Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


قدرت و رفتار های سیاسی در سازمان

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[24 Jan 2015]   [ دکتر ناصر پورصادق ]


 


 منابع قدرت

 قدرت در سطح عمودی.

برخی از مسئولیت ها و حقوق به پست های بالای سازمان واگذار می شود .کارکنان و اعضای سازمان این موضوع را می پذیرند که آن حق مشروع مدیران ارشد است که هدف ها را تعیین کنند،تصمیمات را بگیرند و فعالیت ها را هدایت نمایند .از این رو قدرت حاصل از مقام رسمی را قدرت مشروع می نامند.


منابع


سازمان ها مقادیر بسیار زیادی منابع در اختیار دارند که باید آنها  را به گونه ای تخصیص دهند.معمولا منابع در کنترل مدیران ارشد است،از این رو می توانند درباره توزیع منابع تصمیم بگیرند .امکان دارد برای پاداش یا تنبیه از منابع استفاده شود و بدین گونه این اقلام به صورت منابع قدرت در میایند.


مقصود از شیوه کنترل اطلاعات و تعیین محدوده تصمیم گیری اینست که مدیران ارشد با ارائه چارچوب مرجع و دستورالعمل ها،تصمیما تی را که مدیران رده های پایین تر باید بگیرند محدود می کند. 


کنترل اطلاعات می تواند به صورت یکی از منابع قدرت در آید .سازمانهای کنونی دریافته اند که اطلاعات یکی از منابع اصلی است و اینکه می توان از طریق کنترل اطلاعات جمع آوری شده ،شیوه تفسیر و توزیع آنها بر فرایند تصمیم گیری اعمال نفوذ کرد.اغلب مدیران ارشد بیش از سایر مدیران به اطلاعات دسترسی دارند .یک مدیر عامل می تواند از طریق کنترل کردن این اطلاعات صاحب یکی از منابع مهم قدرت شود.


قرار گرفتن در کانون شبکه


مدیران ارشد می توانند خود را در کانون یا مرکز سازمان قرار دهند.آنها می توانند به وسیله زیر دستان وفادار حصار به دور خود بکشند و از طریق این شبکه ها درباره رویدادها ی درون سازمان اطلاعات کافی و لازم به دست آورند مدیران ارشد با منصوب کردن افراد آشنا در پستهای کلیدی بر میزان قدرت خود می افزایند .


قدرت در سطح افقی


وابستگی:وابستگی دوایر سازمانی به یکدیگر از عوامل اصلی است که قدرت نسبی آنها را تعیین می کند.منشا و سرچشمه قدرت این است که یک نفر یا یک دایره از سازمان چیزی داشته باشد که دیگران خواستار آن باشند .اگر دایره Bبه دایره Aوابسته باشد قدرت دایره Aاز دایره Bبیشتر است.


منابع مالی:به تازگی یک قانون طلایی شهرت زیادی یافته است و آن چیزی همانند این است:«مقررات را کسی تدوین می کند که طلا دارد»یکی از منابع مهم قدرت کنترلی است که بر منابع می شود .می توان پول را به منابع دیگری تبدیل کرد که مورد نیاز سایر دوایر است.پول موجب وابستگی می شود،دوایری که منابع مالی را تامین می کنند ،صاحب چیزی هستند که دوایر دیگر خواستار آنند .دوایری که برای سازمان درآمد و سود ایجاد می کنند ،از قدرت بیشتری برخوردارند. مرکزیت:چون دایره ای به صورت کانون ،محور یا مرکز سازمان در آید در صحنه فعالیت های سازمان نقش اصلی ایفا خواهد کرد .دایره ای که به صورت مرکز،کانون یا محور اصلی در آید اقدامات و کارهایش بر محصولات و نتیجه کار سازمان اثرات نهایی و سرنوشت ساز خواهد داشت.دایره ای که جنبه مرکزیت به خود بگیرد دارای قدرت بیشتری خواهد شد،زیرا نقش مهم تری بر عهده می گیرد. 


نداشتن جایگزین:نداشتن جایگزین عاملی است که میزان قدرت را تعیین می کند .وقتی می گویند فلان دایره جایگزین ندارد ،بدین معناست که هیچ یک از منابع دیگر نمی توانند کارهای آن دایره را انجام دهند .پدیده نداشتن جایگزین موجب افزایش قدرت می شود .


سازش با پدیده عدم اطمینان:در این شرایط قدرت دایره هایی افزایش می یابد که بتوانند با پدیده عدم اطمینان سازش کنند.تنها وجود پدیده عدم اطمینان موجب افزایش قدرت نخاهد شد،ولی قدرت دایره ای بالا می رود که بتواند آن پدیده را کاهش دهد.


اختیار


اختیار نوعی قدرت است که می توان به وسیله آن به نتیجه های مورد نظر دست یافت ،ولی تنها در چارچوب اختیارات رسمی که پست سازمانی به فرد می دهد.


اختیارات سازمانی دارای سه ویژگی زیر می باشد:


v    اختیارات در پست سازمانی وجود دارد.


v    زیر دستان می پذیرند که چنین اختیاراتی وجود دارد.


v    در سازمان ،اختیارات سلسله مراتب عمودی را می پیمایند.


رابطه اقتدار و اختيار : اقتدار و اختيار با هم ارتباط دارند ولي به يك مفهوم نيست. در يك كلمه اقتدار يعني توان و اختيار يعني حق بنابراين مدير موثر مديري است كه اختيار خود را با قدرت پشتيباني نمايد در اين خصوص افراد سه دسته هستند: 
1- افراد داراي اختيار و بدون قدرت مانند مديري كه به دليل عدم سازگاري با مافوقش قدرت تنبيه ندارد
 2- افراد داراي اختيار و با قدرت مانند مديري كه تنبيه مي كند و به سرپرستان (مديران پايه) دستور ماندن بعد از ساعات اداري مي دهد
 3- افراد داراي قدرت و بدون اختيار مانند مسئول دفترهايي كه دستوراتي مي دهند و جلسه ديدار به مقامات ومديران سازمان نفوذ: نتیجه ای است که از طریق به کارگیری قدرت حاصل می شود.


گروههاي ذي‌نفود :  
به گروه هايي گفته مي شود كه هدف مشتركي را دنبال مي كنند و از نفوذ و قدرت منطقي در يك زمينه برخوردار مي باشند و تلاش مي‌كنند از راههاي سياسي به شيوه علني، مخفي، اطلاع رساني، اهداف خود را تحقق بخشند.


تاكتيك هاي نفوذ :
1- مشورت2- درخواست شور انگیز 3- جلب نظر 4- درخواست هاي شخصي 5- مبادله مشروع 6- ائتلاف 7- توسل به مقامهاي عالي 8- تاكتيكهاي فشار


سیاست


  سياست: سياست  يعني كاربرد قدرت به منظور اعمال نفوذ بر فرآيند تصميم گيري براي رسيدن به نتيجه.


اعمال قدرت و نفوذ باعث شده تا از واژه سياست دو تعريف ارائه شود:


رفتار به نفع خود (سياسي كاري)


فرآيند طبيعي  تصميم گيري (سياست كاري ياخط مشي گذاري).


ديدگاه اول: در اين تعريف بر آن نوع سياست تاكيد مي شود كه منافع شخص تامين مي شود و اين چيزي نيست كه موردنظر و تاييد سازمان باشد. چون از اين ديدگاه سياست يعني فريب و نيرنگ و مقصد يا هدف كسي كه چنين رفتاري را در پيش مي گيرد تامين خواسته هاي شخصي خودش است.


ديدگاه دوم: در اين تعريف سياست يك فرآيند طبيعي تصميم گيري در سازمان است كه بدان وسيله تعارض، تضاد و اختلاف بين گروههاي ذي نفوذ در سازمان را حل مي كنند.


 تعریف سیاست سازمانی(از دیدگاه جفری ففر):


    مجموع فعالیتهای که به وسیله اشخاص برای به دست آوردن ، افزایش و به کارگیری قدرت و دیگر منابع انجام می شود تا از آن طریق بتوانند در موقعیتهای عدم اطمینان و نا هماهنگی به هدفهای دلخواه خود برسند .


«رفتار سياسي»


    آن دسته از فعاليتهايي كه به عنوان بخشي از نقش رسمي در سازمان ضرورت ندارد ولي در امر توزيع مزايا و كاستيهاي درون سازماني اعمال نفوذ مي نمايند . همچنين اين رفتار مستلزم استفاده از پايگاههاي قدرت فرد مي شود. از قبيل ندادن اطلاعات اساسي به تصميم گيرندگان، شايعه پراكني، به نفع يا عليه شخص خاصي راي دادن يا ميانجيگري


ابزاری است که اشخاص با استفاده از آن سعی در به دست آوردن و استفاده از قدرت دارند(یعنی یافتن راهی انحصاری)


رفتارهاي سياسي در سازمان شامل اعمال آگاهانه اي است كه براي نفوذ توسط افراد يا گروهها به منظوردستيابي و حفاظت از منابع خود به هنگام وجود راه حلهاي متضاد صورت مي گيرد . 


سطوح رفتار (عمل) سیاسی


 


           دلايل رفتار سياسي


الف- ويژگيهاي فردي:


ب- عوامل سازماني:


دلايل رفتار سياسي


الف- ويژگيهاي فردي:


1-خود نظارتي زياد : فردي كه خودنظارتي زيادي دارد نسبت به فردي كه خودنظارتي كمتري دارد ، مهارت رفتار سياسي بيشتري دارد.


2– كنترل دروني: افرادي كه خود را مسئول رفتارهايشان مي دانند چون بر اين باورند كه مي توانند محيطشان را نيز كنترل نمايند براي سياسي كاري وسوسه بيشتري مي شوند


3– رياست طلبي: افرادي كه تشنه قدرت و رياست طلب هستند راحت تر به سياسي كاري دست مي زنند و ابزار بيشتري را براي كسب منافع فردي بكار مي برند.


 4– سرمايه گزاري در سازمان: هر قدر فرد از نظر زمان و كسب مهارت در يك سازمان سرمايه گذاري بيشتري كرده باشد احتمال كمتري دارد كه دست به رفتارهاي سياسي بزند زيرا اگر اخراج شود بيشتر متضرر مي شود.


5– داشتن موقعيت هاي شغلي جايگزين: هر قدر فرد جايگزين هاي شغلي بيشتري داشته با شد احتمال بيشتري دارد كه مخاطره سياسي كاريهاي نامشروع داشته باشد و احتمال اينكه رفتار سياسي بكند كم است.


 6- انتظار موفقيت: اگر كسي انتظار نداشته باشد كه اقدام نامشروع وي به موفقيت بيانجامد، احتمال آن بسيار كم است كه به چنين كارهايي دست بزند. 


دلايل رفتار سياسي


ب- عوامل سازماني:


1- تخصيص مجدد منابع: هنگامي كه منابع سازمان رو به كاهش رود به احتمال بسيار زياد رفتارهاي مشخص سياسي بروز خواهند كرد زماني كه سازمانها براي بهبود كارآيي، مقداري از فعاليتهاي خود را كاهش مي دهند  مجبور مي شوند كه منابع خود را نيز كاهش دهند. افراد از ترس از دست دادن منابع، دست به اقدامات سياسي مي زنند.


 2– اعتماد كم: در سازمان هر قدر اعتماد كمتر باشد رفتار سياسي شدت بيشتري خواهد يافت و افراد بيشتر دست به اقدامات نامشروع خواهند زد. بنابراين وجود اعتماد بسيار زياد بر رفتار سياسي برتري مي جويد و مانع از اقدامات نامشروع مي گردد.


 3– ابهام در نقش: ابهام در نقش بدان مفهوم است كه شرح وظايف افراد و نوع رفتار (از پيش تعيين شده) آنها چندان روشن نيست. هر قدر ابهام در نقش بيشتر باشد، فرد مي تواند بيشتر دست به اقدامات سياسي بزند و كمتر به چشم مي آيد. 


  دلايل رفتار سياسي


ب- عوامل سازماني:


 4– سيستم ارزشيابي عملكرد نامشخص: نا مشخص بودن سيستم ارزيابي عملكرد، زمينه لازم را براي رفتارهاي سياسي ايجاد مي كند.


 5– سيستم پاداش برد و باختي


6– سيستم تصميم گيري مبتني بر دموكراسي


 7– فشار بر عملكرد عالي


 8– وجود مديران قديمي خودخواه


 9-   تعارض: تعارض فرآيندي است كه در آن، شخص الف مي كوشد به طور عمدي و بطور بازدارنده سبب ناكامي شخص ب در رسيدن به اهدافش گردد.


 مهارتهاي سياسي


1-زيرکي اجتماعي: به توانايي درک آنچه که در اطراف شما جريان دارد و به درستي قدرت مشاهده ديگران را داشتن، اطلاق مي شود. 


2-نفوذ بين شخصي: به داشتن يک شخصيت متقاعد کننده و بهبود سبکي که براي ديگران خوشايند است، گفته مي‌شود.


3-توانايي شبکه سازي: افرادي که مهارتهاي سياسي قوي دارند در گسترش ارتباطهايي که مي تواند به آنها کمک کند، کار آزموده هستند.


4-داشتن توانايي انتقال (ابلاغ) برداشت صادقانه (صميمانه).


تاکتيک‌هاي سياسي


1- حمله به دیگران  یا سرزنش آنها:دوری از به حداقل رساندن سهم خود در یک شکست .هنگامی که دیگران سپر بلا قرار قرار داده شوند رفتاری انفعالی محسوب می شود ولی هنگامی که هدف کاهش رقابت برای منابع محدود باشد ،رفتار بیش فعال به شمار می آید.


2- استفاده از اطلاعات به عنوان يک ابزار سياسي: نگاهداشتن يا تحريف عمدي اطلاعات، از آن جمله است؛ پنهان کردن يک وضعيت نامطلوب، از راه بمباران اطلاعاتي بالادستها.


3- ايجاد تصويري مطلوب از خود (مديريت تصوير پردازي ديگران از ما): انتخاب نوع لباس و آرايش خود، مطابق ذوق و سليقه ديگران. رعايت هنجار هاي سازماني، توجه ديگران را به موفقيتها و نفوذ خود جلب کردن و از موفقيتهاي ديگران اعتبار كسب کردن.


4- ايجاد پايگاه حمايتي (مردمي): کسب حمايت پيشين براي يک تصميم، متعهد ساختن ديگران به يک تصميم از راه مشارکت دادن آنان در تصميم گيري.


5- ستايش ديگران (چاپلوسي): پرداختن به کارهايي که افراد با نفوذ خوششان مي آيد.


6- ائتلاف قدرت با هم پيمانهاي قوي: تشکيل تيمي با افراد قوي که مي توانند کارها را به نتيجه برسانند (باند بازي).


7- معاشرت با افراد با نفوذ (خود را به افراد با نفوذ مرتبط جلوه دادن): ايجاد شبکه اي حمايتي در داخل و خارج سازمان.


8- ايجاد الزامهاي اخلاقي (مقابله به مثل): بدهکار کردن ديگران از نظر اخلاقي (من لطفي در حق تو کردم، بنا بر اين شما نيز بايد لطفي در حق من بکني) و يا وقتي كه فردي را در حالتي از احساس دين و بدهكاري كند مانند ارسال هديه گران قيمت به يك مدير براي انجام كار اداري غير قانوني


فنون رفتار سیاسی


در  رفتار سیاسی فنون متعددی به کار گرفته می شود که عبارتند از:


الف)کنترل اطلاعات


ب)استفاده از متخصصان خارج از سازمان مانند مشاوران یا مستشاران


ج)کنترل دستور جلسه


د)بازی سیاسی یکی از فنون پیچیده است که می تواند شکلهای مختلفی به خود بگیرد


ه)تغییرتصورهای دیگران که نوع ظریف بازی سیاسی است


و) فن ایجاد ائتلاف یکی دیگر از فنون رفتار سیاسی است


ز)فن کنترل پارامترهای تصمیم را در موقعیتهای خاص به کار بر د


 محدود کردن اثرهای رفتار سیاسی:


¬ارتباطات آشکارا از فنون بسیار موثر در محدود کردن رفتار سیاسی است


¬ اقدام در جهت کاهش عدم اطمینان


¬ اگر مدیرها علتها و رفتار سیاسی را بشناسند(آگاهی)


مديريت صحيح رفتارهاي سياسي


ž     طوري رفتار گردد كه سايرين تصور نكنندانگيزه هايتان سياسي است هر چند سياسي نباشند.


ž     استقلال بخشيدن به زيردستان، مسئوليت پذيري


ž     دوري از بكار بردن زور


ž     فراهم كردن شرايط براي اعلام مخالفت به صور علني و آشكار


ž     و از فعاليتهاي پنهاني پرهيز گردد.


ž     نتیجه گیری:


ž     برنامه های تغییر ،واقعیت قدرت در سازمانها را رد نمی کنند و سعی در نادیده گرفتن آن ندارند ،بلکه بعد مثبت قدرت را افزایش می دهند تا بدان وسیله بعد منفی قدرت ،کمتر غالبه یا ضرورت یابد .با توجه به ماهیت مشخص برنامه های تحول سازمان ،به نظر می رسد که نه تنها تحول سازمان ،استراتژی مداخله سیاسی و مبتنی بر قدرت نیست ،بلکه رویکرد عقلایی حل مسئله است که با وضعیتهای بیش از حد قدرت مدار سر ناسازگاری دارد.ارزشهای تحول سازمان با بعد مثبت قدرت و نه بعد منفی آن سازگاری دارند.تحول سازمان با روشهای بیش ازسیاسی حد نیز سازگاری ندارد .«توازن قدرت » به عنوان یکی از روشهای تحول سازمان به کرات توصیه شده است و تاکید درستی نیز می باشد.


ž     برنامه های تحول سازمان در سازمانهایی که سطح بالایی از ابعاد منفی قدرت و سیاست در آنها وجود دارد ،موفق نمی شوند .برنامه تحول سازمان احتمالا به صورت یک جنگ قدرت در می آید .در حالیکه در سازمانهایی که سطح اعمال قدرت و سیاست کم است ،بر نامه های تحول سازمان اثر بخش تر اجرا خواهد شد.ž 


منابع


مبانی رفتار سازمانی-استیفن پی.رابینز  مترجمان:دکتر علی پارساییان،دکتر سید محمد اعرابی


تئوری و طراحی سازماریچارد ال،دفت ترجمه دکتر علی پارساییان،دکتر سید محمد اعرابی


مدیریت رفتار سازمانی –تالیف: دکتر بهروز قاسمی


مدیریت رفتارهای سیاسی در سازمان-تالیف:دکتر علی رضاییان


مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۲۹ مارس ۲۰۲۴

دانش نو

+ ۹ نکته که باید درباره هوش مصنوعی بدانید bbv

+ مطالعه دانشگاه استنفورد: با تغییرات هوش مصنوعی انسان‌ها نگران موقعیت خود هستند یسنا امان‌پور

+ دستور کار انسانى جديد / مقالا ای از کتاب انسان خداگونه يووال نوح

+ پلورالیسم چیست؟ قیصر کللی

+ اعضای مصنوعی رباتیک نرم مبتنی بر میکروسیالات، به کمک بیماران دیابتی می‌آیند ´-

+ مهارت تصمیم‌گیری چیست؟ هرمز پوررستمی

+ هوش مصنوعی توزیعی و تجمیعی چیست؟ 

+ تاثیر ابزارهای هوشمند بر کنترل شیوع بیماری‌های فراگیر. 

+ موانع خلاقیت کدامند؟ هرمز پوررستمی

+ نیازی بدون پاسخ! نوآوری اجتماعی را وارد کنیم!  سعید قاسمی زاده تمر

+ مهارت بهتر است یا مدرک دانشگاهی حمیدرضا تائبی

+ علم و اخلاق در گفت‌وگو با دکتر موسی اکرمی؛ دکتر موسی اکرمی

+ مدیریت آینده نگر در ICT 

+ چرا هوش و مهارت، برای داشتن یک شغل کافی نیستند؟ هرمز پوررستمی

+ شرایط اجتماعی چگونه است؟ از منظر چند جامعه شناس ساناز عباس زاده

+ بازگشت به دنیای هنرهای دیجیتال  مهدی صنعت‌جو

+ 2019 

+ مشتری رسانه است فرنود حسنی

+ چه چیزی ترقی بشریت را توجیه می‎کند؟1 یووال نوح هراری

+ تغییر پرشتاب الگو‌های سنتی را منسوخ خواهند کرد 

+ مهارت های مورد نیاز انسان آینده 

+ بازگشت به دوران دولت-شهر برگردان: سپیده جدیری

+ انسان آینده، تسخیر سیر تکامل به دست بشر 

+ نویسنده «انسان خردمند» از کتاب تازه خود گفت  یووال نوح هراری

+ مرد «شپشو» یا منادی عقلانیت؟ دکتر موسی اکرمی

+ رسالت فلسفه آسمان است یا زمین؟ دکتر محسن رنانی

+ جامعه شناسی و فردیت دکتر منیژه نویدنیا

+ تمام قدرت به کجا منتقل شد؟  یووال نوح هراری

+ دفاعم از جامعه‌شناسی مرتبط با واقعیت‌هاست تا مبتنی بر ایدئولوژی! 

+ آنچه مرا نکُشد هرمز پوررستمی

+ جامعه شناسی آموزش و پرورش- رضا جوان

+ پیامدهای مدرنیت -  آنتونی گیدنز

+ اتاق شیشه ای و هنر هشتم زندگی در واقعیت موازی  دکتر مهدی مطهرنیا

+ آزمون های انديشه ورزی در بارۀ خود انديشه حسین کاشفی امیری

+ جامعه شناسی آموزش و پرورش. 

+ گوگل و پایان آزادی اراده یووال نوح هراری

+ انسان از کجا آمد به کجا می رود؟ محمد طبیبیان

+ بازگشت به خانه میثاق محمدی‌زاده

+ هک کردن مغز، کلیدی برای موفقیت مهسا قنبری

+ چهار راهکار برای هک مغز به‌منظور افزایش موفقیت و بهره‌وری مهسا قنبری

+ نوآوری در عصر دیجیتال ؛ چشم‌اندازی جدید برای خدمات 

+ لیدرهای انقلاب صنعتی چهارم 

+ چطور می‌توانیم برای دریافت حقوق بیشتر چانه‌زنی کنیم؟ حمیدرضا تائبی

+ سرمایه اجتماعی دانش آموزان مهدی ولی نژاد

+ جامعه شناسی آموزش و پرورش 

+ ابرها دگرگون می‌شوند، دگرگون می‌کنند و دنیای فناوری را سیراب می‌کنند حمیدرضا تائبی

+ چه چیزی ترقی بشریت را توجیه می‎کند؟ یووال نوح هراری

+ چشم را باید شست…. جور دیگر باید دید دکتر سید کمال الدین موسوی

+ جنبش روش های آمیخته 

+ جامعه شناسی فرهنگی؛ انسان های جامانده دکتر منیژه نویدنیا

+ انگیزه پیشرفت پایین ‌تر از متوسط عثمان آچاک

+ جامعه شناسی شهری و حس زندگی؟ دکتر منیژه نویدنیا

+ چرا ناهنجاری؟ 

+ سخنرانی حسین پاینده در نشست روانکاوی و تحلیل‌های کلان اجتماعی (۲)؛ 

+ چرا کسب‌ و کارهای نوپای موفق به‌سادگی ممکن است شکست بخورند؟ حمیدرضا تائبی

+ بنیان‌های نابرابری اجتماعی دکتر محسن رنانی

+ روانکاوی درمان فرد یا اجتماع 

+ مقدمه‌ای بر تاریخ زیبایی‌شناسی مدرن؛  پُل گایر، ترجمه سیدجواد فندرسکی

+ ظرفیت آموزشی بازی های رایانه  

+ افراد معمولی چگونه به افرادی خارق‌العاده تبدیل می‌شوند مهسا قنبری

+ چپ و راست مرده‌اند، زمین را می‌خواهی یا آسمان را؟ 

+ مهم‌ترین فنآوری‌ها در سال ۲۰۱۸ 

+ هوش مصنوعی می تواند طی بیست سال آینده تهدیدی برای ۴۷ درصد از مشاغل باشد 

+ در حسرت توسعه رضا داوری اردکانی

+ آزادی علمی مقصود فراستخواه

+ سازماندهي گروههاي مشارکتي در سازمانهاي يادگيرنده 

+ مديريت دانش، نياز سازمان هاي امروز 

+ مديريت استرس مجيد يوسفي

+ رقابت بزرگان بر سر تراشه‌های هوش مصنوعی و خیزش آرام تکینگی به‌سمت ما! حمیدرضا تائبی

+ تغییر اجتناب ناپذیر است و باید به منظور ایجاد تحولات مدیریت شود. 

+ ⁠دانشگاه اصفهان برگزار می کند: ⁠دانشگاه اصفهان

+ به فرزندانمان رحم کنیم دکتر محسن رنانی

+ زلزله در سیارات دیگر چگونه رخ می‌دهد؟ 

+ ساختمان‌های هوشمند فرشته نجات انسان‌ها می‌شوند حمیدرضا تائبی

+ استفاده از سیل تصاویری که در زلزله به راه می‌افتد مهدی صنعت‌جو

+ توانمند باشید، تا عرصه را به سایرین واگذار نکنید. حمیدرضا مازندرانی

+ انواع سازمانها Organization Types از دیدگاه برنامه ریزی هدف ها و وسیله ها راسل ایکا ف

+ هوش سازمانیم ‌تجاری است، پس موفق می‌شوم! حمیدرضا تائبی

+ درک اشارات دست با تصویربرداری صوتی مهدی صنعت‌جو

+ نقش بی بدیل هوش مصنوعی بر شهرها و شهروندان آنها محسن راعی

+ مزایای سواد اطلاعاتی 

+ هوش مصنوعی انویدیا، هوای آفتابی را برای ماشین های خودران شبیه سازی می کند! علیرضا فرجی علیرضا فرجی

+ فراگیری: نیازی پایه ای 

+ قلسفه و زندگی روزمره. موسی اکرمی

+ خلاقیت نمادین دهه هشتادی ها 

+ فهم سواد اطلاعاتی 

+ نظریه سواد رسانه ای در گفتگو با دکتر هاشمی 

+ در سال جدید مهندسی نرم‌افزار را جدی‌تر دنبال کنیم حمیدرضا تائبی

+ باید که لذت آموختن را دوباره بیاموزیم پوریا ناظمی

+ انقلاب هوش مصنوعی و تاثیر آن بر جامعه و شرکت ها 

+ توانمند باشید، تا عرصه را به سایرین واگذار نکنید حمیدرضا مازندرانی

+ وجود یخ در مدار استوای مریخ 

+ ظهور «ابر انسان‌ها» طی ۲۰ سال آینده 

+ دانشمندان به استقبال مهمترین پرسش های بشر می روند! 

+ آینده پژوهی و انواع آینده. محسن گرامی طیبی

+ ضریب رشد استارتاپ‌های ایرانی، بالاترین در منطقه نزدیک به متوسط جهانی 

+ نگاه تان به آینده است یا اکنون؟ 

+ اینجا همه آدم‌ها این‌جوری نیستند* مهدی صنعت‌جو

+ بدرود سیارۀ زمین؟ لورین رابینسون

+ تهدیدات اینترنت اشیا 



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995