Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


تحولات ایران از منظر سپاه پاسداران

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[08 Jan 2016]   [ فرهاد یزدی]

– هشتم ژانویه 2016

تنش با عربستان در حالی که قابلیت بدل شدن به جنگ را دارد، بر مشگلات متعدد رژیم که در اصل نیازی به ایجاد آن نبود، افزوده است. حمله به سفارت عربستان، وسیله ی مظنونان همیشگی، یعنی هواداران رهبر نظام در بسیج در درجه نخست و سپس به احتمال، وسیله ی بخشی در امنیت سپاه، بدون آگاهی حکومت انجام گرفت. این حمله، چندمین تلاش این گروه برای ایجاد درگیری با عربستان، تنها و تنها برای تند کردن وضعیت داخلی (این بار برای اثر گذاردن بر انتخابات) می باشد که نیاز است دو مورد پیشین را یاد آوری کرد. اقدامات ماجراجویانه در یمن همراه با شعارهای بی معنا که از شدت تکرار خسته کننده شده و اعزام ناوگان جنگی که با در نظر گرفتن مسایل لجستیکی، از نخستین روز روشن بود که مجبور به مراجعت سرافکنده خواهند بود. تلاش شدید دیگر، مرتبط به وقایع مکه و کشته و مفقود شدن تعداد زیادی ایرانی که بنسبت کل تعداد ایرانیان شرکت کننده، بسیار بالا بود مربوط می گردد. رهبر نظام و دیگر گروه و افرادی که منافع و وجودشان در صحنه باهم گره خورده است، بدون تلف کردن فرصت، سطح تهدید را تا اندازه دست زدن به عملیات نظامی، افزایش دادند. برای ملت ایران هیچگاه روشن نشد که آن همه "سخنان بسان بازی" به چه دلیل ناگهان خاموش شدند. می توان گمان برد که سنبه عربستان با مدارکی که برعلیه نظام اسلامی در این مورد در دست داشتند، بسیار پرزور و خارج از توان ایستادگی نظام بود. باید توجه کرد که پس از اجرای هر پرده از نمایش، از تعداد هواداران نظام و به به گویان بشدت کاسته شد. اما حمله به سفارت، این واقعیت را آشکار کرد که دیرک اصلی سرپا نگاهدارنده خیمه نظام، یعنی سپاه پاسداران، دستکم از تکرار چنین وقایع لوس و خنک و در عین حال خطرناک، خسته شده است. اخطار فرمانده سپاه تهران به تظاهرات "خودجوش بسیجیان" آماده شهادت، در همراهی با سخنان حکومت برگزار شد و نه گروه تندرو.
آیا این سخنان با تایید رده های بالاتر سپاه انجام گرفته بود و یا سخنان از دل برآمده فرماندهی بود که رده های بالاتر یا با آن همدل بودند و یا از نظر سیاسی مخالفت آشکار را صلاح نمی دانستند، بر ما روشن نیست. اما بر مبنای شایعات (که هیچگاه در ایران بی پایه نبوده است)، شکاف شدید تا اندازه ی درگیری فیزیکی، در داخل فرماندهی سپاه بیش از آنکه مخالفان برآورد می کنند، ژرف تر است و بطور منطقی با در نظر گرفتن هدف های متضاد، باید هم باشد. حال اگر ما به تحولات داخلی و خارجی کشور از دید سپاه نگاه کنیم، تاریکی ناشی از نا آگاهی ما، تا اندازه ای روشن می گردند:
الف – سیاست داخلی – هر نهادی در هر کشور نمی تواند نسبت به سرنوشت کل کشور بی تفاوت باشد. منافع فردی و گروهی در حکومت های خودکامه، دلیلی ندارد که با منافع ملی همیشه همراه باشد. در حالی که در رژیم های دمکرات، گرایش به همسویی منافع ملت و دولت دارد، در حکومت خودکامه همیشه منافع کوتاه مدت نظام (البته بنا به قضاوت خوشان)، بر منافع ملی هرچند متضاد باشند، اولویت دارد. همزمان، هر رژیمی، خواست ماندگاری دارد. اما رژیم خودکامه که خواست های آن با منافع ملی یکسان نیست، از ملت دور شده و انبوه اشتباهات تکراری بر حجم آن افزوده و شکاف به اندازه ای ژرف می گردد که امکان سازش از میان می رود. نظام اسلامی در چنین تنگنایی گیر کرده و راه خلاصی ندارد. از نظر آنان، تنها چاره در دست رس، تکیه بیش تر بر نیروی مسلح است که با ترس و زور چندروزی بر دوام آنان بکوشد. در اینجا این پرسش پیش می آید که سپاه چه دلیلی دارد که این نقش منفور را که بر دوش آن نهاده اند، بیش از این ادامه دهد؟ از دید سپاه، منطقی است که از خود بپرسد که با دادن اینهمه قربانی در راه حفظ چارچوبی بنام رژیم اسلامی،آیا هدف به قدرت نشاندن تنی فاسد، چه آخوند و چه پاره ای از هم رده های پیشین ما، برای چپاول کشور بود؟ بسیاری از سرآمدن رژیم به طور آشکار اعلان کرده اند که فساد نهادینه شده، مهم ترین عامل سقوط رژیم می باشد. در این برهه، مهم نیست که تمامی آنان در بوجود آوردن این نظام نقش اساسی بازی کرده اند و دستان بسیاری از آنان پاک نیستند. مهم آنست که همگی چه گناهکار و چه بی گناه چاره ای به جز اعتراف ندارند. آیا این همان حکومت خدا بر روی زمین است که بخاطر آن چندسد هزار شهید داده شده است؟ آیا یک نیروی نظامی با سابقه جنگ هشت ساله و هزاران شهید، باید زیردست چند آخوند باشد و فرماندهان، همیشه لبه تیز تیغ آنان را برگردن خود احساس کنند؟ چگونه می توان پذیرفت که بخش نظامی سپاه، که در خط نخست کشته شدگان جنگ احتمالی با هر قدرتی هستند، در حالی که چند آخوند به عنوان نماینده ولی فقیه و رئیس امنیت آن نهاد، تعیین کننده استراتژی و در عمل گرداننده اصلی باشند؟
کاش کشته های نظام تنها به فساد محدود می شد. در چه مورد آنان می توانند به نکته ی درخشانی اشاره کنند: اقتصاد، آرامش اجتماعی، تعداد اعدامی ها و یا تعداد زندانی ها، تعداد معتادین، دست آوردهای علمی و یا هدف نهایی آنان، که گسترش دین باشد؟ تازه آنهم پس از گذشت سی و هفت سال یا فدا کردن بیش از یک و نیم نسل.
ب – امنیت ملی و سیاست خارجی بگونه ای بوده است که در دوره ای دراز، ایران برلبه تیغ گام برداشته است. میلیاردها دلار و هزاران نفر در راه بلند پروازی های بدون منطق رژیم فدا شده اند که تا ایران، امروز حتا بیش از دیروز، از امنیت کم تر برخوردار باشد. با سیاستی منطقی وسیله ی ایران (نه نظام اسلامی) نه افغانستان وسیله ی شوروی و سپس آمریکا اشغال می شد و نه عراق وسیله ی آمریکا اشغال و سپس هر دو به جنگ داخلی کشیده می شدند. همین سیاست در مورد سوریه، آن سرزمین را بخاک خون و ویرانی رساند و هم جبهه ای بنام داعش آفرید. دخالت های رهبر نظام به وسیله ی سپاه قدس در سرزمین های عربی، جبهه ی ضد شیعه به وجود آورده که نیشتری بر ایران است که تا سال ها در آینده خون ضعف از آن جاری خواهد بود. استراتژی رهبر، این سپاه را بدل به وسیله ی در دست ترکیه کرد تا به هدف اشغال سرزمین در شمال عراق و سوریه بدون هزینه ی بالا، دست یابند. خوش خیالی خواهد بود اگر گمان بریم که ترکیه با اتحاد با عربستان و چاره نداشتن غرب، از مناطقی که در عراق و سوریه اشغال کرده و در آینده با شکست احتمالی داعش، دامنه آن گسترده تر خواهد شد، همراه بر امتیاز های دیگر، صرف نظر خواهد کرد. استراتژی که اعلان می کرد برای مجبور نشدن به جنگ در تهران، باید به جنگیدن در سوریه تن در دهیم، در عمل به عاملی در جهت رسیدن ترکیه به هدف های استراتژیک خود بدون هزینه زیاد، بدل شدند. هنگامی که بر سر غنائم جنگی و تقسیم منطقه نفوذ در عراق و سوریه، قدرت های جهانی مشغول بده و بستان خواهند بود، با وجودی که ایران در مقایسه با توان خود، بالاترین هزینه را کرده، چون ناتوان ترین عضو خواهد بود، شاید مانند کنفرانس صلح پاریس حتا نتواند در جلسات شرکت کند. از سوی دیگر، ترکیه با هزینه ی پایین جانی و مالی (که به احتمال بزودی وسیله ی عربستان + متحدین جبران خواهد شد)، بالاترین غنائم را بدست خواهد آورد.
آیا سپاه قدس به این درجه از پختگی نرسیده که پرسش نماید که باوجودی که آنچه را که در توان داشته انجام داده است، در حال حاظر دست آورد چه بوده؟ ایا فرمانده این سپاه که بسیاری از یاران خود را از دست داده و خود همیشه در صحنه جنگ حاظر بوده، نباید به کارنامه دست رنج خود که در نهایت چیزی جز فاجعه برای ساکنان آن سرزمین ها و خدمت به منافع قدرت های خارجی نبوده، نگاهی سنجش گرا بی افکند؟ آیا سپاه، عمله ی بی اقتداری ایران، تا این درجه نبوده که حتا یک متحد در خلیج فارس (تکرار می گردد خلیج فارس) نداشته باشد؟ با امتحانی که در جنگ با عراق و پس از آن تاکنون داده شد، نمی توان فرض کرد که بجز بخش کوچکی از سپاه، یا از وضع کنونی خوشنود و یا هنوز بیدار نشده باشد. سپاه یک راه دارد و آن هم گام برداشتن در راه ملت است که نشانه های چنین تحولی هر روز از روز پیش آشکارتر می گردد. مهم ترین آزمون پیش رو، انتخابات آینده می باشد.
بعنوان نیروی مسلح که آن را دانسته رو درروی ملت قرار داده اند، باید توجه شود که سپاه از بطن ملت برخواسته و کوله باری پراز فداکاری و هزینه در راه دفاع از خاک و ملت ایران بردوش می کشد، نمی تواند در روز تعیین کننده برعلیه ملت بجنگد. اگر روزی سپاه مشروعیت نظام اسلامی را دربست قبول داشت، امروز به عنوان جزیی از ملت، مشروعیتی برای آن قایل نیست.
بازهم باید تکرار گردد که انگیزه چنین هشدارهایی تنها در راه نجات ملت ایران از سقوط بیش تر در منجلاب نظام اسلامی و از بین رفتن بزرگ ترین سرمایه های کشور و از آن میان سپاه، در یک جنگ نظامی ناخواسته که بدون تردید پای همگی همسایگان و قدرت های خارجی را باز خواهد کرد، باشیم. جنگ برای دست یافتن به هدف های سیاسی (پدافندی، مذهبی، ایدئولوژیک) صورت می گیرد. همزمان، نیروهای مسلح که نخستین قربانیان جنگ را تشکیل می دهند (چه از نظر نفرات و چه از نظر سازمانی)، آخرین نهادی هستند که تمایل به جنگ دارند. جنگ برای نهاد نظامی، الویت نیست، آخرین گذینه می باشد. از این رو هدف از جنگ و هزینه آن، باید برای نیروهای مسلح به طور کامل روشن و قابل توجیه باشد. نظام اسلامی در طبیعت خود دشمن آفرین است و در هر زمان قابلیت بالقوه وارد شدن به جنگ با دشمن را دارد. اشکال در این است که کدام دشمن را برگزیند و با چه هدفی. هدف هرچه باشد، در نهایت برای ماندگاری نظام خواهد بود. برای نهاد نظامی که بار جنگ را بردوش می کشد، چنین بی بندوباری قابل قبول نیست.
......................................
- در حالی که عربستان با اعدام جمعی اخیر، انزجار بسیاری را در سراسر جهان برانگیخت، حمله ی برنامه ریزی شده به سفارت و کنسولگری، منجر به افتضاح سیاسی دیگری برای نظام اسلامی شد.
- حتا به سادگی می توان ادعا کرد که سپاه قدس بیش از هر گروه و حکومتی، به سود اسراییل عمل کرده است. امروز اسراییل با آسودگی بیش تر در برابر فلسطینیان عمل می کند تا پیش ترها. افکار عمومی جهانی تحولات اسراییل را به دست فراموشی سپرده است.

مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۹ آوریل ۲۰۲۴

ستون آزاد

+ "زدن سر هشت پا" و حکایت "ببر کاغذی" رضا علوی

+ جهانِ پس از جنگ غزه  رضا علوی

+ آیا اسراییل بر نفت و گازغزه چیره خواهد شد ؟ رضا علوی

+ توتالیتریسم چیست؟ حسین مولا

+ گفتگو بارد هوش مصنوعی با حسین مولا حسین مولا

+ تفاوت مبارزه جوانان در زمان حکومت شاه ایران برای آزادی و دمکراسی با مبارزه جوانان کنونی برای آزادی و دمکراسی علیه جمهوری اسلامی چیست؟ گفتگو حسین مولا با بارد بزرگترین هوش مصنوعی گوگل

+ دو حادثه مهم  رضا علوی

+ جوانانیکه در جنبش زن زندگی آزادی شرکت کردن در چه سنینی بودند؟ Bard هوش مصنوعی

+ خود آموز دیکتاتورها رندال وود کارمینه دولوکا

+ موانع توسعه دموکراسی در خاورمیانه  دکتر امیر ساجدي

+ راز یک کشتار  رضا علوی

+ آیا غول خفته بیدار می شود ؟  رضا علوی

+ ریزش مداحان در این عاشورا رضا علوی

+ رهبر نقاب دار!  رضا علوی

+ بخش سوم : "لاریجانی ها " ؛ مردانی برای تمام فصول رضا علوی

+ حقوق زنان - کانون درگیری. فرهاد یزدی

+ آمریکا ؛ به کجا چنین شتابان ؟ رضا علوی

+ جهان و ایران در آغاز سال نو خورشیدی. فرهاد یزدی

+ نبرد برای نامزدی  رضا علوی

+ . 

+ ایران لیبرال فرهاد یزدی

+ روز جهانی زنان گرامی باد  گیتی پورفاضل

+ سالروز حمله روسیه به اوکراین فرهاد یزدی

+ کالبد شکافی" پرویز ثابتی" رضا علوی

+ سقوط محسن رنانی

+ فشار برملت ایران از دو سو. فرهاد یزدی

+ نشست واشنگتن – تلاش در راه ذلیل کردن جنبش ملی ایران فرهاد یزدی

+ الگوی روسی چپاول اموال ملی فرهاد یزدی

+ امنیت ملی – بخش دوم فرهاد یزدی

+ امنیت ملی در دهه سوم سده بیست و یکم فرهاد یزدی

+ آیا روسیه، جمهوری اسلامی را به عنوان متحد استراتژیک خود محسوب می کند؟ رضا علوی

+ منافع ملی و استقلال فرهاد یزدی

+ نقش "طنز" و شعار های "کاف دار" در جنبش انقلابی ایران رضا علوی

+ قشر میانه ایران مهرداد: یکی از همکاران سایت آینده نگر

+ دیگر چین به ایران اهمیت نمی‌دهد ! رضا علوی

+ نقش توازن قوا در جهان در خیزش ملی فرهاد یزدی

+ نیروهای مسلح در دو مقطع تاریخی فرهاد یزدی

+ تراژدی جمهوری اسلامی با مهسا امینی آغاز و با محسن شکاری پایان می‌یابد!  دکتر شیرزاد کلهری

+ دستاوردهای جنبش انقلابی ایران یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ از خیزش اجتماعی تا انقلاب سیاسی فرهاد یزدی

+ پایان کار رژیم، تکیه بر عصای سلیمان شیرزاد کلهری

+ انقلاب سیاسی فرهاد یزدی

+ انقلاب مدرن ایران شیرزاد کلهری

+ ادامه خیزش اجتماعی – سیاسی ایران فرهاد یزدی

+ بیانیه شماره ۱ لیدرهای میدانی  لیدرهای میدانی

+ خیزش اجتماعی نسل جوان ایران فرهاد یزدی

+ اولویت پاسداری از یک پارچگی سرزمینی ایران فرهاد یزدی

+ با کمال تاسف و تاثر از در گذشت دوست نازنین مان محمد امینی .

+ اعتراضات مردم و راهکار های روی میز حکومت یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ تعلل نیروهای مسلح فرهاد یزدی

+ آینده در کوتاه مدت فرهاد یزدی

+ سپاه پاسداران و نجات ایران فرهاد یزدی

+ رسالت انسان در برابر آزادی سعیده امین‌زاده

+ ایران – روسیه - اوکراین فرهاد یزدی

+ نیاز به زمان فرهاد یزدی

+ مبارزه مدنی و چرائی آن کیومرث صابغی

+ دو بازنده – یک برنده. فرهاد یزدی

+ نظام سیاسی در ایران آینده فرهاد یزدی

+ آیا بایدن در انتخابات ۲۰۲۴ کاندید خواهد شد ؟ رضا علوی

+ اسطوره سیاسی از دموکراسی آمریکا تا اقتدار گرائی چین پرفسورجیم دیتو

+ اسطوره جدید و آینده سیاسی عربستان سعودی -

+ فرمان فرمایی روسیه بر نظام اسلامی فرهاد یزدی

+ دگرگونی قدرت در کانون نظام فرهاد یزدی

+ برجام در تاریکی رضا علوی

+ برای مام زمین در روز زمین فرهاد یگانه‌

+ تکرار تاریخ، نابودی محتوم دیکتاتورهای بزرگ به دست خودشان است فرهاد یگانه‌

+ چرا رابطه کشورهای غربی و روسیه پس از پایان جنگ سرد، به چنین کابوسی برای اردوگاه کشورهای غربی ختم شد؟ فرهاد یگانه‌

+ تاثیر جنگ اوکراین فرهاد یزدی

+ نوروزتان مبارک .

+ چیرگی «جبهه موافقت» بر «جبهه مقاومت» رضا علوی

+ نخبه گان یا پخمه گان در حکومت اسلامی  رضا علوی

+ رویا یا کابوس ؟ رضا علوی

+ خودکامگی  تیموتی اسنایدر

+ نگاهی بر موقعیت ایران در منطقه فرهاد یزدی

+ در باره انتخابات ۱۴۰۰ مجید / ایران

+ حسن هم از میان ما رفت گروهی از یاران دیروز، امروز و فردای حسن

+ در باره ظریف ... و میدان  مجید / ایران

+ نظام اسلامی و اردوی خاور بر علیه باختر فرهاد یزدی

+ چرا سازمانهای اطلاعا تی معتقدند که آینده جهان تیره و تار است ترجمه: کیومرث صابغی

+ تضمین حداقل درآمد یکسان برای تمام شهروندان. فرهاد طالع

+ قرار داد ۲۵ ساله ؛ ماندگاری حکومت یا ترکمانچای ؟ رضا علوی

+ سخنی با آقای مهاجرانی. محمد امینی

+ مذاکره غرب با نظام اسلامی فرهاد یزدی

+ هنر فاشیست نبودن ترجمه ناصر فکوهی

+ با ناسيوناليسم راه به جايي نمي‌بريم عظيم محمودآبادي

+ در آستانه چهل و دومین سالگرد انقلاب فرهادی یزدی

+ روز سياه  رضا علوي

+ مصباح یزدی ؛ معمار خشونت مقدس و طرا ح "کادرسازی " رضا علوی

+ حمله به ایران و یا حزب الله؟ فرهاد یزدی

+ تهدید از سوی قفقاز فرهاد یزدی

+ بهار آن سال و «بهار هر سال...» محسن یلفانی

+ بحران امنیتی و حکومت نظامیان فرهاد یزدی

+ جستجوی کار در ایران امروز 

+ سیاست دولت نوین آمریکا در منطقه فرهاد یزدی

+ اوباما برجام را آورد و ترامپ آنرا پاره کرد- چرا؟ مجید / ایران

+ ارزش های اندیشه های دکتر فاطمی  رضا علوی

+ مرگ نهائی رژیم  فرهاد یزدی

+ آتش افروزی در قفقاذ فرهاد یزدی

+ اندیشه چپ ، خادم غرب مهندس صلاح الدین همایون

+ تنگ تر شدن حلقه فشار فرهاد یزدی



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995