Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


نظارت بر روند قانونگذاری از اهداف کمپین تغییر چهره مردانه مجلس

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[26 Dec 2015]   [ ندا ناجی ]


نظارت بر روند قانونگذاری از اهداف کمپین تغییر چهره مردانه مجلس (گزارش یک نشست) / گزارش از: ندا ناجی – عکس ها: مریم جوادی


 




 

 


کانون شهروندی زنان: میزگرد «تجارب زیسته مشارکت سیاسی زنان در مجلس، احزاب و فعالیت های مدنی» روز 30 آذر در سالن اجتماعات انجمن جامعه شناسی ایران از سوی حلقه مطالعات مسائل اجتماعی زنان انجمن جامعه شناسی و با همکاری نشریه کلید ملی برگزار شد. در این نشست دکتر زهرا نژادبهرام ( فعال حوزه زنان و پژوهشگر حوزه اجتماعی و عضو انجمن روزنامه‌نگاران زن ایران) در مورد مشارکت سیاسی توسعه محور زنان صحبت کردند. دکتر عباس محمدی اصل (پژوهشگر و مدرس دانشگاه علامه طباطبائی) بحث خود را در مورد نا‌امیدی زنان به عنوان ضرر در سرمایه اجتماعی مطرح نمود، دکتر فائزه هاشمی (نماینده سابق مجلس ) در مورد تجارب حضور زنان در مجلس و توسعه متوازن، آرزو فاطمی (جامعه شناس و فعال حقوق زنان و عضو حزب اتحاد ملی) در مورد تجارب حضور زنان در احزاب و سارا باقری (وکیل پایه یک دادگستری، فعال حقوق زنان و عضو کمپین تغییر چهره مردانه مجلس) با محوریت ضرورت فعالیت های مدنی زنان در عرصه سیاسی و ژاله فرامرزیان (جامعه شناس و عضو شورای هماهنگی احزاب اصلاح طلب) با توضیح چرایی و چگونگی گزینش زنان در لیست های انتخاباتی احزاب به سخنرانی پرداختند.

زهرا نژادبهرام: مشارکت سیاسی، خواست عمومی زنان


زهرا نژاد‌بهرام سخرانی خود را با نرخ مشارکت زنان در کشورهای پیرامون ایران آغاز نمود و حضور زنان در مجالس کشورهای همسایه را عاملی برای تشویق زنان در ایران برای افزایش مشارکت سیاسی معرفی کرد.وی به رتبه بالای شکاف جنسیتی در ایران و ارتباط مستقیم آن با پایین بودن نرخ مشارکت در قوه مقننه اشاره کرد.نژادبهرام توسعه و مشارکت را دارای لایه هایی دانست و با معرفی زنان ایرانی به عنوان زنان فعال و پیشرو در صحنه های اجتماعی و سیاسی و حضور غیر قابل اغماض آنان عنوان کرد: "این حضور لایه بیرونی توسعه است و اگر لایه به لایه جلوتر برویم به بحث اصلی مشارکت توسعه یافته خواهیم رسید که یک مشارکت مبتنی بر کیفیت است و قوانین در فرآیند توسعه پایدار و متوازن در محل اصلی خود نسبت به تربیت نیروهای سیاسی جامعه میتواند فعالیتی جدی داشته باشد."

این پژوهشگر حوزه اجتماعی گام اول مشارکت را افزایش تعداد زنان در قوه مقننه دانست ولی آنرا کافی ندانسته و خواستار نگاه دقیق‌تری به حضور زنان در قوانین توسعه شد. وی در مبحث توسعه، نگاه به زنان را در سه بعد توصیف کرد: به عنوان منابع انسانی و نیمی از افراد جامعه، به عنوان بستر سازان توسعه با تربیت فرزندان در خانواده و همچنین در یک بعد دیگر که خود زنان منشا و انتقال دهنده توسعه هستند.

نژاد‌بهرام برنامه چهارم توسعه را به نسبت مترقی خواند و گفت: "این برنامه با دو ماده در بحث مشارکت زنان، از نیازهای اولیه بهداشت و آموزش عبور کرده و به مرحله‌ی جدیدی میرسد." او بحث اصلی خود را بحث قدرت و مشارکت عنوان نمود و هسته اصلی مشارکت سیاسی زنان را قدرت دانسته و خواستگاه آن را پست های مدیریتی و حضور در مجالس مقننه عنوان نمود و خاطر‌نشان کرد: این امر مگر با دخالت قوانین میان‌مدت و بلند‌مدت حاصل نخواهد شد."

این عضو انجمن روزنامه‌نگاران زن در مورد عمومی بودن خواست زنان در مشارکت سیاسی گفت: "نکته اساسی در این مساله این است که زنان دارای آمادگی هستند و قوانین همراه است و در گروههای سیاسی زنان با عنوان 30 درصد سهمیه از لیست های انتخاباتی و تغییر چهره مردانه مجلس انتظارات خود را بیان میکنند."

او همچنین از دیگر مشخصات مشارکت توسعه محور را ارتقا تخصص زنان در قالب گروهها و احزاب سیاسی برای مشارکت فعال و رویکرد توسعه محور و تاثیرگذاری و همچنین تداوم فعالیت سیاسی زنانی که قبلا در این عرصه فعال بودند عنوان نمود.

عباس محمدی اصل: تکلیف‌گرایی، زمینه‌ساز بروز مشکل در شرکت در انتخابات


عباس محمدی اصل در سخنرانی خود بحث مشارکت در جامعه غربی را مبتنی بر فعالیت مدنی دانست و با فرض جامعه فاقد صنف و حزب به بی‌برنامگی برای حضور در انتخابات اشاره نمود.وی جامعه ایران را در سال 57 وارد برهه جدیدی از حضور اجتماعی و سیاسی که در آن شکاف غیر فعال جنس-جنسیت تبدیل به شکاف نیمه فعال شده است عنوان نمود که انجام اعمال خوشایند مردان از سوی زنان در آن پررنگ شده است. محمدی‌اصل همچنین، افزودن اقتدار بخشی به نظام سلطنت را زمینه‌ساز جهت دهی به انتخابات از سوی این نظام سلطنت بیان نمود.

او همچنین در مورد تمدن غرب گفت: "بحث خودبیانگری در تمدن غرب،یعنی آنکه افراد همه امکانات جامعه را برای خلاقیت و ابتکار به عنوان افزودن یا بازتولید آن به کار میگیرند که این مساله در زندگی سنتی ما جایی نداشته و ما زندگی تیپیکال را تجربه میکنیم و اجازه خلاقیت نداریم. ما به سمت تکلیف‌گرایی در حرکت هستیم و این امر مارا در حضور در انتخابات دچار مشکل خواهد کرد."

این مدرس دانشگاه در پایان بیان داشت: "بین انتخاب کردن و به قدرت رسیدن تفاوت وجود دارد و باختن نباید به معنای قهر و ناامیدی باشد و در این بین با پیگیری مجدد منافع خویش، شکل دیگری از عقلانیت را میتوان مجددا تجربه کرد."

فائزه هاشمی: انتصاب زنان،پایه انتخاب شدن زنان است


فائزه هاشمی بحث خود را با اشاره به تساوی زنان و مردان از ابتدای خلقت و ساختن تاریخ در کنار یکدیگر آغار کرد و دو مشکل را در رسیدن به توسعه متوازن مطرح نمود و باقی مشکلات را زیر مجموعه این دو مشکل دانست: مدیریت زنان در سطح کلان و قوانین تبعیض‌آمیز در سیاست‌های کلان. این نماینده سابق مجلس گفت: "بحث رای ندادن زنان به زنان و عدم باور آنان توسط خودشان بدلیل عدم شناخت زنان توسط جامعه است." هاشمی در ادامه با اشاره به نقش مهم انتصابات گفت: "انتصابات پایه انتخابات است و زمانی که مبنای آن مردانه است، رسانه ها از مردها صحبت میکنند چون زنها در این زمینه حضور فعال ندارند." وی همچنین از دیگر دلایل ناشناخته ماندن زنان در رسانه های را، ترس این رسانه ها از بسته شدن برای پرداختن به زنان عنوان نمود.

این مدرس دانشگاه بخشی از عقب‌ماندگی زنان را حاصل اشتباهات آنان و رضایت دادن به سقف شیشه‌ای و موانع حضور آنان در پست‌های متفاوت دانست. وی همچنین با انتقاد از قضاوت های مبتنی بر جنسیت زنان،نیاز به وحدت و قوی کار کردن زنان را توصیه نمود. او فضای مجازی را امیدوار کننده دانست و با تاکید بر نقش مهم آن گفت: "وجود کمپین‌هایی از جمله تغییر جهره مردانه مجلس و زنان به زنان رای بدهند موجب تقویت ایده‌های برابری‌طلبانه در مورد انتخابات می‌شوند ."

هاشمی همچنین با اشاره به مشارکت زنان در انتخابات،تظاهرات ها و انقلاب اسلامی به بی اهمیت جلوه دادن جنسیت در سطوح بالا از سوی ذی‌نفعان سخن گفت. وی در نهایت با عنوان نمودن تعدادی از قوانین تبعیض آمیز،مجلس را بخشی مهم در تغییر این قوانین دانست.

آرزو فاطمی: احزاب، محل توانمندسازی زنان


آرزو فاطمی در ابتدای سخنان خود یکی از کارکردهای احزاب را ایجادکمیته های مختلف در آموزش های مدنی و توانمند سازی در حوزه های مختلف در جامعه عنوان کرد. وی در مورد تجربه زیسته خود در حزب اعتماد ملی به استفاده از تجارب بزرگان حزب و پیشرفت گام‌به‌گام و توانمند شدن،گفت‌و‌گو و تعامل، فاصله گرفتن از احساسات،کار جمعی و گروهی سخت و پرفشار اشاره نمود. این فعال حوزه زنان با اشاره به نیاز احزاب به زنان حضور زنان در احزاب را راهی برای کمتر حس شدن نابرابری و توانمند‌سازی زنان عنوان کرد.

وی در جمع‌بندی سخنانش گفت: "با نگاهی به نمایندگان زنان مجلس افرادی را می‌توان یافت که با دارا بودن تخصص تا‌به‌حال فعالیت جمعی نداشته و قادر به نظر‌دهی نیستند. افراد در احزاب سیاست‌ورزی را می‌آموزند و درست نیست که برای افزایش تعداد زنان در مجلس از کلیه زنان دعوت به کاندیدا شدن کنیم،چرا که کسی که در تمام طول عمر بر تخصص خاصی متمرکز بوده‌است و آموزش سیاسی ندارد قادر به سخت گفتن در مجلس نخواهد بود و با عضویت در احزاب زنان می‌تواند آموزش سیاسی ببیند."

سارا باقری: نظارت بر روند قانونگذاری از اهداف کمپین تغییر چهره مردانه مجلس است


سارا باقری، عضو کانون شهروندی زنان، محور صحبت‌های خود را کمپین تغییر چهره مردانه مجلس عنوان نمود.وی با بررسی اجمالی کنوانسیون ها و میثاق های بین‌المللی گفت: "منشور سازمان ملل متحد اولین سند رسمی است که به تساوی حقوق زنان و مردان اشاره نموده است و سپس کنوانسیون منع تبعیض علیه زنان با تاکید بر شرایط برابر زنان و مردان به حق رای و حضور سیاسی زنان اشاره میکند که متاسفانه ایران هنوز به این کنوانسیون ملحق نشده است." وی با اشاره به سند توسعه هزاره که ایران نیز در سال 84 13 به آن پیوسته است و متعهد شده است که تا سال 94 بالغ بر30درصد از کرسی های مجلس را به زنان اختصاص دهند، این موضوع را یکی از محورهای فعالیت کمپین عنوان نمود.

باقری با تاکید بر اصل بیستم و 62 قانون اساسی گفت: "قانون اساسی نیز در اصل بیستم به برابری زنان و مردان در برخورداری برابر از حقوق سیاسی،اقتصادی،اجتماعی و فرهنگی اشاره دارد. اصل 62 قانون اساسی نیز که می‌گوید نمایندگان مجلس متشکل از نمایندگان مردم هستند و نمایندگان مردم اعم از زنان و مردان هستند و عدم اشاره قانونگذار به تعداد نمایندگان زن و مرد نشان دهنده شرایط عمومی برای برابری زنان و مردان است."

این وکیل دادگستری با اشاره به طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده و قرار گرفتن اولویت استخدام در اختیار مردان متاهل آن را منجر به از دست رفتن فرصت‌های شغلی برای زنان دانست و در ادامه با عنوان نمودن قوانین تبعیض‌آمیز دیگر از جمله عدم اعطای تابعیت ایرانی به فرزندانی که مادر ایرانی دارند،عدم ثبت ازدواج موقت و بی تفاوتی قانونگذاران و نمایندگان مجلس افزود: " به این موارد اشاره کردم تا به این نتیجه برسم که حضور زنان در عرصه سياستگذاري و مديرتي يك ضرورت است .به واقع در طول سالها با تصويب قوانيني كه باعث تبعيض بين زن و مرد شده است باعث واكنش هاي متعددي از سوي فعالان زنان شده است در چنين فضائي است كه زنان به ابزار لازم برای فهم واقعيت هاي جامعه دسترسي پيدا كرده اند و به دور از هرگونه خصومت و كينه ورزي نسبت به مردان حق خواهي مي كنند و خواهان برابری و بازنگري در قوانين زن‌ستیز هستند. زنان بدلیل ویژگی هایی مثل قدرت به کارگیری تدبیر به جای تنش ،صلح‌طلب بودن، عدالتجویی، تعهد و مسئولیت‌پذیری بالا در عرصه های سیاسی و مدیریتی خوش درخشیدند.

این عضو کمپین همچنین گفت: "کمپین تغییر چهره مردانه مجلس توسط جمعی از فعالین مدنی به راه افتاده و از اهداف آن نظارت بر روند قانونگذاری و آگاهی رساندن به آحاد جامعه زنان در مورد احقاق حقوقشان است. دیگر هدف این کمپین راه یافتن نمایندگانی به مجلس است که با حقوق برابر برای زنان و مردان موافق‌اند و کمپین خواستار فرستادن حداقل 50 زن برابری‌طلب به مجلس است.برای تحقق اهداف کمپین سه کمیته من کاندیدا می‌شوم که هدف آن ثبت‌نام زنان توانمند برای نامزد شدن در انتخابات است، کمیته 50 کرسی برای زنان برابری‌طلب در مجلس که در آن برای حضور هرچه بیشتر زنان در عرصه مشارکت سیاسی تبلیغ می‌شود و کمیته کارت قرمز به کاندیدای زن‌ستیز که سخنرانی و عملکرد کاندیداهای احتمالی را بررسی میکنند تا رای دهندگان بدانند به چه کسانی رای می‌دهند و کدام کاندیدا مخالف با حقوق برابر برای زنان است را راه اندازی کرده‌ایم."

این فعال حقوق زنان در مورد هدف نهایی کمپین نیز توضیحاتی ارائه نمود: "كمپين بر حضور هرچه بيشتر زنان توانمند در تمام سطوح و عرصه‌ها تاكيد مي كند و کاری که رسانه‌ها باید با تبليغات خود زنان را تشويق به كانديدا شدن كنند. اين كمپين با تمام توان خود تلاش مي كند تا حضور كمي و كيفي زنان در مجلس به غابت مطلوب برسد."

ژاله فرامرزیان: زنان ملزم به استفاده از ظرفیت موجود هستند


ژاله فرامرزیان چند مساله، در ارتباط با لیست زنان در احزاب و تشکل‌ها را خاطر نشان کرد: برنامه‌محور بودن احزاب. مساله کادرسازی است که از وظایف احزاب است. ارتقا توانمندی احزاب به صورت سلسله مراتبی که اگر احزاب به خوبی این عمل را انجام دهند ناچاراند که نقشی برابر برای زنان و مردان در نظر بگیرند. جامعیت، تغییر پذیری، جذب آرا، واقعیت داشتن در عرصه اجرا و در عین حال ایده‌آلیست بودن.

فرامرزیان در مورد ترکیب جنسیتی هواداران احزاب گفت: "اگر تعداد زنان و مردان هوادار احزاب برابر باشند به همان ترکیب مشابه فعالیت خواهند کرد." این جامعه‌شناس در ادامه افزود: "با توجه به آنچه که ما با آن مواجهیم، ملزم به استفاده از ظرفیت موجود و استفاده از حداقل ابزارها می‌باشیم."

وی با اشاره به میزان ثبت‌نام کاندیداهای مجلس دهم نیز خاطر‌نشان کرد: "ما با حدود پایین ثبت نام رو‌به‌رو هستیم و نباید انتظار حضور تعداد بالای زنان در مجلس را داشته باشیم مگر آنکه تبعیض مثبت اعمال شود. و واقعیت این است که زنان در حوزه قدرت مطالبه‌گری ندارند."

در این نشست بروشورهای کمپین تغییر چهره مردانه بین حاضران توزیع شد.


مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع: 406


بنیاد آینده‌نگری ایران



جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۲۹ مارس ۲۰۲۴

حقوق‌بشر

+ پیام نرگس محمدی از زندان اوین به پارلمان اروپا  نرگس محمدی

+ زمانه چه بازی ها که ندارد کیومرث صابغی

+ معترضان قم پس از شکستن درهای حضرت معصومه با شعار 

+ ... 

+ مردی که گناهش پرخاش به خرافات بود--به یاد سالگرد کشتن احمد کسروی در بیستم اسفند۱۳۲۴* محمد امینی

+ فراخوان برای شرکت در تظاهرات اعتراضی به نقض گسترده حقوق بشر در ایران 

+ جک ما از دنیای تجارت خداحدافظی می‌کند حمیدرضا تائبی

+ حمایت بیش از ۳۶۰۰ نفر در حمایت از رامین حسین پناهی و نسرین ستوده 

+ آموزش رایگان حق همه‌ی کودکان است؛ 

+ اتحادیه اروپا از عربستان خواست در مورد کنشگران بازداشتی اطلاعات ارائه کند 

+ تاکید کانادا بر «حقوق بشر» پس از واکنش شدید عربستان به درخواست آزادی فعالان 

+ پیکر عباس امیرانتظام به خاک سپرده شد 

+ اطلاعیه جبهه ملی ایران 

+ انتقاد دیده‌بان حقوق بشر از دستگیری رقصندگان اینستاگرامی ایران 

+ بازداشت چند نفر در سیستان و بلوچستان به اتهام ارتباط با رسانه‌های خارجی رادیو فردا

+ دومین تجمع در برازجان؛ صدها تن به قطعی و جیره‌بندی آب اعتراض کردند 

+ شصت وكيل دادگستري از ريس جمهور ایران درخواست فوري توقف اجراي حكم اعدام رامين حسين پناهي كردند 

+ اعتراض در محل نماز جمعه خرمشهر: «به نام دین، ما را غارت کردند» 

+ هجوم مأموران امنیتی به منزل کاووس سیدامامی 

+ «اعتصاب غذای» ده درویش زن در زندان قرچک ورامین 

+ گزارش پزشکی قانونی از وجود «محل تزریق و کبودی» در بدن کاووس سید امامی‎‎ 

+ در خواست شکستن اعتصاب غذای گلرخ ایریایی 

+ . 

+ ایران ما و روز جهانی زنان 

+ رامین سیدامامی: مادرم را تهدید کردند که درباره مرگ پدرم با رسانه‌ها حرف نزند 

+ گزارشی از یک بازدید میدانی از جنگل‌ها و منابع طبیعی در غرب مازندران کوروش برارپور

+ پلیس تهران ۲۹ شهروند معترض به حجاب اجباری را بازداشت کرد 

+ اعتراضی دیگر به حجاب اجباری در تهران؛ نسرین ستوده: دختر خیابان انقلاب آزاد شد 

+ اعتراض کانون صنفی معلمان استان تهران به ادامه بازداشت معترضان 

+ دختر_خیابان_انقلاب_کجاست؟ سوالی که هزاران بار در توییتر پرسیده شد‌ 

+ ادامه بی‌خبری و نگرانی خانواده‌های چهار دانشجوی زندانی 

+ جنازه سارو قهرمانی به خانواده‌اش تحویل داده شد 

+ عفو بین‌الملل خواستار تحقیقات فوری درباره موارد «خودکشی» در زندان‌های ایران شد 

+ ۲۲ شورای صنفی دانشگاه‌های سراسر کشور خواستار آزادی دانشجویان بازداشتی شدند 

+ بازتاب اعتراضات ایران در رسانه‌های خارجی و بین‌المللی 

+ اعتراضات در شهرهای ایران ادامه یافت - مرگ بر خامنه ای 

+ «تجمع اعتراضی در کرمانشاه» 

+ بازار دست دلال‌هاست مسلم تقوی

+ مردم با هشتگ به جنگ گرانی می‌روند مینا شهنی

+ وقتی نه مسکن مهر، مهر داشت؛ نه فکری به حال آینده کردیم 

+ تظاهرات اعتراضی علیه حکم اعدام  

+ اطلاعیه مطبوعاتی همبستگی جمهوریخواهان ایران در نیویورک 

+ گزارشی از سفر امدادی به استان کرمانشاه برای کمک به هم میهنان زلزله زده. کوروش برارپور

+ گزارشی از سفر امدادی به استان کرمانشاه برای کمک به هم میهنان زلزله زده کوروش برارپور

+ وقتی زن بی پناه است رضارخشان

+ شادمان چون مرگ ناصر فكوهي

+ هیولای درون*  ناصر فکوهی

+ در سفر به مناطق زلزله زده، هویت قومی و غرور ملی هم میهنان کوردمان را «نادیده انگاشته شده» و «سرکوب شده» دیدم!‎ ×  کوروش برارپور

+ ابر‌ بحران‌ها و آینده ترسناک ایران 

+ جنبش بازنشستگان: 

+ خطاب به فولادگران به پاخاستۀ اهواز 

+ بغض‌های موسیقی و کفن‌پوشان/ 

+ آنجلینا جولی برای دانش آموزان پیام داد/ برای حقوق بشر تلاش کنید 

+ نامه آتنا دائمی به مناسب پایان ۵۴ روز اعتصاب: اعتصاب غذا کردم که صدای بی صدایان باشم 

+ آقا تا حالا شده با یک زن خشونت کنید آیدین پورخامنه

+ دو گونه انسانی، دو جهان مریم رضایی

+ خشونت‌های واقعی در فضای مجازی شکوفه احمدی

+ خشونت‌های فرساینده روزمره سمیه قدوسی

+ نامه‌ی آتنا دائمی زندانی در اعتصاب غذا در زندان اوین آتنا دائمی

+ تحلیلی آسیب شناختی بر موقعیت بحران های کالبدی شهر در تهران با نگاهی به آتش سوزی و تخریب ساختمان پلاسکو  ناصر فکوهی

+ بحران نوجوانی و جوانی در ایران امروز در گفتگو با ناصر فکوهی ناصر فکوهی

+ ابراز بی‌اطلاعی نماینده مجلس از بازداشت معترضان به پارازیت در شیراز رادیو فردا

+ حامیان آرش صادقی مقابل زندان اوین تجمع کردند رادیو فردا

+ جهانی بدون جنگ  سایت آینده نگر

+ واکنش وزیر کشور به گورخوابی: از ترس بازداشت به گورستان پناه می‌برند رادیو فردا

+ گورخواب‌ها زنده‌اند، انكار بس است 

+ نامه سرگشاده فرهادی به روحانی: سراسر وجودم شرم است و بغض 

+ ٥٠ زن، مرد و کودک، شب‌ها در گور می‌خوابند در هر گور یک تا ٤ نفر زندگی می‌کنند 

+ انتقادات مسعود شجاعی از فساد مالی و اخلاقی در فوتبال و جامعه رادیو فردا

+ حمایت ستاره‌های فوتبال ایران از مسعود شجاعی رادیو فردا

+ ثبت نزدیک به دو هزار شکایت در مورد تنبیه بندی دانش‌آموزان در سال‌های ۹۳ و ۹۴ 

+ در این مدرسه اگر شهریه پرداخت نکنید، شلاق می خورید و اخراج می شوید 

+ ویکی‌لیکس در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اسناد جدیدی منتشر می‌کند 

+ بی‌عدالتی اقتصادی امروز ایران در تاریخ معاصر بی‌سابقه است دکتر محمد مالجو

+ ایران در معرض بحران حذف جنین دختر  دکتر سیمین کاظمی

+ وقتی زنان در محیط کار کمرنگ می‌شوند مترجم رویا پاک سرشت

+ دور کردن زنان از بازار کار به‌ نام حمایت 

+ کشف مواد منفجره و پرچم داعش در عملیات جستجوی یک خانه در بروکسل 

+ فقر؛ مهم ترین عامل تن فروشی در جامعه ایران 

+ کمپین تغییر چهره مردانه مجلس، گامی بلند برای مشارکت سیاسی زنان  شیرین فامیلی

+ نگاهی به سیمرغ عطار با پرسش از حقوق برابر جواد موسوی خوزستانی

+ شیوع «عروس – کودکان» سوری در یک نسل از دست رفته به روایت تصویر ترجمه رایحه مظفریان

+ کاندیداهای زن و موضوع «نظارت» بر انتخابات آمنه رضایی

+ مبارزه زنان برای راه یافتن به صندوق های رأی  دکتر فائنه حنیفه اوا

+ فروش دیوار برلین ترجمه فرانک فرید

+ تجربه حضور در نشست های زنان کاندیدا شهلا فروزانفر

+ درباره‌ «زبان زنان» شیرین کریمی

+ رد صلاحیت زنان: استراتژی حذف یا مقاومت برای تغییر؟  آزاده دواچی

+ بررسی نقش فناوری اطلاعات در حقوق زنان /فضای اینترنت جنسیتی نیست ثمین چراغی

+ ناسیونالیسم عربی و جنبش زنان عرب ترجمه و تلخیص مهسا پناه شاهی

+ کمپین تغییر چهره مردانه مجلس - درباره رد صلاحیت گسترده کاندیداهای زن مجلس دهم کمیته من کاندیدا می شوم

+ کمپین تغییر چهره مردانه مجلس، تلاشی برای بازگرداندن تغییر به زندگی واقعی منصوره شجاعی

+ نشست پرسش و پاسخ با چهار تن از داوطلبان زن نمایندگی مجلس دهم گزارش: مریم جوادی – عکس ها: تینا سپاس

+ مداخله در انتخابات مجلس و خروج جامعه مدنی زنان از انفعال  آمنه کرمی

+ زیبایی‌شناسی در پروانگی مرضیه جعفری

+ ختنه دختران در میان اهل تشیع پاکستان و هند  سمیره حنایی- رایحه مظفریان

+ لغو حکم بخشداران زن خوزستان، با کدام مجوز شرعی؟ یاسمن الف

+ تجارب منحصر به فرد زنان در چالش برای تغییر چهره مردانه سیاست  صبا شعردوست

+ رفع تبعیض در ساختار مردانه سیاست؟ مریم مهیمنی

+ تبعیض جنسیتی در ساختارهای اجتماعی افغانستان ابراهیم داریوش



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995