود دو سوم جمعیت این کشور از این سیستم استفاده کرده و حدود 25 درصد GDP کشور از طریق این سیستم جابجا می‌شود.
این سیستم در ابتدا به عنوان روشی برای بازپرداخت وام‌های کوچک مورد استفاده قرار گرفت. ولی بعدها توسعه یافت و به یک سیستم انتقال وجه بزرگ و عمومی تبدیل شد، و اغلب توسط کسانی که در شهرهای بزرگ کار می‌کنند مورد استفاده قرار گرفت تا برای خانواده‌های خود در شهرهای کوچک و روستاها پول ارسال کنند.
این سیستم رشد چشمگیری داشته و اخیراً در کشورهای دیگری نظیر هند، افغانستان و آفریقای جنوبی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
دلیل بیشتر این پیشرفت‌ها در کشورهای در حال توسعه این بوده که سیستم بانکداری در این کشورها، به ویژه در مناطق فقیرتر، بسیار کمتر از غرب توسعه یافته است. در بریتانیا اینگونه نیست. زیرا در این کشورها مردم به انتقال سریع پول‌ها از روش‌های الکترونیکی دیگر عادت کرده اند. بنابراین اینجا چه چیزی می‌تواند منجر به یک انقلاب در پرداخت‌های موبایل شود؟ کریس پاپل، سرپرست دیجیتال در RBS Group می‌گوید «نوآوری واقعی در نحوه‌ی پرداخت کردن نیست، بلکه در اتفاقی است که قبل و بعد از پرداخت صورت می‌پذیرد.»
در حال حاضر، پرداخت خریدها توسط یک گوشی همراه به اندازه خرید توسط یک کارت پلاستیکی آسان شده است. ولی نوآوری‌های بانکی در حال جابجایی این پویایی هستند که منجر به تغییراتی در آینده خواهد شد.
بخشی از این نوآوری‌ها از صنعت بانکداری می‌آید و بخشی دیگر از شرکت‌های مخابراتی و خرده فروش‌هایی که با بانک‌ها همکاری می‌کنند تا روش‌هایی آسان و مناسب را برای مشتریان خلق کنند.
در حال حاضر بانک‌ها در حال توسعه فناوری‌ای هستندک ه می‌تواند رسیدهای دیجیتال را با سوابق پرداخت شما یکپارچه ساید. کریس پاپل می‌افزاید «این امر به وضوح به همکاری میان بانک‌ها و بخش خرده فروشی نیاز دارد و می‌تواند مزایای چشمگیری برای مشتریان به همراه داشته باشد.»
ضمیمه کردن یک رسید خرید به سوابق بانکی در نقاط فروش یعنی اینکه مشتریان دیگر مجبور نیستند کاغذهای مچاله شده را در کیف پولشان نگه دارند و هر وقت لازم شد آن را پرینت کنند. همچنین برای مقاصد مالیاتی یا ردگیری میزان مخارج خودتان بسیار مفید می‌تواند باشد.
به طور همزمان خرده فروش‌ها در حال توسعه اپلیکیشن‌هایی هستند که طرح‌های وفاداری مشتریان و «کوپن‌های تخفیف» را با گزینه‌های پرداخت ادغام می‌کنند، که انتظار می‌رود استفاده‌ی جامع از اپلیکیشن‌های گوشی‌های موبایل یا کیف‌پول‌های الکترونیکی (e-wallet) برای پرداخت‌ها را ترغیب کند.
در ایالات متحده بیش از 30 درصد فروش استارباکس با استفاده از اپلیکیشن خود این کافه‌های زنجیره‌ای پرداخت می‌شود. روش کار این گونه است که مشتریان این اپلیکیشن را به بانک خود لینک می‌کنند و روی اَپ پول بارگزاری می‌کنند و هنگام ورود به فروشگاه استارباکس، برای پرداخت اقلام خریداری شده از آن استفاده می‌کنند. برای خریدهای کمتر از 20 پوند، کافی است که مشتریان گوشی خود را کنار ریدر بدون تماس قرار دهند.
زمانی که آن‌ها وارد فروشگاه می‌شوند، اطلاعات مکانی کاربر، اپلیکیشن را به صورت خودکار باز کرده، به مشتری می‌گوید که چقدر پول در حساب خود دارند، آیتم‌های مخصوص و تخفیف خورده‌ی آن روز کدام‌ها هستند، و اینکه تعدد امتیازهای وفاداری که جمع آوری کرده اند چقدر است. برای چک کردن این اطلاعات گوشی از جیب بیرون آمده است، بنابراین لمس کردن یک دکمه برای پرداخت به اندازه پرداخت با کارت، ساده به نظر می‌رسد.
در آینده حتی لازم نیست گوشی‌هایمان را از جیب‌هایمان بیرون بیاوریم. در ایالات متحده اپل، پیشگام فناوری فانوس دریایی یا همان Beacon شده است، که از گوشی‌های دارای NFC پالسی را به بیرون ساطع می‌کند.
با نزدیک شدن شما به ریدرهای بدون تماس، این پالس‌ها به صورت خودکار ثبت می‌شوند. بنابراین برای کاربردهایی چون حمل و نقل عمومی، موانع به صورت خودکار برایتان باز می‌شود، از حساب شما کاسته شده و شما با یک حرکت بدون توقف سوار می‌شوید. واضح است که این فناوری در خرده فروشی هم کاربرد خود را پیدا خواهد کرد که در آن مشتریان با راه رفتن از میان باجه پرداخت، با اقلام خریداری شده خارج شوند.

7. آینده و داده‌های بزرگ
آیا بانک‌ها می‌توانند با کمک کردن به مشتریان خود برای اخذ تصمیمات بهتر و هوشمندانه تر، از رقبای خود پیشی بگیرند؟
گیلین گای، مدیر ارشد شرکت Citizen Advice اینگونه فکر می‌کند. وی می‌گوید که صنعت بانکداری روی لبه‌ی یک ایده‌ی عالی در نوسان است، و تنها به یک شرکت خوب نیاز دارد که از طرف مشتریانش هل داده شود.
وی می‌افزاید «بیشتر از یک دهه است که دانش سنتی در مورد بانک‌های این است که تنها راه پول درآوردن از طریق بهره‌های بانکی و وام‌ها، یا فروش بسته‌های محصول است. بانک‌ها باید مدل درآمدی دیگری را توسعه دهند که نشان می‌دهد غول‌های جهانی چگونه از تخصص خود برای کمک به مشتریان در راستای ذخیره کردن سرمایه‌های خود استفاده می‌کنند.»
بانک‌ها به حجم بسیار زیادی از اطلاعات مربوط به مشتریان خود دسترسی دارند. کجا زندگی می‌کنند، چه می‌خرند و از چه کسی می‌خرند. در حال حاضر بانک‌ها خیلی کم از این اطلاعات استفاده می‌کنند. او می‌گوید این اطلاعات بسیار ارزشمند هستند و اگر بانک‌ها درست از آن استفاده کنند، می‌توانند مزایای زیادی را برای مشتریان خود ارائه دهند. برای مثال بانک‌ها می‌دانند که چه کسانی هزینه‌ی زیادی را بابت قبض‌های خانگی پرداخت می‌کنند و می‌توانند به آن‌ها نشان دهند که دیگران چگونه توانسته اند در هزینه‌های مربوط به این قبوض صرفه جویی کنند.
گای می‌گوید این امر می‌تواند یک بازی برد برد برای بانک‌ها باشد. اینکه مشتریان را در محوریت قرار دهند باعث می‌شود که مشتریان بیشتری جذب کنند. به طور همزمان بانک‌ها می‌توانند میزان سپرده‌های مردمی را با متقاعد کردن مشتریان به اینکه می‌توان «از این اندوخته‌ها باز هم اندوخته جمع کرد» افزایش دهند. زمانی که حرف استفاده از داده‌ها به میان می‌آید، بانک‌های سوپرمارکتی پیشرو هستند. کارت‌های وفاداری مشتریان حجم عظیمی از داده‌ها را برایشان مهیا می‌کند. بانک سینسبوری اعلام کرده که می‌خواهد از اطلاعات مشتریان خود که از طریق Nectar Card جمع شده استفاده کند تا خدمات بانکداری خود را شخصی سازی کند. در ایالات متحده این تکنیک‌ها متقاعدسازی مردم توسط شرکت‌های بزرگ استفاده شده و بسیار کارآمد بوده است. شرکت Opower که در زمینه انرژی فعالیت دارد با انتشار بیانیه‌های فصلی و نشان دادن میزان «متوسط» مصرف انرژی کاربران را تشویق می‌کند که از این میزان بیشتر مصرف نکنند و در صورتی که بیشتر از آن مصرف کنند، به آن‌ها توصیه می‌کند که از نکته‌ها و رهمنودهای موجود در گزارش استفاده کنند. از این رو میزان مصرف انرژی به خوبی کاهش یافته است. آیا بانک‌ها می‌توانند از تکنیک‌های مشابه برای افزایش سپرده‌ها استفاده کنند؟
گای می‌گوید «این ایده ساده ولی بنیادین است. اگر بانک‌ها مردم را ترغیب کنند چیزهایی بخرند که به آن‌ها نیازی ندارند، سوددهی خود را از دست می‌دهند، و اگر آن‌ها را تشویق کنند که روی چیزهایی که واقعاً نیاز دارند پول ذخیره کنند، سودده خواهند بود. به نظر واضح می‌آید، ولی می‌تواند آینده‌ی بانکداری باشد.»

نتیجه گیری: آینده‌ی بانکداری چگونه خواهد بود؟
انقلاب مربوط به نحوه‌ی خرج کردن پول‌ها، انتقال پول‌ها و مدیریت پول‌ها تمام نشده است. بانک‌ها در حال توسعه فناوری‌های جدیدی هستند تا بانکداری را تسهیل کرده و آن را انعطاف پذیر تر کنند. داده‌های بیومتریک و روش‌های امنیتی نوین می‌توانند حساب‌ها و تراکنش‌ها را امن تر کنند. فناوری NFC باعث می‌شود که برای پرداخت‌ها دیگر نیازی نباشد کارت بانک خود را از کیف پولتان در بیاورید. بانک‌ها به نوآوری‌های خود ادامه می‌دهند چون می‌دانند این یک راه برای جذب و حفظ مشتریان است.

منبع: انجمن بانکداران بریتانیا

مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع: 450


بنیاد آینده‌نگری ایران



سه شنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۳ آوریل ۲۰۲۴

دانش نو

+ ۹ نکته که باید درباره هوش مصنوعی بدانید bbv

+ مطالعه دانشگاه استنفورد: با تغییرات هوش مصنوعی انسان‌ها نگران موقعیت خود هستند یسنا امان‌پور

+ دستور کار انسانى جديد / مقالا ای از کتاب انسان خداگونه يووال نوح

+ پلورالیسم چیست؟ قیصر کللی

+ اعضای مصنوعی رباتیک نرم مبتنی بر میکروسیالات، به کمک بیماران دیابتی می‌آیند ´-

+ مهارت تصمیم‌گیری چیست؟ هرمز پوررستمی

+ هوش مصنوعی توزیعی و تجمیعی چیست؟ 

+ تاثیر ابزارهای هوشمند بر کنترل شیوع بیماری‌های فراگیر. 

+ موانع خلاقیت کدامند؟ هرمز پوررستمی

+ نیازی بدون پاسخ! نوآوری اجتماعی را وارد کنیم!  سعید قاسمی زاده تمر

+ مهارت بهتر است یا مدرک دانشگاهی حمیدرضا تائبی

+ علم و اخلاق در گفت‌وگو با دکتر موسی اکرمی؛ دکتر موسی اکرمی

+ مدیریت آینده نگر در ICT 

+ چرا هوش و مهارت، برای داشتن یک شغل کافی نیستند؟ هرمز پوررستمی

+ شرایط اجتماعی چگونه است؟ از منظر چند جامعه شناس ساناز عباس زاده

+ بازگشت به دنیای هنرهای دیجیتال  مهدی صنعت‌جو

+ 2019 

+ مشتری رسانه است فرنود حسنی

+ چه چیزی ترقی بشریت را توجیه می‎کند؟1 یووال نوح هراری

+ تغییر پرشتاب الگو‌های سنتی را منسوخ خواهند کرد 

+ مهارت های مورد نیاز انسان آینده 

+ بازگشت به دوران دولت-شهر برگردان: سپیده جدیری

+ انسان آینده، تسخیر سیر تکامل به دست بشر 

+ نویسنده «انسان خردمند» از کتاب تازه خود گفت  یووال نوح هراری

+ مرد «شپشو» یا منادی عقلانیت؟ دکتر موسی اکرمی

+ رسالت فلسفه آسمان است یا زمین؟ دکتر محسن رنانی

+ جامعه شناسی و فردیت دکتر منیژه نویدنیا

+ تمام قدرت به کجا منتقل شد؟  یووال نوح هراری

+ دفاعم از جامعه‌شناسی مرتبط با واقعیت‌هاست تا مبتنی بر ایدئولوژی! 

+ آنچه مرا نکُشد هرمز پوررستمی

+ جامعه شناسی آموزش و پرورش- رضا جوان

+ پیامدهای مدرنیت -  آنتونی گیدنز

+ اتاق شیشه ای و هنر هشتم زندگی در واقعیت موازی  دکتر مهدی مطهرنیا

+ آزمون های انديشه ورزی در بارۀ خود انديشه حسین کاشفی امیری

+ جامعه شناسی آموزش و پرورش. 

+ گوگل و پایان آزادی اراده یووال نوح هراری

+ انسان از کجا آمد به کجا می رود؟ محمد طبیبیان

+ بازگشت به خانه میثاق محمدی‌زاده

+ هک کردن مغز، کلیدی برای موفقیت مهسا قنبری

+ چهار راهکار برای هک مغز به‌منظور افزایش موفقیت و بهره‌وری مهسا قنبری

+ نوآوری در عصر دیجیتال ؛ چشم‌اندازی جدید برای خدمات 

+ لیدرهای انقلاب صنعتی چهارم 

+ چطور می‌توانیم برای دریافت حقوق بیشتر چانه‌زنی کنیم؟ حمیدرضا تائبی

+ سرمایه اجتماعی دانش آموزان مهدی ولی نژاد

+ جامعه شناسی آموزش و پرورش 

+ ابرها دگرگون می‌شوند، دگرگون می‌کنند و دنیای فناوری را سیراب می‌کنند حمیدرضا تائبی

+ چه چیزی ترقی بشریت را توجیه می‎کند؟ یووال نوح هراری

+ چشم را باید شست…. جور دیگر باید دید دکتر سید کمال الدین موسوی

+ جنبش روش های آمیخته 

+ جامعه شناسی فرهنگی؛ انسان های جامانده دکتر منیژه نویدنیا

+ انگیزه پیشرفت پایین ‌تر از متوسط عثمان آچاک

+ جامعه شناسی شهری و حس زندگی؟ دکتر منیژه نویدنیا

+ چرا ناهنجاری؟ 

+ سخنرانی حسین پاینده در نشست روانکاوی و تحلیل‌های کلان اجتماعی (۲)؛ 

+ چرا کسب‌ و کارهای نوپای موفق به‌سادگی ممکن است شکست بخورند؟ حمیدرضا تائبی

+ بنیان‌های نابرابری اجتماعی دکتر محسن رنانی

+ روانکاوی درمان فرد یا اجتماع 

+ مقدمه‌ای بر تاریخ زیبایی‌شناسی مدرن؛  پُل گایر، ترجمه سیدجواد فندرسکی

+ ظرفیت آموزشی بازی های رایانه  

+ افراد معمولی چگونه به افرادی خارق‌العاده تبدیل می‌شوند مهسا قنبری

+ چپ و راست مرده‌اند، زمین را می‌خواهی یا آسمان را؟ 

+ مهم‌ترین فنآوری‌ها در سال ۲۰۱۸ 

+ هوش مصنوعی می تواند طی بیست سال آینده تهدیدی برای ۴۷ درصد از مشاغل باشد 

+ در حسرت توسعه رضا داوری اردکانی

+ آزادی علمی مقصود فراستخواه

+ سازماندهي گروههاي مشارکتي در سازمانهاي يادگيرنده 

+ مديريت دانش، نياز سازمان هاي امروز 

+ مديريت استرس مجيد يوسفي

+ رقابت بزرگان بر سر تراشه‌های هوش مصنوعی و خیزش آرام تکینگی به‌سمت ما! حمیدرضا تائبی

+ تغییر اجتناب ناپذیر است و باید به منظور ایجاد تحولات مدیریت شود. 

+ ⁠دانشگاه اصفهان برگزار می کند: ⁠دانشگاه اصفهان

+ به فرزندانمان رحم کنیم دکتر محسن رنانی

+ زلزله در سیارات دیگر چگونه رخ می‌دهد؟ 

+ ساختمان‌های هوشمند فرشته نجات انسان‌ها می‌شوند حمیدرضا تائبی

+ استفاده از سیل تصاویری که در زلزله به راه می‌افتد مهدی صنعت‌جو

+ توانمند باشید، تا عرصه را به سایرین واگذار نکنید. حمیدرضا مازندرانی

+ انواع سازمانها Organization Types از دیدگاه برنامه ریزی هدف ها و وسیله ها راسل ایکا ف

+ هوش سازمانیم ‌تجاری است، پس موفق می‌شوم! حمیدرضا تائبی

+ درک اشارات دست با تصویربرداری صوتی مهدی صنعت‌جو

+ نقش بی بدیل هوش مصنوعی بر شهرها و شهروندان آنها محسن راعی

+ مزایای سواد اطلاعاتی 

+ هوش مصنوعی انویدیا، هوای آفتابی را برای ماشین های خودران شبیه سازی می کند! علیرضا فرجی علیرضا فرجی

+ فراگیری: نیازی پایه ای 

+ قلسفه و زندگی روزمره. موسی اکرمی

+ خلاقیت نمادین دهه هشتادی ها 

+ فهم سواد اطلاعاتی 

+ نظریه سواد رسانه ای در گفتگو با دکتر هاشمی 

+ در سال جدید مهندسی نرم‌افزار را جدی‌تر دنبال کنیم حمیدرضا تائبی

+ باید که لذت آموختن را دوباره بیاموزیم پوریا ناظمی

+ انقلاب هوش مصنوعی و تاثیر آن بر جامعه و شرکت ها 

+ توانمند باشید، تا عرصه را به سایرین واگذار نکنید حمیدرضا مازندرانی

+ وجود یخ در مدار استوای مریخ 

+ ظهور «ابر انسان‌ها» طی ۲۰ سال آینده 

+ دانشمندان به استقبال مهمترین پرسش های بشر می روند! 

+ آینده پژوهی و انواع آینده. محسن گرامی طیبی

+ ضریب رشد استارتاپ‌های ایرانی، بالاترین در منطقه نزدیک به متوسط جهانی 

+ نگاه تان به آینده است یا اکنون؟ 

+ اینجا همه آدم‌ها این‌جوری نیستند* مهدی صنعت‌جو

+ بدرود سیارۀ زمین؟ لورین رابینسون

+ تهدیدات اینترنت اشیا 



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995