Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


24 صنعتی که می تواند در آینده منجر به ایجاد مشاغل جدید شود

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[12 Apr 2015]   [ ترجمه و تنظیم: رصدخانه علم و فناوری]

 


 


شغل های آینده هر لحظه و هر روز در ذهن متفکران در حال شکل گیری است. اما تنها مبتکران واقعی در حال ایجاد صنایع جدید هستند. بسیاری از مشاغل قدیمی مانند حسابداری، مدیریت و فروش مجدداً برای ایجاد صنایع جدید به کار گرفته می شوند. 
در اینجا تعدادی از هر دو صنایع در حال ظهور و در حال رشد که می توانند باعث اشتغال میلیون ها انسان در سال های آینده شوند را ذکر می کنیم: 
1. جمع آوری آب از جو: جو زمین یک سیستم توزیع آب به مراتب زیبا از رودخانه ها، مخازن و آب راهه های زیرزمینی است. سیستم های زمینی ما شامل لوله ها و ایستگاه های پمپاژ است که از نظر هزینه ای، گران بوده و نیاز به حفظت زیادی داشته و به راحتی آب درون آن ها دچار آلودگی می شود. همه ما برای تامین آب مورد نیازمان به باران و سپس استخراج آن نیازمند هستیم. اما تقاضای زیاد آب کشاورزان باعث شده تا مخترعان، نسل جدیدی از روش های غلبه بر مشکلات ناشی از استخراج آب ارائه دهند.
2. صنایع تجاری هواپیماهای بدون سرنشین:کنگره ایالات متحده آمریکا دستور داده است که Faa برنامه ای برای قرار گیری هواپیماهای بدون سرنشین در حریم هوایی ملی آمریکا تا 30 سپتامبر 2015 ارائه دهد. بسیاری از افراد در این صنعت جدید مشغول به کار می شوند. اما تنها تولید این هواپیما اهمیت ندارد بلکه امنیت هواپیما، وجود متخصصان ساخت این هواپیما، تحلیل داده های بدست آمده از این هواپیما و ... نیز حائز اهمیت است. چین در حال حاضر در این صنعت یکی از پیشتازان است.
3. توسعه دهندگان نرم افزار:با یک برنامه نویسی که بیش از 8000 زبان مختلف جهان را داشته باشد و بتواند داده هایی با زبان های مختلف را به افراد ارائه دهد می توانید بسیاری از کشورهای بزرگ را زمین زده و به این ترتیب کاری کنید که این شرکت ها خودشان مشتری شما شوند. به عنوان مثال عملیات روزانه بانک Mellon نیویورک بر پایه 112500 برنامه کوبل (Cobol) و حدود 343 خطوط خطی انجام می شود. بانک Mellon تنها مورد نیست. صدها شرکت برای انجام عملیات خود نیازمند چنین نرم افزارهایی هستند. شرکت هایی که دانش سازمانی شان را از دست داده باشند می بایستی بیش از 15 برابر گذشته هزینه کنند تا مجدداً بازسازی شوند. در حال حاضر تلاش بسیار زیادی جهت آموزش برنامه نویسی به عنوان یک مهارت اساسی در ریاضی، خواندن و نوشتن در حال انجام است. بنابراین می¬توان گفت توسعه دهندگان، نوآوران اصلی ما در آینده هستند.
4. برنامه های موبایل (نرم افزارهای موبایل): هنگامی که شرکت Apple سازنده‌ی کیت نرم افزار آیفون خود را در 6 مارچ 2008 معرفی کرد هیچ کس از ماهیت این اعلام خبر نداشت. تنها ظرف چند سال تعداد نرم افزارها در جهان دیجیتال بسیار زیاد شد. با وجود بیش از 2 میلیون نرم افزار در حال حاضر در جهان که برای گوشی های هوشمند به راحتی قابل دانلود شدن است، امروزه از نسل جدیدی از این نرم افزارها در کفش های هوشمند، خانه های هوشمند و موارد بسیار زیادی استفاده می شوند.
5. سنسورهای آینده: طی شش سال گذشته ما بیش از 10 میلیون سنسور را در وسایل گوناگونی از جمله آیفون استفاده کردیم. به همین دلیل جانوز بریزیک (Januszbryzek) پروژه ای را در دست دارد که باید تا سال 2020 حدود یک تریلیون سنسور و تا اواسط سال 2030 حدود 100 تریلیون سنسور را که به معنای ایجاد میلیون ها شغل در حال ظهور است، ارائه دهد.
6. پرینترهای سه بعدی: چاپگرهای سه بعدی اخیراً توسط گلد من ساکس (Goldmansachs) به عنوان یکی از هشت فناوری خلاقانه، معرفی شد و در حال حاضر در میان صنایع مختلف اعم از دارو، غذا، لباس، کفش و... محبوبیت زیادی پیدا کرده به طوری که میزان درآمد این صنعت را تا سال 2016 حدود 3.1 میلیارد دلار و تا سال 2020 حدود 5.2 میلیارد دلار برآورد کرده اند. پس بنابراین به عنوان یک صنعت پیشتاز بوده به طوریکه کریس اندرسون (Chrisanderson) رئیس سابق یکی از شرکت های تولید کابل و سیم می گوید: «پرینترهای سه بعدی بسیار بیشتر از اینترنت رشد خواهد کرد و بزرگ خواهد شد.»
7. درمان سرطان توسط سلول های بنیادی:هنگامی که سلول های ایمنی بدن یک شخص به سلول های بدن به طور مداوم حمله کند سرطان به وجود می آیدکه با استفاده از تکنیک هایی مانند شیمی درمانی تا حدی قابل کنترل است اما امروزه دریافتند که درمان سرطان توسط سلول های بنیادی یک درمان هدفمند است. روش های دیگر تا حدود 20% بر روی تومور سرطانی اثر دارند اما این روش (درمان توسط سلول های بنیادی) تا حدود 50% تاثیر گذار است و امروزه تمرکز اصلی بر روی سرطان ریه است که بسیار در بین افراد شایع است.
8. LED ها:در مقیاس صنعتی لامپ های LED نسبت به لامپ های معمولی سه مزیت مهم دارند: صرفه جویی در مصرف انرژی تا حدود 85% ، طول عمر بیشتر و قابلیت برنامه ریزی آسان . تخمین زده شده که میزان فروش LED تا سال 2015 به میزان 11 میلیارد دلار برسد و در طول 5 سال آینده رشدی حدود 40% در بازارهای صنعتی و تجاری پیدا کند.
9. داده های بزرگ: رسانه های اجتماعی، وبلاگ ها، وب ها و بخش امنیتی سازمان ها و شرکت ها دائماً در حال تولید مقادیر زیادی داده هستند که می بایستی این داده ها در جایی ذخیره شوند. به طور کلی امروزه داده های موجود و نیز داده های بدست آمده با توجه به نرخ 32% رشد سالانه تا 5 سال آینده ارزشی حدود 11 میلیارد دلار خواهد داشت. به گفته‌‌‌ی مک کینزی (Mckinsey) تنها ایالات متحده آمریکا حدود 14 هزار تا 19 هزار نیروی متخصص و تحلیل گر داده ها و نیز حدود 1.5 میلیون مدیر تحلیل گر با مهارت درک و تجزیه و تحلیل داده های بزرگ نیاز دارد.
10. اینترنت: طبق محاسبات مورگان استانلی (Morganstanley) تا سال 2020 حدود 75 میلیارد وسیله به اینترنت متصل خواهد شد. در واقع می توان گفت برای هرنفر از 8 میلیارد جمعیتی که جهان تا آن سال خواهد داشت حدود 9.4 وسیله با قابلیت اتصال به اینترنت وجود خواهد داشت.
11. گاز طبیعی: گاز طبیعی به صورت فشرده و مایع در ناوگان های صنعتی و تجاری مورد استفاده است. با این حال تا سال 2020 موتورهایی که با گاز طبیعی کار می کنند حدود 10 تا 15 درصد از کل فروش کامیون ها را به خود اختصاص می دهند که این امر تنها بخشی از داستان است.
12. انرژی باد: امروزه انرژی باد تنها درصد کمی از تولید برق جهان را به خود اختصاص داده است. بسیاری از مزارع بادی امروزه به سبکی مانند گذشته برگشته است. امروزه انرژی باد حدود 2.6 درصد از برق جهان را تامین می کند اما بر اساس گزارشی از آژانس بین المللی انرژی، این مقدار تولید برق توسط انرژی باد به طور قابل توجهی طی چند دهه‌ی آینده افزایش خواهد یافت .
13. انرژی خورشیدی:سلول های فتوولتائیک خورشیدی حدود 60 سال پیش اختراع شد و از آن زمان تا کنون رشد زیادی کرده است. به عنوان یک صنعت، امروزه حدود 120 هزار آمریکایی در این زمینه در حال فعالیت هستند. استفاده از این انرژی منجر به کاهش قیمت برق شده همچنین منجر به ایجاد فناوری های جدیدی در این زمینه شده است. 
14. ذخیره توده های زیستی:ما در حال ورود به صنعتی هستیم که در آینده قطعاً به یک صنعت جهانیبزرگ تبدیل خواهد شد و آن هم ذخیره سازی انرژی است که این صنعت به راحتی می تواند به رقابت با نسل های قدیمی و امروزی و انتقال و توزیع انرژی باشد. این صنعت طی دهه های آینده به تکامل خواهد رسید و به این ترتیب به عنوان یک کسب و کار جدید در آینده که منجر به تاسیس شرکت های زیادی خواهد شد، می شود. به این ترتیب می توان به راحتی به ذخیره سازی انرژی که کمترین اثرات زیست محیطی را به همراه داشته باشد، پرداخت.
15. مبدل های میکرو شبکه ای: همراه با سیستم های ذخیره سازی جدید، برق مورد نیاز جهان به راحتی توسط مبدل های میکرو شبکه ای می توانند از واحدهای ملی و اصلی به واحدهای کوچکتر منتقل شوند. وجود این مبدل ها منجر به ایجاد تعدادی فرصت شغلی خواهد شد. این سیستم های شبکه ای میکرو، اولاً نیازمند راه اندازی، برنامه ریزی و خود کفایی جهت کارکرد بهتر است. ثانیاً راه اندازی این شبکه های کوچکتر با استفاده از سیستم های شبکه ای ملی و بزرگ صورت می گیرد. ثالثاً با پیاده سازی شبکه‌ی ملی طی چند دهه آینده، هزاران شغل در طول این مسیر ایجاد خواهد شد.
16. سیستم های حمل و نقل بسیار پر سرعت:با این قابلیت به راحتی می توانید سفرهای 4000 مایلی را در یک ساعت طی کنید. داریل اُستر (daryloster) بنیانگذار Et3 در این رابطه می گوید: با این روش، سفر به فضا به راحتی از زمین امکان پذیر می شود.این طرح از بزرگترین پروژه های زیربنایی جهان است. این نوع سیستم حمل و نقل، تنها یک ایده عالی نیست بلکه یک ضرورت بسیار مهم است. با این سیستم حمل و نقل، اقیانوس ها و آسمان کمتر توسط کشتی ها و هواپیماها دچار آلودگی می شوند. این ایده نه تنها راه حل بسیاری از مشکلات است بلکه به این ترتیب تعداد بسیار زیادی شغل در این راستا تشکیل می شود.
17. خانه های ساخته شده بر اساس تکنیک چاپگر خانه ها (Contourcrafted):بسیاری از مردم فکر استفاده از این تکنیک برای گرفتن یک پرینت سه بعدی از خانه ها را دارند اما از نظر پروفسور بهرخ خوشنویس (BehrokhKhoshnevis) استاد دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، کانتور، کاربردهای بسیار زیادتری دارد. به علاوه از قابلیت پرینت کل یک خانه در یک روز می توان برای از بین بردن محله های فقیر نشین، بازسازی مناطق بعد از وقوع بلایای طبیعی و حتی ساختن آپارتمان های لوکس و بزرگ با معماری دلخواه تنها با چند کلیک ساده توسط موس، استفاده کرد.
18. همه چیز بدون راننده: وابستگی ما به اتومبیل روز به روز بیشتر می شود. در سال 1960 حدود 41 میلیون کارمند با اتومبیل شخصی خود به سرکار می رفتند. اما در سال 2009 این رقم به 120 میلیون نفر افزایش یافت. چهار شرکت Audi، مرسدس بنز، BMW و Volvo برای 12 ماه آینده هم اتومبیل برای ارائه به بازار دارند. با گذشت زمان این فرایند در مورد کامیون ها، اتوبوس ها، تاکسی ها و هر وسیله دیگری گسترش می یابد. اما ماشین های بدون سر نشین کم کم اختراع ماشین های Itself را مختل می کند.
19. بیو کارخانجات:بر اساس کاربرد سیستم های زنده، بیو کارخانجات به عنوان یک فرایند جدید در تولید موادی که طبیعی بوده و به محیط زیست آسیب نمی رساند، ارائه شدند. تاسیس کارخانجاتی که به حفاظت زیستی کمک می کند منجر به انقلاب های وسیعی در صنایع شیمیایی خواهد شد. به این ترتیب صدها تن از محصولات کارخانجات شیمیایی در خطوط لوله به صورت دست نخورده باقی خواهد ماند.
20. میکرو کالج ها (کالج های کوچک):سیستم های مورد استفاده در ایجاد کالج ها طی قرون گذشته به نظر می رسد که با استانداردهای امروزی هم خوانی داشته اند. اما یکی از ملاحظات مهم در این زمینه، ارزیابی استعدادها است. کالج های امروزی هزینه‌ی به مراتب بیشتری نسبت به گذشته داشته و دارای دوره‌ی طولانی تری است. اما میکرو کالج شکلی از آموزش برای دوران بعد از دبیرستان است که تنها بر یک حرفه‌ی خاص تمرکز دارد. بنابراین به معنای واقعی می توان گفت که به این ترتیب میلیون ها نفر از افراد نیاز به تغییر حرفه در هر سال داشته تا به این ترتیب از سبک کالج های قدیمی خارج شوند. پس با بودن میکرو کالج ها در واقع افراد قبل از سرکار رفتن به خوبی یک دوره کارآموزی را می گذرانند.
21. خانه های هوشمند: قابلیت برنامه ریزی برای خانه ها هنوز هم در مراحل اولیه باقی مانده است اما در عرصه قدرت سه پیشران در صدر هستند: نخست انقلابی بود که توسط گوشی های هوشمند ایجاد شد. دوم بهبود استانداردها برای قدرتمندان ضعیف و سوم تولید اتوماسیون های اداری بود. این سه روند همگی منجر به ایجاد یک نقطه اوج طی ده سال آینده خواهند شد که از این فناوری ها می توان در ساخت خانه های هوشمند استفاده کرد.
22. زندگی سالمندان:افزایش روزانه تعداد سالمند در آمریکا منجر به ایجاد مسکن های تخصصی که مخصوص سالمندان است شدمطالعه اخیری که توسط HUD انجام شد نشان داد که بیش از 1 میلیون از سالمندان در حال حاضر در زیر خط فقر به سر می برند و دارای مسکن نامناسب می باشند. آپارتمان های اکثر سالمندان طبق آماری که گرفته شد فاقد موارد لازم برای زندگی سالمندان است و سرعت کافی در تامین نیازهای زندگی این افراد همچنان با توجه به میزان تقاضای بالا وجود ندارد.
23. تحویل در منزل:جو و فضای تحویل جنس هر روز داغتر و پر رونق تر می شود. سایت های گوگل، آمازون و EBAY به صورت محلی یک سری خدمات تحویل روزانه مانند Postmates ،Deliv ،Task Rabbit وWunwun را عرضه می کنند.با اینکه سیستم تحویل در منزل نسبت به قیمت های استاندارد آن جنس در بازار، قیمت بیشتری دارد اما میزان تقاضا بسیار زیاد بوده که این امر منجر به اشتغال حجم زیادی از افراد خواهد شد. اما اکنون قرن بیستم است: خرده فروشان و فروشگاه‌های زنجیره ای همچنان پابرجا باقی مانده اند به طوریکه بسیاری از آن ها از طریق ایجاد یک وب سایت و یا از طریق موبایل به عرضه‌ی کالاهای خود به مشتریان می پردازند. فروشگاه هایی مانند Sears و Walmat در مکانی به وسعت 5 مایل و در ساختمان های آجری شان که 95% مکانشان مخصوص خرید عموم است توانسته اند سود زیادی را کسب کنند.
24. شهرهای 24 ساعته (شبانه روزی): تقریباً در تمام شهرها فروشگاه های زنجیره¬ای، کتابخانه ها، بانک ها، کلیساها، مدارس، سینماها، کافی شاپ ها و رستوران های 24 ساعته وجود دارد. به این ترتیب یک سری مشاغل جدیدی برای انجام کسب و کارهای 24 ساعته ایجاد می شود.
  


مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۴ آوریل ۲۰۲۴

انسان گلوبال

+ بهترین آموزش‌های یادگیری ماشین با پایتون -

+ آیا فناوری AI جای انسان‌ها را خواهد گرفت؟ -

+ شبكه ها --

+ ایران، پس از رهایی یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ نسل دهه ۸۰، دنبال تغییر نیست، خود ِ تغییره! //

+ ۳ تغییر که برای آینده محتوا و بازاریابی باید بدانید محسن راعی

+ تفكر توسعه‌خواهي دکتر شهیندخت خوارزمی

+ برترین شغل‌های حوزه کامپیوتر در سال‌های آینده  مهسا قنبری

+ صنعت چهارم و ویروس جهان‌گشا سرآغازی بر یک تحول بزرگ  مهدی صنعت‌جو

+ انقلاب صنعتی چهارم و تحولات کار در آینده  علی حسینی

+ آینده جهان از زبان مدیر عامل شرکت بنز 

+ چند نفر در جهان هنوز روزنامه می خوانند؟ میثم لطفی

+ انواع تفکر : تفکر انتقادی 

+ روش های خودشناسی : تست شخصیت 

+ مهارت مدیریت افراد هرمز پوررستمی

+ خلاصه کتاب موج سوم؛ نوشته الوين تافلر تافلر

+ انسان، زندگی و دانایی رضا داوری اردکانی

+ جهان گیری (ویروس کرونا) و نظم سیاسی، فرانسیس فوکویاما برگردان رحیم باجغلی

+ تفکر سیستمی چیست ؟ هدی ولی‌پور زند

+ امریکای دوران ترامپ و موج سوم الوین تافلر  بهروز بهزادی (روزنامه نگار)

+ ویروس کرونا بحرانی سیاسی است نه پزشکی یووال نوح هراری:بی بی سی

+ «علم» ، «امید» و «بحران کرونا» 

+ اعتماد، به انسان یا به کرونا؟ مسئله این است کرونانت

+ موقعیت پساکرونایی انسان سعید قاسمی زاده

+ بعد از عبور از كرونا، ما كجا خواهيم بود؟ 

+ معنی تازه «سواد» در قرن ۲۱ حمیده احمدیان راد

+ انواع سازمان و انواع برنامه ریزی 

+ خلاصه کتاب: جهانی شدن فرهنگ، هویت 

+ تاریخ اجتماعی رسانه‌ها؛ از گوتنبرگ تا اینترنت 

+ مهارت های اساسی یک کودک قرن ۲۱ 

+ شکاف بین نسلی رسانه ای  دکتر حجت اله عباسی

+ انواع تفکر : تفکر انتقادی  مسیر آینده

+ عصر دانش‌ و ابعاد آن‌ دکتر پرويز حاجياني

+ فوکویاما علیه فوکویاما سیدمصطفی شاداب

+ مرگ مدرسه یا آیندۀ مدرسه؟ ابراهیم مجیدی*:

+ تافلر و فلسفه ی تربیت بازسازی گرایی عبدالله افراسیابی

+ تکنولوژی در جامعه فراصنعتی 

+ دانشگاه آرمانی‌شده: ضرورت دگرگونی معیارهای قدمایی فرهیختگی 

+ آرمانی‌سازی گذشته و آینده 

+ هویت چیست؟ 

+ زنده باد انقلاب! یووال نوح هراری

+ سرنوشت آینده بشریت چه خواهد شد؟ میچیو کاکو

+ شکل زندگی در ۵۰ سال آینده 

+ شخصیت شناسی آینده نگری 

+ کتاب انسان آینده، تسخیر سیر تکامل به دست بشر میچیو کاکو

+ آن بالا قفل شده است؛ جنبش ها را از پایین بیاغازید یادداشت‌های یک آینده‌پژوه

+ ۲۱ درس برای قرن ۲۱: کتاب تازه‌ای از یووال نوح هراری 

+ نگرانی‌های ما در قرن بیست و یکم بیل گیتس

+ بمب ساعتی در آزمايشگاه  یووال نوح هراری

+ آئين اطلاعات  

+ انقلاب صنعتی چهارم و نشانه های ظهور 

+ «انسان خداگونه» در انتظار فردا فرد پطروسیان

+ نقد کتاب « آموزش و دموکراسی در قرن ۲۱» اثر نل نادینگز؛ 

+ جامعه اطلاعاتی و جنسیت سها صراف

+ پیامدهای مدرنیت آنتونی گیدنز

+ فرهنگ در جهان بدون مرز 

+ فرهنگ جهانی چیست؟ 

+ نظم نوین جهانی 

+ «انسان سالاری»، محور جامعه اطلاعاتی. 

+ از خانه‌های زیر آب تا تور گردشگری به مریخ! 

+ پیش‌بینی جزئیات زندگی انسان در دو قرن آینده. 

+ مهارت های زندگی در قرن بیست و یکم  آسیه مک دار

+ «گردشگری»صنعتی میلیارد دلاری و استوار بر پایه ی آینده نگری پیشینیانِ فرهیخته ی ما رضا بردستانی

+ سیستم های پیچیده و تفکر سیستمی (3) – بخش پایانی دکتر همایون مهمنش

+ زندگی ما و زندگی آنها  علی دادپی

+ سیستم های پیچیده و تفکر سیستمی (2) دکتر همایون مهمنش

+ سیستم های پیچیده و تفکر سیستمی (1) دکتر همایون مهمنش

+ پیش‌بینی آینده غیرممکن شده است فرانسیس فوکویاما

+ آیندگان ما را به‌سبب کدام خطای اخلاقی ملامت خواهند کرد؟ 

+ مقدمه‌ای برای همه آینده نگری‌ها/ ضروری‌ترین علمی که در کشور ما به آن بی‌اعتنایی می‌شود رضا داوری اردکانی

+ قدرت آینده مهدی صنعت‌جو

+ از عصر اطلاعات تا عصر مولكول. مترجم : فيروزه امين

+ تفاوت‌های حیرت‌انگیز فرزندان 

+ عجیب‌ترین قوانین ترافیکی دنیا> از جریمه خودروهای کثیف تا منع راندن خودروی مشکی در روزهای خاص 

+ فناوری‌های مورد استفاده در جنگ‌های آینده چه خواهند بود؟ 

+ موج فراصنعتی چه کسانی را خواهد برد هرمز پوررستمی

+ مدیریت استراتژیک پورتفولیو پروژه ها در هلدینگها و سازمانهای بزرگ  

+ ضرورت آینده پژوهی و نگاه به آینده به عنوان نقش برجسته روابط عمومی نوین 

+ تکنولوژی علیه تبعیض اندرو فینبرگ

+ آیا فکرعبور جایگزین رمز عبور می شود​​​​​​​ سید محمد باقر نوربخش

+ جامعه اطلاعاتی, دگرگونی تکنولوژی های نوین ارتباطی و اطلاعاتی و تحول در روابط انسانی۲ 

+ جامعه اطلاعاتی, دگرگونی تکنولوژی های نوین ارتباطی و اطلاعاتی و تحول در روابط انسانی 

+ نمایش زندگی اجتماعی در جامعه اطلاعاتی  مانا سرایی

+ سخنرانی بیل گیتس درباره بیماری‌های فراگیر، بهداشت جهانی و حملات بیولوژیکی حمیدرضا تائبی

+ آینده نگری استر اتژی فناوری اطلاعات دکتر امین گلستانی

+ روندهای علم و فناوری در سال 2017 حمدرضا میرزایی

+ دو گروه از جوانان در برابر « قانون کار » ونسا پینتو برگردان سعید جوادزاده امینی

+ اندیشیدن به آینده نظریه اجتماعی: آری به جامعه‌شناسی محمدرضا مهدیزاده

+ نقش جامعه اطلاعاتی در تحولات فرهنگی 

+ تحلیل اقتصادی آزادی دکتر محسن رنانی

+ آیا در کارها حضور بشر لازم است؟ 

+ آینده‎پذیری: چالش اساسی آینده‎پژوهی در جهان در حال توسعه. 

+ اثرات اقتصادی جامعه اطلاعاتی در جهان 

+ چگونه انسان‌ها از صد درصد توانایی مغز خود استفاده می‌کنند حمیدرضا تائبی

+ آیا اینترنت اشیا ما را به ابر انسان تبدیل خواهد کرد؟ حمیدرضا تائبی

+ آیا سیاست می تواند از قرن 21 جان سالم به در ببرد؟. کنت میناگ

+ آینده، اکنون است ـ بخش اول آرش بصیرت

+ آینده، اکنون است ـ بخش دوم آرش بصیرت

+ سیاست‌گذاران همه کشورها خواهد بود. 

+ جهانی شدن و آموزش و پرورش 



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995